الف- عنوان تحقیق

د - اهمیت و ضرورت انجام تحقیق (شامل اختلاف نظرها و خلاءهای تحقیقاتی موجود، میزان نیاز به موضوع، فواید احتمالی نظری و عملی آن و همچنین مواد، روش و یا فرآیند تحقیقی احتمالاً جدیدی که در این تحقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد) :

         دنیای کنونی همراه با تغییرات پرشتاب به سمت آینده در حرکت است و سازمان‌هایی در این دنیا می‌توانند به بقای خود ادامه ‌دهند که با تکنولوژی روز شانه به شانه با سایر رقبا حرکت کنند. امروزه اکثر سازمان‌ها هوش فرهنگی را مزیتی رقابتی و قابلیت استراتژیک می‌دانند. سازمان‌ها و مدیرانی که ارزش استراتژیک هوش فرهنگی را درک می‌کنند می‌توانند از تفاوت‌ها و تنوع فرهنگی، برای ایجاد مزیت رقابتی و برتری در بازار امروز استفاده کنند. هوش فرهنگی اگر چه در بیشتر مطالعاتی که تا کنون صورت گرفته متوجه نحوه تعامل با فرهنگ‌های ملی بیگانه بوده است، اما قابلیت تعمیم به خرده فرهنگ‌های نژادی و قومی، درون فرهنگ ملی را نیز دارد، از این رو در تعاملات محلی نیز، می‌توان از آن بهره گرفت (خاشعی، مستمع،1390: 71-72).همچنین شناسایی مشتریانی که بتوانند به عنوان منابع مهم سرمایه گذاری در بانک باشند و تلاش در جهت جذب این مشتریان، از روی تفاوت‌های فرهنگی موجود در جامعه حائز اهمیت خواهد بود. عموماً وجود شعباتی از بانک تجارت در اکثر خیابان‌های شهر اردبیل و شهر های تابعه باعث شده است که شعبات با توجه به خرده فرهنگ‌های خاص و متناسب هر منطقه اقدام به جذب مشتریان خود بکنند؛ و در این بین مقوله برخورداری کارکنان از هوش فرهنگی بالا نتیجه بخش بوده و در امر جذب مشتریان یاری کننده خواهد بود؛ و این تحقیق را در سطح استانی در نظر گرفته‌ایم تا بیان گر انواع خرده فرهنگ‌های موجود در شمال و جنوب و مرکز استان باشد و فقط به شهر اردبیل تمرکز نکرده ایم.

 

ه- مرور ادبیات و سوابق مربوطه (بیان مختصر پیشینه تحقیقات انجام شده در داخل و خارج کشور پیرامون موضوع تحقیق و نتایج آن‌ها و مرور ادبیات و چارچوب نظری تحقیق با ارائه منابع) :

 پیشینه تحقیقات انجام شده در خارج از کشور:

      - ون داین و همکارانش در سال 2006 در تحقیقی که بین 338 دانشجوی بازرگانی انجام داد، رابطه بین شخصیت افراد و چهار عامل هوش فرهنگی را مورد بررسی قرار داد و به این نتیجه رسید که وجدان گرایی با بعد فراشناختی هوش فرهنگی ارتباط معنی داری دارد، شادابی و ثبات عاطفی با جنبه رفتاری هوش فرهنگی در ارتباط است، برونگرایی با ابعاد دانش، انگیزش و رفتار ارتباط معنی داری دارد و مهم‌ترین نتیجه اینکه گشودگی در کسب تجربه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی است که باهر چهار بعد هوش فرهنگی ارتباط مثبت دارد، به عبارت دیگر با میزان توانایی افراد برای انجام وظیفه به طور اثر بخش، در مجموعه های فرهنگی متنوع ارتباط مثبتی دارد (وند این، 2005: 120).

      - در تحقیقی که در سال 2007 سون آنگ و همکارانش در بین 794 نفر در ایالت متحده امریکا با عنوان «اندازه گیری هوش فرهنگی و اثرات آن در عملکرد کاری، انطباق فرهنگی، قضاوت و تصمیم گیری» انجام دادند به این نتیجه رسیدند که ابعاد هوش فرهنگی تأثیر به سزایی در آموزش، انتخاب و عملکرد کاری نیروی انسانی دارد و درک کامل از هوش فرهنگی به ما این امکان را می‌دهد، تا علت اینکه بعضی از افراد موثر تر از دیگران در دنیای امروز به نظر می‌رسند را در ک کنیم (آنگ و همکاران، 2007: 368).

