جانبازان مظهر ایثار

این وبلاگ گروهی  تریبونی است برای انعکاس نقطه نظرات و یادداشتهای جانبازان    خدمت به معلولان جنگی در دیگر کشورها یکشنبه 27 تیر ماه سال 1389

سلسله گزارشهای خبرگزاری مهر :

 

خدمت به معلولان جنگی در دیگر کشورها

 

کشور چین: خدمت به معلولان جنگ راهی برای حمایت از دفاع ملی است
مؤسسات رفاه اجتماعی چین اعم از تولیدی و تجاری سعی دارند با مشارکت انجمنها، دولت و مردم، رفاه اجتماعی معلولان را فراهم نماید. دولت چین یک خط مشی حمایتی و پشتیبانی در این خصوص دارد؛ به این شرح که مؤسساتی که بیش از 35 درصد نیروی کار آنان را کارکنان معلول تشکیل دهد مشمول مالیات بر درآمد نخواهند شد.
همچنین اگر نیروی کار معلول این مؤسسات از 50 درصد کارکنان آنان تجاوز کند از پرداخت مالیات بر تولید و مالیات ارزش افزوده معاف می شوند. بانکهای به خصوصی اینگونه مؤسسات را به طور فعال تحت پوشش حمایتهای اعتباری خود قرار می دهند و طرحهای تکنولوژیک این مؤسسات که جنبه نوآوری داشته باشد نیز مورد حمایت دولت و ایالات محلی ذیربط قرار خواهند گرفت.
کشور کروواسی : بهره مندی خارجیان از خدمات مربوط به بازماندگان جنگ

این شهروندان از حق تحصیل مستقیم در مدارس و دانشگاههای کشور کرواسی برخوردارند. حتی دولت صندوقی جهت تأمین هزینه های بورسیه این افراد تأسیس نموده که استفاده این افراد از بورسیه به تعیین وزارت علوم و تکنولوژی و وزارت دفاع کرواسی بستگی دارد. علاوه بر اولویت در دریافت خوابگاه، این افراد کتب درسی خود را رایگان دریافت می کنند.

تسهیلات رفاهی و اجتماعی

دولت کرواسی در جهت ارائه خدمات رفاهی به قربانیان و آسیب دیدگان جنگی برنامه ها و طرحهای مختلفی را به اجرا گذاشته است. به طور مثال در خصوص وسایل نقلیه، وزارت دفاع هر 7 سال یکبار به معلولانی که دارای صد درصد نقص عضو هستند خودرو هدیه می دهد و دیگر افراد معلول جنگ نیز حق وارد کردن خودرو بدون پرداخت عوارض گمرکی و مالیات دارند.

رزمندگان کروات متناسب با میزان حضور در جبهه از تخفیف مالیات و عوارض گمرکی برخوردارند. همچنین خانواده این افراد می توانند یکبار بدون پرداخت عوارض گمرکی و مالیاتهای دیگر خودرو وارد کنند.

کشور فرانسه

در فرانسه سربازان و رزمندگان سابق مستمری از کارافتادگی دریافت می کنند و چنانچه یکی از این افراد فوت کند به بازماندگان حقوقی وی(همسر، فرزندان یا پدر و مادر) مستمری پرداخت می شود.

همچنین برای رزمندگان سابق نشانه ها و امتیازهایی چون عنوان"قدرشناسی ملت" و "کارت رزمندگی" در نظر گرفته شده که این کارت به آنان امکان می دهد تا پس از 65 سالگی از مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی برخوردار شوند و با مساعدت دولت در نظام سود از تعاون مشارکت کنند.
برای انتقال معلولان در فرانسه وسایل ویژه حمل و نقل وجود دارد که هزینه آن توسط بیمه پرداخت می شود. همچنین معلولان جنگی 25 تا 45 درصد از تخفیف 50 درصدی بلیط  قطار برخوردارند و در صورتی که معلولیت فرد تا 85 درصد باشد از بلیط رایگان و همراه وی از 25 درصد تخفیف بهره مند می شود. حتی این افراد در نشستن داخل اتوبوس یا مترو از اولویت برخوردارند به جهت اینکه پشت کارت کسانی که ایستادن برایشان مضر است علامت گذاری شده است.

