مدارس غیر انتفاعی


 

 

 

 

 

 

 

عنوان مقاله :

بررسی عوامل مؤثر بر خانواده ها

در انتخاب مدارس غير انتفاعی

 

 

 

 

نوشته ی :

خسرو حسنعلی زاده

«معاون آموزشگاه ابتدايي غير انتفاعی فرهنگ»

 

«ماکو – اسفندماه سال 1383 خورشيدی»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

رديف

عنوان

صفحه

1

چکيده

4

2

مقدمه

6

3

1 – تعريف

7

4

2 – برخی از ويژگی های مدارس غيرانتفاعی

7

5

3 – رابطه ی پيشرفت جامعه با تأسيس مدارس غير انتفاعی

8

6

4 - ارزش و احترام متقابل بين اوليای مدرسه و دانش آموزان در مدارس غير انتفاعی

9

7

5 – پيشگيری و درمان با مدارس غير انتفاعی !

11

8

6 – نتيجه گيری

12

9

فهرست منابع و مآخذ

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

صفحه ی 4

يا لطيف !

چکيده :

========

            نمی توان نقش مشارکت فعال مردم را در انجام خوب کارها ناديده گرفت ، چرا که بدون همياری آنان ، انجام مؤفقيت آميز برنامه ها غير ممکن خواهد بود . با نگاهی گذار به کشورهای پيشرفته به اين نتيجه می رسيم که ، يکی از عوامل مؤفقيت آنها شرکت دادن اقشار مختلف جامعه در سرنوشت خودشان است . از نمونه های کاملاً مؤفق در امر مشارکت مردمی ، طرح شکل گيری مدارسی با عنوان : «مدارس غير انتفاعی» می باشد که از زمان تأسيس تا کنون توانسته مؤفقيت های زيادی درجلب مشارکت عمومی به دست آورد.مدارس غير انتفاعی در تعريف،مدارسی هستند که از طريق مشارکت مردم،مطابق اهداف،ضوابط و دستورالعمل های عمومی وزارت آموزش و پرورش،تحت نظارت آن وزارتخانه تأسيس و اداره می شوند.برخی از ويژگی های ممتاز مدارس غير انتفاعی را می توان چنين برشمرد : استفاده ازمعلمان باتجربه،بهره مندی از تعداد کم دانش آموز در هرکلاس به منظور آموزش هرچه بهترآنان،حمايت از دانش آموزان مستعدِ مستضعف،پاسخ گويي مناسب به اوليای دانش آموزان ، کيفيت بالای بهداشت و نظافت ، داشتن سرويس رفت و برگشت ، کنترل محيط آموزشی در جهت ممانعت از مزاحمت ديگران ، برنامه های اردويي و فوق برنامه های متنوع و ... . با مراجعه به پرونده ی دانش آموزان مدارس دولتی و غير انتفاعی به راحتی می توان به پی برد که ، ميانگين معدل دانش آموزان مدارس غير انتفاعی دارای درصد بيش تری نسبت به   دانش آموزان مدارس دولتی است ! اگر اين انديشه را بپذيريم که ، مدرسه نقطه ی آغازين تحولات اجتماعی در جامعه است،بايد ببينيم که چه نوع مدرسه ای با چه شيوه ای درتعليم و تربيت می تواند در اين تحولات نقش اساسی داشته باشد .