 پیشینه تحقیقات انجام شده در داخل کشور :

     - در سال 1388 دکتر اصغر مشبکی و علی تیزرو در تحقیقی که با عنوان «تأثیر هوش هیجانی و هوش فرهنگی در موفقیت رهبران در کلاس جهانی» در بین 50 مدیر ارشد که در بنگاه های اقتصادی خدماتی و تولیدی اصفهان مشغول به کار بودند انجام دادند به این نتیجه رسیدند که هوش فرهنگی تأثیر مثبتی در موفقیت رهبرانی که در محیط کاری  و در برخورد با کارکنان و مشتریان با فرهنگ‌های مختلف مواجه می‌شوند دارد. بنابراین برخورداری از هوش فرهنگی بالا می‌تواند به آن‌ها در ایجاد ارتباط خوب با کارکنان و مشتریان کمک کند (مشبکی، تیزرو،1388: 69-70 ).

     - در تحقیقی که سال 1386 توسط مهرگان تحویلداری در بانک توسعه صادرات با عنوان «تحلیل عوامل موثر بر جذب مشتری» ، در بین 90 تن از مشتریان این بانک انجام داده شد ، این نتیجه کسب شد که پرداختن به کیفیت و تنوع خدمات و توجه به نحوه برخورد کارکنان مهم‌ترین عوامل در جذب مشتری می‌باشند و باید پذیرفت که بازارها محدودند و مشتری کمیاب ، پس سازمان‌هایی که خواهان موفقیت هستند ، باید راه‌ها و روش‌هایی را برای کنترل بازار و جلب مشتری به کار گیرند (تحویلداری،1386: 44 ).

    - وحید قاسمی و همکارانش در مطالعه ای که  تحت عنوان «توزیع شهروندان ساکن در شهر اصفهان بر مبنای مقیاس استاندارد هوش فرهنگی» در سال 1389 در بین 396 نفر انجام دادند،  به بررسی مفهوم هوش فرهنگی در ابعاد چهارگانه آن پرداختند. مطالعه با واکاوی مفهوم هوش فرهنگی و عناصر آن و نظریه های موجود در این رابطه آغاز می‌شود و هدف از انجام این کار پژوهشی نشان دادن موقعیت شهر وندان 20 تا 49 ساله ساکن اصفهان بر مبنای متوسط امتیاز آنان از چهار مقیاس فرعی سنجش هوش فرهنگی ؛ شامل ابعاد انگیزشی، شناختی، فراشناختی و رفتاری بوده است و نتایج حکایت از آن داشته‌اند که، در مجموع وضعیت هوش فرهنگی در سه مقیاس فرعی از مقیاس چهارگانه ، در حد رضایت بخش قرار داشته و جامعه آماری دارای هوش فرهنگی بالاتر از حد متوسط بوده‌اند (احمدی، 1390: 130-131).

    - در سال 1389 تحقیقی با عنوان «تأثیر هوش فرهنگی بر اثر بخشی گروهی» در شرکت فولاد مبارکه اصفهان توسط دکتر مهدی ابزری، دکتر اکبر اعتباریان و اعظم خانی در بین 307 نفر از کارکنان شرکت انجام گرفت که نتیجه آن این بود که افراد از دانش و کنترل فرآیند های فکری فردی مرتبط با فرهنگ، استفاده نموده و زیربنایی برای دریافت و رمز گشایی رفتار خود و دیگران به دست خواهند آورد و نسبت به تفاوت‌ها و تشابهات فرهنگی مختلف به صورت اثر بخش عمل می‌نمایند. بنابراین، در گروه های با تنوع فرهنگی بالا، می‌توان از طریق ارتقای هوش فرهنگی، کارکنان اثر بخشی را افزایش داد (ابزری و همکاران،1389 : 38 ).

 

و – جنبه جدید بودن و نوآوری در تحقیق: (ذیل این قسمت توسط استاد راهنما امضاء شود)

     با توجه به اینکه رقابت در جامعه امروز بسیار شدت گرفته و این امر در مورد بانک‌های ایرانی کاملاً پدیدار می‌باشد،  بنابراین بانک‌ها باید با توسل به عوامل گوناگون تلاش کنند تا برای شناسایی و جذب مشتری قدم بردارند و چون مقوله فرهنگ از جمله عواملی است، که تنوع موجود در آن می‌تواند سبب نوعی بخش بندی بازار برای بانک‌ها باشد ، در این تحقیق بر آنیم تا تأثیر عامل هوش فرهنگی را در شناسایی و سپس جذب مشتریان جدید مورد بررسی قرار دهیم؛ و چون عامل هوش فرهنگی را در مورد کل کارکنان مورد سنجش قرار خواهیم داد و نه فقط در مورد مدیران بانک از این لحاظ بدیع و نو خواهد بود.

