20 زن خبرساز برتر ایران در سال 89

 از بررسی اخبار، گزارشها و مقالات سایتها، خبرگزاری ها و رسانه ها در سال 1389، 20 زن به شرح زیر بیشترین اخبار در حوزه زنان را به خود اختصاص داده اند .

به گزارش خبرگزاری وفا ، از میان  20 زن خبرساز ایران  5 نفر به عنوان زنان خبرساز سال و یک نفر به عنوان خبرسازترین زنان سال 89 برگزیده شده اند.

این افراد در 4 بخش ؛کسب عناوین بین المللی ، کسب عناوین اولین ، سیاست و فرهنگ به شرح زیر معرفی شده اند:


- کسب عناوین بین المللی :

*الهه احمدی، اولین برنز جهانی در رشته تیراندازی بانوان
بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو با قهرمانی چینی‌ها با ۱۹۹ مدال طلا به پایان رسید و در این میان الهه احمدی مدال‌آورترین ورزشکار ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ لقب گرفت.

احمدی مقام سوم جهان و اولین مدال تیراندازی بانوان ایران را گرفت وی تنها زن محجبه و ایرانی در فینال مسابقات وردکاپ پکن بود.

* خدیجه آزاد پور ، دختر طلایی ایران

خدیجه آزاد پور، تنها ووشوکار زن تیم ملی ایران بود که دربازی‌های آسیایی 2010 گوانگژو مدال طلا گرفت و از این رو به دختر طلایی ایران معروف شد. آن طور که خودش گفته ، قرار بود در بدو ورود به ایران، کلید یک باب آپارتمان را به عنوان جایزه به او بدهند.
او بعد از بازگشت به ایران مصاحبه‌ای با سایت تبیان داشت که گفته بود سازمان تربیت بدنی برای مدال‌آوران بازی‌ها علاوه بر جایزه 150 سکه طلا‏، خانه‌ای را هم در نظر گرفته است ولی بعد از این که به ایران مراجعت کرد به او گفتند اول باید شوهر کنی، بعد جایزه بگیری!
بعد از انتشار این مصاحبه و دلخوری مسئولان سازمان تربیت بدنی، آزادپور و مهدی علی‌نژاد، سرپرست فدراسیون مدعی شدند که هیچ صحبتی در این باره نشده است. اما تبیان سایت صوتی این گفت‌وگو را ارائه کرد.
در نهایت و پس از ماجراهای بسیار علی سعیدلو رئیس سازمان تربیت بدنی اعلام کرد:" علاوه بر 150 سکه طلا، به هر بیست ورزشکار طلایی در بازی‌های آسیایی خانه خواهیم داد. دو جایزه ویژه هم در نظر گرفته ایم که یکی به خدیجه آزادپور اولین طلایی ورزش بانوان ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی اهدا می‌شود و یکی هم به جاسم ویشگاهی خواهد رسید."

-کسب عناوین "اولین " در ایران ؛

*سمانه متقی، اولین قاضی زن در دادگاه های رسمی کشور
سمانه متقی متولد سال ۱۳۶۴ و جوان ترین دختر قاضی ایرانی است که در حال حاضر قضاوت هایی را در دادگاه یزد بر عهده دارد. وی که رتبه کنکورش ۳۹ شده بود و برای دوره لیسانس به عنوان بورسیه دانشگاه علوم قضایی وارد دانشگاه می شود، در کلاسی درس خوانده است که تمام دانشجویانش پسر بوده اند. وی پس از چهار سال تحصیل در دانشگاه، در دوره های قوه قضاییه نیز برای آمادگی قضاوت شرکت می کرد که همان سال در آزمون جامعی که در این دوره ها برگزار شد، حد نصاب نمره اش به ۱۶ رسید و توانست تعهد ۸ ساله را برای قضاوت در قوه قضاییه به دوش گیرد.

جوان ترین دختر قاضی ایرانی فوق لیسانس خود را در همان رشته حقوق و در دانشگاه سراسری قم خواند. حالا او دیگر یک قاضی شده بود.

