لیست کشورهای مهاجرپذیر دنیا

استرالیا
استرالیا یکی از اولین کشورهایی است که نظام امتیاز دهی برای جذب مهاجران صاحب تخصص ارائه کرده است. بتازگی دولت استرالیا برای انتخاب و پذیرش مهاجر سیاست گزینشی‌تری را در پیش گرفته تا بهتر جوابگوی نیازهای مناطق مختلف کشور، غیر از شهرهای اصلی باشد. به علاوه این کشور تنوع ویزاها را به نصف کاهش داده و در نظام امتیازدهی تجدیدنظر کرده است تا مهاجرانی متخصص‌تر، ماهرتر، با تجربه‌تر و مسلط‌تر به زبان انگلیسی بپذیرد.

اتریش
از سال 2004 و با اجرای کامل سیاست تردد آزادانه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، تعداد مهاجران به اتریش افزایش نسبتا قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است. به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه میزان اشتغال در بین مهاجران بیشتر از مردم بومی بوده است. اتریش از سال 2012 در امتیازدهی برای پذیرش مهاجران بسیار متخصص تجدیدنظر کرده است: کارت RWR (قرمز-سفید-قرمز) اجازه کار و اقامت برای کسانی است که یک کارفرمای خاص متقاضی تخصص آنهاست و کارت RWR ممتاز که اجازه اقامت و کار بدون محدودیت است.

بلژیک
بلژیک از سال 2000 با ارائه یکی از آزادترین سیاست‌ها در بین کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، اعطای حق شهروندی را به میزان چشمگیری ساده کرده است. هر منطقه از کشور لیست مشاغل مورد نیازش را تهیه کرده که روی هم نیازهای کل کشور را مشخص می‌کند. برای افراد واجد شرایط، انعطاف بیشتری در اعطای اجازه کار و اقامت وجود دارد. در حال حاضر مهاجرانی که تخصص‌های عالی دارند بیشتر استخدام می‌شوند و مهاجران کم تخصص بیشتر شهروندان اروپایی هستند که نیاز به مجوز ندارند.

برزیل
سیاست برزیل برای مهاجران کار بر اساس نیاز شرکت‌ها شکل گرفته است. این شرکت‌ها به مجوز وزارت کار برای استخدام متخصصان خارجی نیاز دارند. کسانی که فوق لیسانس یا دکترا دارند فقط باید صحت مدارک خود را اثبات کنند. صنایع برزیل در دوران رشد اقتصادی اخیر دچار کمبود متخصص بخصوص در بخش‌های مهندسی و آی‌تی شده است. بخش‌هایی از دولت گفتگو را درباره اتخاذ سیاست‌هایی خاص، مثلا تهیه لیست مشاغل مورد نیاز، آغاز کرده‌اند تا مهاجرت افراد متخصص تسهیل شود.

کانادا
با افزایش تقاضا در سال‌های اخیر شمار مهاجران کار افزایش یافته است اما سیاست به پذیرش مهاجرانی با تخصص هر چه بیشتر سوق پیدا کرده است. دولت کانادا موقتا پذیرش متقاضیان جدید را برای 29 شغلی که در لیست مشاغل مورد نیاز قرار دارند متوقف کرده است، مگر اینکه کارفرمایی به آنها کار پیشنهاد کرده باشد یا در حال گرفتنPhD باشند که در این صورت به تقاضای آنها سریعتر رسیدگی می‌شود تا درخواست‌های پذیرش انباشته نشوند.

هنگ کنگ
هنگ کنگ (تحت حاکمیت چین) از سال 2006 برای افراد ماهر نظام امتیازدهی تدوین کرده و به گفته سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، سالانه 20 هزار متخصص واجد شرایط به هنگ کنگ مهاجرت می‌کنند. هنگ کنگ فهرست مشاغل مورد نیاز ندارد اما گزارش‌های رسمی کمبود نیروی کار در حوزه‌های مهندسی، بهداشت و درمان و آی‌تی را تا سال 2018 پیش بینی می‌کنند. چین برای جذب متخصصان خارجی برنامه رسمی ندارد. و در حال حاضر به کسانی که متخصص شناخته می‌شوند اجازه مهاجرت می‌دهد، با این حال اولویت چین جذب چینی‌های متخصصی است که در کشورهای دیگر کار می‌کنند.

