علل بي انضباطي دانش آموزان پسر دبیرستان شفا (قصاب)در مقطع متوسطه(دوره اول) منطقه تبادکان شهرستان م

تعاريف و اصطلاحات و مفاهيم خاص :

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4

تعاريف و اصطلاحات و مفاهيم خاص :

تعريف انضباط وبي انضباطي

انضباط در لغت به معنی سامان گرفتن، خوب نگاه داشته شدن، نظم داشتن و پیروی کامل از دستورات نظامی است. به سخن دیگر، انضباط به معنی صحیح این است که فرد شخصا رفتار و اعمال خود را تحت نظم و قاعده درآورد، خویشتن را کنترل کند و با توجه به آثار و نتایج اعمال خویش اقدام نماید.

  هدف از نظم و انضباط در آموزش و پرورش آن است که دانش آموزان را با مقررات مدرسه هماهنگ ساخته و محیط یادگیری را معنیدارتر و تمایلات و غرایز طبیعی و فطری آنها را در جهتی مطلوب هدایت و راهنمایی کند.

  در مقابل، بی انضباطی و بی نظمی را می توان اینگونه تعریف کرد: انجام دادن هر عمل یا رفتاری به وسیله دانش آموز که سازماندهی مدرسه و فعالیتهای کلاس را مختل یا تهدید به اخلال میکند. ایزابل کلاک، بی انضباطی را رفتاری میداند که از طرف تعدادی از دانش آموزان انجام میشود و مشکلاتی را برای معلم به وجود می آورد و معلم را در راه رسیدن به هدف که ارتقای تحصیلی دانش آموزان است، با مشکل روبرو کرده و مانع از پیشرفت کار تحصیلی میشود و رفتار آنان، نامعقول و نامنظم است.

  می دانیم که انضباط اخلاقی و رفتاری دانش آموزان میتواند روی آموزش اثرگذار باشد. بنابراین، پرورش همراه آموزش مهم جلوه می کند. دانش آموزان باانضباط میتوانند مسؤلیتهای مهم مدرسه را به عهده بگیرند و در آینده نیز جامعه، به خوبی پذیرای این افراد است.

  هدف از نوشتار حاضر، چگونگی ایجاد مدرسهای شاد، با دانش آموزان با انضباط و منظم است که انسانهای پرورش یافته در این مدرسه، در آینده انسانهایی به تعالی رسیده، تغییر رفتار داده و متفکر و متعهد خواهند بود که فقط هدف آنها کسب نمره بالاتر نیست، بلکه هدف آموزش و پرورش است. نظم و انضباط حاکم بر مدرسه باعث میشود دانش آموزان با برنامه ریزی به کارهای خود برسند و این نظم و انضباط نه تنها داخل مدرسه، بلکه خارج از مدرسه را نیز تحت الشعاع قرار میدهد و باعث میشود دانش آموزانی باایمان، مشتاق به درس و مدرسه و در آینده توانمند روی کار بیایند. از اینرو به منظور بررسی عمیق تر مسئله به ذکر دلایل ایجادکننده بی انضباطی در مدرسه پرداخته و در ضمن آن به راهکارهای مؤثر جهت ارتقای سطح انضباط اشاره میشود.

  بی انضباطی دانش آموز، تنها معلول مدرسه و کلاس درس نیست بلکه عواملی نظیر عوامل خانوادگی، اجتماعی، روحی و روانی و رفتار نامناسب برخی معلمین را شامل میشود که هر کدام یا مجموعهای از این عوامل بهطور مستقیم یا غیرمستقیم زمینه را برای بروز رفتارهای مخرب دانش آموزان فراهم میکند

 

 

2-دانش‌آموز از لحاظ لغوی به معنی کسی است که به دنبال دانش می‌رود( دانشنامه‌ اینترنتی ویکی‌پدیا) ومقصودمادرایجادانش آموزی است که در پایه ششم ابتدایی قبول شده واکنون درکلاس هفتم مشغول تحصیل میباشدودانش آموزان پایه سوم راهنمایی .

3- دبیرستان شفا:این آموزشگاه درمسیر جاده کنه بیست ودرروستای مهدی آباد منطقه تبادکان مشهد قراردارد.

منطقه تبادکان:یکی از نواحی هشتگانه آموزش و پرورششهرستان مشهد به نام منطقه تبادکان شناخته می شود که ارتباطی با روستای تبادکان ندارد و جزو بخش مرکزی مشهدبه حساب می آید.

