از هر 10 كودك، 7 نفر در اثر زمين خوردگي دچار مشكلات دنداني مي‌شود

عضو هيأت علمي دانشگاه شهيدبهشتي: از هر 10 كودك، 7 نفر در اثر زمين خوردگي دچار مشكلات دنداني مي‌شود

Image.aspx?w=300&h=220&id=2945به گفته يك عضو هيأت علمي دانشكده دندانپزشكي شهيدبهشتي، نتايج يك تحقيق در شهر تهران نشان داده كه از هر 10 كودك، 7 نفر از آنان در اثر بازي و زمين خوردگي دچار مشكلات دنداني مي‌شوند.


به گزارش روابط عمومي سازمان نظام پزشكي، دكتر عبدالحميد ظفرمند، عضو هيأت علمي و سخنران دومين همايش علمي دندانپزشكان سراسر كشور، با اشاره به اهميت كنترل تغذيه و مصرف مواد قندي در بهداشت دهان و دندان، گفت: برخلاف تصور عامه مردم كه فكر مي‌كنند، پس از مصرف مواد قندي مي‌توان با مسواك زدن جلوي پوسيدگي دندان‌ها را گرفت، بايد تأكيد كرد كه حتي بهترين وسايل بهداشتي و مسواك‌ها هم تمام سطح دندان را نمي‌توانند تميز كنند، به همين دليل اولين و بهترين راه براي حفظ سلامت دهان و دندان، كنترل تغذيه است.
وي افزود: در گذشته كه تغذيه غالب مردم از چند نوع محدود از غذاها بود، حفظ سلامت دندان‌ها بهتر و راحت‌تر بود اما امروزه با افزايش تنوع مواد غذايي و شيريني و انواع شكلات‌ها كه مصرف آنها تأثير منفي زيادي بر بهداشت دهان و دندان دارد، كنترل پوسيدگي دندان‌ها دشوارتر شده است.
معاون آموزش دانشكده دندانپزشكي شهيدبهشتي، به نقش مهم دندان‌هاي شيري در دهان اشاره و اظهار كرد: دندان‌هاي شيري با وجود اينكه زمان كوتاهي در دهان هستند اما نقش زيادي در سلامت دندان‌ها تا پايان عمر ايفا مي‌كنند. جداي از اهميت سلامت خود دندان‌هاي شيري، آسيب ديدگي آنها مي‌توانند باعث خراب شدن دندان‌هاي دايمي شده و حتي مشكلات اردتونسي را در دهان بوجود آورد.
وي اضافه كرد: براي كنترل سلامت دندان‌هاي شيري و كنترل فكي دندان‌ها، كودكان در سنين 6 تا 13 سالگي كه دوران طلايي دنداني است، بايد هر 6 ماه يكبار به دندانپزشك مراجعه كنند.
دكتر ظفرمند، ادامه داد: در سنين 6 تا 13 سالگي دندان‌هاي شيري و دايمي بصورت مختلط در دهان وجود دارند و اين دوران، دوره طلايي دنداني است كه بايد از نظر فكي و سلامت دندان‌ها كنترل جدي در آن صورت گيرد.
وي با اشاره به نتايج يك پژوهش در شهر تهران كه در دوره طلايي دنداني چند هزار كودك 8 تا 12 سال صورت گرفته است، عنوان كرد: يكي از عوارض و مشكلات كودكان در دوره طلايي دنداني، ضربه خوردن و آسيب دندان‌ها در اثر زمين خوردن و نظاير آن است و اين موضوع به ويژه در كودكاني كه دندان بيرون زده دارند، بيشتر به چشم مي‌خورد.
متخصص دندانپزشكي كودكان و ارتودنسي گفت: براساس نتايج پژوهش صورت گرفته در شهر تهران از هر 10 كودك كه در دوره طلايي دنداني قرار دارد، 7 كودك (70 درصد) در اثر بازي و زمين خوردگي دچار مشكلات دنداني مي‌شود.
وي ادامه داد: در اين تحقيق مشخص شد كه دندان‌هاي جلويي، آسيب پذيرترين دندان‌ها در سنين 6 تا 13 سالگي هستند كه بويژه در كودكاني كه دندان‌هاي بيرون زده دارند و جمعيت آنها 52 درصد از كل كودكان است، مي‌توان با اقدامات درماني به موقع، از وقع اين آسيب‌ها جلوگيري كرد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي، اظهار كرد: 50 درصد از ضربه‌ها به دندان كودكان در فصل تابستان و 46 درصد از ضربه‌ها در منازل وارد شده و تنها 25 درصد از كودكان در مدارس دچار آسيب ديدگي دنداني شده‌اند كه اين آمار لزوم مراقبت‌هاي بيشتر والدين از كودكان را مورد تأكيد قرار مي‌دهد.
وي در پايان، با اشاره به عوارض شديد عفونت دندان‌هاي شيري در سلامت دندان‌هاي دايمي، گفت: چنانچه به هر دليلي دندانپزشكان مجبور به كشيدن دندان‌هاي شيري شوند بايد حتماً از فضا نگهدارنده در دهان كودكان استفاده كنند تا از حركت دندان‌ها در فضاي خالي ايجاد شده و تنگ شده يا پر شدن جاي دندان‌هاي دايمي جلوگيري شود.


مطالب مشابه :


از هر 10 كودك، 7 نفر در اثر زمين خوردگي دچار مشكلات دنداني مي‌شود

انجمن دندانپزشکان عمومی همدان. علمي دندانپزشكان سراسر كه حتي بهترين وسايل




آشنايي با آمالگام، ماده پرکننده نقره‌اي‌رنگ دندان

دندانپزشکی نوین اراک - آشنايي با آمالگام، ماده پرکننده نقره‌اي‌رنگ دندان - اراک شهر کار




جام جم در گفتگو با دکتر افسانه پاکدامن:نيمي از كودكان ايراني مسواك نمي زنند

انجمن دندانپزشکان عمومی همدان. دندانپزشكان و در راستاي دنبال يافتن بهترين راه




غلامحسين رهبري

گاهي ممكن است بهترين سرفصها همدان، دانشگاه كه تمام دندانپزشكان مي توانند




جام جم/مسواك‌زدن از گهواره

دندانپزشکی نوین اراک - جام جم/مسواك‌زدن از گهواره - اراک شهر کار ،تلاش و مهربانیها




لزوم تجهیز دندانپزشکان عمومی به دانش روز

دندانپزشکی نوین اراک - لزوم تجهیز دندانپزشکان عمومی به دانش روز - اراک شهر کار ،تلاش و




موارد عدم استعمال يا تاخير در استفاده از واكسنها و پاسخ به برخي پرسشهاي رايج پيرامون واكسيناسيون

پایگاه اطلاع رسانی پرستاری - موارد عدم استعمال يا تاخير در استفاده از واكسنها و پاسخ به برخي




برچسب :