ایجاد گذرگاه مناسب برای تردد معلولین جنگی در معماری شهر لحاظ شده است و کلیه معلولان برای رفت و آمد در تمام مراکز دولتی و خصوصی نگرانی نخواهند داشت و در بخشهایی چون ساختمان سازی یا اشتغال رزمندگان سابق می توان گفت وزارتخانه های مربوطه (وزارت شهرسازی و کار) بر اجرای قوانین در حوزه خود نظارت دارند و رزمندگان در تمام وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی در مسائلی چون استخدام، کارآموزی، آموزش حین خدمت و… در اولویت هستند.

کشور روسیه:

به لحاظ قوانین آموزشی روسیه، مجروحان و شرکت کنندگان درجنگ، بدون آزمون در دانشگاه و آموزشگاههای فنی دولتی پذیرفته می شوند. این افراد می توانند در کلاس حرفه های مختلف به صورت رایگان شرکت کرده و در تمام دوره کارآموزی در محل کار و در کلاس ارتقا مهارت کار با حفظ صد در صد حقوق، آموزش بینند وهزینه تحصیلی خود را از طرف دولت فدراسیون روسیه دریافت کنند.

همچنین به گروهی از معلولان جهت رفت و آمد، وسایل نقلیه داده می شود و به مجروحانی که مشکلات بینایی دارند و یا کسانی که معلولیت از دو دست دارند تا زمانی که در قید حیات هستند وسیله نقلیه رایگان داده شده که نوع وسیله نقلیه و مدت استفاده از آن از طرف دولت فدراسیون روسیه تعیین می گردد و اگر خود معلول نمی تواند رانندگی کند می تواند حق رانندگی را به یکی از افرادی که با آن زندگی می کند بدهد. در صورتی که خود معلول بخواهد می تواند به جای وسیله نقلیه، هزینه رفت و آمد خود را از دولت دریافت کند.

به معلولانی که وسیله نقلیه رایگان داده شده است و یا با وام آن را خریده اند و همچنین معلولانی که وسیله نقلیه را به طور کامل دریافت کرده اند، کمک هزینه بنزین، تعمیرات، لوازم یدکی و... پرداخت می شود. همچنین معلول جنگ و یا کسی که معلول جنگ گروه 1 را همراهی می کند، می تواند از وسایل نقلیه درون شهری و برون شهری -غیر از تاکسی- راه آهن و وسایل حمل و نقل آبی در اطراف شهر به صورت رایگان استفاده کند. همچنین معلولان سالی یکبار می توانند به طور رایگان از راه آهن، هواپیما، کشتی یا اتوبوس بین شهری استفاده کنند و بلیط شخص همراه معلول 50 درصد تخفیف دارد.

 

کشور کره جنوبی:

ر اساس قوانین کشور کره جنوبی، نشان شایستگی ملی بالاترین نشان افتخاری است که دولت کره به ایثارگران ملی این کشور اعطا می کند که به موجب آن این افراد دارای یکسری حقوق و امکانات خاص رفاهی، آموزشی، بهداشتی و درمانی و... خواهند بود. در نظر مردم و دولت کره فداکاری این افراد بالاترین نمونه از میهن پرستی است که حیات اجتماعی و اقتصادی این کشور را تضمین می کند بنابراین یکی از آرمانهای اساسی و زیربنایی در اعطای نشان شایستگی ملی پرداخت کامل غرامت به افتخار آفرینان ملت است.
کمکهای آموزشی به فرزندان جانباختگان و معلولان جنگ کشور کره در سال1961آغاز شد که اکنون به صورت کمک هزینه، شهریه تحصیلی و بورسیه به دانشجویان پرداخت می شود. ایثارگران ملی، همسران و فرزندان آنان از پرداخت شهریه ورودی و سایر هزینه ها در مقاطع تحصیلی (دبیرستان و دانشگاه) معاف هستند و کسانی که صلاحیت ورود به مقطع دبیرستان و یا مقطع بالاتر را دارند و نمره قبولی دانشکده های فنی و سایر دانشکده ها، دانشگاههای خارج از کشور کره را به دست آورند از هزینه و بورس تحصیلی برخوردار خواهند بود و فرزندانی که در مراکز اعطای نشان شایستگی ملی نگهداری می شوند می توانند از این امکانات بهره گیرند.
از نکات جالب این گزارش این است که دولت کره جنوبی علاوه بر ایجاد بنگاههای عام المنفعه با سرمایه گذاریهای شرکتهای بزرگ تجاری جهت رفاه حال ایثارگران ملی اقدام به احداث دهکده های ایثارگران نموده است. این دهکده ها که نوعی انجمن امور خیریه است، به منظور اسکان و توانبخشی جسمی و استقلال اقتصادی جانبازان از کار افتاده(نابینا،فلج نخاعی و...) در سال 1962تأسیس شد.