شهرستان مشهد: مشهد کلان‌شهری در شمال شرقی ایرانو مرکز استان خراسان رضویاست. بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۸۵ این شهر با ۲٬۴۱۰٬۸۰۰ نفرجمعیت دومین شهر پرجمعیت ایرانپس از تهراناست. این شهر به واسطه وجود حرم علی بن موسی‌الرضا، هشتمین اماممذهب شیعه، سالانه پذیرای بیش از ۳۲ میلیون زائراز داخل و بیش از یک میلیون زائر  از خارج از کشور است. مشهد تنها در فصل تابستان سال ۱۳۸۹ پذیرای بیش از ۱۳ میلیون زائر بود. آمار نشان میدهد وجود مقبره امام رضا در مشهد موجب شده که به طور میانگین هر ایرانی، هر سه سال یک‌بار به مشهد سفر کند.

 

پیشگفتار  

نوجوانان دلي پاك و روحي پرشور دارند . آنان در حساسترين و بحراني ترين دوران زندگي خود به سر مي برند و نيازمند هدايت ، حمايت و همدلي اند. نوجوان نهال نو
 رسيده اي است كه براي رشد و بالندگي به باغباني ، دلسوز و روشن بين نياز دارد تا او را از آفتها و حادثه ها در امان دارد.

بها دادن به نوجوانان و در تربيت و ارشاد آنان كوشيدن بي گمان يكي از نشانه هاي آشكار رشد فرهنگي يك جامعه است . بر خلاف گمان برخي مردم ، تربيت به طور كلي كاري بسيار دشوار است بويژه تربيت و هدايت نوجوانان داراي پيچيدگيها و نكته هاي ظريف بسياري است . شايد گفتة حكيمانه ي كانت متفكر و فيلسوف نامي آلماني ، حق مطلب را در اين زمينه ادا كرده باشد آنجا كه مي گويد : دو كار هست كه در دشواري ، هيچ كار ديگري به پاي آن نمي رسد ، مملكت داري و تربيت.

تربيت انسان از اين جهت كه او موجودي پيچيده و عظيم است كاري سخت و دشوار مي باشد. پيچيدگيهاي روحي انسان به حدي است كه نمي توان رفتار او را به سادگي تحت ضابطه اي مشخص در آورد و از آن آسوده خاطر شد. برتراند راسل ، فيلسوف انگليسي كه خود در بارة تربيت كتابهايي نگاشته است اعتراف مي كند كه گفتار من در اين زمينه بهتر از كردارم بود. اين ها همه نشان مي دهد كه نبايد تربيت را كاري سهل و آسان پنداشت كه نياز به هيچ گونه آموزش و تخصصي ندارد.

فرزندان ما در دوران خود مرحله هاي مختلف را طي مي كنند و در هر مرحله نيازهاي تربيتي ويژه اي دارند . بدون آشنايي با اين مراحل تربيتي و برخورداري از مهارتهاي لازم چگونه مي توانيم فرزندان خود را تربيت كنيم. شايد برخي از پدران و مادران گمان مي كنند كه اگر شرايط مادي و امكانات تحصيلي را براي فرزندان خود فراهم آورند وظيفه ي خود را به خوبي انجام داده اند حال آنكه وظيفه ي پدر و مادر بسيار فراتر از اين هاست.

خانواده كانون پذيرايي از نسل آينده است در اين كانون نهال ارزشهاي انساني ـ كه بذر آن در لحظه ي آفرينش در ضمير آدميان پاشيده شده است ـ بايد رشد و نمو كرده درخت انسانيت به بار نشيند از اين رو هيچ يك از نهادهاي اجتماعي نقشي را كه خانواده در ساختار فكري ، روحي و اخلاقي انسان دارد نمي توانند ايفا كنند .

نابساماني هاي اجتماعي در بسياري موارد ناشي از نابساماني در خانواده هاست و سعادت يك اجتماع بستگي كامل به وجود خانواده هاي سالم و سعادتمند دارد . در خانواده است كه انسان از لحظه هاي آغازين زندگي با تربيتي كه از پدر و مادر دريافت مي كند شكل مي گيرد و ناآگاهانه به مسيري خاص سوق داده مي شود.

اگر خانواده ها نقش خود را بدرستي ايفا نكنند نهادهاي اجتماعي ديگر از قبيل مدرسه ، رسانه هاي گروه و غيره اين خلاء را نمي توانند پر كنند.