به گفته وی قضاوت کردن در دعواهای خانوادگی و زد و خوردها و ترک نفقه خیلی سخت است زیرا قاضی مجبور است بین دو نفری قضاوت کند که خودشان از همه چیز مطلع هستند و هیچ مدرکی جز حرف های خودشان وجود ندارد. آنها به راحتی می توانند منکر واقعیات شوند بنابراین باید حکم با ملاحظات بیشتری انجام شود.

*زهرا سالاریه، تنها زن دیانورد ایرانی
داستان زهرا سالاریه، به این صورت است که برای کار در یک خیاط خانه وارد شرکتی می شود که جلیقه نجات می دوختند.

کار کردن در همان شرکت هم بوده که باعث می شود زهرا با شرکت هایی که ناخدا و قایقران تربیت می کردند و به آنها گواهینامه قایقرانی می دادند آشنا شود. و با کلی دردسر وارد کلاس ها می شود و دوره تئوری و عملی را می گذراند و هر چیزی را که قابل یاد گرفتن است از طریقه وارد شدن به قایق گرفته تا تعمیر موتور و ۷۰ مدل گره ملوانی جور واجور به طنابهایی که دو برابر خودش وزن داشتند را یاد بگیرد و در امتحان پایان دوره شرکت و دست آخر گواهینامه ناخدای قایقران را گذاشته اند کف دستش. بعد از آن هم زهرا دوره های دیگری را که به کارش ربط داشته گذرانده و گواهینامه های جور واجور را گرفته".

بر اساس این گزارش زهرا سالاریه، ۵سال است که بعد از گرفتن گواهینامه های قایقرانی و ناخدای قایقران رسما دریانورد شده و هر روز، چند ساعت از زندگی اش ر روی دریا می گذراند و از بوشهر به خارک می رود.

*آیرین شیوایی، اولین زن ایرانی مسافر قطب جنوب
آیرین شیوایی ۱۹ سله و دانشجوی فیزیک، دی‌ماه سال ۸۹ در یک سفر علمی به همراه گروهی از محققان و دانشجویان کشورهای مختلف به سرزمین‌های یخ‌زدهء قطب جنوب رفت. هزینه مسافرت وی را انوشه انصاری فضانورد ایرانی پرداخت کرده بود.

شیوایی همراه با ۶۴ دانش‌آموز و دانشجوی کشورهای مختلف به این سفر رفت و نام خود را به عنوان اولین زن ایرانی مسافر قطب جنوب ثبت کرد .

وی در اولین مصاحبه ای که در برگشت از این سفر داشت گفت: «تا آن‌جا که بتوانم. مثلا چراغ اضافی را خاموش می‌کنم، سعی می‌کنم از کیسهء پلاستیکی کم‌تر استفاده کنم، با وسایل نقلیهء عمومی سفر کنم و تا جایی که امکان دارد بیش‌تر مسیرها را پیاده بروم. این‌ها چیزهای ساده‌‌ای است که رعایت کردنش ضربه‌ای به زندگی‌ام نمی‌زند اما رعایت نکردنش سیاره‌ام را به خطر می‌اندازد.»

*مرضیه وحید دستجردی اولین وزیر زن در جمهوری اسلامی ایران

وی متولد ۱۳۳۸ در تهران است. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، نمایندهٔ ادوار ۴ و ۵ مجلس شورای اسلامی، مدیر سابق روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضو هیئت علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران دربیمارستان آرش با سمت استادیار مشغول به فعالیت است. او از مطرح‌کنندگان «طرح تفکیک جنسیتی در بیمارستان‌ها» می‌باشد.

وحید دستجردی نخستین وزیر زن بهداشت در تاریخ ایران بوده و اولین و تنها زنی است که در تاریخ  جمهوری اسلامی ایران به مقام وزارت رسیده‌است. پس از فرخ‌رو پارسا و مهناز افخمی، وحید دستجری سومین زن در تاریخ ایران است که وزیر شده‌است.

