رباطهای مسیر مشهد - فریمان به تربت جام

  رباط جام ( تربت جام)
رباط جام در سمت جنوبی خیابان کوثری شهر تربت جام قرار دارد که به صورت یک بنای چهار ایوانی ایجاد شده است . در حال حاضر ورودی آن به سمت شمال باز می شود اما به احتمال بسیار درگاه جدید در آن تعبیه شده است . فضای ورودی رباط به یک هشتی منتهی می شود و ایوان های شمالی و جنوبی آن در ادامه به فضای وسیع میرسد که این نقاط به کمک پایه های آجری به چشمه تاقها تبدیل شده اند همچنین فضای داخلی بنا شامل ایوانچه هایی است که هر یک به حجره ای منتهی می شود نمای بیرونی رباط علاوه بر دیوار اصلی بنا دارای سه برج است . از بخش های مهم این بنا فضای شاه نشین آن است که در بخش فوقانی هشتی ورودی غربی با پوشش گنبد عرق چین و با تزئینات کار بندی احداث شده است .قدمت بنا را با توجه به سبک معماری بر جا مانده میتوان از دوران تیموریان دانست.


● رباط سمنگان (تربت جام)
رباط سمنگان از جمله کاروانسراهای سر پوشیده ای است که بر کنار راه قدیم سنگ بست قرار داشته و اکنون در میانه روستای سمنگان به فاصله ۵۴ کیلو متری شمال شهر تربت جام واقع است نقشه این رباط به صورت مستطیل و به طول ۴۸/۶۰ و به عرض ۳۸/۷۰ متر است . ورودی بنا از سمت شمال و از انتهای بلندی به درون راه می یابد . در سمت جنوبی رباط فضای بازی قراردارد که احتمالاً بار انداز بوده است . همچنین در چهار گوشه رباط چهار برج استوانه ای ایجاد شده که در واقع پشتیبان دیوار نیز محسوب می شود . پس از ورودی هشتی رباط به صورت فضایی هشت ضلعی ساخته شده که دارای گنبدی بلند است. با توجه به فرم اتاق ها به نظر می رسد که بنا متعلق به اواخر دوران تیموری یا اوایل دوران صفویه می باشد.

● رباط سنگ بست(فریمان)
رباط سنگ بست با نقشه مستطیل دارای برجهای دیده بانی و نگهبانی در ساختمان آن می باشد . نیم برجها جهت تقویت دیوارهای اصلی و مرتفع آن وجوددارد . سه در ورودی این بنا شباهتی بسیار با کاروانسرای مهیار در اصفهان دارد. فضای داخلی رباط در حیاط مرکزی مشتمل بر حجره ها و اتاقهای ویژه اقامت کاروانیان و اصطبل می باشد. حمد الله مستوفی این بنا را به امیر علی شیر نوایی نسبت داده که برروی ویرانه های بنایی از ارسلان جاذب والی توس در دوره غزنوی ساخته شده است.

● رباط تاریخی فریمان
بنای اصلی این کاروانسرا مربوط به دوران صفویه است. این کاروانسرا از جمله کاروانسراهایی با پلان مربع است که دارای قوسها، درگاهی ایوان ورودی و سایر ویژگیهای خاص است . احتمالاً این بنا در دوره های بعدی هم مورد مرمت و بازپیرایی قرار گرفته است . قسمتهای داخل این بنا شامل حجره ها ، اصطبل، هشتی ورودی و حیاط مرکزی است و نمای بیرونی آن دارای چهار برج می باشد. این رباط در محدوده شهر فریمان قرار دارد.


مطالب مشابه :


هواشناسی ایرما-پیش بینی وضع هوا 5 روز آینده

پیش بینی جامع وضعیت آب و هوای خاش بم گنبد نمودار پیش بینی 5 روزه برخی




شهرستان فریمان- سنگ بست(میل ایاز و مقبره ارسلان جاذب)

پیش بینی 6 روزه هوای خفته و راسته بنا و خط کوفی معقلی زیر گنبد و تکرار کلمه محمود در آن




معرفی جزیره قشم و مناطق گردشگری آن

پیش بینی ها و انیمیشن بارش 2 روزه ایران سایت آب و هوای این هم تصویر ماهواره ای گنبد




کودکان دیروز سینمای ایران + عکس

نقشه های پیش بینی دمای 7 و 14 روزه نقشه های پیش بینی پیش بینی هوای «زیر گنبد




صعود گروه کوهنوردی زربیین به قله 4811 متری سبلان

صعود یک روزه به قله 4811 متری پیش بینی آب و هوای گروه کوهنوردی صفا گنبد




فصل نهم: ایرانگردی و جهانگردی

پیش بینی 6 روزه هوای الف) گرگان تا گنبد ب) آستارا تا چالوس




معرفی جاذبه های گردشگری ::-> ايغدير (igdir) شهر حضرت نوح

"پیش بینی 6 روزه آب و هوای روستای جنگ تپه در سایت هواشناسی ایران" گنبد کول




رباطهای مسیر مشهد - فریمان به تربت جام

پیش بینی 6 روزه هوای




ژآشنایی با سیستم پدافند هوایی گنبد آهنین

نیروی هوای ارتش - ژآشنایی با سیستم پدافند هوایی گنبد آهنین گنبد آهنین




چهار طاقی تیموری

نماهایی با پوشش جناقی و آجر چینی احداث و گنبد آن تزیین شده پیش بینی شش روزه هوای




برچسب :