 

کشور کانادا:

 

دولت کانادا ضمن برگزاری برنامه های یادبود برای ایثارگران و قربانیان جنگ در جهت اعطای نشان شایستگی به شرکت کنندگان در جنگهای اول و دوم جهانی و آذین بندی میادین عمومی کشور هنگام مراسم و جشنها، در حمایتهای مالی و رفاهی نیز گامهای مؤثری برداشته است.
اسکان رایگان مدافعان میهن در اراضی سلطنتی یا استانی با توافق استانها در املاک سلطنتی، ارائه وام مسکن به مدافعین واجد شرایط، اعطای زمین معوض به آنهایی که محل اسکان آنان باید تغییر کند، واگذاری زمین متناسب با تعداد افراد خانواده و مساعدتهای اقتصادی و تخصصی در طول ساخت مسکن، واگذاری خانه های اجاره ای با قیمت پایین، پروژه های احداث مسکن ارزان قیمت استیجاری، ارتباط و همکاری با اتحادیه اسکان کانادا و امور مدافعان در مورد اجاره به شرط تملک، ساخت منازل مسکونی متناسب با وضعیت روحی و جسمی مجروحان جنگی را می توان نمونه های اقدامات این کشور در بخش مسکن برشمرد.
در خصوص بیمه آسیب دیدگان جنگی در کشور کانادا طرح بیمه عمر، آتش سوزی، ورشکستگی و…توسط کانون مذکور انجام می پذیرد. حتی در قوانین مالی کشور کانادا نسبت به اخذ مالیات از مدافعان میهن دستورالعمل بخشودگی یا تخفیف در نظر گرفته شده است.
براساس قوانین کشور کانادا و به منظور قدردانی از رشادت رزمندگان بازنشسته و ایثارگر کانادایی- حتی رزمندگان جنگ جهانی دوم- مستمری سالیانه علاوه بر اهدای جوایز و پاداش، تعلق می گیرد، حتی مستمری بگیران خارجی یا مقیم سایر کشورها نیز از این قانون مستثنی نیستند.
ارائه تجهیزات و وسایل معلولان حتی اقلام جزئی، تأمین اقامتگاه برای افراد واجد شرایط دریافت خدمات درمانی، قرارداد با دانشگاهها و مراکز پزشکی، بیمه درمانی، ارائه سرویسهای دارویی، ارائه پروتزهای مصنوعی، پرداخت هزینه های درمان مجروحان و معلولان جنگ، گوشه ای از اقدامات دولت کانادا در امور رفاهی و خدمات درمانی و بهداشتی به آسیب دیدگان جنگی است

یکشنبه 27 تیر ماه سال 1389

گزارش ویژه مهر /

 شیرزنی با 7 بار مجروحیت در جنگ ؛ زندگی با عصا و اکسیژن در اتاق 12 متر
آمنه وهاب زاده شیرزن جبهه های جنگ که روزگاری امدادگر، تک تیرانداز، آرپی چی زن و همرزم شهید همت، چمران و صیاد شیرازی بوده امروز همراه با ماسک اکسیژن در گوشه خانه 50 متری اش در آلوده ترین نقطه تهران زندگی می کند.
539441_orig.jpg
به گزارش خبرنگار مهر، در دوران دفاع مقدس زنان هم دوش به دوش مردان درپشت جبهه ها وظیفه پشتیبانی و تامین مایحتاج رزمندگان را به صورت خودجوش و مردمی بر عهده داشتند. همسران رزمندگان همواره سکان زندگی را در دست داشته و با نامه های معنوی و پر از امید ، تسلی خاطری برای رزمندگان خط مقدم بودند.

