تنظیمات امنیتی مودم ADSL- بخش اول

درس هشتم:

 تنظیمات امنیتی مودم ADSL- بخش اول


حال که اینترنت ADSLتان را راه انداخته اید، گام مهمی از مبحث شبکه بی سیم خانگی را پشت سر گذاشته اید. اما اجازه دهید که قبل از شروع گام بعدی کمی درباره امنیت مودم ADSL و به خصوص مودم های بی سیم صحبت کنیم.

اگر برای اتصال به اینترنت پر سرعت از مودم های کابلی Lan یا USB استفاده می کنید، چندان نیازی به سر و کله زدن با تنظیمات این درس ندارد. اما وقتی که از یک مودم بی سیم استفاده می کنید یا اینکه اینترنت را از مودم معمولی به یک روتر بی سیم انتقال داده و در خانه مورد استفاده قرار می دهید، رعایت یک سری نکات امنیتی ضروری می نماید. زیرا در این حالت علاوه بر اینکه اینترنت و پهنای باند (ترافیک) خریداری شده توسط شما در معرض خطر دزدان اینترنت و افراد سوء استفاده گر قرار دارند، اطلاعات مهمی که از طریق این مودم برای سایت های اینترنتی ارسال می کنید هم با خطر سرقت و سوء استفاده روبرو خواهند بود، که در برخی موارد به مراتب ضرر و آسیب های آن بیشتر و شاید غیر قابل جبران باشد.


در ادامه به برخی کارها که به امنیت بیشتر شبکه وای فای و مودم بی سیم شما کمک شایانی می کنند خواهیم پرداخت، اما به خاطر داشته باشید که برای انجام همه این تنظیمات باید آدرس آی پی مودم یا روترتان را بدانید تا بتوانید به صفحه تنظیمات آن دسترسی داشته باشید.

آدرس IP اغلب مودم و روترها به صورت پیش فرض 192.168.1.1 یا 192.168.0.1 است. البته آی پی مودم و نیز رمز عبور و نام کاربری صفحه مدیریت آن را می توانید درون جعبه مودم و یا روی دفترچه های راهنمای آن بیابید.

اما اگر برای امنیت بیشتر آدرس آی پی را تغییر داده اید و حالا آن را فراموش کرده اید، به راحتی می توانید با تایپ دستور ipconfig /all در خط فرمان ویندوز آن را پیدا کنید. بعد از اجرای این فرمان عدد مقابل عبارت Default Gateway همان آدرس آی پی مودم یا روتر شما است. اگر هم با این روش موفقیتی نداشتید، در خط فرمان، دستور traceroute هم می تواند آدرس آی پی مودم/روتر را به شما نشان دهد. تنها کافی است تایپ کنید:

tracert www.darsnameh.com

نتیجه ای که در اولین خط نمایش داده می شود آدرس آی پی روتر شما است.

تذکر: راهنمایی ها و منوهای گفته شده در این درس بر پایه صفحه مدیریت مودم های بی سیم Linksys/Cisco هستند. در دیگر انواع مودم و روتر ممکن است جای منوها کمی فرق کند، اما شیوه انجام کار و نام گزینه ها تقریبا در همه یکسان است.

۱- صفحه ورود به بخش مدیریت مودم را با رمز عبور محافظت نمایید: تا هنگامی که صفحه مدیریت یا ادمین مودم شما رمز عبور نداشته باشد و یا از رمز عبور پیش فرض کارخانه استفاده کند، هر فردی ممکن است با کوچکترین دسترسی به شبکه، وارد این صفحه شده و اقدام به کارهایی از قبیل حذف تنظیمات امنیتی صورت گرفته و یا حتی تعریف دسترسی برای افراد و دستگاه های غیر مجاز نماید.

kb3976-002_en_v4.png

الف. پس از ورود به صفحه مدیریت مودم، تب Administration و سپس زیر تب Management را انتخاب کنید.

ب. در مقابل گزینه Router Password رمز عبور جدید مودم را تایپ کنید.

پ. در کادر مقابل Re-enter to confirm دوباره رمز عبور انتخابی را تکرار کنید.

ت. حال با زدن دکمه Save Settings و سپس کلیک روی Countinue کار تمام است.

از این پس برای ورود به صفحه ادمین باید از رمز جدید استفاده کنید.

نکته: با توجه به اینکه از این رمز به ندرت استفاده می کنید، سعی کنید علاوه بر قوی بودن، به راحتی در خاطرتان بماند و حتی بهتر است آن را در مکان امنی یادداشت کرده و نگهداری کنید.

۲- نام پیش فرض شبکه وای فای را تغییر داده و آن را مخفی نگه دارید:SSID یا Service Set Identifier نامی است که مودم و روتر شما در شبکه با آن نشان داده شده و مورد استفاده قرار می گیرد. همه مودم ها معمولا با نام پیش فرض کارخانه و یا شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت پرسرعت در اختیار شما قرار می گیرند.