*فاطمه جمشیدی، اولین زن پرنده ایرانی
فاطمه جمشیدی که اولین بار در سال ۷۲ آموزش پاراگلایدور را توسط همسرش آغاز کرد در سال ۷۳ آموزش آن را به هنرجویان پرواز آغاز کرد و عمده شهرت خود را در همان سال ها از طریق یک مجله آلمانی درخصوص هوا و فضا که حدود ۸ صفحه را به اولین زن پرنده ایران اختصاص داده بود کسب کرده است و سال گذشته با عنوان «اولین زن پرنده جهان قادر به پرواز نیست» بار دیگر به تیتر سایت های خبری بازگشت.

* فاطمه باقری مکی اولین اولین مدیر کل زن در وزارت دادگستری

"فاطمه باقری مکی" طی حکمی از سوی مرتضی بختیاری وزیر دادگستری به عنوان اولین مدیر کل زن در وزارت دادگستری در آذر ۸۹ منصوب شد.

* شکوفه شهابی پور احمدی اولین شهردار زن بندر عباس
شکوفه شهابی پور احمدی ۲۳ساله و دارای مدرک کارشناسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس به عنوان اولین شهردارزن هرمزگانی حکم انتصاب خود را با رای شورای شهر تازه تاسیس سرگز حاجی آباد در آذر ۸۹ دریافت کرد.
شکوفه شهابی پور در آیین معارفه خود گفت:ویژگی های منحصر به فرد شهر تازه تاسیس سرگز احمدی می تواند بستری برای توسعه گردشگری این منطقه باشد و از آن جا که این شهر در مراحل اولیه شکل گیری خود است می بایست با اعمال روش های علمی در بنابخشی اصولی به آن اقدام کرد. 

- خبرسازترین زنان در حوزه سیاست :

* فرحناز ترکستانی

نام ترکستانی زمانی در محافل سیاسی و خبری مطرح شد که از جانب وزیر بهداشت، در حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی جانشین عصمت باروتی، همسر حسین شریعتمداری شد.
اما اصل ماجرا از آنجا شروع شد که روز ۲۹ آذر ماه سال ۸۹ خبری بر روی خروجی سایت دولت قرار گرفت که بر اساس آن دکتر فرحناز ترکستانی معاون وزیر بهداشت طی حکمی از سوی رئیس جمهور به معاونت ریاست جمهوری و ریاست سازمان ملی جوانان منصوب شده بود. پیش از وی مهرداد بذرپاش ریاست سازمان ملی جوانان را بر عهده داشت.
ساعاتی بعد از آن موج تاییدها و تکذیبها در رسانه ها فراگیر شد و در ابتدا عنوان شد که ترکستانی این سمت را به دلیل کسالت و بیماری نپذیرفته است. حتی گفته می شد حمیدرضا بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (شوهر خواهر ترکستانی) برای پذیرش این مسئولیت فشار شدیدی به ترکستانی وارد کرده بود.
خبرها و گمانه زنی‌ها ادامه داشت تا زمانی که فرحناز ترکستانی در نامه ای اعلام کرد خود را مقید به تبعیت از نظرات دکتر احمدی‌نژاد می‌داند و یادآور شد: به‌ دلیل بیماری از رئیس‌جمهور درخواست کرده بودم که این مسئولیت را به فرد دیگری بسپارند اما پس از صدور حکم رسمی خود را موظف به انجام این وظیفه مهم می‌دانم و تلاش خواهم کرد تا این مسولیت خطیر را به نحو مطلوبی به انجام برسانم.
زمان مراسم تودیع و معارفه بذرپاش و ترکستانی اعلام شد اما مراسم دو بار متوالی لغو شد و با وجود اینکه دلیل لغو آن تداخل برنامه های کاری اعلام شده بود اما گمانه زنی ها به این موضوع تاکید داشت که ترکستانی در نهایت از پذیرش حکم ریاست سازمان ملی جوانان انصراف داده است.
نامه دومی از سوی ترکستانی منتشر شد که در آن از رئیس جمهور خواسته بود با توجه به وظایف خانوادگی و ضعف قوای جسمانی ریاست سازمان ملی جوانان را به شخص دیگری واگذار کند.

