خشک سالی و متضرر شدن 14 ولایت در افغانستان

خشک سالی های اخیر در 14 ولایت کشور باعث گردیده است که میزان افرادی که زیر خط فقر زندگی می‌کنند، افزایش یابد.

khshksali

مقامات در وزارت زراعت می‌گویند: نباریدن باران های موسومی باعث گردیده است که کشاورزان در 14 ولایت کشور نتوانند زمین های زراعتی شان را کشت کنند و این مساله تهدیدی است برای کسانی که در این ولایت ها زندگی می‌کنند.

محمد‌آصف رحیمی وزیر‌زراعت، آبیاری و مالداری می گوید: نبود بارندگی ها در چهار ماه گذشته و بلند رفتن قیمت مواد خوراکی در بازارهای جهان وضعیت مصوونیت غذایی را به چالش کشانیده است، ولی از سوی دیگر، آمادگی وزارت زراعت و شرکای مربوط نسبت به هر زمان دیگر بهتر است.

به گفته ی آقای رحیمی برای کمک به متضررین خشکسالی در 14 ولایت شمال، شمال شرق، غرب، و مرکز به 142 ملیون دالر امریکایی نیاز می باشد.

به گفته ی وزارت زراعت، این خشکسالی به کشاورزی در چهارده ولایت افغانستان به ویژه در شمال و شرق آسیب رسانده و صدها هزار نفر را با خطر قحطی مواجه ساخته است.

وزرات زراعت کشور وضعیت در 14 ولایت متضرر از خشکسالی را به شدت وخیم خوانده است.

محمدآصف رحیمی وزیر زراعت کشور می افزاید: بطور نورمال، در حدود 7 ملیون نفر در افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند، ولی نگرانی خاص وزارت زراعت در مورد 1.4 الی 2.6 ملیون نفری است که به دلیل خشکسالی اخیر با وضعیت حاد و وخیم روبرو می شوند.

آقای رحیمی در مورد کمک رسانی به این افراد گفت: "ما ضرورت داریم تا حد اقل  61 فیصد باشندگان 14 ولایت افغانستان را الی شش ماه آینده در تأمین نیازمندی های اساسی ایشان کمک نماییم."

چهارده ولایتی که در اثر خشکسالی اخیر متضرر شده اند شامل بلخ، سمنگان، تخار، سرپل، هرات، بادغیس، فاریاب، جوزجان، بغلان، کندز، بدخشان، بامیان، دایکندی و غور می باشند.

برنامه جهانی غذایی (WFP) هم  به دلیل خشکسالی خواستار کمک فوری به افغانستان شده است.

وزیر زارعت کشور باور دارد اگر برای این فراخوان، پاسخ مثبت دریافت نماید، در حدود 2.6 ملیون نفری که به علت خشکسالی در این ولایات، در وضعیت حاد قرار دارند، از پروسه های توزیع رایگان مواد غذایی، خوراکه ی حیوانی، برنامه های کار در مقابل غذا، کمک های صحی و خدمات دسترسی به آب آشامیدنی مستفید خواهند شد.

به گفته ی آقای رحیمی "وزارت زراعت توزیع 40 هزار تن گندم، 5 هزار تن برنج، 10 هزار تن تخم اصلاح شدۀ بذری، و 20 هزار تن خوراکۀ متراکم حیوانی را از قبل آغاز نموده است، که تا بحال جریان دارد."

آمار افرادی که در افغانستان به کمک غذایی نیاز دارند، نزدیک به ده میلیون نفر برآورد می شود درحالی که برنامه جهانی غذا نیز برای اجرای طرح های خود با کمبود منابع مواجه است.

محمد کریم خلیلی معاون رییس جمهور و رییس کمیته ی حالات اضطرار می گوید: در مناطقی که خشک سالی وجود دارد در کنار خطر جانی انسانها، مواشی مردم نیز به دلیل نبود علوفه در حال تلف شدن است.

آقای خلیلی افزود: با آنکه دامنه خشک سالی ها امسال وسیع تر است اما هماهنگی های میان ادارات حکومتی واین ادارات با جامعه جهانی برای رسیده گی به خشک سالی وجود دارد.

وی افزود: درسال های گذشته برای مهار کردن خشک سالی ها هماهنگی چندانی میان ارگان های حکومتی وجود نداشت ولی امسال از قبل آمادگی ها گرفته شده است.

کمک های غذایی، آب آشامیدنی و علوفه از سوی کمیته ی حالات اضطرار در برخی از ولایات تا 6 ماه، اما در شماری ولایاتی  چون غور و دایکندی که بیشتر از خشک سالی ها آسیب دیده اند، تا 9 ماه صورت خواهد گرفت.

افغانستان از سال 1380 تا حالا همواره با مشکل خشکسالی روبرو بوده است، اما کشاورزان خشکسالی کنونی را شدیدترین خشکسالی و بی سابقه در ده سال گذشته می دانند.

در بسیاری نقاط، چشمه های آب کاملا خشک شده و سطح کشت و تولید را به شدت کاهش داده است.

اما محمد عبده یکی از اعضای مجلس نمایندگان با دیده ی شک به آمادگی کمیته ی حالات اضطرار می نگرد.

به گفته ی آقای عبده سال روان یک سال سخت برای زمین داران و کشاورزان بوده است زیرا اکثریت کشت های للمی از بین رفته و بدون شک از دولت توقعی دارند.

سناتور هدایت الله رهایی از ولایت بامیان به این باور است که آمادگی کمیته ی حالات اضطرار صرف گفتن است ولی در عمل این اداره هیچ کارکرد قابل ملاحظه و دستاورد نداشته است.

