چگونه معاونان مدرسه مي‌توانند در ارتقاي كيفيت فعاليت‌هاي آموزشي و پرورشي مدرسة خود مؤثر باشند ؟ (4)

   6. رتبه‌هاي ورزشي فراواني كسب كرديم مانند:

فاطمه شكري- رتبه اول- رشته تكنواندو

مهسا حسيني- رتبه دوم- رتشه آمادگي جسماني

هانيه داداش‌زاده- مقام دوم- دو و ميداني

مبينا سيدي- مقام سوم- آمادگي جسماني

فاطمه آقاجاني- مقام دوم- آمادگي جسماني

مولود حسيني- رتبه اول- كاراته

فاطمه اردشيري- رتبه اول- شنا

مولود حسيني- رتبه اول- هفت سنگ

زينب حبيب‌پور- رتبه اول- تكواندو

فاطمه داداش‌زاده- رتبه اول- تكواندو

مهسا حسيني- رتبه اول- تكواندو

7- رتبه‌هاي پرورشي

كوثر ملّانژاد- مسابقه مشق عشق- ويژه ايام محرم

شكيبا اسكندرنتاج- اگر زينب نبود ...- ويژه محرم كانون آفرينش

فريما كاظمي- كتابخواني- رتبه برگزيده

كوثر موسوي‌نيا- رشته قرائت قرآن- رتبه سوم

سيدفاطمه كاظمي‌مير-مقام برتر- احكام

مهديه علي‌پور- مقام سوم- احكام

طاهره محمدتبار- رشته حفظ سوره- رتبه سوم

مريم ليث- مقام برتر- پيك نوروزي

8. نمرات ماهانه دانش‌آموزان در ماه ارديبهشت نيز با تغييرات مثبت توأم بود.­­­­­­­­­­­

 

پايه دوم

پايه سوم

پايه چهارم

پايه پنجم

ماه‌ها

علوم

رياضي

علوم

رياضي

علوم

رياضي

علوم

رياضي

ارديبهشت

5/18

5/18

5/17

5/17

15

5/15

75/17

5/16

آبان

5/17

17

5/17

5/17

15

5/15

5/14

5/11

9. ميزان استفاده از رسانه‌هاي آموزشي صوتي و تصويري و ابزار و وسايل كمك آموزشي در عرض سال هم نشانه رشد كيفي آموزشي در كلاس بود.

 

 

پايه اول

پايه دوم

پايه سوم

پايه چهارم

پايه پنجم

ابزار كمك

آموزشي

16 مورد

15 مورد

10 مورد

12 مورد

20 مورد

رسانه‌هاي

آموزشي

صورتي و

تصويري

14 مورد

9 مورد

15 مورد

20 مورد

13 مورد

10. ميزان مراجعه به كتابخانه و انجام فعاليت كتابخواني و نقد و بررسي

پايه پنجم

پايه چهارم

پايه سوم

پايه دوم

پايه اول

17 مورد

22 مورد

15 مورد

21 مورد

30 مورد

11. موارد انضباطي دانش‌آموزان نيز كه در دفتر شاخص همكاران ثبت شده بود به مرور زمان كمتر شد. ثبت موارد انضباطي در ماه ارديبهشت

 