           جهان معاصر نقش ويژه ی آموزش و پرورش را در پيشبرد اهداف عاليه ی انسان و رشد جامعه به خوبی دريافته و لمس کرده و بيش ترين تلاش خود را در اين راه صرف کرده است . از اين رو بايد بر اين باور تأکيد داشت که ، مدرسه به عنوان نهاد اجتماعی، کانون اصلی و سرچشمه ی پيشرفت ها و يا عقب ماندگی ها دريک جامعه است. کشورهايي که به اين بخش اهميت بيش تری

 

صفحه ی 5

 

داده و آن را زيربنای تحولات جامعه ی خود دانسته اند ، پس از گذشت يک دوره ی برنامه ريزی شده نتيجه ی مثبت آن را لمس کرده و ، حتی پيشرفت ها و مؤفقيت های به دست آمده را از توجه بيش از پيش به آموزش و پرورش خود می دانند . و چنين پيشرفت هايي را می توان با تأسيس مدارس غير انتفاعی که به بيان برخی از برجستگی های ممتاز آنها اشاره شد،تجربه نمود. نقش مهمی که هر مدرسه ی غير انتفاعی ای می تواند به خوبی آن را بازی کند ، نقش پُررنگ ارزش گذاری متقابل بين اوليای مدرسه و دانش آموزان و اوليای آنها می باشد . در تنظيم منشور سازمانی تأسيس مدارس غير انتفاعی به مسأله ی ارزش و احترام گذاردن بر شخصيت روحی هر کودکی و اوليای او و ، نيز احترام گذاردن بر شخصيت علمی و اجتماعی اوليای مدرسه ، توجه و دقت فوق العاده ای صرف شده است. هر کسی دوست دارد فرزندان صالحی داشته باشد ، چرا که به فرموده ی پيامبر گرامی اسلام(ص) : «فرزند صالح گلی از گل های بهشت است». بنا بر اين ، می توان نتيجه گرفت که ، تربيت فرزند خوب و نيکو آرزوی تمام انسان ها می باشد . برای داشتن فرزند صالح چند مشخصه ی مهم را بايد در نظر گرفت که يکی از اين مشخصه ها توجه نمودن به تعليم و تربيت خوب و اصولی فرزندان می باشد . البته ما زمانی می توانيم در تعليم و تربيت فرزندانمان مؤفق باشيم که ، در مرحله ی اول محيط آموزشی سالمی را برای آنان انتخاب کنيم و سپس ، از وجود معلمان مجرب و توانا در امر آموزششان بهره بگيريم. مدارس غير انتفاعی با خصوصيات برجسته ای که دارند، می توانند به عنوان آموزشگاه هايي امن و کاملاً به دور از ناهنجاری هايي که متأسفانه مزاحمان برای دانش آموزان مدارس دولتی فراهم می آورند، قلمداد شوند. هر جا در  جامعه ای نارسايي ای مطرح می شود،کارشناسان،آموزش و پرورش،مراکز آموزشی و مدارس آن را جايگاه اصلی برای معالجه ی نابسامانی ها چه به صورت پيشگيری و چه به صورت درمان می دانند.

            به عنوان نتيجه گيری می توان گفت که ، در کشور ما مدارس غير انتفاعی می توانند به عنوان اهرمی قدرتمند در برابر ناهنجاری های ناشی از مزاحمت مزاحمان دانش آموزان مدارس دولتی و نيز در برآورده کردن آرزوهای رنگارنگ والدين حساس و نگران دانش آموزان برای داشتن فرزندی درسخوان در عرصه ی آموزش و پرورش ما ، هم به صورت پيشگيری و ، هم به صورت درمان ، انجام وظيفه نمايند . رسيدن به چنين نتيجه ی آرمانی ای ، هيچ گاه دست نيافتنی نيست .  

 

صفحه ی 6

 

مقدمه :

=======

            بر کسی پوشيده نيست که هيچ گاه نمی توان و نبايد نقش مشارکت فعال مردم را در انجام خوب و شايسته ی کارها و برنامه ها ناديده گرفت ، چرا که بدون همکاری و همياری طبقات مختلف مردم ، انجام مؤفقيت آميز طرح ها و برنامه ها غير ممکن خواهد بود . تجربه نشان داده است آن گاه که مردم در عرصه های مختلف اجتماعی ، سياسی و ... به طور فعال ، با شور و شوق و انگيزه های قوی معنوی و انسانی حضور يافته اند ، سخت ترين مشکلات و موانع را از پيش راه برداشته و به سرعت به پيش رفته اند .