آقای رهایی می‌گوید: کمیته ی حالات اضطرار با اعلام آمادگی صرف می خواهد توجه افراد متضرر را به این اداره جلب کند.

ماریا آستونا چارلز رییس موسسه اکسفام در افغانستان گفته است که دولت باید در برابر همه این بحرانها بیدار باشد و تدابیری را قبل از اینکه حالت وخیم تر شود روی دست بگیرد.

به گفته‌ی خانم چارلز تاخیر دراقدام این کار فقط باعث مشکلات برای فامیل های می‌شود که قبلاً با مشکلات دست و پنجه نرم کرده‌اند.

رییس موسسه اکسفام در خبرنامه ی این موسسه گفته است : خشکسالی تمام کشت گندم را در بعضی مناطق از بین برده و مردم در خوردن مقدار مواد غذایی خود کاهش آورده اند و مقدارکمی را به فروش می‌رسانند. ما هنوز میتوانیم که که این حادثه را توقف دهیم در صورتیکه همین حالا اقدام نمایم.

خبرنامه می افزاید: زرع به کلی از اثر خشکسالی از بین رفته و قیمت حیوانات علوفه خور در مارکیت بالارفته و مردم حیوانات خود را به فروش می‌رسانند زیرا نمی‌توانند که حیوانات را تغذیه نمایند و همچنان پول برای خرید مواد غذایی خود ضرورت دارند.

خبرنامه به نقل از خانم چارلز می نگارد که در عین حال قیمت مواد اولیه غذایی به حد نهایی بلند رفته که فامیل های ناتوان از خرید آن عاجز هستند و قیمت حبوبات در مناطق آسیب دیده در حدود 80 درصد افزایش یافته است.

خبرنامه می افزاید که در حقیقت این یک وضعیت اضطراری است در جریان زمستان دسترسی به مناطقی که آسیب دیده اند، بسیارمشکل است، زیرا به دلیل صعب‌العبور بودن راه های مواصلاتی رساندن کمک ها مشکل می‌شود و امکان دارد در شماری از مناطق دوردست حتی قطع گردد، نیاز فعلی این است تا کمک ها را فعلا برای خانواده ها برسانیم تا در جریان زمستان به مشکلات مواجه نشوند.

به اساس خبرنامه ی وزارت زراعت، به سلسلۀ پروسۀ توزیع رایگان 40 هزار متریک تن گندم، 21 هزار تن علوفۀ حیوانی، 5 هزار تن برنج، و 10  هزار تن تخم اصلاح شدۀ بذری در 14 ولایات متأثر از خشکسالی، پروسۀ توزیع مواد کمکی به 10 هزار خانواده در ولایت سرپل، هفته ی گذشته از این ولایت آغاز شده است.

سلیم خان کندزی معین وزارت زراعت هنگام توزیع کمک گفت: "امسال سطح تولید میوه و سبزیجات افغانستان در حدود %5 بالاتر از سال گذشته، و سطح تولید گندم آبی، تقریبا مشابه به سال گذشته است، اما، خشکسالی ها باعث شده است تا بیشتر از %77 کشت للمی در سرتاسر کشور از بین برود، و هم، وضعیت مالداری به علت نبود علف در چراگاهها و عدم دسترسی مالداران به آب با وخامت روبرو شود."

آقای کندزی افزود:"ممکن است امسال افغانستان در حدود 4.5 ملیون غله را تولید نماید، در حالی که مجموع نیازمندی افغانستان به غله در حدود 6.3 ملیون تن می باشد."

وی گفت، بر اساس سروی ابتدایی، تخمین می‌گردد که در حدود  200 هزار خانواده دهقان و مالدار افغانستان از خشکسالی متضرر باشند.

اینکه کمیته ی حالات اضطرار با همکاری وزارت زراعت می تواند در چندماه که به فصل سرما باقی مانده، کمک هایشان را در مناطق دوردست برسانند، سوالی است که گذشت زمان پاسخ خواهد داد.


مطالب مشابه :


اين علوفه ها طعم خاک نمي دهند

jdsfass - اين علوفه ها طعم خاک نمي دهند - انجمن گاو شیری (اطلاع رسانی علمی و کاربردی)




پرورش بز

قیمت کرک بز در بازارهای جهانی بزها از علوفه ٬گیاهان خشک و چوبی شده و خار و خاشاک بیابان




پرورش بز

قیمت کرک بز در بازارهای جهانی بزها از علوفه ٬گیاهان خشک و چوبی شده و خار و خاشاک بیابان ها




سیلو کردن و توضیحاتی مفید در رابطه با آن

برای کاهش رطوبت، به علوفه کاه خشک اضافه می‌کنیم، اما رطوبت اما این مواد گران‌قیمت




خشک سالی و متضرر شدن 14 ولایت در افغانستان

خشک سالی های زرع به کلی از اثر خشکسالی از بین رفته و قیمت حیوانات علوفه خور در




نکاتی در مورد سیلو کردن علوفه

ما می‌توانیم از اسیدهای خوراکی استفاده کنیم اما این مواد گران‌قیمت خشک علوفه




خوراک‏هاى علوفه‏اى و کنسانتره دام نکته‏ هاى مهم در تغذیه مخلوط علوفه و کنسانتره

به همین دلیل دو تا سه برابر علوفه‏هاى خشک باید مصرف شوند. بازار بزرگ کشاورزی ایران- قیمت




مراقبت از گوساله ها از زمان از شیرگیری تا یکسالگی

قادر است از طریق مصرف علوفه حجیم ارزان قیمت مانند علف خشک و علوفه خشک گراس و




خوراك هاي علوفه اي و كنسانتره دام

استفاده از ضایعات برای کم‏شدن قیمت جیره غذایی و استفاهد را همراه با علوفه‏های خشک دیگر




برچسب :