طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش سوم


محاسبه های فنی و طراحی ساختمان های پرورش طیور

1 – تراکم انواع مختلف طیور در واحد سطح برای مرغ گوشتی 8 الی 10 لست . اگر چه گاها تا 14 یا حتی 16 تا هم در یک سالن می ریزند ، مثلا یک سالنی که ظرفیت پرورشی آن 7000 است ممکن است 10000 هم داخل آن بریزند . البته قابل اجراست . اما اگر به مشکل بیماری بر بخورد شیوع آن بالاتر است نسبت به سالنی که تعداد آن استاندارد است .

یک راه دیگر هم وجود دارد تا فشاری که در سنین بالا وجود دارد کم کنیم ، " اصطلاحا می گویند یک سر سالن از آن خارج کنیم " معمولا به این صورت است که در سالنی که 7000 – 9000 ریختیم وقتی به 2.300 کیلوگرم می رسند قطعا با مشکل تهویه رو به رو می شویم چون معمولا مرغ گوشتی خاصیتی دارد که در ده روز آخر وزن آن به طور چشمگیری افزایش می یابد . مثلا اگر قبلا در یک مرغداری مصرف خوراک یک تُن بوده است می رسد به 1.300 . در این وضعیت یک سر سالن خارج میکنند یعنی یک سر سالن را می بندند با پایه های جدا کننده  ( اگر میانگین گله 2.200 باشد حتما جوجه هایی داریم که 2.600 هم باشند و حتی یک سری هم ممکنه داشته باشیم که 1.600 وزن داشته باشند ، جوجه هایی را که وزن بالاتری دارند را ب اندازه 1000-2000 تا از سالن خارج می کنیم یعنی یک هفته تا ده روز زودتر به بازار عرضه می کنیم .

2 – طرح کلی ادوات داخل سالن . ادوات داخل سالن شامل هیتر – فن – ورودی هوا – سیستم آب خوری و دان خوری . اول باید بر اساس موقعیت منطقه ای که داریم جایگاه سالن را بر اساس جهت وزش باد و بر اساس تابش نور و این که منطقه در کدامیک از مناطق آب و هوایی قرار گرفته . بعد هم بر این اساس که ساختمان مرغداری به چه شکلی است ، ک اکثرا مربع است و بر اساس آن جای ادوات را مشخص کرده و طرح را به یک معمار بدهیم تا نقشه آن را بکشد . اما نقشه داخل سالن به عهده کارشناس دامپروری است ، مثل این که دان خوری ریلی باشد ، سطلی باشد – آب خوری سیفونی باشد ، کله قندی باشد و ..

طرح کلی و ابعاد سالن های پرورشی به میزان قابل توجهی تابع مساحتو شکل زمین است

همیشه زمینی را خریداری کنید که امکان گسترش وجود داشته باشد ، برای ساخت سالن های کوچک شکل مربع به علت وجود سطح مناسب دیوار به سطح سالن ترجیح داده می شود ؛ اما در سالن های بزرگ فُرم مستطیل بهتر است . لازم است که عرض سالن با طول آن متناسب باشد . اما باید دقت شود که در سالن های بزرگ یا مستطیل شکل عرض سالن از 12 متر بیشتر نباشد ، زیرا در غیر این صورت محاسبه اسکلت و نصب تیر آهن ها مشکل خواهد شد و به ناچار باید در وسط سالن ستون نصب کرد که سرویس دهی و تهویه را با مشکل مواجه خواهد کرد .

بنابراین برای افزایش سطح سالن طول آن را افزایش می دهند ، البته یک عامل محدود کننده طول سالن تغذیه است ، آن هم در مواردی که قرار است از دان خوری های اتوماتیک استفاده شود .

در ارتباط با تناسب ابعاد سالن می توان به ابعاد زیر توجه نمود :

مثلا اگر عرض سالن 6 متر باشد . بهتر است طول آن 30 متر باشد .

" از مشکلات سالن مربع شکل ، این است که در داخل سالن ستون می خورد . در عرض های زیاد هم ستون می خورد "

دان خوری های اتوماتیک به چند شکل می تواند باشد

مخزن در یک طرف سالن باشد و به صورت مستطیلی شکل دور بزند ، اگر طول سالن زیاد باشد بهتر است مخزن در وسط سالن قرار بگیرد . اگر در وسط سالن قرار بگیرد میتواند به صورت مستطیل شکل دور بزند و یا به صورتU شکل دور بزند . و این که چند خط داشته باشد بستگی به ابعاد سالن دارد .

اجرای نقشه و احداث اسکلت

برای احداث سالن های پرورشی پس از در نظر گرفتن نکات بهداشتی و فنی بر اساس نقشه ساخت انجام می شود و به این صورت که ابتدا در محلی که به منظور احداث ساختمان در نظر گرفته می شود باید فونداسیون مناسبی ریخته شود که عمق و ضخامت فونداسیون بسته به شرایط آب و هوایی متغیر است و باید به اندازه ای باشد که از تاثیر یخبندان زمستان و رطوبت ایمن باشد .