 

ز- اهداف مشخص تحقیق (شامل اهداف آرمانی، کلی، اهداف ویژه و کاربردی) :

هدف اصلی :

      بررسی تأثیر هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل

اهداف فرعی :

    1- بررسی تأثیر بعد فراشناختی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل

   2 - بررسی تأثیر بعد شناختی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل

   3 - بررسی تأثیر بعد انگیزشی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل

   4- بررسی تأثیر بعد رفتاری هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل

 

ح – در صورت داشتن هدف کاربردی، نام بهره‌وران (سازمان‌ها، صنایع و یا گروه ذینفعان) ذکر شود (به عبارت دیگر محل اجرای مطالعه موردی) :

     تمامی بانک‌ها و سازمان‌هایی که به دنبال تأثیر هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید هستند می‌توانند از نتایج تحقیق حاضر بهره‌مند شوند.

 

 

ط- سؤالات و فرضیه‌های تحقیق (مطابق با اهداف تحقیق) :

سؤال اصلی :

     آیا هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل تأثیر دارد؟

سؤالات فرعی :

    1- آیا بعد فراشناختی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل تأثیر دارد؟

    2- آیا بعد شناختی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل تأثیر دارد؟

    3- آیا بعد انگیزشی هوش فرهنگی در شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل تأثیر دارد؟

    4- آیا بعد رفتاری هوش فرهنگی در شناسایی جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل تأثیر دارد؟ 

فرضیه اصلی :

     بین هوش فرهنگی و شناسایی و جذب مشتریان جدید بانک تجارت استان اردبیل رابطه معنی داری وجود دارد.

فرضیه های فرعی :

    1- بین بعد فراشناختی هوش فرهنگی و شناسایی و جذب مشتریان جدید رابطه معنی داری وجود دارد.

    2- بین بعد شناختی هوش فرهنگی و شناسایی و جذب مشتریان جدید رابطه معنی داری وجود دارد.

    3- بین بعد انگیزشی هوش فرهنگی و شناسایی و جذب مشتریان جدید رابطه معنی داری وجود دارد.

    4- بین بعد رفتاری هوش فرهنگی و شناسایی و جذب مشتریان جدید رابطه معنی داری وجود دارد.

 

ی- تعریف واژه‌ها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی با استناد به منابع کاربردی) :

تعاریف مفهومی :

-        هوش :

حالت تعادلی که کلیه استعداد های سازشی از نوع حسی و حرکتی و نیروهای شناختی و اکتسابی و همچنین کلیه تبادلات جذبی و انطباقی که بین جسم و محیط صورت می‌گیرد بدان گرایش پیدا می‌کنند (پیاژه،1357: 137).

-        فرهنگ :

ارزش‌ها، ایده‌ها، نگرش‌ها و نماد های آگاهانه و نا آگاهانه ای است که رفتار انسان را شکل می‌دهد و از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود (خاشعی و مستمع،1390: 71).

-        هوش فرهنگی :

توانایی ایجاد رفتار مناسب در شرایط فرهنگی متفاوت (ایرلی وانگ،2003: 275).

-        هوش فرهنگی فراشناختی :

بیانگر فرآیندهایی است که افراد برای کسب و درک دانش فرهنگی به کار می‌برند. همان تدوین استراتژی پیش از برخورد میان فرهنگی است (قدم پور و همکاران،1390: 85).

-        هوش فرهنگی شناختی:

بیانگر درک فرد از تشابهات و تفاوت‌های فرهنگی است و دانش عمومی و نقشه های ذهنی و شناختی فرد از فرهنگ‌های دیگر را نشان می‌دهد (چنگ،2007: 37).

-        هوش فرهنگی انگیزشی :

بیانگر علاقه‌ی فرد به آزمودن فرهنگ‌های دیگر و تعامل با افرادی از فرهنگ‌های مختلف است. بر اساس این بعد افراد تنها زمانی از عهده‌ی تعامل‌های اثر بخش فرهنگی بر می‌آیند که انگیزش و اعتماد به نفس زیادی داشته و به توانایی خود ایمان و باور دارند (انگ و همکاران،2004: 27).

