« اتومکانیک »

« اتومکانیک »

برای استفاده از نیروی پیدا شده در درون سیلندروحرکت سیلندروسایلی دربدنه موتورقرار دارد.

عبارتند از:

1- سر سیلندر2 - پیستون3 – دستة پیستون 4- رینگهای پیستون 5- میلنگ 6- میل سوپاپ وغیره

موتورهای درون سوز انفجاری به دو دسته تقسیم میشوند.

الف) چهارزمانه    ب) دوزمانه

 

زمان (1) در موتورهای درونسوز چهارزمانه به این صورت است که:

در اثر پایین رفتن پیستون در سیلندر دریچة ورودی مخلوط هوا ومادة سوختنی که در بالای سیلندر قرار دارد باز میشود واین مخلوط به درون سیلندر می آید.

 

زمان(2) در موتورهای درونسوز چهار زمانه به این صورت است که :

پیستون در زمان (1) پایین آمده وبه آخر راه خود رسیده است به طرف بالا برمیگردد، در اثر بالا رفتن پیستون دریچة ورود مخلوط هوا ومادة سوختنی بسته میشود ومخلوطی که درون سیلندراست متراکم میشود.

زمان(3) در موتورهای درونسوز چهار زمانه به این صورت است که :

هنگامی که پیستون زمان(2) نزدیک به پایان راه خود به سوی بالای سیلندر است ومخلوط هوا ومادة سوختنی درون سیلندربه خوبی متراکم شده است بین دوسر شمع که دربالای سیلندر قرار داردجرقه ای زده میشود ومخلوط درون سیلندر منفجر میگردد این زمان را زمـان قــدرتمی نامند.

 

زمان(4) در موتورهای درونسوز چهار زمانه به این صورت است که :

دراثر انفجار (هواومادة سوختنی) پیستون به شدت به سوی پایین رانده می شود وبه سوی انتهای راه خوددر پایین سیلندر میرودوباز میگردد.

سیلندر

سیلندر یک استوانۀ فلزی توخالی است (مانند قطعه ای از یک لولۀ بزرگ آب). دو طرف سیلندر کاملاً تخت است.

ساختمان سر سلیندر شامل اتاقک انفجار، راههای عبورآب ، ترموسات ، برای دستگاه خنک کننده و جا برای شمعها.

 مورد استفاده و اثر سر سیلندر:

هنگامی که خواسته باشند سر سیلندر را روی بدنۀ موتور و سیلندرها ببندند بین آن دو واشر قرار می دهند.

 به کاربردن واشر برای این است دوقطعه طوری به هم جفت شوند که هیچگونه شکافی در بین آنها وجود نداشته باشد.

جنس واشر سر سیلندر:

واشر سرسیلندر را معمولاً از فولاد مس و برنز با پوششی از اسبستو می سازند.

انگشتی پیستون:

برای اتصال پیستون به دستۀ پیستون از میله ای که انگشتی نامیده می شود استفاده می کنند.

طرز کار دسته پیستون:

برای انتقال حرکت پیستون به میل لنگ از دستۀ پیستون استفاده می شود. دستۀ پیستونها معمولاً از آلیاژهای فولاد ساخته می شود و مقطع آن به شکلT است. قسمت بالای دستۀ پیستون دارای سوراخی برای قراردادن انگشتی است قسمت پایین دستۀ پیستون دوتکه ساخته میشودتا بتوان آن را روی میل لنگ محکم کرد.

یاتاقان:

برای آنکه قسمت پایین دستۀ پیستون روی میل لنگ محکم قرارگیرد آن را دو تکه می سازند این دو تکه را یاتاقان گویند.

انواع رینگهای پیستون:

1-رینگهای فشاری

2-رینگهای روغنی


میل لنگ :

هرگاه قسمتی از محور گردنده ای در امتداد محورنبوده  به همراه آن گردش کند آن را میل لنگ می نامند. میل لنگ از تعدادی لنگ و انگشتیهایی که بین لنگها قراردارد تشکیل شده است.

وظایف دستگاه سوخت رسانی:

1-انبار کردن سوخت مایع

2-فرستادن آب به درون سیلندرهای موتور به صورت گرد.