*فاطمه آلیا عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

فاطمه آلیا متولد ۱۳۳۵ کارشناس
ارشد علوم سیاسی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران است. او در دوره‌های هفتم و هشتم مجلس نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشته‌است. محمود احمدی
نژاد کرسی وزارت آموزش و پرورش در دولت دهم را به وی پیشنهاد کرد اما آلیا این پیشنهاد را رد نمود.

* فاطمه بداغی معاون حقوقی رئیس‌جمهور
فاطمه بداغی مشاور قضائی حوزه ریاست قوه قضائیه، و معاون حقوقی رئیس‌جمهور است.
 فاطمه بداغی از قضات با سابقه است که علاوه بر مشاوره قضایی در حوزه ریاست قوه قضائیه، معاونت آموزش و پژوهش مرکز امور مشاوران و وکلای قوه قضائیه و نمایندگی دستگاه قضایی در شورای فرهنگی - اجتماعی زنان را در کارنامه خود دارد.

*مریم مجتهدزاده مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده
مریم مجتهدزاده همسر جاویدالاثر سید محسن موسوی دیپلمات ربوده شده ایرانی در لبنان است.
    وی دارای سابقه مبارزات سیاسی پیش از انقلاب، ساماندهی گروه های اسلامی دانشجویی در خارج از کشور و فعالیت در اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان آمریکا و اروپا (شاخه جورجیا) است.
    مریم مجتهدزاده همچنین فعالیت های گسترده دیپلماتیک در لبنان به عنوان همسرکاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان (تا زمان اسارت همسرش در سال61 به دست عوامل رژیم صهیونیستی) داشته است و نیز مسئولیت اعزام نیروهای گروه پزشکی به جبهه ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را در کارنامه فعالیت های خود دارد.
    وی عضو هیئت مدیره حمایت از دیپلمات های ربوده شده ایرانی در لبنان، مدرس و مدیر گروه بهداشت دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی و نیز مدیر دبیرستان دخترانه( به مدت16 سال) بودهاست.
    رئیس کنونی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی زنان واعضای خانواده را از رویکردهای مهم مرکز امور زنان در آینده می داند .

* نسرین سلطانخواه معاون علمی رییس جمهور

نسرین سلطان‌خواه (زادهٔ ۱۳۴۲ در تهران)، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران و رییس بنیاد ملی نخبگان است.
نسرین سلطان‌خواه پیش از آن که به عنوان نماینده مردم تهران در دور دوم شورای شهر فعالیت کند، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا بوده و در دانشگاه شریف نیز تدریس کرده‌است. او اولین فارغ التحصیل دکترای ریاضی در دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف است.