-        هوش فرهنگی رفتاری :

قابلیت فرد برای سازگاری با آن دسته از رفتارهای کلامی و غیر کلامی را در بر می‌گیرد که برای برخورد با فرهنگ‌های مختلف مناسب هستند (قدم پور و همکاران، 1390: 85).

-        شناسایی مشتری:

فرآیند یافتن افرادی است که خدمات و محصولات ما برطرف کننده نیازهای آشکار و پنهان آن‌ها می‌باشد (محمدیان و امین،1386: 145).

-        جذب مشتری:

فرآیند ایجاد وابستگی روانی و فکری در مشتری نسبت به محصولات ما می‌باشد (محمدیان و امین،1386: 146).

تعاریف عملیاتی :

-        هوش: هوش یعنی تفکر عاقلانه، عمل منطقی و رفتار موثر در محیط.

-        فرهنگ: مجموعه ای از دانش‌ها، اخلاقیات، باورها، عادات که هر فرد به عنوان عضوی از جامعه‌ی خویش فرا می‌گیرد.

-        هوش فرهنگی: استعداد به‌کارگیری مهارت‌ها و توانایی‌ها در محیط‌های مختلف.

-        هوش فرهنگی فراشناختی: بیانگر این است که فرد چگونه تجربیات میان فرهنگی را درک می‌کند.

-        هوش فرهنگی شناختی : بیانگر این است که فرد چه درکی از تشابهات و تفاوت‌های فرهنگی دارد.

-        هوش فرهنگی انگیزشی: بیانگر این است که آیا فرد به تعامل با فرهنگ‌های دیگر علاقه دارد.

-        هوش فرهنگی رفتاری: بیانگر این است که آیا فرد رفتار منعطفی برای برخورد با فرهنگ‌های دیگر دارد.

-        شناسایی مشتری: یافتن کسانی که می‌توانیم با ارائه خدمت خود (افتتاح حساب سپرده بلند مدت) نیاز آن‌ها را بر آورده کنیم.

-        جذب مشتری:ایجاد وابستگی روانی و فکری در مشتری برای افتتاح حساب سپرده بلند مدت در بانک تجارت.

5-روش شناسی تحقیق:

 

الف- شرح کامل روش تحقیق بر حسب هدف، نوع داده‌ها و نحوه اجرا (شامل مواد، تجهیزات و استانداردهای مورد استفاده در قالب مراحل اجرایی تحقیق به تفکیک) :

      تذکر: در خصوص تفکیک مراحل اجرایی تحقیق و توضیح آن، از به کار بردن عناوین کلی نظیر، «گردآوری اطلاعات اولیه»، «تهیه نمونه‌های آزمون»، «انجام آزمایش‌ها» و غیره خودداری شده و لازم است در هر مورد توضیحات کامل در رابطه با منابع و مراکز تهیه داده‌ها و ملزومات، نوع فعالیت، مواد، روش‌ها، استانداردها، تجهیزات و مشخصات هر یک ارائه گردد.

       روش تحقیق از نظر هدف کاربردی می‌باشد، که از نظر نوع داده‌ها و نحوه اجرا از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده می‌شود و به خاطر اینکه تأثیر هوش فرهنگی،  بر شناسایی و جذب مشتری مورد بررسی قرار می‌گیرد،  از روش همبستگی برای تحلیل داده‌ها استفاده شده است.

 

ب- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها:

       متغیر مستقل در این تحقیق هوش فرهنگی است ، که تأثیر آن از ابعاد چهارگانه به عنوان متغیر های واسطه روی متغیر وابسته یعنی شناسایی و به طبع آن جذب مشتریان جدید مورد بررسی قرار می‌گیرد.

       برای انجام تحقیقات علمی و نظام مند، چارچوبی علمی و نظری مورد نیاز است. که اصطلاحاً مدل مفهومی نامیده می‌شود، در این تحقیق از مدل مفهومی زیر استفاده شده است:

جذب مشتریان جدید

شناسایی مشتریان جدید

                                                                                                                      

 

 

 

 

 

 

ج شرح کامل روش (میدانی، کتابخانه‌ای) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فیش‌برداری و غیره) گردآوری داده‌ها :

    - مطالعه اسنادی و کتابخانه‌ای:

در این راستا، ابتدا بررسی جامعی در اسناد و منابع کتابخانه‌ای نظیر کتاب‌ها، پایان‌نامه‌ها، گزارش طرح‌ها و پروژه‌ها، ژورنال‌ها و مجلات علمی و پژوهشی صورت خواهد گرفت.