            ذکر اين نکته نيز حايز اهميت فراوان است که ، عدم مشارکت مردم در امور مختلف سبب عقب ماندگی جامعه می شود . با نگاهی گذار به کشورهای پيشرفته به اين نتيجه می رسيم که ، يکی از عوامل مؤفقيت آنها شرکت دادن اقشار مختلف جامعه در سرنوشت خودشان است . هر کجا که دايره ی تمرکز محدودتر بوده و به مشارکت افراد نگريسته اند، مؤفقيت بيش تری به چشم می خورد و بر عکس کشورهای تمرکزگرا به جای پيشرفت ، پسرفت داشته اند و نتوانسته اند از اين سرمايه ی عظيم و بالقوه ی مادی و معنوی استفاده ی بهينه ببرند .

            يکی از نمونه های کاملاً مؤفق و پيشرفته و مدرن در امر مهم مشارکت مردمی ، طرح شکل گيری مدارسی با عنوان : «مدارس غير انتفاعی» می باشد که از زمان تأسيس تا کنون توانسته مؤفقيت های زيادی در جلب و جذب مشارکت عمومی به دست آورد . با اين اوصاف ، نظری کوتاه و در اندازه ی اين مقال ، به فلسفه ی وجودی مدارس غير انتفاعی می افکنيم و آن گاه برخی از خصوصيات ممتاز و برجسته ی اين مدارس را مورد بررسی قرار می دهيم .

 

 

 

 

 

صفحه ی 7

 

1 – تعريف :

===========

            مدارس غير انتفاعی مدارسی هستند که از طريق مشارکت مردم ، مطابق اهداف ، ضوابط  و دستورالعمل های عمومی وزارت آموزش و پرورش ، تحت نظارت آن وزارتخانه تأسيس و اداره می شوند .

2 - برخی از ويژگی های مدارس غير انتفاعی :

===================================

           1 – استفاده نمودن از معلمان باتجربه و شناخته شده ؛

           2 – داشتن تجهيزات آموزشی کامل و پيشرفته که موجب بهبود کيفيت آموزش می شود .

           3 – حمايت از دانش آموزان مستعدِ مستضعف به وسيله ی اجرای طرح های «رافع» و «معلمان مأمور» (تخفيف شهريه) ؛

           4 – داشتن کلاس هايي با تعداد کم دانش آموز ، زير سقف استاندارد وزارت A.P که موجب استفاده ی هر چه بيش تر دانش آموزان از امر تدريس می شود .

           5 – حساسيت بيش از حد اوليا به وضعيت تحصيلی فرزندانشان ؛

           6 – کيفيت بالای بهداشت و نظافت ؛

           7 – پاسخ گويي به مردم در حد مطلوب ؛

           8 – داشتن سرويس رفت و برگشت ؛

           9 – جلوگيری از به هدر رفتن وقت اوليا و دانش آموزان (مزاحمت ديگران) ؛

         10 – تشکيل کلاس های فوق برنامه ، فضای فيزيکی مناسبی مناسب ، امکانات ورزشی ،  برگزاری اردوهای علمی و تفريحی مورد علاقه ی دانش آموزان ؛

         11 – يک نوبته بودن مدرسه ، احراز مرتبه ی بالاتر نسبت به مدارس دولتی از نظر آموزشی ، کيفيت علمی و آموزشی بالا نسبت به مدارس دولتی از نظر تنوع وسايل کارگاهی و آزمايشگاهی ؛

 

 

صفحه ی 8

 

            12 – کنترل بيش تر و بهتر دانش آموزان مدارس غير انتفاعی به منظور جلوگيری از انجام پاره ای از ناهنجاری ها از قبيل سيگار کشيدن و ... که متأسفانه در مدارس دولتی ديده می شود !

