چگونه استفاده كودكان از كامپیوتر را كنترل كنیم؟

چگونه استفاده كودكان از كامپیوتر را كنترل كنیم؟

از این پس با سـری مقالاتـی در خصوص نحوه فرهنگ سازی و آموزش كامپیوتر به كودكان و نـوجوانـان و ارائه راه كارهایـی كارآمد در این خصوص به والدین و مدرسـان این گروه سنی، راه را برای استوار كردن زیرساخت‌های جامعه فردا كه جز در نسـل كـودك و نوجـوان امروز نمی‌توان به دنبال آن گشت، هموار سـاخته و پاسخگوی سوالات بیشمار خوانندگان در این مورد باشیم.

این سری مقـالات به صـورت پیوسته و گام به گام شمـا را یـاری می‌كنند تا كودكان مخاطب خود را در استفاده صحیح از كامپیوتر هدایت نمـوده و آنان را بـا جدیدتـرین متـد آموزشـی كاربـری كامپیوتر، آشنا سازید

زندگی در عصر مدرن از بزرگ‌ترین آمال بشر از گذشته تا كنون بوده؛ به صورتی كه تمامی تلاش خود را صرف دستیابی به این هدف كرده است. اخیراً هم مسئله بحـران مدرنیته بحث داغـی را به وجود آورده كه البته تمامی زوایای آن صرفاً خلاصه شده در نتایج تخریبی نیست، فقدان اطلاعات كافی در كنترل این بحران و استفاده صحیح از مشتقات آن است.

یكـی از بـا اهمیت‌تــرین ایـن مـوارد، شیفتـگـی و آسیـب‌پذیری بسیار كودكان و نوجوانان نسبت به تكنولوژی عصر حاضر به‌خصوص كامپیوتـر است و در این زمینه، پـر ارزش‌تـرین مورد، چگونگی كنترل این اشتیاق و هدایت آن به سمت شكوفایی استعدادها و خلاقیت كودكان و نه استفاده نا صحیح از رایانه است.

با این اوصاف باید از خـود بپرسیم كه آیا برای مدیریت ایـن بحـران و سـوق آن به سـوی هـدف ذكـر شده چاره‌ای اندیشیده‌ایم؟

با طرح ایـن سوال می‌توان دو شاخه را در موازات یكدیگر بررسی كرد كه یكی كنترل استفاده كودكان از كامپیوتـر و دیگـری بـرنامه‌ریـزی در آمـوزش صحیح آنهاست!

در این مقاله راه‌كاری برای اولین مورد بیان می‌شود و در مقالات آتی به روش‌های نوین آموزش كامپیوتر مختص به كودكان و نوجوانان با كلیه جزئیات آنها خواهیم پرداخت.

 

برای شروع كار تنها كافی است از طریقی، زمان و نحوه استفاده كودك از كامپیوتر را تحت نظر داشت و سپس برنامه زمان‌های مجـاز استفاده از كامپیوتر و موارد مصرف آن‌ را به وی گوشزد كرد. بهترین وسیله برای انجام این كار نرم افزاری تحت عنـوان Child Control ۲۰۰۶ محصـول شركت Salfeld است كه كنتـرل والدین بر كودك خود را در زمینه فوق‌الذكر به شیوه‌ای ساده و مناسب امكان پذیر می‌كند.

این نرم افزار به شما كمك می‌كند تا استفاده از كامپیوتر توسط كاربران به ویژه كودكانتان را تحت كنترل داشته باشید و یكی از ویژگی ‌های منحصر به فرد آن، تهیه گزارش از مدت كاركرد روزانه كامپیوتر است. همچنین با تنظیم این برنامه می‌توانید تعیین كنید كه كودك شما دقیقاً چه روزها و ساعاتی و به چه مدت حق استفاده از كامپیوتر را دارد بدین ترتیب كه تا قبل از آنكه این مدت به پایان برسد، برنامه پیغامی مبنی بر اتمام مهلت و خاموش شدن كامپیوتر را به كاربر نمایش دهد.

موارد ذكر شده تنها گوشه‌ای از قابلیت‌های این نرم افزار است، حال بیایید نگاهی دقیق‌تر داشته باشیم به ویژگی‌ها و قابلیت‌های بخش‌های مختلف نرم‌افزار كه تحت عناوین زیر مشخص می‌شوند:

Time Limits:

در این بخش می‌توان زمان دسترسی كاربر به كامپیوتر و همینطور اینترنت را در روزها، هفته‌ها و یا ماه‌های مشخصی محدود كرد. مثلاً می‌تـوان مشخص كرد كه كودك هــر روز چنـد ســاعت مجـــاز بـه استفـاده از اینتـرنت است و یـا چـه روز‌هایـی از هفته حـق استفـاده از كامپیوتـر خود را دارد.