اجزای دستگاه سوخت رسانی:

1-باک

2-تلمبه

3-لوله های ارتباط

4-صافی هوا

5-کاربراتور

6-دستگاه اگزوز

7-پدال گاز

انواع تلمبه های به کاربرده شده در اتومبیل:

1-مکانیکی

2-الکتریکی

قسمتهای تلمبۀ مکانیکی:

1-بدنه

2-بازوی شیطانک

3-محور شیطانک

4-فنر شیطانک

5-دیافراگم

6-فنر دیافراگم

7-دریچۀ ورود بنزین

8-دریچۀ بیرون بر بنزین


روغن های صنعتی

1-مواد روغنکاری:

این مواد از تماس اصطکاکی و ساییدگی بین قطعاتی که روی یکدیگر می لغزند جلوگیری می کنند و حرارتی را که در این حال در اثر اصطکاک بوجود می آید در حد قابل قبولی نگه می دارند.

2-خصوصیات مواد روغنکاری:

این مواد بایستی حتی الامکان دارای قابلیت روغنکاری و خنک کاری زیاد سیلان کافی بوده و عاری از آب و اسیدها باشند و همچنین نباید در اثر کارکردن گلوله گلوله شود به علاوه باید در اثر فشار و تغییرات درجه حرارت خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خود را به مقدار زیاد حفظ کند.

خصوصیات مهمی که از این مواد انتظار می رود عبارتند از:

الف) ویسکوزیته:

مقاومتی که لایه ای روغن در موقع حرکت از خود نشان می دهد ویسکوزیته نام دارد.

ب) نقطه اشتعال و احتراق:

اگر مقداری روغن را در ظرفی بریزیم و در شرایط معینی حرارت دهیم و هرچند لحظه یکبار شعله روبازی را از روی آن عبور دهیم ، مشاهده می شود که در درجه حرارت معینی گازهای متصاعد شده از روغن مشتعل می شوند ولی به سوختن ادامه نمی دهند. این درجه حرارت را نقطه اشتعال می نامند. درجه حرارتی را که در آن گازهای حاصل از حرارت دادن روغن مشتعل شوند و به سوختن ادامه دهند نقطه احتراق می نامند.

ج) نقطه ریزش و سفت شدن:

درجه حرارتی که ثبات فیلم روغن شروع به کاهش می نماید نقطه ریزش گویند.

درجه حرارتی را که در آن روغن سفت شود و خاصیت سیلان خود را از دست بدهد نقطه سفت شدن گویند.

انواع مواد روغنکاری

1-

روغن های معدنی:

این روغن ها امروزه بیشترین کاربرد را در صنعت دارند و آنها را از نفت خام و با قطران زغال سنگ و یا زغال سنگ قهوه ای به وسیلۀ تقطیر و پالایش به دست می آورند. روغن های معدنی در ضمن کار گلوله گلوله ، سفت و غلیظ نمی شوند و از نقطه اشتعال و احتراق بالایی برخوردارند. علاوه بر آن خاصیت اسیدی دارند و ازهمه مهمتر ارزان هم هستند.

این روغن ها را برحسب ویسکوزیته شان به سه گروه اصلی (رقیق ، نیمه رقیق و غلیظ) تقسیم بندی کرده اند.

روغن های رقیق را برای روغنکاری محورهایی که دارای سرعت محیطی زیادی بوده و نیروی کمی برآنها وارد می آید به کار می برند( مانند محور قرقره ها).

روغن های نیمه رقیق  برای روغنکاری محورهایی استفاده می شود که یا سرعت محیطی زیاد یا متوسط کار می کنند (مانند یاتاقان های ماشینهای افزار و الکتروموتورها)

روغ های غلیظ یا سنگین را برای روغنکاری کمپرسورها، جعبه دنده ها وبه طور خلاصه در محیط هایی که درجه حرارت کاری زیاد بوده و محور با سرعت محیطی کم کارکرده و تحت تأثیر فشار زیاد قرار دارد به کار می برند.

2- روغن های گیاهی:

این روغن ها را از فشردن و پرس کردن دانه های گیاهی مانند تخم شلغم ، تخم چغندر، زیتون، کرچک و غیره تولید می کنند. این روغن ها دارای خاصیت روغن کاری زیادی هستند ولی به سادگی گلوله گلوله و فاسد شده و معمولاً خاصیت اسیدی دارند و نیز علاوه بر روغنکاری قابلیت خنک کاری خوبی دارند و به همین دلیل از آنها به عنوان مواد خنک کننده در بعضی از سطوح اصطکاکی استفاده می شود .

