بهترین راه حل برای افزایش حقوق فرهنگیان

فرهنگیان نیوز - تدبیر:

جناب آقای فانی ، وزیر محترم وزارت آموزش و پرورش، رزمنده و جانباز هشت سال دفاع مقدس
سلام علیکم
امروز کلیه همکاران شما در خانواده بزرگ آموزش و پرورش از جنابعالی که سالیان دراز در مدیریت های مختلف توانمندانه فعالیت نموده اید در خواست دارند با تجارب گرانقدر خویش راهکارهای اجرایی مناسبی برای عملی شدن کامل بندهای مختلف مواد قانون خدمات کشور در سال جدید به عنوان لایحه در هیات محترم دولت و تصویب آن در صحن مجلس ارائه نمایید.
امیدواریم دولتمرادانی همچون شما ، با تدبیر خویش و با همکاری نمایندگان مجلس ،امید به زندگانی را در قشر عظیم فرهنگی افزایش دهید .
باشد روزی که هیچ معلمی بخاطر حقوق کم خویش شرمنده خانواده اش نباشد .و به امید آن روز که اولین انتخاب شغل در بین نخبگان جامعه ، شغل گرانبهای معلمی باشد .
انتظار بهترین رفتارها و راهکارها:
ملا محسن فیض کاشانی در شرح این حدیث از رسول اکرم ص که فرمودند: المومن مرآة المومن؛ مومن آینه مومن است می¬گوید: همان گونه که با ایستادن در برابر آینه به عیبهای آشکار صورت خود پی می بریم، برادر مومن ما نیز آینه ای است که عیب های ما را نشان می دهد؛ عیب هایی که به تنهایی نمی توانیم آن ها را ببینیم بنابراین می¬توان نقد را آینه¬ای دانست که ما را به خودمان نشان می¬دهد و همچنین از نگرش مردم نسبت به خودمان باخبر می سازد.
باستناد این حدیث از رسول اکرم ص و به گزارش خبرگزاری مهر از حمیدرضا کفاش معاون وزیر آموزش و پرورش در جمع برگزیدگان فرهنگی کرمان اظهارداشت: فرهنگیان از خدوم ترین اقشار جامعه هستند که همیشه انتظار بهترین رفتارها و راهکارها از آنان می رود و انتظار ما نیز این است که این قشر مسیرهای صحیح و درست را برای بیان درخواست های خود از مسئولان انتخاب نمایند.
وی با اشاره به توجه به درخواست های فرهنگیان افزود: باید به گونه ای این درخواست ها بیان شود که مورد سوء استفاده دشمن قرار نگیرد. از سوی دیگر ما به آزادی به عنوان ودیعه ای که امام راحل برای مردم ایران به همراه آورد به عنوان یک موهبت می نگریم و هر فردی می تواند خواسته های به حق خود را پیگیری کند. باید راه صحیح را برای بیان این درخواستها انتخاب کرد و درخواستهای منطقی و راه های صحیح را همه قبول دارند.
راه صحیح بیان خواسته های جمع کثیر فرهنگیان، توسط شما مسئولین عزیز در هیات دولت و مجلس خواهد بود .مسئولین محترمی که زحمات هدایت خانواده عظیم فرهنگیان سراسر کشور بر دوش استوارتان می باشد.
انتظار فرهنگیان زحمکش این است که خواسته های این عزیزان در راستای حل مشکلات معشیتی آنان و اجرای صحیح قوانین خدمات کشوری و هماهنگی حقوق دریافتی با سایر دستگاه های دیگر اجرایی عملی گردد.
حجت الاسلام دکتر محی الدین بهرام محمدیان معاون محترم پژوهشی وزارت آموزش و پرورش در حاشیه جلسه علنی پارلمان فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار داشت: همواره باید با صبر و آرامش به اجرای امور بپردازیم و معلمان تا به امروز به جامعه نشان دادند با وجود تمام مشکلات‌شان واقعا صبورند.آموزش و پرورش یک سرمایه اجتماعی عظیم است که باید به مشکلات آن توجه شود و برای حل آن راهکاری در نظر گرفت.
بنابر این تغییر نگرش مدیران ارشد کشور در ارتباط با صرفه جویی در آموزش و پرورش ، کسب در آمد در این دستگاه اجرایی ، کثرت نیروی انسانی و... می تواند راهگشای امور و سبب حل بسیاری از مشکلات کنونی گردد.
تعریف جایگاه معلم در قانون مدیریت خدمات کشوی
ذکر این نکته ضروری است که آموزش و پرورش تنها دستگاه اجرایی است که با نیروی انسانی کمتر از 1 میلیون نفر پاسخگوی جامعه دانش آموزی بیش از 14 میلیون نفری در یک روز کاری می باشد. با کمی تامل می توان حجم کاری این دستگاه را در طول یک سال تحصیلی با سایر دستگاه های اجرایی و موسسات آموزشی و دانشگاهی مقایسه نمود.
براساس ماده 64 نظام پرداخت کارمندان دستگاههای اجرائی براساس ارزشیابی عوامل شغل و شاغل و سایر ویژگی های مذکور در موادآتی خواهد بود. امتیاز حاصل از نتایج ارزشیابی عوامل مذکور در این فصل ضرب در ضریب ریالی، مبنای تعیین حقوق ومزایای کارمندان قرار می‌گیرد.