جمهوری چک
مهاجرت به جمهوری چک از سال 2008 بطور مرتب کم شده است. برنامه پذیرش مهاجران متخصص که سال 2003 شروع شد، در سال 2010 متوقف شد اما برای دسترسی بازار کار این کشور به متخصصان غیر اروپایی، کارت سبز و کارت آبی اروپایی در نظر گرفته شده است؛ این کار دسترسی مقاضیان واجد شرایط خارجی را به مشاغلی که جمهوری چک به آنها نیاز دارد آسان می‌کند. این مشاغل بیشتر آنهایی هستند که کسی از جمهوری چک یا اتحادیه اروپا متقاضی آنها نیست.

دانمارک
در سال 2008 دانمارک سیستم موسوم به "لیست مثبت" را به اجرا درآورد تا ورود متخصصان مورد نیاز کشور را آسان کند. کارت سبز که بر اساس یک نظام امتیازدهی داده می‌شود امکان کاریابی را برای متقاضیان واجد شرایط فراهم می‌کند. در سال 2011 دولت جدید دانمارک اصلاحاتی در سیاست مهاجرپذیری خود اعمال کرد. اجازه اقامت دائم منوط به چهار شرط است: حداقل 5 سال اقامت در دانمارک، سه سال سابقه کار تمام وقت، استطاعت مالی و قبولی در امتحان زبان.

فنلاند
درسال 2012 فنلاند آیین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را به اجرا گذاشت تا بتواند برای افراد بسیار متخصصی که از بیرون اتحادیه اروپا به فنلاند مهاجرت می‌کنند، مجوز اقامت و کار صادر کند، به شرط اینکه حداقل یک سال در حوزه تخصص مورد نیاز مشغول به کار بوده باشند. شرط صدور کارت آبی دریافت حقوقی بیشتر از متوسط است. فنلاند فهرستی هم از مشاغل "بسیار مورد نیاز" و تا "حدی مورد نیاز" دارد.

فرانسه
در سال 2011، فرانسه آئین‌نامه کارت آبی اروپا را به کار گرفت و فهرست مشاغل مورد نیازش را از 30 به 14 مورد کاهش داد. علاوه بر این، فرانسه مقررات را سخت‌تر کرده و به متخصصان فقط به صورت موقت اجازه می‌دهد در این کشور بمانند و تجربه کار پیدا کنند. فرانسه فهرست مشخصی از مشاغل دارد (مهارت موردنیاز متغیر است) و کسانی می‌توانند برای آنها درخواست بدهند که تبعه کشورهای آفریقایی باشند که با فرانسه توافق‌نامه دارند مثل کنگو، بنین، بورکینافاسو و تونس.

آلمان
آلمان برای حمایت از نیروی کار داخلی از سال 1973 استخدام خارجی‌ها را ممنوع کرده است. اما کمبود متخصصان سطح بالا در حوزه‌هایی مثل مهندسی، آی‌تی، و بهداشت و درمان باعث شده است که این کشور از سال 2012 آئین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را به اجرا بگذارد تا دسترسی به متخصصان غیراروپایی مقدورتر شود. کارگران ماهر و واجد شرایط هم می‌توانند شش ماه در آلمان بمانند و دنبال کار بگردند.

یونان
یونان یکی از کشورهایی است که بیشترین لطمه را از بحران اقتصادی دیده و با بیکاری فزاینده روبروست. به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، بیشتر کسانی که در دهه گذشته برای کار به یونان مهاجرت کرده‌اند، در شغل‌هایی بوده که به مهارت کمی نیاز دارد. با این حال هنوز در برخی نقاط یونان به افرادی با تخصص کم یا متوسط احتیاج هست. بخش مالی هم به متخصصان سطح بالا نیاز دارد.

مجارستان
بعد از اینکه در سال 2008، مهاجرت به مجارستان به رکوردی بی‌سابقه رسید، رکود اقتصادی سبب شده میزان مهاجرت دراز مدت به این کشور کاهش پیدا کند. اما این کشور تدابیری در نظر گرفته تا کارآفرینان و متخصصان بسیار ورزیده را بویژه در حوزه بهداشت و درمان جذب کند. مجارستان در سال 2011 آیین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را برای مهاجران غیر اروپایی به اجرا گذاشت و مقررات تازه‌ای وضع کرد تا مدیران عالیرتبه بدون توجه به معیارهای بازار کار بتوانند مهاجرت کنند.

هند
هند یکی از بزرگترین صادرکنندگان مهاجر متخصص و دانشجو به کشورهای دیگر بویژه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است. دولت هند تابحال تمرکز خود را بر جذب متخصصان ورزیده هندی که در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند گذاشته تا آنها را در برنامه‌های آموزشی و ارتقاء مهارت مردم بومی به کار گیرد. هند فهرست ملی مشاغل مورد نیاز ندارد اما همیشه متخصص واجد شرایط کم دارد بخصوص در حوزه بهداشت و درمان و ساخت و ساز.