3- روغن های حیوانی

4- گریس ها

5- مواد روغنکاری گرانیتی

6- مواد روغنکاری مخصوص

7- مواد روغنکاری مصنوعی

مواد خنک کننده:

موادی هستندکه درهنگام عملیات براده برداری ویا تغییر فرم فلزات با روش های بدون براده برداری وظیفه خنک کردن و روغنکاری را به عهده دارند. وظایف اینگونه مواد را می توان به طور خلاصه چنین بیان کرد:

1- هدایت و انتقال حرارت از ابزار و قطعه کار.

2- روغنکاری بین ابزارو قطعه کارکه نتیجه آن کم کردن مقاومت اصطکاکی و  در نتیجه تقلیل نیروی تلف شده است .

3- افزایش دوام ابزار

4- بهبود کیفیت سطح

5- شستشو و انتقال براده ها از محل براده برداری

6- جلوگیری از زنگ زدن قطعه کار، ابزار و ماشین

مهمترین مواد خنک کننده ای که به کاربرده می شوند عبارتنداز :

الف) روغن های برش

ب) روغن های مته

ج) آب صابون

د) محلول سود

 

پلاستیک ها

به موادی اطلاق می شود که به طریقه مصنوعی (سنتتیک) و به طور عمده از مشتقات نفت خام ، گاز طبیعی و همچنین زغال ها به همراه سایر مواد مانند: آهک ، هوا و آب تولید می شوند .

پلاستیک نسبتاً سبک وزن مقاوم در برابر رطوبت قابلیت هدایت حرارتی کم و عایق الکتریسیته است .

از خصوصیات مهم دیگر آن می توان مقاوم بودن در مقابل خوردگی را نام برد. این ها از محاسن پلاستیک ها ست در حالیکه عیب آنها عدم مقاومت در مقابل گرما است .

تشکیل ملکولها بزرگ

ماده اولیه کلیه مواد مصنوعی از ملکولهای کوچکی تشکیل شده اند که درآنها اتم های نسبتاً کمی وجود دارند. مانند: (اتیلن (   c2h4) در این مواد اولیه ملکولها بدون پیوند شیمیایی با یکدیگر و به طور تنها و جدا از هم قرار دارند. اینگونه ملکولها را مونومر نامند.

اگر هزاران عدد از این مولکولها را با روش های شیمیایی به طور زنجیری به یکدیگر متصل کنند مولکولهای بزرگ (ماکروملکولها) پدید می آیند. این ملکولهای بزرگ را پلی مر و عمل را پلی مریزاسیون نامند.

ترموپلاست ها

این مواد را می توان پس از گرم کردن با روش هایی مانند تزریق کردن ، پرس کردن و خم کاری فرم داده و همچنین به وسیلۀ جوشکاری به یکدیگر متصل کرد. این مواد عایق الکتریکی خوبی نیز هستند.

از معروف ترین ترموپلاست ها می توان  پلی وینیل کلراید(  pvc )، پلی استیرول ، پلی اتیلن، پلی متیل متاکریلات (اکریل گلاس) ، پلی کربنات ، پلی آمید، پلی تترافلوراتیلن را نام برد.


رنگ ها

کاربرد رنگ ها

رنگ محلول رنگدانه است در نوعی حلال و از آن برای پوشاندن سطح اشیاء چوبی یا فلزی و غیره به منظور حفاظت ویا زیبایی استفاده می شود.

مواد اصلی تشکیل دهندۀ رنگ ها:

رنگ دانه ،روغن برزک ، روغن جلا ، روغن کرچک ، رقیق کننده ، خشک کننده ، نرم کننده، سرنج

رنگ دانه: ماده ای خاکی یا رسی است و هنگامی که با روغن یا حامل چسبنده دیگری در یک  حلال مخلوط شود رنگ را تشکیل می دهند . از رنگ دانه های مهم می توان اُخرا ، گِل ماش ، صدف نرم ساییده و هماتیت را نام برد .

روغن برزک: معمولی ترین روغن خشک کننده است و به میزان وسیعی در رنگ ها و جلاها، لینولئوم مرکب چاپ و صابون به کار می رود.

