بررسی تکنولوژی وایمکس (WiMax)، مزایا و معایب آن

امروز قرار است به معرفی تکنولوژی وایمکس (WiMax) پرداخته ، کاربرد ها، مزایا و معایب آن را بررسی نموده و در آخر مروری به گسترش این فناوری در ایران و اپراتور های سرویس دهنده ی آن داشته باشیم.

همانطور که می دانیم به طور کلی برای دسترسی به اینترنت سه راه وجود دارد :

1.       دسترسی باند پهن (Broad Band)

2.       دسترسی Wi Fi

3.       خط تلفن (Dial up) - که در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد.

حال فرض كنید دانشمندان توانسته باشند روشی را برای دسترسی به اینترنت فراهم كنند كه مزایای تمام روش های پیشین را داشته باشد و هیچ كدام از نقایص آنها را هم نداشته باشد!

WiMax%20%281%29.jpg

این ایده هیجان انگیز و رویایی اكنون جامه عمل پوشیده و با نام WiMAX در دنیای تكنولوژی حضور دارد

پيدايش    :WIMAX

 WiMAXدر سال 2001 از اتحاديه برگرفته از همين نام موسوم به Wimax Froum متولد شد.هدف از آن ايجاد زمينه رشد و توسعه و همگرا كردن فعاليتها جهت راه اندازي شبكه هاي بي سيم گسترده شهري(WMAN)،بر مبناي استاندارد IEEE802.16 بود.استانداردي كه آن را پيشتر و در سال 1999،كميته استاندارد سازي  IEEEتدوين كرده بود.

اما استفاده يك ايستگاه WIMAX در يك شهر بسيار قابل قبول تر از راه اندازي ايستگاه هاي فراوان WIFI جهت استفاده كاربران سيار مي باشد.

تكنولوژي WIMAX اين امكان را به كاربران مي دهد كه از اينترنت خود به صورت سيار استفاده كند.

 WiMAXچیست؟

WiMAX یك روش بی سیم فوق العاده سودمند و انقلابی در زمینه دسترسی تمامی كاربران (در هر سطحی) به اینترنت است. این نام از حروف اول كلمات Worldwide Intero Perability for Microwave Access گرفته شده و همان گونه كه از نام آن پیدا است، راه حلی برای دسترسی به اینترنت از طریق امواج مایكروویو است. طراحان و مهندسان این روش بر آن هستند تا در آینده ای نزدیك ، دسترسی بی حد و مرز به اینترنت را برای تمامی كاربران تا حد دسترسی به تلفن همراه آسان كنند و همانگونه كه اكنون در اغلب كشورهای جهان، داشتن و استفاده ازیك تلفن قابل حمل، به پدیده ای معمولی مبدل شده است، دسترسی آسان و نامحدود به مكان به اینترنت، برای همگان حاصل شود.

وای مكس در آینده بسیار نزدیك، اینترنت را در كنار شبكه مخابراتی قرار خواهد داد و چنان انقلابی را در این زمینه به وجود خواهد آورد كه روشن كردن اكثر كامپیوترهای قابل حمل،خانگی و یا خاص، مساوی با اتصال آنها به اینترنت باشد. این استاندارد از طرف IEEE  معتبر شناخته شده و كد 802.16 از طرف این سازمان به آن اختصاص یافته است

سیستم WiMAX شامل دو بخش است:

1. ایستگاه اصلی   : (Base station)دکل  WiMAX، تجهیزات الکترونیک داخلی

WiMax%20%284%29.jpgWiMax%20%283%29.jpgWiMax%20%282%29.jpg

2. گیرنده WIMAX  : آنتن WiMAX ، گیرنده WIMAX

گروه 802.16 موسسه  IEEE دو راه دسترسي را براي شبكه وايمكس تعريف كرده است:

الف) ثابت   (IEEE802.16 TM2004)

در روش ثابت، دسترسي بوسيله يك آنتن مانند ايستگاه تلوزيوني ماهواره ايجاد مي شود.

ب) سیار   ( IEEE 802.16e TM)

در روش سیار، ايستگاه مشترك (كاربر) بسيار شبيه ايستگاه هاي IEEE 802.11 فناوري   wi-fiمي باشد.

وایمکس (WIMAX ) چگونه کار می کند؟

 WIMAX براساس همان قاعده  WIFI کار میکند .  WIMAX  داده ها را به وسیله امواج رادیویی بیـــــن کامپیوترها منتقل می کند. یک کامپیوتر که به تجهیزات WIMAX مجهز شده است، داده ها را از یک فرستنده WIMAX دریافت می کند. ممکن است داده های ارسال شده جهت امنیت بالا و جلوگیری از دسترسی سایرین رمز شده باشد .