پايه اول

پايه دوم

پايه سوم

پايه

چهارم

پايه

پنجم

پرخاشگري

2

5

4

2

-

بددهني

8

2

7

4

2

تأخير

3

2

2

-

1

به هم زدن

نظم كلاس

5

3

4

2

-

ناهنجاري

در تملك

-

2 مورد

1 مورد

-

-

اعتباريابي پژوهش

بالاترين ملاكي كه من براي اعتبار پژوهش خود عنوان مي‌كنم، رضايت و ابراز تشكر همكاران بود كه در هر موقعيتي مرا با قدرداني‌هاي خود دلگرم مي‌كردند. اكثر همكاران از اينكه در سال جاري پوياتر و گرم‌تر حركت مي‌ كردند راضي بودند و اين رضايت را دائماً عنوان مي‌كردند و خيلي ساده و صادقانه مي‌گفتند ما نمي‌دانستيم مي‌شود اينطوري هم كار كرد. شما ما را با خيلي تجربيات جديد آشنا كرديد كاربست آنها باعث ارتباط قوي‌تر بين ما و بچه‌ها شد و ما مي‌توانيم با كاربست اين تجربه‌ها بهتر از قبل كار كنيم.  اين مطالب را در گزارشات خود تقرير نمودند. و من در تمام مراحل كار در تمام روزهاي كاري، تمام فعاليت‌ها را با مديريت و همه همكاران حتي مدير شيفت پسران جناب آقاي محمدي در ميان مي‌گذاشتم و در تمام فعاليت‌ها نظرخواهي و مشورت مي‌كردم تا همانطور كه در كتب مختلف مديريت خوانده بودم بتوانم يك مديريت مشاركتي را به اجرا بگذارم. مسلماً آنچه را كه خود همكاران بپذيرند و تصويب كنند حتماً اجرا خواهند كرد.

بيان محدوديت‌ها

در اجراي فعاليت‌هاي سال جاري با حمايت‌هاي فراواني از طرف مديريت، همكاران معاون، تمام معلمان و اولياء دانش‌آموزان، مسئولان محترم اداره در بازديدهايي كه از مدرسه و نمايشگاه صورت دادند و دانش‌آموزان مدرسه روبه‌رو بودم و محدوديتي كه در فعاليت‌هاي ما بود:

1. گاهي از نظر مالي به مشكلاتي برخورد مي‌كرديم كه نمي‌توانستيم به راحتي هزينه‌هاي لازم را بپردازيم.

2. ضعف مالي خانواده‌ها نيز يكي ديگر از مشكلاتي بود كه گاهي لازم بود كلاس‌هايي براي دانش‌آموزان ايجاد كنيم كه مشكل مالي بعضي خانواده‌ها مانعِ اجراي اين كلاسها مي‌شد.

3. سواد پايين بعضي از اولياء نيز گاهي براي حمايت از طرحها مانند پرواز انديشه‌ها مشكل‌زا مي‌شد كه البته با جلسات توجيهي كه برقرار مي‌كردم تا حدودي برطرف مي‌شد.

4. مشكل ساختمان و كوچك بودن حياط مدرسه نيز در خيلي از فعاليت‌ها براي ما ايجاد مشكل مي‌كرد.

5. بخشنامه‌هاي فراواني كه مستلزم پاسخگويي از جانب مديريت بود، وقتي زيادي از مديريت مدرسه مي‌گرفت طوري كه با علاقه‌اي كه ايشان به فعاليت‌هاي آموزشي و حضور در كلاس‌ها داشتند فرصت كافي را پيدا نمي‌كردند..

6. قديمي بودن ساختمان و خرابي‌هاي پي در پي، گوشه و كنار ساختمان نيز وقت و هزينة زيادي را صرف خود مي‌كرد كه اگر اين مشكل نبود مي‌توانستيم اوقات آزاد بيشتري براي تدوين برنامه‌ها و اجراي آن بكار مي‌گرفتيم.

پيشنهادات

«و العصر، اِنّ الانسان لفي خسر الاالذين آمنوا وعملوا الصالحات، وتواصوا بالحق وتواصوابالصبر»

مطمئناً يكي از قسمت‌هاي مهم هر پژوهشي پيشنهادات آن مي‌باشد زيرا با توجه به پيشنهادات و كاربردي شدن آن مي‌توان نتايج مطلوب از يك پژوهش را كسب كرد.

از آنجايي كه امسال از جانب مقام معظم رهبري سال اصلاح الگوي مصرف نامگذاري شده است. بي‌ارتباط ندانستم كه در ارتباط با اصلاح الگوي مصرف در آموزش و پرورش پيشنهاداتي ارائه دهم.

توجه به اين الگو در تمام زمينه‌هاي آموزشي قابل توصيف است.