در میان این زنان، شیرزنانی هم بودند که پا را از این فراتر نهاده و در جبهه های نبرد حق علیه باطل همراه با دیگر رزمندگان بر علیه دشمن غاصب می جنگیدند. شاید آنان را نشناسید یا اصلا ندیده باشید ، ولی زنان آزاده و جانباز که گمنام و بی ریا در کنارمان زندگی می کنند خاطرات و شنیده هایی از دوران پر التهاب و تشویش جنگ همراه دارند که تاریخ دیگری از دفاع مقدس را به تصویر می کشد.

آمنه وهاب زاده یکی از این شیرزنان دوران دفاع مقدس است. جانباز 70 درصد شیمیایی که امروز در خانه کوچکی در محله اکباتان تهران زندگی می کند. آن دختر جوان، ورزشکار، تکاور و آرپی جی زن خط مقدم دیروز،  امروز به اتکای دستگاه اکسیژن ساز و عصای فلزی اش می تواند در اتاق 12 متری خانه اش قدم بزند. خانه اش با وجود یک لامپ مهتابی تاریک بود و از پنجره هایی که از بیرون غبار آلودگی هوای تهران را در آغوش گرفته بود نوری متصاعد نمی شد. عصایش را به دیوار تکیه داد و روی مبل های راحتی خانه اش که بسیار فرسوده و شکننده شده بودند، نشست.

 

 

aHR0cDovL3d3dy5qYW5iYXp3ZWIuaXIvaW1hZ2Vz

 

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام و درود خدا بر ابوالفضائل مظهر نیکی ها و فضیلتها و تبریک به مقام معظم رهبری و تبریک و تهنیت بر شما عزیزان جانباز و ایثارگری که با انتساب میلاد مبارک این بزرگ مردان بنام روز جانباز از سوی مقام ولایت تا ابد بر این مدال افتخار باید ببالید و از آثار و برکات آن بهره بگیرید ،همانطور که به مسئولیتهای ناشی از این انتساب نیز بایستی  ملتزم باشیم.

نام گذاری روز میلاد عباس ابن علی ابن ابی طالب(ع) بنام جانبازان از چند منظر قابل دقت و واکاوی  می باشد.

این عبد صالح خدا چه بسا از این رو قمر منیر نامیده شده که در تمام طول زندگی خود همچون ماه برگرد خورشید امامت و ولایت در طواف بوده و با نور بر گرفته از اهل بیت و وحی و معادن علم و فیض الهی درخشانتر شده تا در شب تاریک فتنه ها چراغ راه راهی باشد، برای همه مدعیان پیرو ولایت در همه اعصار و برای همه نسلها ، بویژه در این دوران برای ما جانبازان که باید با گردیدن حول خورشید این علمهای هادی خود نیز منور راه دیگران باشیم و با سوختن،راه را برای دیگران بنمایانیم .

از سوی دیگر این انتساب برای همه مدیران کشور و در تمام سطوح ،این مسئولیت را یادآور می شود که در رابطه با ایثارگران و مجاهدان عرصه های جانبازی باید به گو نه ای برنامه ریزی شود که با حفظ حرمت و شان و کرامت ایشان و تلاش در جهت رفع مشکلات و محدودیتهای  ناشی از لطمات جانبازی و ایثارگری ، آنها را در پیمودن این راه و مسیر الهی واقعا یار و یاور باشند ، و با بسط و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در تعامل  با آنان  اسبابی را فراهم آورند تا نسلهای فعلی و آینده به تاسی و پیروی از علمدار کربلا تا پای جان از دین وکشور خویش پاسداری نمایند.