    - جستجو از طریق منابع الکترونیکی :

برای کسب اطلاعات جدید و گسترده، یافته‌های پژوهشی، مقالات علمی در این زمینه و همچنین ارتباطات با محققین مربوطه در سایر کشورها از منابع الکترونیکی (اینترنت) استفاده می‌گردد.

     - مطالعه میدانی:

در این تحقیق علاوه بر آگاهی نسبی محقق به موضوع مورد مطالعه، پرسشنامه که یکی از ابزارهای رایج تحقیق می‌باشد و روشی مستقیم برای جمع‌آوری داده‌های تحقیق به شمار می‌رود، استفاده شد. در گردآوری داده های مربوط به هوش فرهنگی از پرسشنامه استاندارد شده چهار عاملی هوش فرهنگی متعلق به آنگ استفاده می‌گردد که شامل 20 گویه است. نحوه نمره گذاری این مقیاس بر اساس طیف لیکرت می‌باشد. برای روایی و اعتبار پرسشنامه از راهنمایی اساتید راهنما و مشاور و تنی چند از متخصصان استفاده می‌شود. در این پژوهش برای بدست آوردن پایایی پرسشنامه هوش فرهنگی، از ضریب آلفای کرنباخ استفاده می‌گردد.

 

د – جامعه آماری، روش نمونه‌گیری و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان) :

      جامعه آماری ما کل کارکنان شعب بانک تجارت استان اردبیل می‌باشد که به طور مستقیم با مشتریان در ارتباطند،  بنابراین کارکنان ستادی جزو جامعه ما حساب نمی‌شوند و فقط کارکنانی که در شعبات بانک تجارت به عنوان کارمند مشغول به کار هستند،  جامعه ما را تشکیل می‌دهند. به این ترتیب تعداد جامعه ما جمعاً 226 نفر می‌باشد،که متشکل از تعداد 18 نفر زن و تعداد 208 نفر مرد هستند؛ و تعداد نمونه ما 142 نفر می‌باشد که با استفاده از فرمول کوکران بدست آمده که تقریباً برابر حجم نمونه جدول مورگان می‌باشد و روش نمونه گیری ما تصادفی طبقه ای انتخاب شده است چرا که قصد داریم نمونه را از همه شهر های استان و از هر شعبه و هر پستی انتخاب کنیم.

N = حجم جامعه(226 نفر)

<?mso-application progid="Word.Document"?>12n=z2pqNd2N-1+z2pq'>n  = حجم نمونه                                                     
  z =مقدار متغیر نرمال واحد استاندارد در سطح اطمینان 95٪ برابر96/1  می‌باشد.

P = مقدار صفت موجود در جامعه چون در دسترس نیست 5/0 در نظر می‌گیریم.

q = درصد افراد فاقد صفت (p-1 )که دراینجا 5/0 خواهد بود.

d =مقدار خطای مجاز که در اینجا 05/ 0 در نظر می گیریم.

 

 

ه - روش‌ها و ابزار تجزیه و تحلیل داده‌ها:

      روش تحقیق از نظر هدف کاربردی می‌باشد، که از نظر نوع داده‌ها و نحوه اجرا از دو روش آمار توصیفی و استنباطی استفاده خواهد شد پس از جمع آوری داده‌ها و اطلاعات موجود، از طریق نرم افزار آماری SPSS، اقدام به تلخیص ، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها می‌شود و به خاطر اینکه تأثیر،  هوش فرهنگی بر شناسایی و جذب مشتری بررسی می‌شود و داده‌ها به صورت رتبه ای هستند و توزیع نا پارامتری می‌باشد از روش همبستگی اسپرمن و تحلیل واریانس برای تحلیل داده‌ها استفاده می‌شود.

 

ث- منابع مورد استفاده (به ترتیب حروف الفبا) :

منابع فارسی :

1- ابزری، مهدی؛ اعتباریان، اکبر و خانی، اعظم. (1389 ). «تأثیر هوش فرهنگی بر اثر بخشی گروهی»، پژوهش نامه مدیریت تحول، سال دوم، شماره 4، ص 38.

2- احمدی، یعقوب. (1390). «نگرش دینی و هوش فرهنگی»، معرفت، سال بیستم، شماره 167، ص 130-131 .