سریعترین ارتباط WIFI  سرعت Mbps 54 را فراهم می کند.این درحالی است که WIMAX می تواند پهنای باند Mbps 70 را فراهم کند که این پهنای باند بین کاربران مختلف که از این سرویس استفاده میکنند تقسیم می شود طوری که سرعت برای کاربر انتهایی تقریبا مانند سرعت ADSL است.

WiMax%20%285%29.jpg

WIMAX     می تواند 2 نوع متفاوت از سرویس بی سیم را ارائه دهد:

      1. سرويس خارج از خط ديد (NLOS) 

اين نوعي از سرويس wi-fi ميباشد كه در آن يك آنتن كوچك روي رايانه مشترك به برج متصل است. در اين سرويس، وايمكس از فركانس پايين تري مشابه wi-fi استفاده مي كند.اين فركانس بين 2 GHz و 11 GHz مي باشد. بدليل استفاده از طول موج كوتاه سرويس NLOS مي تواند از موانع عبور كند.

    2. سرويس روی خط ديد (LOS)

در اين نوع سرويس يك آنتن بشقابي بر روي سقف يا نقاط قطب يك برج وايمكس نصب مي شود. اين نوع ارتباط پر قدرت تر و پايدارتر ميباشد و ميتواند حجم بزرگي از اطلاعات را باخطاي كمتربفرستد.  اين نوع ارتباط از فركانس بالاتري تا حد 66 GHz استفاده مي كند. در فركانس هاي بالا تداخل كمتر است و پهناي باند زيادتري در دسترس مي باشد.

پیاده سازی :WIMAX

در پیاده سازی WIMAX معمولا کل یک شهر تحت پوشش سرویس اینترنت آن قرار نمی گیرد. چرا که هزینه استفاده از سرویسهای بی سیم به نسبت سایر سرویسهای موجود بسیار بالاتر است .

اما استفاده یک ایستگاه WIMAX در یک شهر بسیار قابل قبول تر از راه اندازی ایستگاههای فراوان WIFI جهت استفاده کاربران سیار میباشد . اما در برخی از شهرها که راه اندازی سرویسها بر روی کابل هزینه های بالایی را می طلبد ، شرکتهای ارائه دهنده به استفاده از این تکنولوژی روی آورده اند .

تکنولوژی WIMAX این امکان را به کاربران میدهد که از اینترنت خود بصورت سیار استفاده کنند . عـلاوه بر این در برنامه های آینده این تکنولوژی استفاده از سرویس هایی همچون VOIP  نیز گنجانده شده است کـه ممکن است این تکنولوژی را به یکی از رقبای سیستم موبایل کلاسیک تبدیل کند .

VOIP) Voice Over IP) ، انتقال اطلاعات صوتی از طریق شبکه رایانه ای است. اتصال دو دستگاه تلفن سنتی به شبکه رایانه ای روشی پرطرفدار برای صرفه جویی در هزینه مکالمه تلفنی در مسافت های طولانی است.


مزاياي     :WIMAX

عدم وجود محدوديت مكاني

وایمکس می‌تواند ورودی‌ای باشد که به کاربران اجازه ‌دهد بدون محدودیت در سراسر منطقه تحت پوشش اپراتور از سرويس خود استفاده کنند. با این ویژگی، اینترنت قابل جابجایی و حمل و نقل خواهد شد که این امر سرعت روآوردن صاحبان کسب و کار به استفاده از مزیت‌هایی که اینترنت برای آن‌ها فراهم می‌کند را، بیشتر از پیش خواهد نمود.

مهم‌ترین خصوصیت و برتری WiMAX که باید عنوان گردد همان قابلیت سیار بودن آن است که موجب می‌شود که این تکنولوژی را وارد لپ تاپ‌ها، کامپیوترهای دستی و در نهایت گوشی‌های تلفن‌های همراه سازد و این امکان را به آن‌ها می‌دهد که دیگر کاربران برای استفاده از اینترنت پر سرعت نیاز به استقرار در یک مکان خاص و یا محدودهٔ بسیار محدود نداشته باشند و بتوانند در هر حال و حتی در حال حرکت نیز با سرعت‌های بالا از این امکان بهره مند گردند

امنیت بالا

WIMAXپشتیبانی می کند از:

1.       AES

2.       DES 3

به وسیله رمزگذاری اتصالات بین BS و   SS، برای مشتریان یک حالت امنیتی و مخفیانه برای مقابله با استراق سمع از طریق واسط های بی سیم پهن باند فراهم می کند

قابلیت امنیت بالای داده‌هایی که در این شبکه وجود دارد موجب می‌شود تا داده‌ها به صورت رمز گذاری شده منتقل شوند و دسترسی به داده‌ها فقط با داشتن مجوز مربوطه (به صورت username و password ) امکان پذیر باشد و کاربران و علی الخصوص کاربران سیار بتوانند در هر نقطه‌ای با داشتن چنین اجازه‌ای به این شبکه متصل شده و از امکانات ویژهٔ آن برخوردار گردند.