فرهنگیان محترم، کارمند دستگاه اجرایی بوده و قوانین حاکم در مدیریت خدمات کشوری در کلیه امور اداری و حقوق و مزایا شامل این عزیزان می باشد .جناب آقای محمدیان به نکته طلایی اشاره نمود ه اند : آموزش و پرورش یک سرمایه اجتماعی عظیم است که باید به مشکلات آن توجه شود و برای حل آن راهکاری در نظر گرفت.
راهکار مناسب این است از جایگاه معلم در قانون خدمات کشوی تعریف درست ومنطقی تدوین گردد.و بهترین تعریف از جایگاه معلم درنظام اداری که در احکام کارگزینی آنان اشاره شده است همان رسته ی آموزشی و فرهنگی می باشد.
اما متاسفانه در نظام هماهنگ خدمات کشوری ، دیدگاه به سمت معلم نه اداری است نه آموزشی .آنجایی که مبنای حقوق پایین ملاک است، سمت معلم را اداری تعریف می کنند مانند ضریب سال مثلا در سال 93 برای کارکنان اداری برابر1207 ریال می باشد و برای موسسات آموزشی و هیات علمی 17190 ریال است .در جایی دیگر که مبنا مزایا و امتیازات بالای حقوق است، بیان می شود معلم مانند سایر کارکنان اداری ساعات اداری را رعایت نمی کند و سمت آن آموزشی است و آموزش و پرورش مانند دیگر دستگاه های اجرایی صرفه جویی ، در آمد ، تولید و ... را هم ندارد.پس امکان اجرای بند های1،2 و 5 ،6 از ماده 68 برای فرهنگیان میسر نیست.
از جناب عالی بعنوان شخصیت فرهنگی و پژوهشی انتظار داریم راهکارهای مناسب و همت والای خود را در تعریف جایگاه معلم همان ردیف موسسات آموزشی و هیات علمی در قوانین خدمات کشوری بکار برید تا اینکه واژه فرق بین معلم با دیگر کارکنان و موسسات آموزشی و دانشگاهی در تدوین قوانین و پرداخت ها مرتفع گردد
همچنین اعضای محترم هیات دولت و نمایندگان مجلس می بایست توجه داشته باشند که این سرمایه اجتماعی عظیم فرهنگیان یک اجتماع بزرگ و مولد در تربیت نیروی انسانی کشور در ابعاد مختلف اقصادی ، علمی ، سیاسی و... می باشد.
آرزوی دست یافتنی
یک آرزوی دست یافتنی برای فرهنگیان اجرای کامل ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری است. همانطور که معاون محترم توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش بیان داشتند نظام پرداخت هماهنگ دغدغه اصلی معلمان است.
با عنایت به اینکه بالاترین مسئول و مدیریت مالی وزارت آموزش و پرورش براین نکته تاکیددارند که : همه دستگاه های اجرایی تابع قانون خدمات کشوری همانند هم حرکت می کنند اما قانون یک سری اختیارات را به دستگاه های اجرایی داده که اگر این دستگاه ها اعتباراتی داشته باشند، می توانند آن را عملیاتی کنند این در حالیست که آموزش و پرورش به دلیل آن که با کسری بودجه همیشه مواجه بوده نمی تواند بخشی از این اختیارات را اجرایی کند بنابراین یک فاصله ای بین یک همکار فرهنگی در آموزش و پرورش با یک فرد هم رده در دستگاه های دیگر اتفاق می افتد.
اولین درخواست اصلی و مهم از جناب وزیر در اجرای کامل متن ماده 68 از قانون خدمات کشوری
با عنایت به سخنان جناب آقای بطحائی با توجه به مشخص بودن مشکل اختلاف دریافتی سایر کارکنان دستگاه های اجرایی با فرهنگیان خواهشمندیم با ارائه ی لایحه ای اجرای ماده ی 68 و بندهای 1 ،2 ،5 و 6 را در احکام فرهنگیان عملی نمایید.
ماده 68: علاوه بر پرداختهای موضوع ماده 65 و تبصره‌های آن و ماده 66 که حقوق ثابت تلقی می‌گردد فوق‌العاده‌هایی به شرح زیر به کارمندان قابل پرداخت می باشد:
1- فوق‌العاده مناطق کمتر توسعه‌یافته و بدی آب و هوا برای مشاغل تخصصی که شاغلین آنها دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و بالاتر می‌باشند تا به میزان بیست و پنج درصد 25% امتیازحقوق ثابت و برای سایر مشاغل تا بیست درصد 20% حقوق ثابت هرکدام از کارمندان واجد شرایط پرداخت خواهد شد.
2- فوق العاده سخت ی کار و کار در محیطها ی غیر متعارف نظیر کار با اشعه و مواد شیمیا یی ، کاربا بیماران روانی ، عفونی و در اورژانس و در بخشها ی سوختگی و مراقبتها ی و یژه بیمارستانی تا ۱۰۰۰ امتیاز و در مورد کار با مواد سمی ، آتش زا و منفجره وکار در اعماق در یا، امتیاز یاد شده با تصو یب هیأت وز یران تا سه برابر قابل افزا یش خواهد بود
انتظار براین است راهکارهای اجرایی برای بند یک و دو از ماده 68 با ضرایبی که در دستورالعمل نحوه پرداخت فوق‌العاده مناطق کمتر توسعه یافته و بدی آب و هوا بخشنامه ۴۱۷۲۲/۲۰۰ مورخ ۱۱/۸/۱۳۸۹ هیات دولت برای کلیه فرهنگیان اجرا گردد .