ایرلند
بحران اقتصادی شدیدی که گریبانگیر ایرلند است شمار مهاجران به این کشور را بشدت کاهش داده است. مهاجرانی که تخصص‌های عالی یا متوسط داشتند بیشتر از متخصصان بومی شغلشان را از دست دادند. ایرلند از سال 2010 سیاست مهاجرپذیری خود را به جذب انتخابی کارگران ماهر سوق داده است. مجوز کار فقط برای کسانی صادر می‌شود که پیشنهاد کار با حقوق بالا دارند یا در حوزه کار آنها کمبود مشخص وجود دارد؛ البته این افراد باید از طریق سیستم کارت سبز وارد ایرلند شده باشند.

لوکزامبورگ
در دوره بحران اقتصادی، در لوکزامبورگ مهاجران بیشتر از بومی‌ها استخدام شدند. در همان سال، لوکزامبورگ آیین‌نامه کارت آبی را برای شهروندان غیر اروپایی و خارج از منطقه اقتصادی اروپا به اجرا گذاشت. متقاضیان باید مدرک تحصیلی عالی، حداقل 5 سابقه کار در شغل تخصصی و قرارداد حداقل یک ساله با حقوق 66000 یورو (87000 دلار) در سال داشته باشند - در حوزه‌هایی که کمبود وجود دارد مثل آی‌تی 53000 یورو.

نیوزیلند
نیوزیلند یکی از اولین کشورهایی بود که برای جذب مهاجر متخصص، نظام امتیازدهی را به کارگرفت و فهرست مشاغل مورد نیاز تدوین کرد. در سال 2010 قانون جدید مهاجرت به اجرا درآمد و افراد متخصص می‌تواند پیش از گرفتن ویزای دائم، با ویزای موقت در نیوزیلند کار کنند. نیوزیلند نظام حمایت مالی (اسپانسرشیپ) را تقویت کرده و برای شرکت‌ها پیش‌شرط بیشتری تعیین کرده است. ورود سرمایه‌گذاران، کارآفرینان و محققان دانشگاهی هم آسان‌تر شده است.

نروژ
مهاجرت به نروژ در سال 2010 به حد نصاب تازه‌ای رسید که علت آن عمدتا تردد آزاد مهاجران از کشورهایی مثل سوئد، لیتوانی و لهستان بود. نروژ برای پذیرش مهاجر سقف 5000 نفر در سال را تعیین کرده که البته هیچوقت شمار مهاجران به این رقم نرسیده. علاوه بر این، دولت نروژ برای جذب کارآفرینان اقداماتی انجام داده است. در سال 2011 شمار مجوزهایی که برای مهاجران متخصص صادر شد به بالاترین حد خود رسید. در حال حاضر 150 شغل که نیاز به مهارت‌های کم، متوسط و عالی دارند در فهرست مشاغل مورد نیاز نروژ ثبت شده است.

لهستان
به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سالهای 2011-2012 شمار مجوزهایی که لهستان برای مهاجران خارجی صادر کرد افزایش یافته است. دولت که متوجه نیاز به متخصصان زبده شده معیارهای تازه‌ای را برای مهاجرت در نظر گرفته است و 5 نوع اجازه کار صادر می‌کند. کسانی که در زمینه‌های خاص تخصص دارند بدون نیاز به ارزیابی پذیرفته می‌شوند. کارفرماها باید به خارجی‌ها حداقل به اندازه افراد بومی حقوق بدهند.

پرتغال
پرتغال از کشورهایی است که بیشتر لطمه را از بحران اقتصادی دیده و از این رو مهاجرت به این کشور کاهش یافته و در عوض مهاجرت از این کشور بخصوص به آنگولا و برزیل افزایش یافته است. به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه برآوردها نشان می‌دهد سالی 70000 نفر از پرتغال مهاجرت می‌کنند که بیشتر از نیمی از آنها کمتر از 29 سن دارند. صدور ویزای کار در سال 2010 به کمتر از سهمیه سالانه‌ای که دولت تعیین کرده کاهش یافت. پرتغال در سال 2012 آیین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را برای متقاضیان خارج از اتحادیه اروپا که پیشنهاد کار با حقوق بالا داشتند، به اجرا گذاشت.

روسیه
روسیه دسترسی متخصصان خارجی را به بازار کار این کشور تسهیل کرده و در نتیجه مهاجرت به این کشور افزایش یافته است. روال استخدامی برای متخصصان خارجی که بسیار واجد شرایط هستند در سال 2010 ساده شد. مهمترین معیار پذیرش، درآمد است که نباید کمتر از سالی دو میلیون روبل (68000 دلار) باشد اما برای پروفسورها و محققان طراز اول نصف این مبلغ کافیست. واجدان شرایط می‌توانند خانواده‌های خود را هم به روسیه ببرند.

