با حضور مقامات ومسئولان دو كشور ايران وعراق صورت گرفت :

مراسم ويژه اي و با حضور مقامات ايراني و عراقي مرز رسمي تمر چين روز سه شنبه فعاليت رسمي خود را آغاز كرد ،در اين مراسم كه نزديك به هزار نفر جمعيت شهر پيرانشهر و مردم عراق در فضاي گرم بهاري ولي محيطي بسيار صميمي حضور داشتند مسئولان طرفين مورد استقبال بي نظير قرار گرفتند .
    مرزتمرچين پيرانشهر در مقابل مرز حاج عمران عراق واقع شده و رسمي شدن فعاليت آن از آرزوهاي ديرينه مرز نشينان و بازرگانان استان و كشور و اين شهرستان مرزي بشمار مي رود .اين مرز بنا به پيشنهاد وزارت كشور و توافق انجام شده با كشور عراق به عنوان مرز زميني مجاز بين المللي شناخته شده و ورود به كشور و خروج از آن با گذر نامه معتبر مجازاست.
  فرماندار پيرانشهر در ابتداي اين مراسم گفت:اميدواريم باز گشايي اين مرز به عنوان يك مرز رسمي زمينه توسعه همه جانبه اين شهرستان را فراهم ساخته و زمينه اتحاد و يكپارچگي بيشتر بين مردم ايران و عراق گردد.
    محمد هاديفر افتتاح مرز رسمي تمرچين را نشاندهنده بر قراري امنيت پايدار در اين منطقه عنوان كرد و افزود:در سال نوآوري و شكوفايي اميدواريم پيرانشهر نيز نخستين گام خود را در اين مسير بخوبي داشته باشد.
   فرماندار شهر چومان كردستان عراق نيز از افتتاح مرز رسمي تمرچين و حاج عمران عراق به عنوان يك رخداد بزرگ تاريخي و اقتصادي يادكرد و خاطر نشان ساخت:تبديل اين مرز به عنوان يك مرز رسمي مي تواند پيوند هاي بين دو ملت ايران و كردستان عراق را مستحكم تر از گذشته نمايد .
   عبدالواحد گواني گفت: اين گذرگاه مرزي در گذشته پيش از رسمي شدن آن يكي از فعالترين مناطق مرزي بين ايران و عراق در مبادلات اقتصادي بشمار مي رفت و از اين پس نيز به فعاليت خود خواهد افزود.
  دبير ستاد توسعه اقتصادي ايران و عراق هم در اين مراسم از آمادگي كامل ايران براي سرمايه گذاري در طرح هاي زير بنايي كردستان عراق خبر داد .
 حسن دانايي فر گفت: همكاري و ارتباط بسيار خوبي در تمام زمينه هابين جمهوري اسلامي ايران و كشور دوست و برادر عراق پس از سرنگوني رژيم صدام بوجود آمده است.
 ايشان افزود: درهمين راستا دو كشور مصمم هستند از فرصت بدست آمده در جهت تحقق دوستي ها ،برادري و مودت بين دو ملت ايران و عراق حداكثر استفاده  را برده و اين روابط روز به روز توسعه پيدا كند.
    وي تاكيد كرد :هم اكنون ايران از آمادگي كامل براي اجراي طرح هاو پشتيباني هاي لازم در عرصه هاي مختلف در اقليم كردستان عراق برخوردار است.
     دانايي فر بيان كرد : درهمين چارچوب اجرايي طرح انتقال برق خطوط مهاباد -سوران با مشخصات فني 100 مگاوات برق به مناطق شمالي عراق به مسوولان كردستان عراق پيشنهادشده است.
وي افزود :اجراي طرح جاده مواصلاتي (حاج عمران-ديانا)در خاك كردستان عراق به عنوان طرح ديگري در راستاي وام يك ميليارد دلاري ايران به عراق مي باشد.
  دبير ستاد اقتصادي ايران و عراق ادامه داد:در زمينه سوخت نيز اين امكان وجود دارد كه فرآورده هاي نفتي مورد نياز اقليم كردستان عراق تامين و در اختيار برادران عراقي قرار گيرد .
     دانايي فر گفت: با رسمي شدن مرز تمرچين پيرانشهر از اين پس اين مرز و گمرك موجود در آن از حالت باراندازي خارج و كاميون هاي دو كشور هاي همسايه قادر خواهند بود بصورت ترانزيت و به مقصد مورد نظر تردد نمايند.
    در ادامه اين مراسم مسوول روابط كردستان عراق با جمهوري اسلامي ايران با اشاره به اينكه مردم و مسوولان كردستان عراق هرگز محبت ايرانيان را فراموش نمي كنند ،تاكيد كرد: ما هيچگاه كمك هاي مسوولان و مردم ايران در سال1991 كه بيش از يك ميليون نفر از مردم كردستان عراق به اين كشور پناه برده و با آغوش باز از آنها پذيرايي كردند را فراموش نخواهيم كرد.
 عبدالله اكري گفت:در جريان مبارزات مردم كردستان عراق عليه حكومت ديكتاتوري صدام نيروهاي ايراني همگام با پيشمرگان كرد نقش مهمي در مبارزات داشتند.
    ايشان افزود: مردم كردستان عراق و ايران علايق مشترك زيادي از جمله نژاد ،فرهنگ و دين مشترك دارند كه نشاندهنده زمينه هاي لازم براي ارتباط بيشتر بين دو ملت دوست ايران و عراق است.
    مسوول روابط كردستان عراق و ايران گفت:اقليم كردستان عراق به رياست (نچيروان بارزاني)آماده همكاري با تمام كشورهاي دوست و همسايه بوده و از هرگونه حركتي كه امنيت مرزهارا بهم زده و به مخاطره بيندازد ، مخالف مي باشد .
    اكري خاطر نشان ساخت :با بازگشايي مرز تمرچين مسئولان ايران و كردستان عراق با تعامل و ارتباط بيشتر در راستاي ساماندهي و بهبود وضعيت حركت خواهند كرد.
 استاندار اربيل عراق نيز در اين مراسم گفت:بعد از مدت ها مرزهاي حاج عمران و تمرچين به همت جمهوري اسلامي ايران به رسميت شناخته شد و ما از اين محبت خوشحال هستيم .