* طیبه صفایی رئیس فراکسیون زنان مجلس
طیبه صفایی در سال 1339 هجری شمسی در شهرستان ارومیه در خانواده ای کارمند و متوسط متولد شد.بخشی از سال های کودکی و نوجوانی را با تبعید پدرش به دلیل عدم همکاری با رژیم طاغوت در شهر بانه و سقز ( استان کردستان) در جوار علمای تبعیدی بزرگ کشور سپری کرد.
در سال 1356 دیپلم خود را در رشته ریاضی فیزیک اخذ نموده و در رشته ریاضی در دانشگاه پذیرفته شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت در حزب جمهوری اسلامی و همکاری با کانون ها و دفاتر فرهنگی و تبلیغاتی مساجد و انجمن های اسلامی و تدریس در کلاس های عقیدتی و سیاسی پرداخت.در سال 1360 ازدواج کرد و به علت مسئولیتهای همسر و انقلاب فرهنگی ، ادامه تحصیل دانشگاهی وی موقتا متوقف گردید.
در دوران دفاع مقدس ، مسئولیت خواهران بسیج مستضعفین استان آذربایجان غربی را بر عهده گرفت و با اقدام به ساماندهی تشکل های خواهران ، فعالیت های پشتیبانی بانوان را در مناطق جنگی مدیریت نمود.
وی که از سال 1364 به خدمت در آموزش و پرورش اشتغال داشت ، از سال 1370 به سازمان آموزش و پرورش تهران منتقل شد و به فعالیت های آموزشی ، رشته علوم تربیتی آغاز نموده و در کنار مسئولیت های خانواده ، تحصیلات عالیه خود را تا درجه دکتری تخصصی در رشته مدریت آموزشی ادامه داد و در حال حاضر به عنوان استاد یار دانشگاه در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد به تدریس می پردازد. وی مسئولیت های اجرایی مختلفی را در شورا های پژوهشی و تحقیقاتی ، سردبیری مجلات علمی - پژوهشی و ... به عهده داشته و به عنوان مشاور برنامه ریزی رئیس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در دولت نهم ، مجری تدوین سند فرابخشی توسعه امور زنان و خانواده بوده است .

*  زهره الهیان رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

زهره الهیان نماینده تهران و رئیس کمیته حقوق بشر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می باشد.
وی در نهمین اجلاس UPR آبان امسال در مقر سازمان ملل در ژنو به عنوان نماینده ایران شرکت داشت.

- زنان خبرساز در حوزه فرهنگ ، هنر و رسانه :

* ویشکا آسایش
ویشکا آسایش (زاده ۱۳۵۱) از هنرپیشگان ایرانی است. وی خواهرزاده مازیار پرتو (فیلمساز برجسته ایرانی)، و نوه شین پرتو (نویسنده و شاعر) است.
وی در سال 1389 برای بازی در فیلم "ورود آقایان ممنوع" سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره فجر دریافت کرد.

آسایش فارغ التحصیل طراحی صحنه و لباس از دانشگاه لندن می باشد. شروع فعالیت سینمایی با بازی در فیلم ساحره (داود میرباقری) در سال ١٣٧۶.

با بازی در نقش قطام در مجموعه تلویزیونی امام علی (ع) (داود میرباقری) به شهرت رسید. سپس در فیلم ساحره (داود میرباقری) توانایی های اش را به رخ همگان کشید و موافق و مخالفان زیادی پیدا کرد و بازیهای موفق او در دو فیلم عشق + 2 (رضا کریمی، 1378) و بلوغ (مسعود جعفری جوزانی، 1378) او را به عنوان بازیگری آگاه معرفی کرد.

بازی او که در فیلم مسافر ری (داود میرباقری، 1376) در نسخه به نمایش درآمده در اکران عمومی بسیار لطمه خورد، متفاوت ترین نقش سینمایی او به حساب می آید.

او طراحی صحنه را هم برای اولین بار در فیلم دنیا (منوچهر مصیری، 1380) تجربه کرد.