تغییر این نام چند کاربرد مهم می تواند داشته باشد. اول اینکه نشان دهنده سطحی از حرفه ای بودن شما است و فرد خرابکاری که قصد نفوذ و سرقت اینترنت و اطلاعات شما را دارد، فرض را بر این می گذارد که دیگر تنظیمات امنیتی این مودم و شبکه هم در سطح مناسبی قرار دارند. پس احتمالا به دنبال افراد دیگری خواهد گشت و کمتر خود را به دردسر می اندازد.

کاربرد بعدی این تغییر هنگامی است که شما نمایش SSID مودم را غیر فعال کرده باشید تا به صورت معمول در جستجوی شبکه، نمایش داده نشود. در این حالت فرد نفوذگر از نام های معمول و پیش فرض شرکت های ارائه اینترنت و کارخانجات تولید تجهیزات شبکه برای حدس زدن SSID و اتصال به شبکه شما استفاده می کند. در این حالت نیز تغییر نام، خود سد بزرگی در مقابل این نوع دست درازی ها خواهد بود.

علاوه بر این، بسیاری از افرادی که به صورت غیر مجاز به شبکه وای فای شما وصل می شوند، این کار را غیر عمدی انجام می دهند. زیرا کامپیوتر یا لپ تاپ آنها، نام شبکه ای بدون رمزگذاری را به آنها نشان می دهد و این پیشنهاد می تواند کاملا وسوسه کننده باشد.

یک شیوه هوشمندانه و جذاب برای دلسرد کردن این مشتری های اتفاقی ، تغییر نام شبکه (SSID) به عبارات ترسناکی (مانند c:\virus.exe) است تا آن افراد احساس خطر کنند.

change-ssid-02.png

الف. برای تغییر نام شبکه یا همان SSID، وارد صفحه تنظیمات مودم تان شوید.

ب. تب Wireless را باز کنید تا محتویات زیر تب Basic Wireless Settings را ببینید.

پ. حال در کادر مقابل Wireless Network Name (SSID)، نام پیش فرض شبکه را پاک کرده، عبارتی دلخواه را بنویسید.

ت. اکنون با زدن دکمه Save Settings و سپس Continue، یک دور مودم ری‌استارت شده و با نام جدید در کامپیوتر و دیگر دستگاه های متصل به شبکه بی سیم نمایش داده می شود.

change-ssid-01.png

نکته ۱: اگر در زیر تب Basic Wireless Settings عکس مرحله قبل را مشاهده نکردید، تنها کافی است که در مقابل عبارت Wireless Configuration گزینه Manual را انتخاب کنید تا به گزینه های مورد نظر دسترسی داشته باشید.

نکته ۲: وقتی که قرار نیست ابزارهای جدیدی مرتبا به شبکه وای فای تان وصل شوند، برای امنیت بیشتر، بهتر است که انتشار نام شبکه وای فای و قابلیت جستجو کردن آن را غیر فعال کنید. در این حالت، دستگاه هایی که قبلا به شبکه وصل بوده اند، بدون مشکل به کار خود ادامه می دهند. اما کامپیوتر، لپ تاپ و دیگر وسایل جدیدی که می خواهند به شبکه وصل شوند، آن را در لیست شبکه های قابل دسترس خود نخواهند یافت. همچنین با این کار برنامه های جستجوی شبکه نفوذگران احتمالی را هم تا حد زیادی ناکام خواهید گذاشت.

disable-ssid.png

برای این کار تنها کافی است که در همان صفحه تنظیمات وایرلس و انتخاب نام شبکه، گزینه SSID Broadcast را غیر فعال یا Disabled کنید.

در درس آینده به موارد بیشتری در خصوص امنیت مودم بی سیم خواهیم پرداخت.


منبع : درسنامه


مطالب مشابه :


تنظیمات مودم Argent مدل ARG - W4(آشنای اول)

ADSL - تنظیمات مودم Argent مدل ARG - W4(آشنای اول) - انسان تنها زمانی حق دارد به انسانی دیگر از بالا به




تنظیمات امنیتی مودم ADSL- بخش دوم

تنظیمات امنیتی و روتر ممکن است جای منوها رمزگذاری شبکه وایرلس است تا جلوی




تغییر دادن رمز مودم روتر TP-LINK

حال اگر رابط تنظیمات مودم روتر هیچ رمزی نداشته باشد یا از رمز مودم روتر وایرلس adsl




مشخصات فنی وظاهری مودم huawei hg532e

و مودم های وایرلس می باشدتمامی دستگاه های وایرلس مانند در داخل تنظیمات روتر، اجازه




مشکلات مودم adsl مارک cisco linksys WAG120N و راه حل های آن

وقتی چند کامپیوتر وایرلس و wired رو با هم و روشن شود درست تنظیمات بخش وایرلس را اعمال




راهکارهای ارتباط وایرلس سریعتر

راهکارهای ارتباط وایرلس سریعتر همه کسانی که در خانه به صورت بیسیم از اینترنت استفاده می




تنظیمات امنیتی مودم ADSL- بخش اول

در دیگر انواع مودم و روتر برای این کار تنها کافی است که در همان صفحه تنظیمات وایرلس و




تنظیم(کانفیگ ) مودم D-LINK مدل dsl2730u

این روتر بی سیم ADSL با بکارگیری درگاه (وایرلس) رمز جدیدی برای ورود به صفحه تنظیمات از شما




برچسب :