خصوصیت Interoperability

بدین معناست که کاربر می‌تواند هر محصول مورد علاقهٔ خود را خریداری کند (با ویژگی‌های مورد نظرش) و مطمئن باشد که این محصول با سایر محصولات مورد تایید مشابهش هماهنگی و سازگاری خواهد داشت که این امر رقابت بین شرکت‌ها، بهتر شدن کیفیت محصولات و کاهش قیمت‌ها را در پی خواهد داشت.

مزاياي WIMAX  نسبت به فن آوريهاي موجود:

a.       حذف كابل كشي هاي طولاني

b.       صرفه جويي در هزينه هاي توسعه و نگهداري شبكه

c.       قابليت اتصال به خطوط كابلي ،DSL و T1/E1

d.       قابليت ايجاد ارتباط با كاربران متحرك

e.       سريعترين ارتباط WIFI سرعت 54Mbps را فراهم مي كند.اين در حالي است كه wimax مي تواند پهناي باند 70Mbps را فراهم كند كه اين پهناي باند بين كاربران مختلف كه از اين سرويس استفاده مي كنند تقسيم مي شود طوري كه سرعت براي كاربر انتهايي تقريبا مانند سرعت ADSL است.

f.        ويژگي ها و مزاياي فني:WIMAX

g.       رنج فركانسي: از GHz 2 تا GHz 66

h.       نرخ تبادل اطلاعات: Mbps70

i.         تحت پوشش قرار دادن محدوده اي به شعاع Km 50

j.        تبادل اطلاعات بين فرستنده و گيرنده به صورت NLOS و LOS

k.       امكان اتصال به لينك هاي كابلي ، DSL و T1/E1

l.         قابليت سازگاري با تكنولوژي هايي مانند WIFI

m.     پشتيباني از توپولوژي هاي تحت استاندارد IEEE مانند Tokin ring 

معایب     :WIMAX

1.       امنیت دولتها را به خطر می اندازد.

2.       هزینه زیاد WIMAX

وای مكس در دو جا با مشكل روبه رو است. اول آن كه این سیستم بی حد و مرز می تواند امنیت دولت ها را به خطر اندازد و به همین خاطر از هم اكنون یك تهدید امنیتی برای حكومت ها به شمار می رود. از این رو، به موازات تامین لوازم تكنیكی آن مسائل حقوقی وای مكس نیز احتیاج به حل دارند. مسئله دوم تامین هزینه وای مكس است كه برای آن راهكار منسجم و مشخصی ارائه نشده است. آیا باید مانند تلفن همراه با آن برخورد كرد و از مشتركان هزینه اتصال را برحسب مدت دریافت كرد و یا همچون ISP های بیشتر كشورها، هزینه اشتراك ثابت از مشتری اخذ كرد؟ یا... پاسخ هرچه باشد از نظر كاربران زیاد مهم نیست. اگر «ارزان بودن» تامین شود!


منبع : www.prozhe.com



مطالب مشابه :


آشنایی با وظایف تیم آوار برداری

امداد و نجات شده و در ماشین فرماندهی یا در نزد نیروهای امدادگر و یا نیروهای پشتیبانی




معرفی NOTEBOOK های MSI

گروه پشتیبانی امداد افزار ساتراپ هوشمند - معرفی notebook های msi - فروش ، راه اندازی و پشتیبانی




معرفی مودم مسافرتی (اینترنتی) همراه اول

گروه پشتیبانی امداد افزار همچنین وبلاگ قرار است در زمینه معرفی و فروش Laptop ها و AIO های




بررسی تکنولوژی وایمکس (WiMax)، مزایا و معایب آن

گروه پشتیبانی امداد افزار ساتراپ هوشمند - بررسی تکنولوژی وایمکس (WiMax)، مزایا و معایب آن




مدیریت و پشتیبانی شبکه های کامپیوتری امداد کامپیوتر البرز 09100655291 09122375582

امداد کامپیوتر البرز مرکز تخصصی تعمیرات و خدمات کامپیوتری در منزل و محل کار شما تماس با




برگزاری دوره آموزش تخصصی پشتیبانی در عملیات

پیام خور: دوره آموزش تخصصی پشتیبانی در عملیات ویژه امدادگران دوره دیده در پایگاههای امداد




بازدید معاون پشتیبانی سازمان امداد و نجات از پایگاه‌ه امدادی گردنه مروارید کامیاران

کامیاران نیوز:دولت وملت همدلی وهم زبانی - بازدید معاون پشتیبانی سازمان امداد و نجات از




برچسب :