* مرضیه (حدیدچی) دباغ  بانوی مبارز ایران
مرضیه حدیده چی (دباغ) از زنان مبارز ایران و از چهره های شناخته شده انقلاب اسلامی است .
او در سال 1318 در همدان و در خانواده ای مذهبی و فرهنگی متولد شد . تحصیلات خود را از مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدر در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد .
زمانی که در سال 1333 با محمد حسین دباغ ازدواج کرد سرفصلی جدید در زندگی او آغاز گردید .
پس از ازدواج به تبعبت از همسر عازم تهران شد و همزمان با تحصیلات علوم دینی، فعالیت های سیاسی خود را ادامه داد .
در تحصیل از محضر اساتیدی همچون مرحوم حاج آقا کمال مرتضوی ، حاج شیخ علی خوانساری ، شهید آیت ا.. سعیدی و شهید سید مجتبی صالحی خوانساری استفاده کرد .
فعالیت های سیاسی اش را تقریبا از سال 1346 با پخش و توزیع اعلامیه آغاز کرد .
هنگامی که به فعالیت های سیاسی مبادرت ورزید که مادر هشت فرزند بود . با ورورد به تشکیلات تحت هدایت شهید سعیدی فعالیتهای سیاسی او بیشتر شد و پس از شهادت آیت ا.. سعیدی در سال 1349 به مبارزه و تبلیغ خود شدت می بخشد تا اینکه سرانجام در سال 1353 توسط ساواک دستگیر می شود .
در کمیته مشترک به همراه دختر نوجوانش (رضوانه) شدیدترین شکنجه ها را متحمل می شود و زمانی که امیدی به زنده ماندنش نیست از زندان آزاد می گردد ، در حالیکه دخترش همچنان در زندان می ماند .
پس از آزادی تحت عمل جراحی قرار می گیرد و پس از چند ماه دوباره دستگیر و زندانی می شود.
در زندان نیز به مبارزات خود ادامه می دهد و به تقابل نظریه های ایدئولوژیکی اسلام با گروههای مارکسیستی بر می خیزد .
پس از آزادی از زندان با کمک شهید منتظری از کشور خارج و فعالیت های مبارزاتی خود را در سوریه و لبنان تحت نظر شهید چمران ادامه می دهد .
در پایگاههای نظامی واقع در لبنان و سوریه آموزش های رزمی و چریکی را طی کرد .
دباغ پس از هجرت امام (ره) به پاریس در سال 1357 به خیل یاران او می پیوندد و وظابف اندرونی بیت امام (ره) را برعهده می گیرد . او در خارج با عناوین خواهر دباغ ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد .
پس از انقلاب اسلامی یکی از موسسین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود و به عنوان اولین فرمانده سپاه منطقه غرب کشور مسوولیت سپاه همدان را برعهده می گیرد و همواره در راه خدمت به انقلاب اسلامی و مردم ایران از کوششی دریغ نمی کند .
مسوولیت بسیج خواهران کل کشور ، سه دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی ، فرماندهی سپاه همدان ، استاد دانشگاه علم و صنعت ، استاد مدرسه شهید عالی مطهری ، قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی از جمله سنگرهایی است که او در آن به انقلاب و مردم ایران خدمت کرده است .
خانم دباغ در دی ماه سال 1367 به عنوان عضوی از نمایندگان اعزامی امام خمینی ( ره ) برای ابلاغ پیام حضرت امام (ره) به گورباچف انتخاب شد .

* صدیقه قنادی ، اولین مدیر عامل خبرگزاری زنان

وی متولد سال 1338مشهد می باشد.

مدیر عامل خبرگزاری زنان ، تنها زن عضو شوای اسلامی شهر مشهد و رییس مجمع بانوان عضو شوراهای اسلامی کشور از عناوین وی است.

پیگیری طرح حمایت از زنان ازدواج کرده با اتباع بیگانه از جمله مواردی بود که قنادی با پیگیری رسانه ای منجر به دریافت چند مصوبه از مجلس شورای اسلامی در این خصوص گردید.