عمق فونداسیون به طور معمول در منطقه های سرد و مرطوب 80 – 120 سانتی متر و عرض آن 30 – 35 سانتی متر در نظر گرفته می شود و از مصالحی مانند سیمان – بلوکه های فشرده بُتُنی و سنگ استفاده می گردد . در این مرحله لازم است که کلیه راه های ورودی و خروجی – لوله آب و فاضلاب و همچنین سایر لوله ها و کلیه کمک های مورد نیاز پیش بینی شود .

کف سالن های پرورش

برای ساخت کف پس از زیر و رو کردن زمین و به هم زدن بافت اولیه خاک ابتدا باید مسیر های استقرار لوله های آب ، کانال های فاضلاب و سایر ارتباط های لازم در نظر گرفته شود . سپس باید به عمق 15 – 20 سانتی متر پوششی از قلوه سنگ ریخته شود آن گاه برای استحکام بیشتر و جلوگیری از نفوذ حشره ها یک شبکه سیم توری ریز گسترده شده و برای جلوگیری از گسترش رطوبت یک یا دو لایه قیرگونی انجام می شود و به عنوان پوشش نهایی از یک سطح بُتُنی به ضخامت 8 – 10 سانتی متر استفاده کرد ، لازم است که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب کف سالن های مرغداری باید حداقل 30 سانتی متر بلندتر از سطح زمین های اطراف احداث شود .

فاز اول در تمیز کردن مرغداری شستن با آب

فاز دوم شست و شو با پودر رخت شویی

فاز سوم با جرمی ساید و مواد ضدعفونی کننده با لاین های کارواشی می پاشند .

فاز آخر هم گاز می دهند با فرمالین و پرمنگنات که با یک نسبتی با سود مخلوط می کنیم .

شیب بندی و کانال بندی کف ساختمان ها و سالن های پرورش طیور

کف ساختمان ها و سالن های پرورشی لازم است طوری طراحی شود که بتوان به راحتی فضولات و آب را از آن خارج کرد . برای سالن های کوچک معمولا کمتر از 500 متر مربع کانال فاضلاب در نظر گرفته نمی شود و شیب سالن طوری در نظر گرفته می شود که بتوان آب را از ورودی سالن خارج کرد . اما برای سالن هایی با وسعت زیاد یا سالن های جوجه کشی بهتر است که کانال های فاضلاب متناسب با ابعاد برای شست و شو و جمع آوری آب تهیه شود .

به این منظور معمولا از دو طرف سالن شیبی به میزان 0.7 تا 0.01 به طرف کانال ( لوله های ) فاضلاب در نظر می گیرند . ( یعنی به ازای هر 1 متر طولی که در نظر می گیریم 1 سانتی متر یا 0.7 سانتی متر قسمت اول و انتها فاصله داشته باشد . )

در صورتی که عرض سالن ها کم باشد می توان شیب را به یک سمت ( جهت ) در نظر گرفت ؛ اما اگر عرض سالن زیاد باشد ضروری است به چند قسمت تقسیم شود و هر کدام جداگانه و به صورت مستقل جمع آوری شود و به منبع اصلی هدایت شود . برای جمع آوری فاضلاب ممکن است از لوله هایی در زیر کف نیز استفاده شود . که معمولا از لوله هایی به نام پولیکا برای این منظور استفاده می شود .

شیب مناسب برای لوله های فاضلاب حدود 3 – 4 % است در این صورت لازم است که برای کف شوی فاضلاب از توری یا درپوش مناسب استفاده شود تا مواد درشت نتواند وارد لوله ها گردد .

معمولا قطر لوله ها باید متناسب با وع کار در سالن باشد که برای این منظور لوله هایی با قطر 10 – 15 سانتی متر مناسب است .


مطالب مشابه :


انواع ساختمان های مرغداری

ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس




احداث ساختمان

مقدمه : ساختمان های مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد.




طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش سوم

مرغ و مرغدار - طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش سوم - مهندسي علوم دامي




نکات کلیدی در پرورش طیور ( امنیت زیستی) در طراحی ساختمان ها و تاسیسات طیور

- ساختمان مرغداری باید در منطقه ایی عاری از آلودگی های محیطی ساخته شود و از نزدیک ترین




انواع ساختمان های مرغداری

ساختمان مرغداری را نباید برای استفاده طولانی در نظر گرفت بلکه باید طوری ساخت که حداکثر پس




عملیات ساختمانی لانه های طیور

صنعت مرغداری - عملیات ساختمانی لانه های طیور - مرکز ارائه خدمات نوین صنعت دام و طیور




نحوه ساخت سالن های مرغداری

وبلاگ شخصي حسين ميركي - نحوه ساخت سالن های مرغداری - مطالب علوم كشاورزي - وبلاگ شخصي حسين ميركي




تاسیسات مرغداری - هیتر سالن مرغداری - تجهیزات مرغداری - سیستم گرمایش مرغداری

تاسیسات یک ساختمان مدرن - تاسیسات مرغداری - هیتر سالن مرغداری - تجهیزات مرغداری - سیستم




کارکرددریچه های ورودی هوا(اینلت ها) درسالنهای پرورش مرغ گوشتی

تصاویر مربوط به ساختمان سازی مرغداری. نقشه یک واحد مرغداری گوشتی30000




طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش دوم

مرغ و مرغدار - طراحی اصولی ساختمان ها و تاسیسات طیور بخش دوم - مهندسي علوم دامي




برچسب :