دشواريها و پيچيدگيهاي تربيت فرزند در دوره نوجواني بيش از هر دوران ديگر است  زيرا در اين دوره نوجوان بطور ناگهاني با جهش فكري و عاطفي خود را از دوران كودكي جدا   مي كند. شخصيت كنوني نوجوان مي طلبد كه خانواده در برخورد با او روشن بين ، شكيبا و هوشيار باشد و به سرعت دريابد كه او ديگر يك كودك نيست . از اين رو بسياري از خانواده ها در روابط خود با فرزندان نوجوان مشكلاتي دارند كه اگر از آگاهيهاي لازم برخوردار نباشند شايد اين مسئله عواقب ناخواسته اي به دنبال داشته باشد.

بسياري از مشكلات اخلاقي و رفتاري نوجوانان ريشه در برخوردهاي نامناسب پدران ، مادران و مربيان دارد . تجربه نشان مي دهد در بيشتر موارد كه نوجوانان به خانواده ي آگاه و مربي شايسته دسترسي دارند از زندگي سالم و موفقي برخوردارند ، اين نشان مي دهد كه نوجوانان بخوبي تربيت پذير هستند و اگر نابساماني هايي در اخلاق و رفتار برخي از آنان مشاهده مي شود ناشي از نبود تربيت صحيح است . پيامبر اسلام (ص) مي فرمايند : به شما در باره ي نوجوانان و جوانان سفارش مي كنم زيرا آنان داراي قلبي رقيقتر و فضيلت پذير تر مي باشند.[1] و امام علي (ع) مي فرمايند : دل نوجوان مانند زمين خالي از گياه و درخت است كه هر بذري در آن افشانده شود مي پذيرد و در خود مي پرورد پس فرزند عزيزم من در آغاز جواني ات به ادب و تربيت تو پرداختم قبل از آن كه دلت سخت گردد و از پذيرش چيزهاي خوب سرباز زند.


از اين جا مي توان به نقش حساس و خطيري كه خانواده ها و مربيان در هدايت و تربيت نوجوانان دارند پي برد . اگر ما به وظيفه ي بزرگ خود نسبت به اين سرمايه هاي بي نظير جامعه به نحوي شايسته توجه نكنيم، بايد براي رويارويي با عواقب تلخ غفلت خود آماده باشيم . در آموزشهاي ديني ما نيز بر مسئوليت پدران و مادران در تربيت فرزند بسيار تأكيد شده است و تصريح شده همچنانكه والدين را بر فرزندان حقوقي است فرزندان را نيز بر والدين خود حقوقي است كه از آنها در مورد اين حقوق در پيشگاه الهي بازخواست خواهد شد . در روايات اسلامي آمده است : همچنانكه فرزند عاق پدر و مادر مي شود پدر و مادر نيز براي سهل انگاري در انجام وظايف خويش عاق فرزند مي شود. 


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"جدول عادی"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}


مطالب مشابه :


رئیس جدید اداره آموزش و پرورش تبادکان

در پی تغییر رئیس سابق اداره تبادکان مشهد جناب آقای رمضانی رئیس جدید اداره تبادکان جناب آقای




فعالیتهای شورای تحول اداری اداره آموزش و پرورش منطقه تبادکان

تشكيلات - فعالیتهای شورای تحول اداری اداره آموزش و پرورش منطقه تبادکان - دريافت نظرات و




پيام وزير آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصيلي 90-89

اموزش و پرورش تبادکان




برگزاری جلسه گروه آموزش کامپیوتر

جلسه گروه آموزش کامپیوتر روز دوشنبه ساعت 16 الی 19:30 در اداره آموزش و پرورش منطقه تبادکان با




حضور فعال گروه فیزیک منطقه تبادکان در نخستین نمایشگاه هوشمند سازی مدارس

از غرفه آموزش و پرورش تبادکان محترم آموزش و پرورش خراسان رضوی از




تاریخچه مرکز آموزشی نوین توس

سایت آموزش و پرورش مرکز آموزشی نوین توس در منطقه محروم تبادکان ،جاده قدیم قوچان




نظام آموزش مجازی

آموزش و پرورش تبادکان. مسأله ی افزایش متقاضیان آموزش و پیشرفت در فن آوری اطلاعات و




علل بي انضباطي دانش آموزان پسر دبیرستان شفا (قصاب)در مقطع متوسطه(دوره اول) منطقه تبادکان شهرستان م

منطقه تبادکان هدف از نظم و انضباط در آموزش و پرورش آن است که دانش آموزان را با




چگونه مي توان رعايت بهداشت مدرسه را در دانش آموزان تقويت كرد؟

1373 در آموزش و پرورش منطقه تبادکان مشغول به به آموزش و پرورش، بهداشت




برچسب :