سنگاپور
با سیاست‌های حمایتی که سنگاپور در نظر گرفته این کشور در سال‌های اخیر به یکی از جذابترین کشورها برای متخصصان بسیار زبده تبدیل شده است. در فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور 93 حرفه ذکر شده و تا ژوئن 2010، حدود 174000 متخصص زبده پذیرفته شده‌اند.در سپتامبر 2012 دولت حداقل حقوق را برای مهاجران کاری که می‌خواستند خانواده‌هایشان را هم به همراه ببرند افزایش داد تا فشار بر زیرساخت‌های اجتماعی کشور را کاهش دهد.

اسلواکی
در پاسخ به نیازهای بازار، دولت اسلواکی در سال2011 سیاست مهاجرپذیری تازه‌ای را تصویب کرد تا بتواند متخصصان طراز اول خارجی را جذب کند. آنها کارتی شبیه به کارت آبی اروپایی را به کار گرفتند به نام کارت اسلواکی. بعلاوه، برای متخصصان زبده اسلواک که در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند مشوق‌های مالی در نظر گرفته شده و به جاافتادن آنها در اسلواکی کمک می‌شود. اسلواکی فهرست حرفه‌های مورد نیاز ندارد اما بخش‌هایی از دولت در این باره تحقیق می‌کنند.

اسلوونی
دولت اسلوونی در سال 2009 در واکنش به بحران اقتصادی، سهمیه سالانه اجازه کار را برای متقاضیان خارج از منطقه اقتصادی اروپا کم کرد و از این رو مهاجرت در سال 2010 به کمتر از نصف رسید. اسلوونی بتازگی سیاست‌هایی را برای جذب کارگران ماهر از خارج اتحادیه اروپا یا منطقه اقتصادی اروپا در پیش گرفته و آیین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را به اجرا گذاشته. بر اساس قانون جدید مهاجرت، زوج‌های همجنس و غیر رسمی اعضای خانواده محسوب و مشمول اجازه کار و اقامت می‌شوند.

آفریقای جنوبی
آفریقای جنوبی بیشترین میزان مهاجر طراز اول را در قاره آفریقا دارد و سعی می‌کند ارتباطاتش را با متخصصان این کشور که در خارج زندگی می‌کنند محکم‌تر کند. دولت از سال 2012، سیاستی باز را برای پذیرش متخصصان بسیار زبده در پیش گرفته است. هر سال دولت این کشور فهرستی از مشاغل را که به آنها نیاز شدید یا مبرم وجود دارد تهیه می‌کند تا سهمیه اجازه کار در اختیار مهاجران منتخب قرار بگیرد، این افراد باید نشان دهند حداقل 5 سال سابقه کار دارند.

اسپانیا
اسپانیا یکی از کشورهایی که بیشترین لطمه را از بحران اقتصادی خورده و به دلیل بیکاری گسترده، مهاجرت به این کشور کاهش و مهاجرت از آن افزایش یافته است. بررسی نیروی کار نشان می‌دهد که تا نیمه سال 2011 بیکاری در میان خارجی‌ها به 32 درصد رسیده بود. در همان سال اسپانیا آیین‌نامه کارت آبی اتحادیه اروپا را برای متخصصان طراز اول غیر اروپایی که پیشنهاد کار داشتند به اجرا درآورد. با این حال برای حمایت از نیروی کار داخلی پذیرش مهاجران کار محدود شده است.

سوئد
سوئد بعنوان یکی از بازترین کشورهای اروپا در پذیرش مهاجر شناخته می‌شود. از سال 2008، پذیرش مهاجر از کشورهای منطقه اقتصادی اروپا آسانتر شده است. سوئد فهرستی از مشاغل مورد نیاز دارد که در آن 80 حرفه ثبت شده که نیازمند مهارت کم، متوسط یا عالی هستند. مهاجران به پیشنهاد کار مکتوب از طرف یک کارفرمای سوئدی نیاز دارند. به اعضای خانواده هم اجازه کار و اقامت داده می‌شود.