3- ادیب راد، نسترن. (1386 ). «هوش فرهنگی در سازمان‌های امروزی»، فصلنامه مشاوره‌ی شغلی و سازمانی، دوره 1، شماره 1، ص 26 .

4- پیاژه، ژان. (1357). «روانشناسی هوش»، ترجمه حبیب اله ربانی، انتشارات صفی علیشاه، تهران، ص 137 .

5- تحویلداری، مهرگان. (1386 ). «تحلیل عوامل موثر بر جذب مشتری در بانک توسعه صادرات ایران»، بانک و اقتصاد، شماره 90، ص 44 .

6- حسینی نسب، سید داوود و قادری، وریا. (1390). «بررسی رابطه‌ی بین هوش فرهنگی با بهره‌وری مدیران در مدارس شاهد استان آذربایجان غربی»، فصلنامه ی علوم تربیتی، سال چهارم، شماره 13، ص 31 .

7- خاشعی، وحید و مستمع، محمد. (1390). «هوش فرهنگی مدیران، عامل کلیدی موفقیت در مدیریت سازمان‌های هزاره سوم»، ماهنامه مهندسی فرهنگی، سال پنجم، شماره 51 و 52، ص 71-72 .

8- زمانی، ابوالفضل و طبرسا، غلامعلی. (1388). «هوش فرهنگی شایستگی جدید مدیران»، مجله تدبیر، شماره 213، ص 50 .

9- قدم پور، عزت اله؛ مهرداد، حسین و صفوی، حسنعلی. (1390 ) . «بررسی رابطه‌ی بین ویژگی‌های شخصیتی و هوش فرهنگی کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان»، فصلنامه روانشناسی تربیتی، سال دوم، شماره اول، ص 85-86 .

10- محمدیان، محمود و امین، فرشته. (1386 ). «مدلی برای رتبه بندی مشتریان در صنعت بانکداری به منظور اجرائی نمودن مدیریت روابط با مشتری (CRM)- بررسی موردی در بانک ملت»، فصلنامه مطالعات مدیریت، شماره 56، ص 145-146 .

11- مشبکی، اصغر و تیز رو، علی. (1388 ). «تأثیر هوش هیجانی و هوش فرهنگی بر موفقیت رهبران در کلاس جهانی»، پژوهش‌های مدیریت، سال دوم، شماره سوم، ص 69-70.

منابع انگلیسی :

12- Ang , S ;Dyne ,L and koh , Ch .(2007 ). "Cultural Intelligence: Its Measurement and Effects on Cultural Judgment and Decision Making ,Cultural Adaptation and Task performance ", Management and organization Review , Vol.10 ,No. 1740 ,pp. 335-371.

 


مطالب مشابه :


حضور در موسسه فرهنگی اکو

پنج شنبه گذشته همراه احمد عطوفتی خوافی مدیر موسسه خواف شناسی عالم و آدم، دکتر تیزرو فعال در




پیام های تسلیت

دکتر مهزاد مهرزاد صدقیانی - پیام های تسلیت - - دکتر مهزاد مهرزاد مرکز جراحی و ivf دکتر تیزرو.




پیام های تسلیت

دکتر مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای مرکز جراحی و ivf دکتر تیزرو.




رقابت های پرش با اسب تهران در یک روز شلوغ+ تصاویر

برگزار شد و نفرات برتر این مسابقات معرفی شدند این مسابقات با حضور دکتر علی تیزرو با اسب




169 ) خودرو ملی جدید ایران خودرو :

دکتر فرهاد که هفته جاری با حضور رئیس جمهوری از آن رونمایی خواهد شد.تیزرو، خبرگیر، خبرآور




الف- عنوان تحقیق

در سال 1388 دکتر اصغر مشبکی و علی تیزرو در تحقیقی که با عنوان «تأثیر هوش هیجانی و هوش




اسامی باشگاه های سوارکاری آذربایجان شرقی+مدیران باشگاه های سوارکاری آذربایجان شرقی

باشگاه سوارکاری آرات، حسن تیزرو نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران دکتر




جبیر هرمز

دکتر نادعلیان جبیر جزء حیوانات تیزرو محسوب می‌شود و با سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت می‌تواند




یاد استاد

دکتر علی فردوسی چشم آسایش که دارد از سپهر تیزرو . ساقیای جامی به من ده تا بیآسایم




در گذشت چهره ماندگار دکتر پریرخ دادستان

آب های عمیق - در گذشت چهره ماندگار دکتر پریرخ دادستان - این پنجره بسوی ژرفا و شفافیت گشوده




برچسب :