با روغن کشی تخم گیاه برزک از طریق فشردن و حرارت دادن ، برزک به دست می آید و تفاله آن برای خوراک دام و کود به کار برده می شود.

روغن برزک مایعی است روغنی متمایل به رنگ زرد با بویی مخصوص و طعمی شیرین که درتربانتین اتر و بنزین حل می شود. با جلایی خاص خشک شده لایه ای سخت از خود به جا می گذارد.

روغن کرچک: روغنی لزج به رنگ زرد روشن تا قهوه ای رنگ است و از دانه گیاه کرچک به دست می آید . روغن کرچک در پزشکی به عنوان مسهل به کار می رود. روغن تازه و خالص ، بی رنگ و شفاف است و روغن گرم فشرده آن قهوه ای رنگ است و دارای طعمی گس و مزه ای نامطبوع است . روغن سرد و فشرده آن در روغنکاری و روانکاری به کاربرده می شود.

روغن کرچک در رنگها به عنوان خشک کننده مورد استفاده قرار می گیرد . در صابون ها قدرت کف کنندگی صابون ها وحل پذیری آنها را در آب سرد افزایش می دهد. روغن کرچک بدون آب جلای بهتری در روغن جلاها نسبت به روغن تنگ به دست می دهد 

روغن جلا: روغن خشک کننده ای است که سرعت خشک کنندگی آن تقریباً دوبرابر روغن برزک است . روغن جلا در لعاب ها، جلاها، ترکیبات پلاستیکی و لینولئوم مورد مصرف دارد .

از فشردن دانه های درخت ، جلا به دست می آید و اثر شدید مسهلی دارد.

روغن جلا ماده اندودکاری بی رنگی برای مبل ها و محصولات ظریف چوبی است و سطحی صاف و براق به منظور حفاظت و تغییر نما در آنها به وجود می آید.

روغن جلا ی عایق برای حفاظت نقشه ها ، نقاشی ها و سایر محصولات از رطوبت یا برای عایق کاری الکتریکی به کار می رود.

روغن الیف: از مخلوط کردن خشک کننده ها (اسکانیف) با روغن برزک به دست می آید . این روغن به سرعت خشک می شود و پس از خشک شدن یک فیلم سخت و براق به جا می گذارد ولی این فیلم پس از مدتی ترد می شود و ترک بر می دارد.

از روغن الیف برای تهیه رنگ استفاده می شود.

نرم کننده : جسمی مایع یا جامد است که در چسب صمغ یا ماده دیگر حل شده و آنهارا مومسان و خمش پذیر می کند.

و کار با آنها را آسان تر می کند. نرم کننده به مفهوم دیگر یک حلال است.

سرنج : رنگ دانه معمولی سرب و تترااکسید سرب   pb3o4  است که گردی به رنگ قرمز روشن یا قرمز نارنجی بوده و در آب غیر محلول است به عنوان رنگ دانه دارای قدرت پوششی و شفافیت زیاد است و به عنوان رنگ محافظ قوی در آهن و فولاد به کاربرده می شود به صورت مخلوط با روغن برزک به عنوان بتونه درزگیری مورد استفاده دارد.

انواع رنگ

رنگ های فلزی:محتوی رنگدانه های قلیایی مانند سرنج هستند که در روغن برزک ساییده شده اند و نباید دارای ترکیبات گوگردی باشند. سرنج بازدارنده رنگ (ضد زنگ) و رنگ آستری مناسبی برای آهن و فولاد است.

رنگ های قیری: محلولی از قطران زغال سنگ در اسانس های معدنی هستند که برای حفاظت لوله ها و مخازن و عایق کاری بتن و قیرپاشی زیر اتومبیل ها مورد استفاده قرار می گیرند.

 

رنگ آلومینیومی پولکی: از پولک آلومینیوم از روغن جلا یا لاک مصنوعی تهیه می شود. گرد در لاک های پولکی نشده و رنگ خشک و سطح فلزی سخت و مات پیدا می کند.

رنگ آلومینیومی برای رنگ کردن دودکش ها و کوره ها از پولک آلومینیوم در یک رزین سیلیکونی (چسب سیلیکونی) تهیه می شود و تا450 درجه سانتی گراد مقاومت می کند.