انجمن جانبازان نخاعی ایرانیان
   

اعیاد شعبانیه بر عموم ملت ایران و شیعیان جهان بخصوص جانبازان مبارک باد

گر سر ما و دمی دامن پر مهر حسین

به دو عالم ندهم لذت جانبازی را

 

  چهارشنبه 23 تیر ماه سال 1389

متن کامل مصوبه واردات خودرو جانبازان

85661/44502

۲۱/۴/۱۳۸۹

بگزارش روابط عمومی انجمن جانبازان نخاعی ایرانیان معاون اول رئیس جمهور مصوبه جدید معافیت گمرگی واردات خودرو جانبازان را ابلاغ کرد متن کامل این مصوبه به شرح ذیل است:

 

متن کامل مصوبه واردات خودرو جانبازان

هیئت وزیران در جلسه مورخ ۶/۴/۱۳۸۹ با توجه به نظر رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع شماره 62164/813هـ مورخ ۳/۱۲/۱۳۸۸  موافقت نمود:

1- بند "الف" تصویب نامه شماره 204408/ت4171۷ هـ مورخ  ۷/۱۱/۱۳۸۷ و جزءهای "1و2" آن به شرح زیر اصلاح می‌شود:

           الف- ورود خودروهای وی‍ژه جانبازان هفتاد درصد (تا سقف هفت هزار و نهصد و 

                   بیست و هشت نفر) و قطعات و لوازم مربوط، مشروط به عدم انتقال به غیر ظرف  

                  پنج سال  و  عدم امکان برخورداری از سایر مزایا و تسهیلات مربوط به خودرو 

                  جانبازان در آینده وبا بهره‌مندی از معافیتها و شرایط زیر مجاز است:

                 1- معافیت از پرداخت سود بازرگانی خودرو و تجهیزات مربوط ویژه جانبازان 

                      دوپا یا دو دست قطع از مچ ، قطع نخاع تا سقف چهارصد میلیون 

                     (400000000) ریال و در مورد خودرو و تجهیزات مورد نیاز ویژه دیگر جانبازان 

                      هفتاد درصد تا سقف    سیصد میلیون(300000000) ریال به ازای هر 

                      دستگاه خودرو و قطعات و تجهیزات مربوط.

                   2- معافیت از شرایط مقرر در تصویب نامه‌های شماره 92308/ت40587ک مورخ 

                        7/6/1387 (با حذف تبصره 2 بند 3 آن) و شماره 51215/ت 135ک مورخ 

                         9/4/1387.

 

2- به منظور تأمین خودرو جانبازان، ورود قطعات و تجهیزات مورد نیاز خودروسازان داخلی با استفاده از معافیت موضوع جزء(1) بند (الف) با تشخیص و تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران مجاز است.

3- این تصمیم‌نامه از تاریخ 10/12/1388 قابل اجرا است.

محمدرضا رحیمی

معاون اول رئیس جمهور

نوشته شده توسط علی در ساعت 4:55 PM | خبر- گزارش -گفتگو | چاپ یادداشت | نظرات[3] مصوبه معافیت گمرکی واردات خودرو جانبازان 70 درصد ابلاغ شد دوشنبه 21 تیر ماه سال 1389

زریبافان در مصاحبه با خبرگزاری فارس اعلام کرد:


مصوبه معافیت گمرکی واردات خودرو جانبازان 70 درصد توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد


A0301806.jpgمسعود زریبافان در گفت‌وگو با خبرنگار ایثار و شهادت باشگاه خبری فارس «توانا» با بیان این که این مصوبه از تاریخ 10اسفند 88 قابل اجرا است، اظهار داشت: با توجه به ایراداتی که مجلس شورای اسلامی به اجرای این مصوبه وارد کرد، این موارد در هیئت دولت مورد بررسی مجدد قرار گرفت و بعد از تأیید نهایی توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.


وی با اشاره به موافقت‌نامه هیئت دولت افزود: از آنجا که جانبازان 70 درصد برای تهیه خودرو مورد نیاز خود، ممکن است با مشکلات مالی مواجه باشند، بنیاد شهید و امور ایثارگران درصدد است تا طرح ویژه‌ای را با همکاری وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صنایع و معادن و وزارت بازرگانی اجرا کند تا همه جانبازان 70 درصد از این تسهیلات بهر‌ه‌مند شوند.