            و ... ساير ويژگی های منحصر به فرد که به عينه در مدارس غير انتفاعی ديده می شود و به دليل رعايت ضوابط تهيه ی مقاله برای اين همايش ، از بازگويي آنها در اين چند صفحه ی محدود معذورم .

 

3 – رابطه ی پيشرفت جامعه با تأسيس مدارس غير انتفاعی :

=============================================

            در هر حال ، با مراجعه به پرونده ی دانش آموزان مدارس دولتی و مدارس غير انتفاعی به راحتی می توان به اين نتيجه رسيد که ، ميانگين معدل دانش آموزان مدارس غير انتفاعی دارای درصد بيش تری نسبت به دانش آموزان مدارس دولتی است ! اگر ما اين انديشه را بپذيريم که ، مدرسه نقطه ی آغازين تحولات اجتماعی در جامعه است ، بايد ببينيم که چه نوع مدرسه ای با چه شيوه ای در تعليم و تربيت می تواند در اين تحولات نقش اساسی داشته باشد .

           جهان معاصر نقش و ارزش ويژه ی آموزش و پرورش و جايگاه خاص آن را در پيشبرد اهداف عاليه ی انسان و تعالی و رشد جامعه به خوبی دريافته و لمس کرده است و بيش ترين تلاش و کوشش خود را در اين راه صرف کرده است . از اين رو بايد بر اين باور تأکيد داشت که ، مدرسه به عنوان نهاد اجتماعی ، کانون اصلی و سرچشمه ی پيشرفت ها و يا عقب ماندگی ها در يک جامعه است . در واقع ، علل پيشرفت و رکود هر جامعه را بايد در تار و پود آموزش و پرورش آن جامعه ريشه يابی و جست و جو کرد . کشورهايي که به اين بخش اهميت بيش تری داده و آن را زيربنای تحولات جامعه ی خود دانسته اند ، پس از گذشت يک دوره ی برنامه ريزی شده نتيجه ی مثبت آن را لمس کرده و حتی پيشرفت ها و مؤفقيت های به دست آمده را از توجه بيش از پيش به آموزش و پرورش خود می دانند . و چنين پيشرفت هايي را می توان با تأسيس مدارس غير انتفاعی که در سطرهای پيشين به بيان برخی از برجستگی های ممتاز آنها اشاره داشتيم ، تجربه نمود .

 

 

صفحه ی 9

 

4 – ارزش و احترام متقابل بين اوليای مدرسه و دانش آموزان در مدارس غيرانتفاعی :

=============================================================

            به واقع ، مدارس غير انتفاعی با توجه به منشور شکل گيری خود می توانند در اين شرايط که روز به روز بر افت تحصيلی دانش آموزان افزوده می شود ، بهترين و در عين حال ، مکمل ترين نقش علمی ، تربيتی و معنوی خود را ايفا نمايند . يکی از اين نقش های مهم و حساس که هر مدرسه ی غير انتفاعی ای می تواند به خوبی و زيبايي آن را بازی کند ، بر عهده گرفتن نقش پُررنگ ارزش گذاری متقابل بين اوليای مدرسه و دانش آموزان و اوليای آنها می باشد . به نظر من ، در تنظيم و تهيه ی منشور اخلاقی و سازمانی تأسيس مدارس غير انتفاعی به مسأله ی ارزش و احترام گذاردن بر شخصيت و روان شناسی هر کودکی و اوليای او و ، نيز بر مسأله ی احترام گذاردن بر شخصيت علمی و اجتماعی و فرهنگی هر يک از اوليای مدرسه ، توجه و دقت فوق العاده ای صرف شده است . برای توجيه بيش تر اين نکته ی مهم ، يکی از خاطره های به يادماندنی ام را برای شما عزيزان فرهنگی و استادان بزرگوار بيان می دارم :