اگر معلمين ما به روش‌هاي نوين تدريس و ارزشيابي مطلع باشند مي‌توانند در كمترين زمان بهترين آموزش‌ها را ارائه دهند و اين از اسراف زمان آموزش جلوگيري مي‌كند و مي‌توان زمان‌ها را براي بهره‌وري بيشتر مورد استفاده قرار داد. با اصلاح الگوي تدريس از اضافه‌گويي‌هاي معلمان نيز كاسته مي‌شود و اين باعث كاهش انرژي مصرفي معلم و بالا رفتن اصلاح مصرف است.

از جانبي استفاده از ابزار آموزشي، انجام پژوهش و رغبت به مطالعه نيز موجب بالا رفتن كيفيت تدريس و جلوگيري از اصراف وقت و انرژي انساني مي‌شود و در حقيقت در زمان كوتاه‌تر به كيفيت بالاتر دست مي‌يابيم كه خود نشانه مصرف بهينه، بهره‌وري در مصرف و اصلاح الگوي مصرف است. پس نبايد اين شعار را تنها در خريدها و هزينه‌ها جستجو كنيم.

بالاترين ارزش‌ها عمر آدمي است كه در گذر زمان است اگر به اين سرمايه‌ها به خوبي توجه شود و به دنبال كيفي شدن آموزش حركت شود از بسياري از اسراف‌ها، هجوها و تخريب‌ها كه موجب آسيب رساندن به توليد (توليد علم) است جلوگيري مي‌شود و با ارزش‌ترين سرمايه‌ها كه عمر آدمي است مورد اصلاح مصرف قرار مي‌گيرد.

يكي ديگر از موارد اصلاح الگوي مصرف، انتخاب به جاي مسئولان، مديران، معاونان و همه دست‌اندركاران آموزش و پرورش در سمت‌هاي انتخابي است. زيرا اگر انتخابات به جا و درست با توجه به تخصص و علاقه‌مندي آنها انجام شود، در نتيجه تصميمات و فعاليت‌هاي آنان درست و مناسب حال خواهد بود و از اشتباه و خطا و صرف هزينه‌هاي گزاف، وقت و انرژي‌هاي مصرفي تا حد زيادي جلوگيري خواهد شد و اين نيز منجر به توليد بهتر در زمينه شغلي و رسيدن به اصلاح الگوي مصرف است.

بنابراين بهترين اصلاحات را بايد در جايي به اجرا گذاريم كه مربوط به عمر و وقت آدمي است. به همين دليل است كه خداوند در قرآن كريم به عصر و زمان قسم ياد مي‌كند. اين قسم نشانه ارزش وقت و زمان است.

اكنون پيشنهادات زير را ارائه مي‌دهم كه همه آنها موجب بهره‌وري در آموزش و اصلاح الگوي مصرف در فعاليت‌هاي آموزشي و پرورشي و جلوگيري از اسراف‌ها، تبذيرها و تخريب‌هاست.

1. در انتخابات مديران و مسئولان محترم آموزش حتماً دقت و موشكافي كامل به كار ببندند زيرا مديريت، رأس يك مجموعه است، مطمئناً مدير متخصص خيلي دقيق‌تر و اصيل‌تر حركت مي‌كند و براي وي تنها گذر مدرسه قانع كننده نيست بلكه چگونگي كار مهم خواهد بود.

2. از طرف مسئولين آموزش ابتدايي هر ساله از فعاليت‌هاي مدرسه با توجه به درجه مدرسه‌ها، نموداري تهيه شود كه بتوان در هر سال فعاليت‌ها را با هم مقايسه كرد. افت و خيز آن را دريافت. و به رويت مديريت مدرسه رساند. تا مدير در جريان تحولات آموزشي مدرسه قرار گيرد و براي جلوگيري از افت مدرسه همت كند.

