بیوگرافی امیر سرتیپ پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش

سال سوم دبیرستان بودم که انقلاب به پیروزی رسید و آن زمان حتی نام بسیج هم نبود اما ریشه های آن در مساجد تشکیل شده بود و ما هم در آن ریشه ها بودیم. بالاخره جنگ شروع شد و لشکر 92 زرهی اهواز بود که خیابانها را سنگر بندی کردند اما عراقی ها توانستند خود را به اهواز برسانند. بنا بر این شد که ما وارد سپاه شویم و چون سپاه هم نسبت به تقاضا هایی که داشت ظرفیتی نداشت و ما هم آمده بودیم که سربازی را در جنگ بگذرانیم تقدیر چنان شد که به ارتش آمدیم و چون قبلا در باشگاه پاس که تیم نیروی انتظامی بود بازی کرده بودم علاقه داشتم که در نیروهای مسلح باشم و به دانشکده افسری رفتم و بعد از سال 62 رسما به عنوان فرمانده گروهان لشکر پیاده مکانیزه در لشکر 92 زرهی وارد جنگ شدم تا سال 65  دو باز زخمی شدم بار اول از ناحیه سر که سطحی بود و بار دوم که خیلی عمیق بود از ناحیه دست و سر و سینه که باعث شد مدتی دستم حرکت نکند. بعد که دوره های تخصصی دافوس را گذراندم فرمانده تیپ 25 تکاور بعد لشکر 84 خرم آباد وهمچنین فرمانده لشکر 77 مشهد شدم و  ... تا به امروز که 6 سال است در خدمت نیروی زمینی ارتش هستم.

حرفه خبرنگاری واقعاً شغل مهم و مسئولیت سنگینی است و من خداوند را شاکرم که امروز در خدمت شما هستم . سال جدید را که از سوی مقام معظم رهبری و فرماندهی معظم کل قوا با نام " دولت و ملت ، همدلی و همزبانی " مزین شده است را به ملت شریف و نستوه ایران اسلامی و شما عزیزان تبریک و تهنیت عرض می کنم و از خداوند منان آرزوی بهروزی  را برای همه ایرانیان دارم .  همچنین پیشابیش ایام الله 29 فروردین روز ارتش و حماسه آفرینی های نیروی زمینی قهرمان را شادباش عرض می کنم که فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) در 28 فروردین سال 1358 برای ارتش یک فرمان استراتژیک بود .

من ابتدا می خواهم عوامل موثر در پیروزی انقلاب را بشمار م بعضی از این عوامل اصلی بودند برای مثال حضور روحانیت بخصوص در راس آنها حضرت امام (ره) بود که رهبری مردم و نیروهای مسلح را بر عهده گرفتند. دوم حضور گسترده مردم در صحنه بود و نهایت پیوستن بدنه ارتش به صفوف انقلاب بود. می  دانیم که ارتش در آن زمان به دو دسته قابل تقسیم بود اول اینکه ژنرالها بودند که به دنبال قدرت و ثروت اندوزی بودند و دومی بدنه ارتش بود که افسران جوان که با مردم و روحانیون در ارتباط بودند را در اختیار داشت ، بدنه ارتش یک بدنه سالم بود و این پیوستگی بدنه ارتش به نیروهای مردمی هم یک اتفاق نبود برای مثال سپهبد مقدم رئیس ساواک بود

در بحبوحه انقلاب از شهید  بزرگوار بهشتی می پرسند که شما با چه قدرتی می خواهید در مقابل شاه بایستید؟ شهید بهشتی جواب می دهند شما با چه قدرتی می خواهید در مقابل انقلاب بایستید؟ شمایی که از سرهنگ تا سرباز تان به انقلاب پیوسته اند. خاطرات زیادی در این مورد است که فرصت نیست به همه آنها پرداخته شود .