            (( ... در دفتر آموزشگاهمان مشغول مطالعه ی روزنامه ای بودم که ، صدای زنگ تلفن در گوشم پيچيد . روزنامه را روی ميز گذارده و گوشی تلفن را برداشتم . پدر يکی از دانش آموزان با مدرسه تماس گرفته بود . ضمن گفت و گويم با ايشان ، باخبر شدم که فرزندشان به شدت بيمار است و نمی تواند به مدرسه بيايد . به دليل اين که آن پدر محترم خبر بيماری پسرش را به موقع به ما اطلاع داده تشکر کردم و افزودم : «بنا بود که امروز در مراسمی ويژه به پسرتان که از طرف اوليای مدرسه دانش آموز نمونه انتخاب شده ، به عنوان سپاس ، تقدير نامه و جايزه ی مخصوصی اهدا بکنيم». به هر حال ، وقتی که از بيماری آن دانش آموز خوبمان آگاهی پيدا کرديم ، قرار بر اين شد که شنبه ی آينده جايزه و لوح تقدير وی را بعد از بهبودی اش در کلاسشان تحويل دهيم .

            با سپری شدن زمان و ، با به صدا درآمدن زنگ تنفس ، دانش آموزان را به حياط راهنمايي کردم و سپس همچون هميشه ، برای سرکشی کلاس ها جانب هر يک از کلاس ها رفتم . هنگام کنترل و سرکشی کلاس همان دانش آموز بيمارمان ، در کمال تعجب متوجه شدم که او با آن حال و وضعيت مريضش سر جايش نشسته است !!! هنوز از حيرتِ حضور عجيب و غريبش در مدرسه  

 

صفحه ی 10

 

بيرون نيامده بودم که ، او بعد از ديدن من بلافاصله پرسيد : «آقا ناظم ! مراسم کی شروع می شه»؟! جواب دادم : « پسرم! تو که مريض بودی و بابات هم اجازه تو از ما گرفته بود ، پس چرا اومدی»؟! او در جوابم گفت : «اومدم تا جايزه مو بگيرم»! تعجب و در عين حال ، غافلگيری من از شنيدن پاسخ او دوچندان شد ! گويا پدرش بعد از صحبت کردن با من ، موضوع جايزه و لوح تقدير را به فرزند بيمارش اطلاع داده و آن گاه ، اين دانش آموز زرنگ و خوب ما با اين که وضع مساعدی نداشت ، خودش را هر طوری بود به مدرسه رسانده تا جايزه اش را بگيرد ! به واقع او آمده بود تا در وجودش به ارزش گذاردن ما بر روحيه و شخصيت درسخوانش احترام بگذارد و به نوعی ، اجازه ندهد که جايزه و لوح تقدير دادن ما به تأخير بيفتد !

            از نظر من ، آمدن پرشتاب دانش آموز بيمار ما به مدرسه برای گرفتن به موقع جايزه و ، نيز لوح تقديرش نشان از اين داشت که او هم متقابلاً بر ارزشگذاری ما ارزش و احترام گذارده و به اين برداشت رسيده که اوليای مدرسه اش حسابی به درسخوانی ممتازش ارزش و احترام خاصی قايل می باشند . بنا بر اين ، آمده بود تا او هم ارزش گذاردن و احترام قايل شدنش به اوليای پرتلاش و زحمت کش مدرسه اش را نشان بدهد . من بعد از اين که انديشه های فوق را با شنيدن جواب دانش آموز بيمارمان در ذهنم رديف کردم ، از او خواستم که در کلاس بنشيند و بيرون نرود ، چرا که مراسم مربوط به او در زنگ تنفس شروع خواهد شد . و بعد ، با دلی سرشار از روحيه و نشاط از داشتن چنين دانش آموزان حساس و ارزشمند و ارزشمداری ، جهت سرکشی و کنترل ساير  کلاس ها از کلاس دانش آموز زرنگِ بيمارمان بيرون رفتم ! ... ))