  كاك نوزاد هادي افزود:روابط ايران و اقليم كردستان عراق به سوي استحكام بيشتر مي رود و ما تلاش مي كنيم در سايه رسميت مرزهاروابط اقتصادي دو كشور را توسعه دهيم.
     ايشان خاطر نشان ساخت:خدمات ايران را همواره ارج مي نهيم و براي گسترش راههاي ارتباطي و مبادلاتي به سوي ايران تلاش مي كنيم.
    استاندار اربيل عراق بيان كرد: ما در گذشته ظلم ديكتاتوري صدام و تجاوز به ايران و كويت را و لغو مرزهاي رسمي جمهوري اسلامي ايران را در حالي شاهد بوديم كه ايران براي حمايت از كردستان عراق و مردم مظلوم اين كشور هرگز دروازه هاي خود را به روي مردم عراق نبست و به مردم ياري رساند.
   كاك نوزاد هادي همچنين در خصوص پيشنهادات دبير ستاد توسعه اقتصادي ايران ابراز خوشحالي وخرسندي كرد و گفت:فعاليت و تعامل حكومت اقليم كردستان عراق در چارچوب مسائل قانوني و درراستاي توسعه منطقه است.
     وي افزود:يكي از پروژه هاي اساسي و مورد نياز منطقه همان بزرگراه مهاباد به چومان و سوران است كه باعث تعامل بيشتر مي شود.
   استاندار آذربايجان غربي هم در اين مراسم با اشاره به اينكه اين مرز بزودي به يكي از مهمترين شاهراههاي بين المللي در منطقه مبدل خواهد شد ،گفت:اين مهم با اتمام كار ميانگذر درياچه اروميه واتصال آن از يكسو به بزرگراه تهران - تبريز و از سوي ديگر به مرز تمرچين امكان پذير خواهد شد.
    رحيم قرباني افزود: در اين راستا كار احداث بزرگراه اروميه - مهاباد- نقده و اتصال آن به مرز تمرچين آغاز شده است.
    ايشان تاكيد كرد :با اتمام اين اين طرح ها در آينده اي نزديك امكان ارتباط خليج فارس به مرز تمرچين در امتداد مسير اربيل كردستان عراق - سوريه و كشورهاي حاشيه درياي مديترانه فراهم خواهد شد.
   وي ادامه داد:اين طرح به بركت دولت ايران آغاز شده و پش بيني مي شود با اتمام آن نقش شگرفي در شكوفايي اين منطقه و اقليم كردستان عراق داشته باشد .
    قرباني گفت:هم ديني و دلبستگي هاي مردم ايران و عراق باعث شده علايق اقتصادي به علايق اجتماعي و فرهنگي نيز تسري پيدا كرده و دو ملت دوست ايران و عراق روز به روز به يكديگرنزديك تر شوند.
  احداث پايانه مرزي تمرچين پيرانشهر
   بعد از اتمام سخنان استاندار آذربايجان غربي دو مقام ارشد عراقي و ايراني در شمالغرب كشور با حضور ساير مسئولان كشوري و لشكري پايانه مرزي تمرچين پيرانشهر نيز بصورت رسمي كلنگ زني شد. بنا به اعلام مدير كل حمل و نقل پايانه هاي آذربايجان غربي اين طرح شامل دو ساختمان تجاري به مساحت دو هزار متر مربع ومسافري به مساحت دو هزار و 300 متر مربع و 6/6 هكتار محوطه ايست اجباري و حدود 3/4 هكتارمحدوده موقت ترانثيپنت است و اين طرح همچنين داراي 32 هزار متر مربع محدوده ايست سواره رو است.بابك طالبي اضافه كرد:اين پايانه مرزي ظرف 18 ماه احداث و با مبلغ 53 ميليارد ريال به پيمان رسيده است .
  امضاي تفاهم نامه بين دواستاندار
 برنامه بعدي مراسم نشست دو استاندار اردبيل عراق و آذربايجان غربي در محل سالن جلسات طرف عراقي بوده كه به سوالات خبرنگاران دو طرف جواب دادند.
  در اين نشست كه بيش از 30 خبرنگار و تصوير بردار و عكاس داخلي وخارجي از شبكه هاي مختلف ماهواره اي حضور داشتند طرفين به پرسش هاي نمايندگان رسانه هاي گروهي پاسخ گفتند ،پيش از اين نشست دو استاندار يك تفاهم نامه و قرار داد همكاري امضاءكردند.
    استاندار آذربايجان غربي مفاد تفاهم نامه و پروتكل امضاءشده را  در زمينه هاي ترانزيت كالا،صادرات و واردات ،تردد مسافر،توسعه بازارچه هاي مشترك و كنترل قاچاق بيان كرد.
    رحيم قرباني گفت: با افتتاح اين مرز رسمي و كلنگ زني پايانه مرزي تمر چين معادلات خارجي دو كشور توسعه يافته و مي تواند تا حدودي منطقه را به مسير پيشرفت هدايت نمود.ايشان همچنين از نشست هفتگي فرماندهان انتظامي و نظامي دو استان و نشست ماهانه فرمانداران دوشهرستان پيرانشهر و چومان عراق خبر داد.
    استاندار اردبيل عراق هم در اين نشست با اشاره به تعامل بسيار مناسب مسئولان آذربايجان غربي با مسئولان اقليم كردستان عراق تاكيد كرد:با توجه به اشتراكات قومي و مذهبي طرفين مي توان به آينده اين ارتباط اميدوارتر بود.
     كاك نوزاد هادي افزود:بر همين اساس نزديك به 10 ميليارد دلار پروژه در منطقه  اربيل عراق و در راستاي ساماندهي وضعيت موجود در حال اجراست و تلاش مي شود با همكاري بيشتر مسوولان ايراني دو استان بيشتر توسعه يابد . ايشان همچنين مبارزه جدي با قاچاق در دو طرف مرز و ساماندهي امور تردد را يكي از نمونه هاي اصلي مسئولين دو استان بر شمرد .
     بعد از پايان اين نشست مسئولان جمهوري اسلامي ايران مهمان مسئولان اقليم كردستان عراق بودند كه راهكارهاي تعاملات و مبادلات مرزي را بررسي و نسبت به اجراي هر چه زودتر مفاد تفاهم نامه و توسعه مرز تمرچين تاكيد ورزيدند.