ارتش با انبوهی از نیرو تجهیزات به خدمت انقلاب نوپا آمد و کار عمده انجام داد اولی جوانانی که می خواستند به عضویت سپاه در آیند را آموزش داد و حضرت امام با شناختی که در این مدت و قبل از آن از ارتش داشت موجب شد که توطئه ای که ضد انقلابیون  با شعار انحلال ارتش سر داده بودند را بردارد .

ارتش اولین نیرویی بود که به صورت منسجم به کردستان رفت و سینه به سینه در مقابل ضد انقلابیون ایستاد می دانیم که در آن زمان سپاه  پاسداران در بسیاری مناطق تشکیل شده بود اما نیرویی نداشت و نفرات عمده ای نداشت و در این زمان این ارتش بود که از انقلاب حمایت می کرد و هنوز هم ارتش  جمهوری اسلامی ایران یک نیروی آمده  و پادررکاب است.

به عنوان اولین سوال آخرین دستاورد نیروی زمینی ارتش را در این سالها تشریح کنید ؟

از آخرین دستاوردهای نیروی زمینی می توان اشاره داشت به ارتباط مثلثی بین نیروی زمینی ارتش و دانشگاه  ، بخش تحقیقات و جهاد خودکفایی و صنعت دفاعی تشکیل شده است. و علاوه بر اینها ما در سیستم خود جوانان مستعدی داریم که این ظرفیت های علمی و فنی خبره باعث شده که فاصله ایده تا محصول کم شود. و ما می توانیم متناسب با تهدید اتی که با آنها مواجه می شویم سلاح ها و تجهیزات دفاعی طراحی و بکار ببریم. از جمله نو آوری هایی که نیروی زمینی ارتش تولید کرده است  را می توان به  سلاح تک تیر انداز شاهر که با دستان توانمند مهندسین خود نیروی زمینی است و تانک ذوالفقار که ارتقا دادیم است. و کارهای مطالعاتی بر روی نفر بر های توپ دار آغاز شده است و انشاالله در 29 فروردین که به نوعی تاریخ تولد ارتش جمهوری اسلامی ایران است و ارتش به ملت پیوند زده شد اولین رو نمایی از این نفربر  انجام خواهد شد  چراکه از وجود این نوع نفربرها احساس کمبود داشتیم. برای اولین بار در دنیا سلاح تک تیر انداز 23 میلیمتری را  تهیه  تولید کرده ایم که نیز در روز ارتش در جوار مرقد مطهر حضرت امام (ره) از آن  رونمایی خواهیم کرد ما قبلا آنچه که از سلاح ها داشتیم همه و همه به روش مهندسی معکوس ساخته می شد اما این سلاح برای اولین با در کشور طراحی شد. در حوزه مخابرات کارهای بسیاری انجام شده است با کمک صنعت، بی سیم های جهش فرکانس آماده شده است. آنچه بر شمرده شد در حوزه سخت  افزار بود و در حوزه نرم ما در تاکتیک ها و تکنیک هایمان تجدید نظر کردیم و به اهداف خوبی دست پیدا کردیم .

 در مورد تانک بدون نفر  توضیحاتی  ارائه داده و بفرمایید جایگاه ایران در بحث خودکفایی در تانک در دنیا کجاست ؟

در زمان جنگ وقتی نیروی زمینی ارتش به سمت دشمن حرکت می کردند با زمین های آلوده به مین مواجه می شدند که ما برای پاکسازی این زمینها با 180 شهید مواجه شدیم. وقتی که ما با این آمار شهدا مواجه شدیم به این فکر افتادیم که این مشکل را با ساخت ماشین خودروی مین کوب حل کنیم و این امر تا به امروز در حال انجام است و خودروهای کنترلی مین کوب را در دست ساخت داریم  در این سالهای اخیر کمک های شایسته ای را در مناطق آلوده به مین و مواد منفجره به جای مانده از دوران دفاع مقدس را از این تجهیزات
برده ایم.

کارهای دیگری نیز هست به عنوان مثال وجود زمینهای مسلح است که همه نوع سلاح ها در آنجا وجود دارد و هدف ما در اینجا دور کردن افراد از سلاح­هاست.