Programs:

حتی می‌توانید مشخص كنید كه او اجازه اجرای كدام یك از برنامه‌ها و یا بازی‌های موجود در كامپیوتر را در چه زمان‌هایی داراست.

System/Security:

در این قسمت تعییـن می‌كنید كـه چـه بخش‌هایی از سیستـم عامـل در دسترس كودك قرار گرفته و چه بخش‌هایـی از دید او مخفی باشند، مثلاً حق پاك كردن فایل‌ها و یا تغییر آنها را نداشته باشد.

Internet:

این بخش مخصوص فیلتـرینـگ اینترنت است به صورتی كه می‌توان در آن لغات نامناسب را انتخاب و مشخص كرد كه اگر وب سایت باز شده توسط كودك شامل یكی از این لغات بود، وب سایت بسته شده و یا به وب سایت دیگر منتقل شود.

Folder Lock:

پوشه‌هایـی را كه مخصوص خـودتـان است و نمی‌خـواهید كه كودك یـا كاربـران دیگر آنها را مشاهده و یا دستكاری كنند، در لیست این قسمت اضافه كنید.

Log Files:

هنگامی كه می‌خواهید از زمان و چگونگی استفاده كودكتان از كامپیوتر مطلع شوید، تنها كافی است به این قسمت مراجعه كرده و جزئیات آن را با تاریخ درج شده مشاهده كنید.

E-Mail:

با انجام تنظیمات این بخش اگر قصد مسافرت و یا ترك منزل را داشتید می‌توانید از طریق پست الكترونیكی گزارش فعالیت كامپیوتر را مانند مورد قبل دریافت كنید كه ارسال آن توسط برنامه به محض اتصال به اینترنت و از طریق آدرس پست الكترونیكی كه به آن معرفی می‌كنید، انجام خواهد شد.

Setting:

این بخش مخصوص تنظیمات كلی نرم افزار است كه امكانات بسیاری را نیز در دسترس شما قرار خواهد داد.

مشخصات نرم افزار و سخت افزار مورد نیاز جهت اجرای این برنامه به شرح زیر است:

- قابل اجرا بر روی كلیه نسخه‌های ویندوز موجود به جز ویندوز ویستا

- حداقل پردازنده پنتیوم ۲ با سرعت ۲۶۶ مگاهرتز

- حداقل حافظه ۶۴ مگابایت

- حداقل ابعاد صفحه نمایش ۸۰۰ در ۶۰۰ پیكسل

این برنامه علاوه بر مزایای فوق، حالت ویزارد را به عنوان رابطی قوی میان برنامه و كاربر در نظر گرفته تا كاربر بتواند بدون هیچ گونه اطلاعات فنی، تنظیمات گفته شده را انجام دهد. ضمناً دسترسی به تنظمیات برنامه تنها با وارد كردن رمز عبور برای مدیر نرم افزار امكان پذیر است و می‌توان اطمینان داشت كه جایی برای تقلب وجود ندارد!

نقل از سایت ایران سلامت


مطالب مشابه :


درس پنجم پاورپوینت

گام به گام با آموزش computer درس پنجم پاورپوینت گام به گام با آموزش computer آموزش گام به گام computer




گام به گام کلاس دوم پیشتازان

گام به گام کلاس دوم درس اول درس دوم درس سوم درس چهارم درس پنجم درس ششم




راهنمای گام به گام ریاضی ششم

راهنمای گام به گام ریاضی ششم کلاس ششمی فصل پنجم




آموزش گام به گام نقاشی

آموزش گام به گام نقاشی - علمی , آموزشی , سرگرمی - آموزشی کلاس پنجم دبستان مهد




آموزش گام به گام+پروانه+كارتوني

گام به گام+پروانه+كارتوني - (دوم2دبستان هیأت امنایی شهید هاشمی نژاد+پنجم و به کلاس دوم




چگونه استفاده كودكان از كامپیوتر را كنترل كنیم؟

کلاس پنجم من این سری مقـالات به صـورت پیوسته و گام به گام شمـا را یـاری می‌كنند تا كودكان




کمک درسی دینی سوم راهنمایی - گام به گام

گام به گام درس پنجم دست نوشته های معلمی برای کلاس چهارمی




آزمون علمی کلاس پنجم ابتدایی

آزمون علمی کلاس پنجم ابتدایی گام نو. صفحه 1-بعضی از تلفن ها دارای دستگاهی به نام




آموزش گام به گام نقاشی خرگوش کارتونی

*کلاس درس * عمومی - آموزش گام به گام نقاشی خرگوش کارتونی نمـونه سوال کلاس پنجم.




برچسب :