به گزارش «توانا»،‌ بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ورود خودروهای ویژه جانبازان 70 درصد (تا سقف 7 هزار و 928 نفر) و قطعات و لوازم مربوط، مشروط به عدم انتقال به غیر، ظرف 5 سال و عدم امکان برخورداری از سایر مزایا و تسهیلات مربوط به خودرو جانبازان در آینده با بهره‌مندی از معافیت‌ها و احقاق شرایطی مجاز است.


این مصوبه در خصوص شرایط احقاق معافیت گمرکی خودرو جانبازان آورده است: خودروهای وارداتی از پرداخت سود بازرگانی خودرو و تجهیزات مربوط ویژه جانبازان دو پا یا دو دست قطع از مچ و قطع نخاع تا سقف 400 میلیون ریال و در مورد خودرو و تجهیزات مورد نیاز ویژه دیگر جانبازان 70 درصد تا سقف 300 میلیون ریال به ازای هر دستگاه خودرو و قطعات و تجهیزات مربوط معاف هستند.


در ادامه این تصویب نامه آمده است: خودروهای وارداتی از شرایط مقرر در تصویب‌نامه‌های شماره 92308/ت/40587 ک مورخ 7 شهریور 1387 (با حذف تبصره 2 بند 3 آن) و شماره 51215/ت 135ک مورخ 9 تیر 1387معاف هستند.


این مصوبه می‌افزاید: به منظور تأمین خودروهای جانبازان، ورود قطعات و تجهیزات مورد نیاز خودروسازان داخلی با استفاده از معافیت موضوع جزء یک بند الف با تشخیص و تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران مجاز است.

برنامه پنجم مغایر با حقوق ایثارگران

چهارشنبه 16 تیر ماه سال 1389 برنامه پنجم مغایر با حقوق ایثارگران
mojtahed.jpg
اقتصاد‌ملی- یوسف مجتهد:
لایحه برنامه پنجم توسعه کشور تقدیم مجلس شد تا پس از بررسی و تصویب مجلس، به مرحله اجرا درآید. اهم تسهیلات ایثارگران در قالب ماده 48 این لایحه پیش‌بینی شده است

مروری به ماده 48 لایحه پیشنهادی این تصور را در اذهان تداعی می‌کند که تنظیم‌کنندگان آن کمترین آگاهی را نسبت به سوابق تسهیلات ایثارگران داشته‌اند. درحالی‌که در ابتدای ماده، بحث از استمرار توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جهت حفظ کرامت ایثارگران به میان آمده، اما بندهای در نظر گرفته شده کاملا مغایر با این هدف است.

با نظری اجمالی به قوانین مصوب قبلی و برنامه‌های سوم و چهارم توسعه، محدودیت‌های اعمال شده در برنامه پنجم به‌هیچ‌وجه توجیه‌پذیر نیست. کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در تاریخ89.4.14ماده 48 برنامه توسعه پنجم را با افزودن چند بند عینا تصویب کرده است؛ درحالی‌که نهایی شدن لایحه موجب تضییع حقوق مکتسبه ایثارگران خواهد بود.

1- بند 2 مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس که همان بند الف ماده 48 لایحه برنامه پنجم است، پرداخت هزینه‌های درمانی ایثارگران را کاهش داده و آنان را دچار مشکل می‌کند. این بند مغایر با ماده 13 لایحه جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران بوده که به تصویب مجلس رسیده و در انتظار اصلاح و تصویب نهایی در مجمع است.

2- بند 6 مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس که همان بند «د» ماده 48 لایحه برنامه پنجم بوده مغایر با ضوابط اجرایی فعلی و ماده 67 لایحه جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران است و معافیت از پرداخت شهریه برای بخش وسیعی از ایثارگران و خانواده آنها را حذف کرده و موجبات نارضایتی آنان را فراهم می‌کند.

3- بند 7 مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس که همان بند «و» ماده 48 لایحه برنامه پنجم بوده، مغایر با ضوابط اجرایی فعلی و ماده 21 لایحه جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران است.