رنگ مقاومت حرارتی : معمولاً رنگ دانه آلومینیوم در رزین سیلیکونی بوده و مقاومت حرارتی آنها بیشتر در اثر قدرت انعکاس آلومینیوم است تا نقطه ذوب رزین.

رنگ های ضد آب : برای مقاومت در برابر آب بنیان رزین سیلیکونی دارند . برای خط کشی خیابان و استخر ازکائوچوی مصنوعی استفاده می شود.

رنگ های لعابی : شامل گچ یا سفید آب و مقداری اکسید روی با آب به عنوان حامل و سریشم برای چسبندگی هستند. رنگ ها ی لعابی جدید رنگ ها ی کازئینی شامل رنگ دانه مواد پرکننده در محلول کازئین هستند که دارای مقاومت زیاد در برابر آب و با دوام تر از رنگ های سریشمی می باشند.

رنگ های روغنی : معمولاً از روغن کتان تهیه می شود و چون این روغن به طور طبیعی به کندی خشک می شود اکثراً برای این منظور از روغن کتان پخته ای استفاده می شود که به آن اسکاتیف اضافه کرده اند.به این ترتیب عمل خشک شدن رنگ در زمان کمتری انجام می پذیرد.

رنگ های لاکی : از محلول های معلق صمغ در تینر های روغنی تهیه می شوند و از مشخصات آنها سرعت خشک شدن در هوا است . معمولاًبرای تهیۀ این نوع رنگ ها از نیتر و سلولز و بیش از 85 نوع صمغ مصنوعی استفاده می شوئد . این رنگ ها خاصیت لاستیکی زیادی دارند. و علاوه بر داشتن مقاومت خوب ، سطح زیبا و براقی را پدید می آورند.

رنگ های تولید شده از صمغ های مصنوعی: آنها را در دو نوع معمولی و پختگی تولید می کنند اگر چه استفاده از رنگهای معمولی ساده تر است ولی رنگهایی که در درجه حرارت 100 درجه سانتی گراد خشک شده باشند از رنگ های پختگی مقاومت بیشتری در مقابل خوردگی را تأمین می کنند برای رنگ کاری اتومبیل ها معمولاً از رنگ های صمغ مصنوعی استفاده می شود. زیرا این رنگ ها به طور یکنواخت بر روی قطعات قرار می گیرند و علاوه بر دارا بودن مقاومت در مقابل ایجاد خراش نیز مقاومند.

روش هایی برای رنگ کاری مورد استفاده قرار می گیرندکه بسیار متنوع است از مهمترین آنها می توان رنگ کاری با استفاده از پیستوله ، غوطه ور کردن ، روشهای الکترواستاتیکی و غیره نام برد.

مواد پر کننده عبارتند از: گرد سیلیس ، گرد سولفات آهن


مطالب مشابه :


انواع رنگ های شفافی که بر روی چوب استفاده می شود

توان از روش غوطه استفاده شود. روغن جلا در كاران از روغن جلا بیشتر




گارگاه رنگ

نظر می‌توان از روش غوطه‌وری استفاده نمود سیلر استفاده شود. روغن جلا در مقابل




چگونه کفش های چرمی را تمیز کنیم؟

سپس کف را به کفش بمالید و با استفاده از از واکس و یا روغن جلا روغن را مانند روش




ساخت بوم

مقوا ماکت هم از این روش استفاده می کنیم.عیب لایه نازکی از روغن جلا می زنیم بعد




آموزش نقاشی ساختمان

موارد استفاده از رنگ شل تر استفاده می شود. و روش کشیدن روی استفاده از روغن




روش اندازه گیری دانسیته

تكنولوژي روغن - روش استفاده از به عنوان پوشش شکلات بسیار مناسب بوده و باعث جلا و




موارد استفاده گز روغن moringa peregrine

عملکرد تولید روغن به روش کاملاً سنتی بیش از 20 % جلا کاری است از این روغن استفاده




« اتومکانیک »

برای استفاده از نیروی این مواد را می توان پس از گرم کردن با روش هایی روغن جلا:




نقاشی روی سفال

5.اسپری روغن جلا. روش اجرا: 1.اول سطح سفال مورد نظرتون رو با استفاده از سمباده خوب صاف و یکدست




برچسب :