مطمئن باشید در زمینه های مختلف ساخت و تولید سلاح ها و تجهیزات به خودکفایی دست پیدا کردیم و نباید فقط به تانک و یا سلاح خاصی اشاره داشت بلکه در حوزه های مختلف نظامی در دنیا حرف هایی را برای گفتن داریم .

نیروی زمینی  به عنوان ستون فقرات ارتش شناخته می شود، جایگاه سرباز در ارتش را  چگونه ارزیابی می کنید ؟

نیروی زمینی یک نیروی انسان محور است و به راستی که این سربازان امانتهایی از جانب خانواده ها  در نزد ما هستند ما باید امانت داری کنیم و به آنها این اعتماد به نفس را بدهیم که نقشهایشان را که الحق و الانصاف نقش مهمی هم در سطح نیروی زمینی ارتش دارند را به خوبی انجام دهند. در دوران دفاع مقدس 46 هزار شهید نیروی زمینی ارتش  تقدیم انقلاب  کرد که نزدیک به 40 هزار نفر از آنها سربازان وظیفه نیروی زمینی ارتش بودند  و باید کاری کنیم که یک سرباز به قابلیت لازم برسد که بتواند بدون دغدغه به خدمت خود ادامه دهد و آنرا به انتها برساند من در ملاقاتی که با مقام معظم رهبری(حفظه الله) داشته ام در تمامی این دیدارها یک نکته مشترک وجود داشت و آن توجه به سربازان است من در اولین شرفیابی  که خدمت ایشان داشتم به من گفتند که من 15 دقیقه فرصت دارم که گزارش کار بدهم  چون حضرت آقا مشاهده می کردند بنده اشتیاق پیدا می کردم و ادامه می دادم  وقتی من گزارشم تمام شد صدای اذان به گوش رسید حضرت آقا برگشته و به من گفت: من عادت ندارم هنگام اذان  صحبت کنم اما باید این را بگویم... و بعد در مورد سربازان صحبت مفصلی را انجام دادند و این خود فصلی را بر روی ما گشود که سربازان باید این احساس را داشته باشند که در یک محیط فرهنگی زندگی می کنند و آن شانی که سرباز در دین ما دارد را نمود عینی پیدا کند.

برای حصول به این مهم در درجه اول فرماندهانی که برای سربازها در نظر می گیریم  باید افراد متدینی باشند و دیگری و خوشایند سازی محیط پادگانها هست و بالاتر از همه نظارتهایی است که انجام می شود. و نیز بحث بومی سازی است که در نیروی زمینی در حال انجام است. و نیز افزایش حقوق سربازان که متاسفانه حمایت نشد اما در سال آینده با کمکی که از طرف دولت انجام خواهد شد امیدواریم این مهم هم به انجام برسد و نهایتا بیمه سربازی که اگر خدای ناکرده دچار سانحه ای شد به ایشان رسیدگی شود و دچار رنج دیگری نباشند.

در مورد آموزش های جدید سربازی در مراکز آموزشی کمی توضیح بفرمایید ؟

امروز به مراکز آموزشی توجه زیادی شده است و آموزش های ستنی را کنار گذاشته ایم و حتی تجهیزات رایانه ای را تدارک دیده ایم که آموزش های لازم را به صورت جزء به جزء تدارک  می بیند و بسیاری از این آموزش ها نیز سعی شده در مکانی پوشیده انجام شود  و علاوه بر اینها عمده تجهیزات را شبیه سازی کرده ایم تا تجهیزات و سلاح های سنگین را در داخل پادگان آن هم نه برای یک بار بلکه برای صدها  بار بتوانند تکرار کند.

نکته دیگر اینکه برخی دروس به صورت پایه و برخی دیگر نیز به صورت آنچه که تهدید نامیده می شود آموزش داده می شود به این صورت که ما آنچه را که در دوران دفاع مقدس تجربه کردیم و آنچه که از دشمن فرا منطقه­ای می دانیم را به سربازان آموزش می دهیم.