مطالب مشابه :


سفرنامه سلیمانیه

اگر قصد سفر به کردستان عراق دارید و مانند ما شب به مریوان رسیدید بهتر است در شهر اقامت




بارزاني و دستور محاصره نظاميان آمريكا براي آزادي سريع ديپلمات‌هاي ايران

ديگر آمريكا به عراق در اربيل عراق از راه مرزهاي زميني و حدود 150 نفر




تبريز سفر مسافرت مكانهاي د يدني

تبريزسفرآذربايجان راهنماي سفر به تبريز و آنچه كه در سفر به اربيل عراق زميني به




استفاده گسترده عراق از سلاحهاي شيميايي در جنگ هشت ساله

دوره نخست، از آغاز تهاجم برق آساي ارتش عراق به زميني و هوايي عراق اربيل عراق و مهران به




با حضور مقامات ومسئولان دو كشور ايران وعراق صورت گرفت :

دستاورد ۳ سفر به شده با كشور عراق به عنوان مرز زميني مجاز بين اربيل عراق نيز




اخبار سقز

كشاورزي به كشور عراق اي در زميني به مساحت 2 هزار به سفر مقام معظم




جامع ترین و کاملترین روز شمار جنگ تحمیلی(در صورت کپی برداری منبع ذکر شود)

جامع ترین و کاملترین روز شمار جنگ تحمیلی(در صورت کپی برداری منبع ذکر شود) پنجشنبه چهارم آبان




شناسنامه شهرستان پیرانشهر

اسلامی با عراق واقع شده و به دلیل ترين مرز زميني كشور به لحاظ اربيل در




روزشمار جنگ

29/ فروردین/60 روزارتش جمهوري اسلامي ايران ونيروي زميني اربيل عراق عراق به عنوان




مهمترین رویدادهای ایران وجهان در طول تاریخ دراین روز

كركوك و اربيل (عراق) براي حمله به ايران حمله زميني به ايران به كانادا سفر كرده




برچسب :