متأسفانه چند سالی است که مصوبات مغایر و متناقض باعث نارضایتی ایثارگران شده و ادامه این روند و تغییر رویکرد خدمات‌رسانی به ایثارگران تبدیل به معضلی بزرگ شده است. عدم استفاده از خبرگان و کارشناسان فن، مزید بر علت شده و باعث گسترش نابسامانی در وضع قوانین ایثارگران شده است. البته مشکلات قوانین و مقررات ایثارگران به این موضوع ختم نمی‌شود و سایر مغایرت‌ها نیز به بررسی گذاشته خواهد شده

 مرجع:روزنامه همشهری

برای جانبازان شیمیایی پول دارو نداریم چهارشنبه 16 تیر ماه سال 1389




 ارائه گزارش وضعیت جانبازان جنگ تحمیلی در جلسه شورای شهر

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با حضور در جلshimyaee.jpgسه روز یکشنبه شورای شهر تهران، گزارشی از وضعیت جانبازان و مصدومان شیمیایی جنگ تحمیلی ارائه کرند.
به گزارش ایرنا، «ابوالقاسم باباییان» گفت: سالانه حدود یک هزار و400 نفر جانباز و خانواده شهید به شهر تهران اضافه می شوند که برخی از آنها در تهران ساکن بوده و مابقی آنها افرادی هستند که سالانه به تهران مهاجرت می کنند.
وی افزود: در تهران بزرگ بیش از 87 هزار جانباز، شهید و ایثارگر وجود دارد که از این تعداد 23هزار نفر شهید، 6 هزار و400 نفر همسران شهدا، 17هزار نفر والدین و 16هزار نفر فرزندان شهدا را شامل می شود.
وی با اشاره به اینکه جمع کل جانبازان تهران بزرگ 45 هزار نفر است، گفت: از این تعداد نزدیک به 22 هزار نفر جانباز زیر 25درصد و 23 هزار نفر از آنها جانبازان بالای 25 درصد هستند.
باباییان درباره آمار جانبازان شیمیایی نیز خاطرنشان کرد: تعداد جانبازان شیمیایی 40درصد به بالا، یک هزارو493 نفر و جانبازان شیمیایی که دارای بیماری های دیگر از قبیل قطع عضو، اعصاب و روان و... نیز حدود سه هزار نفر هستند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ تاکید کرد: در شهر تهران 428 نفر از جانبازان را بانوان تشکیل می دهند که از این تعداد حدود 30 نفر آنها جانباز 70درصد و مابقی بین 25 تا 69 درصد هستند.
به گفته رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ برای جانبازان قطع نخاع و جانبازان گردنی و کمری چهار آسایشگاه وجود دارد که تعداد 107 نفر جانباز قطع نخاع در این مراکز نگهداری می شوند و مابقی جانبازان در منازل خود زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه 300 نفر از جانبازان شیمیایی وجود دارند که وضعیت حاد دارند، گفت: این عزیزان از داروهای خارجی مصرف می کنند، ولی متاسفانه بنیاد شهید قادر به تامین داروهای آنان به طور کامل نیست.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ با اشاره به تشکل های مخصوص نابینایان، قطع نخاعی ها، جانبازان شیمیایی که در زمینه های گوناگون فرهنگی، مذهبی و هنری و... فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران مثل سایر مراکز خدماتی، تنها یک ارگان خدمات رسان است و نباید از این مرکز توقع داشت که در تمام زمینه های آموزشی، ساخت و ساز، بهداشت و درمان که هر کدام یک وزارتخانه مستقل دارند، فعال باشد.
به گفته وی، خانواده های شهدا و جانبازان تنها مشکل شان کمبود دارو نیست و در زمینه های تامین مسکن و آموزش و بهداشت و... نیز مشکل دارند، بنابراین سایر وزارتخانه ها و نهادهای دولتی نیز باید خودشان را مسئول بدانند.
معصومه آباد عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز با اشاره به نادیده گرفتن شرایط عاطفی و انسانی برخی جانبازان تاکید کرد: افرادی که جانباز هستند و شرایط حادی دارند بسیار اندک هستند، بنابراین تامین بودجه دارویی این افراد نباید کار سختی باشد.
وی با اشاره به بازدیدهایی که از مراکز و آسایشگاههای نگهداری و خدمات رسانی به جانبازان داشته است، گفت: این مراکز از لحاظ کیفی شاید قابلیت هایی داشته باشند، ولی بسیاری از جانبازان تکریم نمی شوند؛ نگهداری از جانبازان شرایط تخصصی و فنی می خواهد که تجربه این کارها در دنیا وجود دارد.
معصومه ابتکار رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز گفت: آلودگی هوای تهران مشکلات تنفسی جانبازان به خصوص جانبازان شیمیایی را دوچندان می کند و باید راهکاری برای این قشر از جامعه درنظر گرفته شود.
وی همچنین به خلأ عاطفی و انسانی جانبازان اشاره کرد و گفت: برخی از جانبازان گله دارند که کرامات و ارزش های آنها در جامعه حفظ نمی شود، با توجه به کمبود نیروی تخصصی در بنیاد شهید و امور ایثارگران پیشنهاد می شود از تشکل های غیردولتی و نیروهای بسیجی که داوطلبانه حاضر به هرگونه همکاری هستند، استفاده شود.
ابتکار همچنین پیشنهاد احداث پارک مخصوص جانبازان را ارائه کرد و افزود: می توان با استفاده از نقشه آلودگی هوای تهران، قسمتی از شهر را که آلودگی کمتری دارد، برای احداث پارک یا اسکان موقت جانبازان شیمیایی درنظرم گرفت.