 امیر در مورد سلاح ضد زره دهلاویه که در رزمایش حضرت محمد رسول الله (ص) ارتش نیز از آن بهره برداری شد را تشریح فرمایید ؟

یک ارتباط بسیار خوب در حوزه ضد زره با صنعت برقرار کردیم و از نتایج این ارتباط می توان به ضد زره دهلاویه نام برد و سلاح طوفان که نوع دیگری از سلاح ضد زره است که از طریق بالگرد هم قابل شلیک است. در حوزه راکت ها احساس نیاز بسیاری می شد به صورتی که گردان راکت انداز تبدیل به تیپ تبدیل شد ما باید در این حوزه نیز قابلیت هایی را دارا باشیم که این نمونه بسیار خوب توان رزمی را افزایش داده است که در نوع خود بی نظیر بود .

دهلاویه نمایش بسیار خوبی را در آوردگاه رزمایش محمد رسول الله (ص) از خود داشت که باید از آن به غرور ملی نگاه کرد که با توانمندی مهندسین صنعت دفاعی تولید شده است .

در ضمن یک کار پژوهشی با هماهنگی صنعت هوا و فضای سپاه قدس در حال انجام گیری است که یک نسخه از این راکت ها را آزمایش کردیم که راکت های نیروی زمینی در این نسخه برد و قدرت آتش و دقت آنها بیشتر شد اما بنا داریم که این قابلیت ها را افزایش دهیم.

 امیر در مصاحبه هایتان از برگزاری رزمایشی در اسفند ماه 93 خبر داده اید این رزمایش برگزار شد یا خیر ؟

 برابر تدابیر ستاد کل نیروهای مسلح این رزمایش رسانه ای نشده است ولی رزمندگان پرتوان نیروی زمینی ارتش در نیمه اول اسفند ماه 93 در منطقه جنوب غرب و بدور از چشمان تیزبین رسانه آن را انجام دادند که یک رزمایش بسیار خوبی هم بود .

 تکیه ما بر روی یکان های پیاده در جنگ های نیابتی و مشارکتی است که قدرت خودمان را افزایش دهیم و چند نکته دیگر از جمله قدرت جابجایی بالگرد ها و انتقال آتش توپخانه ها و دیگر مواردی که در رزمایش به صورت جامع و کامل خواهیم دید.

منطقه رزمایش 50 هزار کیلومتر بود  و همچنین یک رزمایش دیگر که در حوزه جنگال بود را در منطقه نصر آباد اصفهان داشتیم که به اهداف بسیار مهمی در بعد جنگال دست یافته ایم  در رزمایش جنگال قسمتهایی از جنگال نیروی هوایی و پدافند هوایی و نیروی دریایی هم نیروی زمینی را پشتیبانی کردند .

وجه تمایز  رزمایش جنگال با مهریار در چیست؟

وجه تمایز در نوع تاکتیک و ادوات زرهی است و در این رزمایش سرمایه گذاری روی یکانهای پیاده است نیروی زمینی ارتش دراین رزمایش تاکتیک های جدید در حوزه جنگال را مورد آزمایش قرار داد و حضور نیروی انسانی کارآمد نیز در این رزمایش بسیار حائز اهمیت بود  . البته باید گفت که این رزمایش در منطقه اصفهان برگزار شد و در این رزمایش به اهداف خوبی دست پیدا کرده ایم . 

در مورد نیروی انسانی نیروی زمینی ارتش و آمادگی کلی نیروی زمینی در مقابل تهدیدات جهانی صحبت بفرمائید؟

من به جرأت عرض می کنم هیچ نیرویی در نیروهای مسلح به اندازه نیروی زمینی انجام آموزش های تیراندازی و زرمایش ها و... انجام نمی دهد و سربازان نیروی زمینی به راستی که همیشه آمادگی خود را حفظ می کنند.