بند 5 از ماده 68 - فوق‌العاده شغل برای مشاغل تخصصی، متناسب با سطح تخصص و مهارتها ، پیچیدگی وظایف و مسؤولیتها و شرایط بازار کار با پیشنهاد سازمان و تصویب هیأت وزیران برای مشاغل تا سطح کاردانی حداکثر 700 امتیاز و برای مشاغل همسطح کارشناسی حداکثر 1500 امتیاز وبرای مشاغل بالاتر حداکثر 2000 امتیاز تعیین می گردد.. این فوق العاده با رعایت تبصره این ماده قابل پرداخت می باشد
تبصره - پرداخت فوق‌العاده‌های مذکور در بندهای 5 و 6 این ماده در هر کدام از دستگاههای اجرائی، مشروط به اعمال اصلاحات ساختاری، نیروی انسانی ، فنآوری و واگذاری امور به بخش غیردولتی احکام مذکوردراین قانون و استفاده ازمنابع حاصل از صرفه جویی‌های به عمل‌آمده ، در سقف اعتبارات مصوب از سال 1387 امکانپذیر می‌باشد و این فوق‌العاده‌ها جزء دیون منظور نمی‌گردد. انجام اصلاحات مذکور در این تبصره باید به تأیید سازمان برسد.
توضیح معاون محترم توسعه، مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری:
قانون اعمال این ضرایب را مشروط کرده به اینکه دستگاه های اجرایی باید ساختار نیروی انسانی خود را اصلاح کنند و از محل ساختار نیروی انسانی فوق العاده شغل را پرداخت کند که به این تربیت آموزش و پرورش توانست در سال 93 گام بزرگی را برای اصلاح ساختار نیروی انسانی بردارد.