           اين خاطره را از آن جهت بازگو نمودم که ، بدانيم و بدانيد در مدارس غير انتفاعی ما ارزش گذاردن و احترام قايل شدن بر روحيه و سليقه و علاقه و نهايت روان شناسی گروه سنی کودک به نظر من بيش از مدارس دولتی مورد توجه و دقت کافی و مناسب اوليای مدرسه می باشد و ، اين گفته ی مرا آمار و خاطره های متنوع معلمان مدارس غير انتفاعی به اثبات رسانيده و نيازی به ارايه دليل و مدرک خاصی نيست ! و همين روحيه ی ارزش طلبی اوليای مدارس غير انتفاعی نسبت به کودکان دوره ی ابتدايي است که ، باعث گرديده خود دانش آموزان مدارس غير انتفاعی نيز همچون آن شاگرد بيمار ما از سر ارزش گذاردن به کار اوليای مدرسه اش در جايزه دادن به او و

 

صفحه ی 11

 

اعتمادش به احترام آنها نسبت به حق سزاوارش ، با بدنی بيمار خودش را به مدرسه برساند و جايزه و لوح تقديرش را از اوليای مدرسه بگيرد .

            ما در واقع ، با آگاه ساختن دانش آموز مورد نظرمان از تعلق گرفتن جايزه به  وی ، به نوعی در وجودش احساسی از ارزش گذاردن به روحيه اش به بار نشانديم و همين حس ارزشی بود که سبب شد او با وضع مريضش خودش را به مدرسه برساند ، مدرسه ای که غير انتفاعی بود !

 

5 – پيشگيری و درمان با مدارس غير انتفاعی ! :

====================================

            باری ، کارشناسان و مسوولان فرهيخته و بسيار بادانش حاضر در اين همايش معتبر و سطح بالا ! در دنيايي که ما زندگی می کنيم ، همه ی انسان ها به نوعی تلاش می کنند تا زندگی بهتری داشته باشند و معمولاً بيش تر کوشش انسان ها به دليل اين است که فرزندان آنها در آينده دچار مشکل نشده و با آسايش کامل بتوانند به زندگی خود ادامه بدهند . در حالت کلی ، همه کس دوست دارد که ميوه ی زندگی مفيد و سودمند و خوبی داشته باشد و چنين انتظاری همت و تلاش زيادی را می طلبد و ، لازمه اش اين است که انسان در اين زمينه با برنامه ريزی های دقيق و صرف وقت و هزينه و ... بتواند به آمال مورد نظر خود برسد . از اين جهت است که ، هر کسی در زندگی شخصی و اجتماعی اش دوست دارد فرزندان صالحی داشته باشد ، چرا که به فرموده ی پيامبر گرامی اسلام(ص) : «فرزند صالح گلی از گل های بهشت است». بنا بر اين ، می توان نتيجه گرفت که ، تربيت فرزند خوب و نيکو آرزوی تمام انسان ها می باشد . و برای داشتن فرزند صالح چند مشخصه ی مهم را بايد در نظر گرفت که يکی از اين مشخصه ها توجه نمودن به تعليم و تربيت خوب و اصولی فرزندان است .

            البته ما زمانی می توانيم در امر تعليم و تربيت فرزندانمان مؤفق و کامل عمل کنيم که ، در مرحله ی اول محيط آموزشی سالمی را برای آنان انتخاب کنيم و سپس ، از وجود معلمان مجرب و توانا در امر آموزششان بهره بگيريم . مدارس غير انتفاعی با خصوصيات برجسته ای که دارند و به

 

صفحه ی 12

 

مواردی از اين برجستگی ها در اين فرصت و مجال اندکمان اشارتی داشتيم ، می توانند به عنوان آموزشگاه هايي با محيط هايي امن و کاملاً به دور از ناهنجاری هايي باشند که ، متأسفانه مزاحمان برای دانش آموزان مدارس دولتی فراهم می آورند . به هر حال ، هر جا در جامعه ای نارسايي ای مطرح می شود ، کارشناسان امر ، آموزش و پرورش ، مراکز آموزشی و مدارس آن را جايگاه اصلی برای معالجه ی نابسامانی ها چه به صورت پيشگيری و چه به صورت درمان می دانند . حال ، اين زمان ، مدارس غير انتفاعی بهتر از مدارس دولتی می توانند نقش پيشگيری و درمان را بازی نمايند !