به عنوان مثال عرض کنم وقتی داعش(دولت اسرائیلی عراق و شام) از مرزهای شرقی عراق وارد شد در عرض 1 ماه خودش را به مرزهای غربی عراق رسانیدند و طبق نقشه ای که قبلا در فضای مجازی منتشر کرده بود بخشی از ایران را جزء نقشه خود دانسته بود. با این اوصاف نیامده بود که در جلولا بایستد داعش آمده بود که در قصر شیرین ما باشد داعش با کسی تعارف نداشت. بلافاصله به نیروی زمینی ابلاغ شد که داعش تا مرز ایران آمده است و ما 5 تیپ را در مرز مستقر کردیم و اعلام کردیم که 40 کیلومتری مرز عراق خط قرمز ما با داعش است  و ما کاملا منطقه را رصد کردیم و نهایتا این قدرت و آمادگی نیروی زمینی ارتش بود که ترس بر دل داعشی ها انداخت. من در جلسه ای که با معاون وزیر کشور داشتم  به ایشان گفتم :که شما کدام سازمانی را سراغ دارید که این همه نیروی جوان با انگیزه و خطرپذیر در دست داشته باشد و اگر خطری ما را تهدید کند اولین نیرویی که به داد کشور می رسد همین نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

ما به فرماندهانمان هم تفویض اختیار کردیم یعنی اگر در شهری سیلی یا زلزله ای بیاید دیگر آن فرمانده منتظر دستور من نیست و خود می داند که چه کند و بحمدالله این آمادگی وجود دارد.

 

آیا ارتباط پیامی با گروهک تروریستی تکفیری داعش داشته اید ؟

 اول اینکه گروهک های اینچنینی برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران عددی به حساب نمی آیند و نیازی به ارتباط پیامی نیز نداریم

ما ارتباط پیامی با داعش نداشته ایم  اما حضور ما پیام ماست ما توپخانه خود را تا صفر مرزی بردیم و این خود برای داعش یک پیام است. بالاترین پیام ما آمادگی رزمی بالای نیروهای مسلح ماهستند و سربازانی که با جان و دل در مناطق مختلف کشور حافظ امنیت هستند .

آیا در نیروی زمینی ارتش از کارکنان وظیفه ایی که متخصص در علومی هستند استفاده می شود ؟

در درجه اول ما از سرباز به عنوان استفاده در یک حلقه امنیتی نیازمندیم و اولین مسئولیت و ماموریتی که از سرباز می خواهیم این است که در این زنجیره فعالیت کند. اما این به این معنی نیست که از نیروی های تخصصی سربازان استفاده نشود ما امروز از ارگانهای تخصصی زیادی برخوردار هستیم که عمدتا در آنها سربازان متخصص بکار گرفته می شوند. علاوه بر اینها نیروی زمینی نزدیک به 3 هزار سرباز خود را به عنوان امریه به سایر سازمانها می فرستد.

در بحث ایده و طراحی از متخصصین استفاده شایسته می شود و سعی می کنیم از طرح های علمی آنها در بعد دفاعی نیز بهره ببریم .

     

 

  امتیاز دهی     نظرات نام نظر     پست الكترونيك     وب سایت     متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
   


مطالب مشابه :


جذب فارغ التحصیلان فنی مهندسی در قرارگاه خاتم النبیاء ( امریه )

جذب فارغ التحصیلان فنی مهندسی در قرارگاه خاتم خاتم النبیاء ( امریه ) خاتم الانبیاء




جذب سرباز امریه در پژوهشکده ICT

آگهی استخدامی جدید را در بویور بخوانید جدیدترین آگهی استخدامی سراسر کشور را اینجا ببنید




بیوگرافی امیر سرتیپ پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش

سرباز خود را به عنوان امریه به سایر فرمانده قرارگاه پدافند عمومی خاتم الانبیاء




نگاهي به شروع جنگ تحميلي و قطعنامه 598 از تصويب تا اجرا

مرکزی خاتم الانبیاء امریه ای که دفاع مقدس، قرارگاه مرکزی خاتم




جدیدترین آگهی های استخدامی و اخبار سایت 7 خردادماه 92

جزئیات آگهی استخدام قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء; جذب سرباز امریه در پژوهشکده ict -




برچسب :