از کانسپت تا طرح (روند طراحی)

 

مقاله ای کوتاه زیر با عنوان "روند طراحی" از آقای سعید صادقپور ارسال شده که شما را دعوت به مطالعه آن می کنم. (مقاله به صورت نگارشی اصلاح شده است)

"در معماری، هر طرح یك سیستم است."
با استفاده از این جمله سیستمی برای روند طراحی تهیه کرده ام که عبارت است از :
طراحی فرایندی است که از تفکر شروع و به یک محصول  (بنا)  ختم می شود.

 بنا (محصول)، تجسم و تخیل، تفکر

عوامل موثر بر کانسپت در طراحی: هدف - تحلیل سایت و مکان یابی ساختمان - عوامل فرهنگی اجتماعی- عوامل جغرافیایی- شرایط آب و هوایی - برنامه فیزیکی طرح - خواسته کار فرما - مقیاس و تناسبات - بررسی مصالح و تکنولوژی ساخت بنا - ابعاد انسانی و فضاهای معماری (حرایم) و الزامات تاسیساتی

روش های مختلف طراحی معماری:

1- روش طراحی فرم گرا که برای طراحی بناهایی مثل سینما، تئاتر، موزه، فرهنگسرا و تا حدودی مذهبی می توانیم از چنین سبک و سیاقی استفاده کنیم.
2- روش طراحی عملکرد گرا که برای طراحی ساختمان هایی مثل بیمارستان، مدرسه ها و برج های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد.

فرم و معنا در آفرینش معماری: آفرینش معماری همواره با دو مقوله اساسی سر و کار داشته است: فرم یا شکل و مفهوم یا معنا. این دو مقوله که به ترتیب جنبه های صوری و معنایی معماری را تشکیل میدهند که از بحث انگیزترین مقولات در طول تاریخ معماری بخصوص معماری معاصر بوده اند.
آفرینش فرم در معماری: فرم یکی از مقوله های اساسی آفرینش معماری به شمار می آید. در واقع سنگین ترین وظیفه ای که برای معمار میتوان قائل شد، آفرینش فرم است، چرا که معمار بایستی در این مرحله با به کار گرفتن ماده زیبایی بیافریند، یعنی سخت ترین موجودیت را برای انتقال ظریف ترین معناها بکار گیرد.
نقش فرم در آفرینش معماری: برای معماران که از دیدگاه آفرینشی در فضای معماری به فرم می نگرند، آفرینش فرم از اهمیتی بسیار برخوردار است، زیرا معمار در آفربنش فضا آنچه را میخواهد بگوید، با استفاده از فرم ابراز میکند، همچنان که موسیقی سازان، نقاشان، شاعران و فیلمسازان نیز هریک به زبان و بیان خاص خود آنچه را در دل دارند، از طریق صوتها، کلامها و رنگها به مخاطبان خودشان انتقال میدهند. فرم چه در موسیقی، چه در معماری و چه در شعر، بعدهای ذهنی را می نمایاند و تنها راه ممکن برای انتقال مفهومی خاص از سوی آفریننده اثر به استفادهکننده و مخاطب است.
تشخیص فرم: خصوصیت عملكردی فضا، به دنبال صفت های فرمال فضا می آیند و وقتی ما اتاق را ساختیم، خود به خود عملكرد را تعیین كرده ایم. بنابراین در معماری، یعنی در ساختن فضاها، ما به منظور دستیابی به فانكشن باید از فرم شروع كنیم.
فرم و فضای معماری: عناصر فرم و فضا همراه یكدیگر واقعیت معماری را تشكیل می‌دهند. وقتی فضا توسط عناصر تشكیل دهنده فرم شروع به حبس شدن، محصور شدن، شكل گرفتن و سازماندهی شدن می‌كند، معماری بوجود می‌آید.


 


مطالب مشابه :


کانسپت در طراحی

عوامل موثر بر کانسپت در طراحی: مثل سینما، تئاتر، موزه، فرهنگسرا و تا حدودی مذهبی




تاریخچه وکلیات معماری موزه ها 4

کانسپت. معماری اما در موزه های بزرگ ماشین های قابل حمل روند همکاری معمار داخلی در طراحی




عوامل موثر بر کانسپت در طراحی

Balancing Barn / MVRDV موزه پورشه اثری از شرکت "دلوگان میسل" عوامل موثر بر کانسپت در طراحی




تاریخچه وکلیات معماری موزه ها 2

کانسپت. معماری اصولا در موزه ها هیچ فضایی را نمی توان در طراحی موزه باید به این اصل توجه




کانسپت در معماری

این بحث برای تعیین جایگاه کانسپت در طراحی معماری به صورت مساله اصلی در موزه هوا فضا




از کانسپت تا طرح (روند طراحی)

عوامل موثر بر کانسپت در طراحی: مثل سینما، تئاتر، موزه، فرهنگسرا و تا حدودی مذهبی




برچسب :