سوئیس
سوئیس یکی از بزرگترین جمعیت‌های مهاجر را در اروپا دارد که اکثر آنها متخصصان زبده هستند. در دوره رکورد اقتصادی، بیکاری در بین سوئیسی‌ها بیشتر از مهاجران افزایش پیدا کرد. از آنجا که مقررات برای مهاجرانی که از خارج اتحادیه یا منطقه اقتصادی اروپا می‌آیند بسیار سخت‌تر است، بیشتر متخصصانی که به سوئیس مهاجرت می‌کنند از اتحادیه اروپا هستند. آنها که از خارج اتحادیه متقاضی کار هستند باید از کارفرمای سوئیسی پیشنهاد کار داشته باشند و کارفرما هم باید ثابت کند برای استخدام یک سوییسی یا یک شهروند اتحادیه اروپا تلاش جدی کرده اما موفق نشده است.

بریتانیا
از سال 2010، نظام مهاجرت به بریتانیا بیشتر بر اساس نیاز شکل گرفته. در همین سال دولت تدابیری را در پیش گرفت تا تعداد آنهایی را که مهاجرت می‌کنند با آنها که به مهاجرت می‌روند نزدیک کند. این تدابیر حمایت از نیروی کار داخلی، شامل حال متخصصان خارجی ماهر هم می‌شود. این اقدامات شامل محدودیت پذیرش برای متخصصان بسیار زبده ( ویزای سطح یک و دو) می‌شود. لیست مشاغل مورد نیاز در سال 2011 کوتاهتر شد. در سال 2012 بنا به درخواست بازار و کارفرمایان انعطاف بیشتری در شرایط پذیرش نشان داده شد.

آمریکا
به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، به ازای هر یک نفری که بازنشسته شده، سه نفر با تحصیلات عالی وارد آمریکا شده است. اما بعد از رکود اقتصادی، بخش‌هایی که معمولا کارگران بسیار ماهر استخدام می‌کنند، مثل بخش مالی، اخراج‌های وسیعی را شاهد بوده‌اند. آمریکا هنوز فهرست مشاغل مورد نیاز را که به "برنامه A" معروف است حفظ کرده است. شرایط برای متقاضیان کارت سبز که شغلشان در این لیست ثبت شده آسانتر است با این حال آنها باید پیشنهاد کار داشته باشند.

کشورهای مورد بررسی شامل کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، کشورهای موسوم به بریکس و نیز سنگاپور است.

تمام درآمدهای سالانه بر اساس آمار پایگاه داده‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال 2011 است، البته بجز کشورهای هنگ کنگ، برزیل، هند، روسیه، آفریقای جنوبی، نیوزیلند و سنگاپور. در مورد این کشورها، درآمد سالانه بر حسب درآمد ماهانه طبق گزارش سازمان جهانی کار در سال 2012 محاسبه شده است.

برای انجام مقایسه شرایط زندگی در کشورها، اقتصاددانان از نرخ های مبادله ارز که به شکل ویژه‌ای تعدیل شده‌اند استفاده می‌کنند. ارقام در این محاسبات بر اساس دلاری انجام شده که ارزش آن با استفاده از برابری قدرت خرید (Purchasing Power Parity) محاسبه شده است. به طوری که یک دلار که بدینگونه ارزشش محاسبه شده، برابر ارزش یک دلار در آمریکاست. با این حال، قدرت خرید یک دلار در کشورهای مختلف فرق می‌کند.


مطالب مشابه :


لیست کشورهای مهاجرپذیر دنیا

در فهرست مشاغل مورد نیاز این کشور 93 حرفه ذکر شده و تا ژوئن 2010، حدود 174000 متخصص زبده سوئیس




نرخ های جدید روادید شنگن و اقامت از طریق سفارت سوئد در تهران

اساس پیوند با شخص مقیم سوئد از سوی اتباع اتحادیه اروپا به اضافه سوئیس, مشاغل مورد نیاز




روحانی با کلیدش به استقبال 5 میلیون بیکار می رود!

به زودی با آغاز به کار دولت یازدهم و انجام تغییرات در وزارتخانه‎ها، بسته جدید اشتغالی دولت




شرایط و ضوابط ” ثبت و ورود دارو” در کشور ایران

مدارک مورد نیاز به آمریکا، کانادا، سوئیس پست ها و مشاغل در




تحصيل و زندگي در هندوستان

مدارک مورد نیاز برای پذیرش phd (سوئیس) * دانشگاه لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا و کدهای




مدرسه هتلداری كاستانینبام، لوسرن، سوئیس (IMI)

مدرسه هتلداری كاستانینبام، لوسرن، سوئیس انواع مشاغل در هتلها و مورد نیاز




بررسی عوامل موثر بر ترک خدمت در بین کارکنان

, کشور سوئیس بیشترین مهارت های مورد نیاز تکراري، مشاغل موجود سازمان مورد غني




برچسب :