* سیده زهرا حسینی راوی کتاب دا

سیده زهرا حسینی (زاده ۱۳۴۲)، راوی کتاب دا است که خاطرات شخصی وی با کوشش سیده اعظم حسینی جمع آوری و در قالب این کتاب منتشر شد.
سیده زهرا حسینی به سال ۱۳۴۲ در شهر بندری بصره در جنوب عراق به دنیا آمد. پدر و مادرش پیش از ولادت او در عراق زندگی می‌کردند و از اقوام کرد ایرانی بودند که در سال ۱۳۳۰ از روستای کردنشین زرین آباد دهلران در استان ایلام به شهر بندری بصره در عراق مهاجرت کردند. زهرا فرزند دوم از شش فرزند خانواده بود. پدر وی به علت فعالیت های سیاسی در عراق بازداشت و شکنجه شد و در نتیجه در سال ۱۳۴۷، هنگامی که ۵ سال داشت به همراه خانواده خود به ایران آمدند و در خرمشهر ساکن شدند. پدرش پس از مدت‌ها سرگردانی به عنوان رفتگر به استخدام شهرداری درآمد. زهرا پس از گذراندن کلاس پنجم ترک تحصیل کرد. به دلیل مذهبی بودن خانواده و بالاخص پدرش، وی با اعتقاداتی مذهبی بزرگ شد.
وی به همراه برادرش علی در فعالیت‌های دوران انقلاب و پس از آن شرکت داشت. وی در آغاز جنگ ایران و عراق دختری هفده ساله بود. به دلیل قرار گرفتن در متن جنگ به طرق مختلف از جمله همکاری در کفن و دفن شهدا، امدادگری، زخم‌بندی، حمل مجروحان، تعمیر و آماده‌سازی اسلحه، پخت و پز و توزیع امکانات فعالیت داشت. خواهر کوچکش در فعالیت‌ها همراه وی بود.
پدر و برادر بزرگش در جنگ به شهادت رسیدند و برادر کوچکترش مجروح شد. خود وی هم در این جریان با اصابت ترکش به دست و نخاعش، در ۲۰ مهر ۱۳۵۹ مجروح شد. وی نمادی از شجاعت و ایثار زنان ایرانی در جنگ تحمیلی است. کتاب سرگذشت و خاطرات وی با نام دا تا کنون به چاپهای متعدد رسیده است. وی دارای چهار فرزند به نام‌های عبدالله، هدی، فاطمه و میناست.

  نتیجه نهایی :

با بررسی بیش از 10000 خبر و 100 زن خبرساز ، 20 نفر فوق به عنوان خبرساز ترین زنان سال گذشته انتخاب و از میان آنها دکتر مرضیه وحید دستجردی ،زهره الهیان ، خدیجه آزادپور ، مریم مجتهدزاده و سیده زهرا حسینی به عنوان 5 زن خبرساز انتخاب و فاطمه آلیا عنوان خبرسازترین زن سال 1389 را از آن خود کرد.

 .



مطالب مشابه :


طرح انطباق یا!!!!!!!!!!!!!!

آگهی استخدام. انطباق جنسیتی دربیمارستان ها موجب گرافی بگیره وآقایان کارمند هم




مدیریت بحران سازمانی و منابع انسانی

تشکیل سازمان اموراداری استخدامی و تصویب قانون استخدام کشوری در سال حاکم در کارمند




نامه سرگشاده کارکنان سازمان تامین اجتماعی به مسئول انصار حزب ا... استان

مقررات اداری و استخدامی به استخدام سازمان بیمه ( کارمند بیمه دربیمارستان بهبود تبریز




زندگی نامه دکتر علمداری

در سال 1347 پدرم در یک کارگاه خشکشویی کار میکرد وهنوز کارمند دربیمارستان استخدام نیروهای




خلاصه هفت برنامه تحول اداری

(دولت و کارمند) استخدام به هر شکل در بخش دولتی پرستاری ومامایی دربیمارستان خاتم




‍پرفسور ناصری جراح ایرانی مقیم آلمان

۱۳۲۰ استخدام در شرکت پخش آلمان فدرال دربیمارستان به معاونت و کارمند




عروس خیلی خوشگل بود ،زگیل هم درآورد .!

کارمند بانک ملت پنج –ششماه از استخدام من نگذشته به خاطرات بستری شدنم دربیمارستان که




آموزش مکالمه عربی

آگهی استخدام دربیمارستان اداره پست می روی و از آن کارمند تمبر پستی می خری و آن را




از هرچهارایرانی یک نفراختلال روانی دارد

پیگیر 5 هزار ردیف استخدام




20 زن خبرساز برتر ایران در سال 89

تهران دربیمارستان آرش با خانواده ای کارمند و متوسط به استخدام




برچسب :