بند فراموش شده در آموزش و پرورش
بند 6 از ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشور بند فراموش شده در آموزش و پرورش - فوق العاده کارایی و عملکرد درچهارچوب ضوابط این بند و تبصره این ماده قابل پرداخت می‌باشد:
الف - به حداکثر هفتاددرصد 70% از کارمندان هر دستگاه براساس رتبه بندی نمرات ارزشیابی کارمندان، طبق عملکرد کارمندان و باتوجه به امتیازی که از عواملی نظیر رضایت ارباب رجوع ، رشد و ارتقاء ، اثر بخشی و کیفیت و سرعت در اتمام کار کسب می‌نمایند . براساس دستورالعملی که سازمان ابلاغ می‌نماید تا 20% امتیازات مربوط به حقوق ثابت وی در مقاطع سه ماهه قابل پرداخت می‌باشد.
ب - میزان بهره‌مندی کارمندان هر دستگاه از سقف هفتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ 70% درصد مذکور در این بند متناسب با میزان موفقیت در تحقق تکالیف قانونی و اجراء برنامه‌ها و ارزیابی عملکرد دستگاه که توسط سازمان و تصویب شورای عالی اداری در سه سطح متوسط، خوب و عالی رتبه‌بندی می‌گردند به ترتیب 30% ، 50% و 70% تعیین می گردد.
ابهامی که در اذهان عمومی فرهنگیان محترم ایجاد شده این است که به استناد این ماده و اجرای قانون نظام هماهنگ حقوق چرا بند پنج و شش از سال 87 تا به امروز ، در احکام فرهنگیان اعمال نشده است ؟ 

فرهنگیان نیوز 93/12/24


مطالب مشابه :


پاسخ وزیر آموزش و پرورش به تجمع مربیان مهدکودک: تعهدی در قبال بیمه و یا استخدام نداریم

پاسخ وزیر آموزش و پرورش به و معلمان آموزش و پرورش سمیرم اتوماسیون اداری سمیرم.




اخذ تعهد از استخدام شدگان قبلی (سمیرم )

استیضاح وزیر آموزش و پرورش با 50 اتوماسیون اداری سمیرم. آموزش و پرورش سمیرم.




رویت فیش حقوقی

خود به سایت آموزش و پرورش و معلمان آموزش و پرورش سمیرم اتوماسیون اداری سمیرم.




فراخوانی وزیر «آموزش و پرورش» به مجلس درواکنش به اعتراض «معلمان»

در جلسه این هفته کمیسیون اجتماعی مجلس، وزیر آموزش و پرورش سه‌شنبه اتوماسیون اداری سمیرم.




توضیحات آموزش و پرورش به اعتراضات فرهنگیان

آخرین اخبار در مورد فرهنگیان و معلمان آموزش و پرورش سمیرم می اتوماسیون اداری سمیرم.




سال 93 بدهی های آموزش و پرورش به فرهنگیان پرداخت می شود.

جهت انعکاس آخرین اخبار در مورد معلمان آموزش و پرورش سمیرم می اتوماسیون اداری سمیرم.




جوابیه جدید وزارت «آموزش وپرورش» درخصوص رتبه بندی «معلمان»

وزارت آموزش و پرورش و معلمان آموزش و پرورش سمیرم اتوماسیون اداری سمیرم.




بهترین راه حل برای افزایش حقوق فرهنگیان

اتوماسیون اداری سمیرم. وزارت آموزش و پرورش و معلمان آموزش و پرورش سمیرم




نامه يك معلم به مسئولين آموزش و پرورش

شود ویا منتظر فروش اموال آموزش و پرورش باشیم ویا دیوارهای اتوماسیون اداری سمیرم.




وعده آموزش و پرورش براي اصلاح امتياز فوق‌العاده‌ شغل «فرهنگيان»

وعده آموزش و پرورش براي اصلاح مورد معلمان آموزش و پرورش سمیرم می باشد. و هر




برچسب :