3. همانطور كه انتخاب مدير براي مدرسه خيلي مهم است، انتخاب معاون نيز مهم مي‌باشد. اينكه معاون بايد كسي باشد كه به درد معلمي نمي‌خورد، فكر غلطي است. و فكر مي‌كنم با انجام اين پروژه اين موضوع را ثابت كرده باشم كه معاون، بازوي فعال مديريت است و بايد از بين همكاران باسواد و مطلع و علاقه‌مند انتخاب شوند. زيرا معلمي كه در يك كلاس 40 نفري موفق است حتماً مي‌تواند اگر علاقه‌مند باشد در يك مجموعه 500 نفري هم موفق باشد. و بسياري از معلمان نيازمند وجود يك محرك و انگيزه قوي در مدرسه هستند.

4. در انتخاب مدارس نمونه و يا اعلامِ نمونه شدنِ يك مدرسه، دقت كنند تا اين انتخاب لطمه به مدارس ديگر وارد نكند.

5. مدارسي مانند مدرسه شهيدباهنر كه سال‌هاست از عمر آن مي‌گذرد مورد توجه مسئولين قرار گيرد و براي نوسازي و بازسازي آن اقدام شود. زيرا اينگونه مدارس پرهزينه هستند و هر روز يك قسمت از آن خراب مي‌شود و در حقيقت مانند آرايش يك خانه است كه از پايه سست و ويران است كه اين نيز موجب به هدر رفتن هزينه‌ها و اسراف است.

6. ثبت‌نام دانش‌آموزان با توجه به محدوده آنها حتماً انجام شود و جمع شدن يك عده دانش‌آموز نامتجانس و ناهماهنگ در يك مدرسه مانع پيشرفت خواهد شد. و در اينگونه مدارس، تدريس معلم را با مشكل روبرو مي‌كند و موجب به هدر رفتن وقت آموزش و هزينه‌هاي آموزشي مي‌شود كه خود نشانه اسراف است.

7. كلاس‌هاي ضمن خدمت با كيفيت بيشتري برگزار شود تا همكاران نهايت استفاده از كلاس‌ها را داشته باشند و بتوانند آموخته‌ها را در ارتباط با دانش‌آموزان خود به كار گيرند.

8. روش تدريس استادان ضمن خدمت به روش‌هاي نوين تغيير كند چون معلمي كه روش‌هاي نوين را در قالب روش‌هاي سنتي آموزش ببيند نمي‌تواند آن را در كلاس پياده كند.

9. در انتخاب نمونه كارهاي معلمان و دانش‌آموزان در مدارسي مانند مدرسه شهيد باهنر، و مقايسه آن با مدارس قوي‌تر دقت نظر كافي به عمل آيد بايد سهميه بندي باشد تا از ميان مدارس با توجه به درجه‌بندي كيفي آنها كارها انتخاب شود. هرگز نبايد معلمان اين مدارس را با معلمان مدارس نمونه و غيرانتفاعي در يك رديف مقايسه كرد.

10. مدارس به كتابخانه و ابزار و مواد آموزشي مجهز شود تا معلمان با استفاده از آنها كيفيت آموزش را ارتقا دهند.

در پايان ضمن تقدير و تشكر از تمام مسئولان محترم آموزش، مديريت و همكاران مدرسه، پيشنهاد مي‌كنم تمام همكاران معاون، بدانند مي‌توانند. اثرگذار و مفيد باشند. پس همت كنند، تلاش كنند، براي بهتر بودن برنامه‌ريزي كنند و با توكل به خدا در مدرسه جوي صميمانه ايجاد كنند تا همه در يك جو صميمانه بدون زور و اجبار خود عاشقانه فعاليت كنند. و خواهان كيفيت بهتر در اجراي برنامه‌ها باشند و در نهايت به بهره‌وري، توليد علم، جلوگيري از اصراف و دست‌يابي به اصلاح الگوي مصرف منجر شود.

فهرست منابع

1. قرآن كريم.

2. اسماعيل، بيابانگرد، 1389، روش‌هاي پيشگيري از افت تحصيلي، تهران، انتشارات سازمان انجمن اولياء و مربيان.