منبع:روزنامه کیهان

    

همه مسئولین به فکر مناسب سازی برای ما سه شنبه 15 تیر ماه سال 1389


همه مسئولین شبانه روز به فکر ما جانبازان و معلولین هستند همه همّ و غمشان ما هستیم


چرا؟ نمونه اش اینهاش


این دو خبر را کلیک کنید بخوانید یکی از شهرداری یکی از وزات کشور


معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران خبر داد:
الزام مناسب سازی ساختمان‌های عمومی برای استفاده معلولان


مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران اعلام کرد:
انجام مطالعات مناسب‌سازی معابر شهری برای تسهیل تردد جانبازان


با این همه نمی دونم چرا هیچی در این کشور برای ما مناسب نیست

شاید به تعبیر اون نماینده مجلس ما زیاده خواهیم

مذاکرات با خودروسازان داخلی به زودی و با سرعت از سر گرفته خواهد دوشنبه 14 تیر ماه سال 1389

به گزارش روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران، در پی تصویب اصلاحیه مصوبه مربوط به خودرو جانبازان هفتاد درصد در جلسه ششم تیرماه هیأت وزیران، به زودی مذاکرات وزارت صنایع و معادن، بنیاد شهید و امور ایثارگران و خودرو سازان داخلی به منظور اجرای بند 6 تصویب نامه و تأمین خودرو جانبازان هفتاد درصد که در مراحل نهایی بدلیل لغو مصوبه مذکور متوقف شده بود، از سر گرفته خواهد شد.

شایان ذکر است در این طرح جانبازان 70 درصد که به دلیل عدم تمکن مالی، امکان استفاده از مزایای این طرح را نداشتند، می توانند با استفاده از تولیدات خودروسازان داخلی و اعطای وکالت واردات خودرو به این خودرو سازان از این طرح استفاده کنند.


درپایان یادوخاطره همه جانبازان عزیزوازخودگذشته وایثارگررادراین روز عزیز(روزجانباز)گرامی میداریم.همچنین یادی میکنم ازجانبازسرافرازودوست عزیزم "رحمت صالحی".


مطالب مشابه :


جانبازان مظهر ایثار

مصوبه معافیت گمرکی واردات معافیت گمرکی خودرو خانواده های شهدا و




چگونگی خدمات رسانی به بازماندگان و قربانیان جنگ در سایر ملل

برگزاری نماز جماعت برای خانواده شهدا در حق گمرکی. معافیت از خودرو معلولین و




187 قانون منسوخ اعلام شد

لایحه قانونی راجع به ترخیص و معافیت از و خانواده محترم شهدا و گمرکی و ارجاع




قانون بودجه سال 1392 کل کشور (قسمت دوم)

49 ـ سقف معافیت مالیاتی موضوع ماده(52)




برچسب :