3. توراني، حيدر، (1380)، كيفيت بخشي آموزش و پرورش دوره ابتدايي، تهران، انتشارات قو.

4. سازمان آموزش و پرورش استان مازندران، 1387، فرهنگ واژه‌ها و اصطلاحات استان مازندران، نشر آموخته، اصفهان.

5. شيخ‌الاسلامي، ربابه و همكاران، (1382)، مجموعه آموزشي تغذيه در مدرسه، تهران.

6. علاقه‌بند، علي، 1375، جامعه‌شناسي آموزش و پرورش، تهران، نشر روان.

7. مجدفر، مرتضي، (1387)، مدرسه موفق، مدير موفق، تهران، پيك بهار.

8. مجدفر، مرتضي، (1387)، مديريت آموزشگاهي در عمل، تهران، انتشارات مدرسه.

مجلات

1. پيوند، شماره 294 و 295، 1383.

2. رشد مديريت، شماره3، آذرماه 85.

3. رشد مديريت، شماره4، دي ماه 85.

4. رشد مديريت، شماره8، ارديبهشت 87.

5. فصلنامه مديريت در آموزش و پرورش، دوره دهم، (1383).

6. مديريت مدرسه، شماره6، 1386.

فهرست ضمائم

1. صورتجلسه شوراي معلمان

2. صورتجلسه اعضاي سرگروه آموزشي

3. فرم نقد و بررسي كتاب، استخراج از مجله رشد، آبان87

4. فرم انجام شده نقد و بررسي كتاب

5. نمونه سوال و كاردستي معلم مبني بر آزمون از مجلات رشد

6. نمونه فعاليت معلم مبني بر آزمون مجله رشد

7. نظر مدير محترم در ارتباط با ايجاد ارتباط عاطفي با دانش‌آموزان و اولياء آنها

8. نمونه نامه‌هاي ارسالي به مركز اختلال يادگيري كوشا

9. گزارش عضو انجمن اولياء و مربيان مدرسه در ارتباط با كمك هزينه تحصيلي

10. نمونه فرم طرح هماهنگ تغذيه

11. فرم نظرخواهي از همكاران


مطالب مشابه :


ساخت کاردستی با سی دی

دخترانه - ساخت کاردستی با سی دی - سی دی قابلیت بسیار خوبی در انعکاس نور دارد و همین مورد




کتاب ریاضی سال اول دبیرستان به همراه راهنماهاي تدريس و نقد مؤلفين از تدريس فوق

نمونه اي از تدريس رياضي 1 ،همراه با نقد مؤلفين از تدريس




چگونه معاونان مدرسه مي‌توانند در ارتقاي كيفيت فعاليت‌هاي آموزشي و پرورشي مدرسة خود مؤثر باشند ؟ (4)

مبينا سيدي- مقام و فكر مي‌كنم با انجام اين پروژه اين نمونه سوال و كاردستي معلم




معرفی شهر بروجن

با سلام خدمت اي وسيع با مركز كاردستي تاسيس كرد كه سيدي و سيدسراج




خاطرات زیبا و خواندنی از معلمان ابتدایی

خاطره اي از شمسي صاعدي آموزگار دبستان سيدي اجراي طرح باغ كرامت با تهيه كاردستي




تجارب و خاطرات شیرین در طرح کرامت

خاطره اي از شمسي صاعدي آموزگار دبستان سيدي اجراي طرح باغ كرامت با تهيه كاردستي




1193. ويژه برنامه‌هاي شبكه دو سیما به مناسبت ماه مبارك رمضان و تابستان 90

گروه معارف شبكه دو سيما با تهيه و پخش چون هومن سيدي، كوروش ها آموزش كاردستي




زیارت نامه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

كاردستي. وَ الْحُسَيْنِ سَيِّدَيْ شَبَابِ دوستم با آن كه شما با او




معرفی نویسندگان و اثار انان

آشنايي با Access كاردستي بابا نوئل مهدي مهريزي --- حرف‌هاي فيروزه‌اي- حسين سيدي ساروي




برچسب :