 

6 – نتيجه گيری :

===============

            و بنده در آخرين سطرها از اين نوشته ی ناچيزم ، می خواهم نتيجه بگيرم که ، در کشور ما مدارس غير انتفاعی می توانند به عنوان اهرمی قدرتمند در برابر ناهنجاری های ناشی از مزاحمت مزاحمان دانش آموزان مدارس دولتی و نيز در برآورده کردن آرزوهای رنگارنگ والدين حساس و نگران دانش آموزان برای داشتن فرزندی درسخوان و بی دغدغه از محيط های ناامن آموزشی ، در بدنه ی آموزش و پرورش ما ، هم به صورت پيشگيری و ، هم به صورت درمان ، انجام وظيفه نمايند . مسوولان و کارشناسان عزيز ! رسيدن به چنين نتيجه ی مفيد و آرمانی ای ، هيچ گاه دور و دست نيافتنی نيست . 

            ديگر بيش از اين وقت اين همايش معتبر و ارزشمند را نمی گيرم و ، تنها به عنوان يک فرهنگی کوچک و يک خدمتگذار ساده ی بچه های اين آب و خاک طلايي ومهد علم و دانش ، از مسوولان و کارشناسان عزيز می خواهم که ، در همه حالی به روان شناسی گروه سنی کودک توجه و دقت کافی مبذول بدارند تا ، کشوری با ذهن هايي هميشه خلاق و مستعد داشته باشيم ، چرا که اهميت لزوم شناخت سليقه ها و علاقه ها و روحيه های متفاوت کودکان دوره ی آموزش ابتدايي بر هيچ شخص دانش دوست و علم طلبی پوشيده نيست و ، همگان نيک می دانيم که علم و دانش اگر در محيطی امن به کودکانمان آموخته شود ، نتيجه ای بهتر و عالی و مفيد در بر       

 

 

صفحه ی 13

 

خواهد داشت . نتيجه ای که بی گمان کشورمان را به آينده ای ممتاز و برجسته از لحاظ علم و دانش سوق خواهد داد . اگر به راستی که دلمان می خواهد فرزندانمان بی هيچ دغدغه ای از علم و دانش بهره مند گردند ، بياييم و در ساختار مدارسمان ، چه دولتی و چه غير انتفاعی ، به مسأله ی مهم ايجاد محيط امن آموزشی با ديده ای حساس و اصولی و دلسوزانه بنگريم .

            از خداوند دانا و توانا برای همه ی دلسوزان و تلاشگران عرصه ی آموزش و پرورش و برای همه ی فرزندان اين آب و خاک آسمانی و خانواده ی نيکشان بهترين و زيباترين آرزوها را خواهانم .

 

والسلام

و

يا حق !

 

خسرو حسنعلی زاده

«معاون آموزشگاه ابتدايي غير انتفاعی فرهنگ»

 

«ماکو – اسفندماه سال 1383 خورشيدی»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

صفحه ی 14

 

 

 

فهرست منابع و مآخذ :

=========================

 

 

1 – اقدمی ، عليرضا – مقايسه ی وضعيت آموزشی و پرورشی مدارس غير انتفاعی و مدارس دولتی شهر تهران – مجله ی فرهنگ مشارکت – شمار ه ی 26 – سال هفتم – زمستان 79

 

2 – يزدان پناه، قاسم – نگاهی دوباره به عملکرد مدارس غير انتفاعی – مجله ی فرهنگ مشارکت – شماره ی 4 – تابستان 77

 

3 – اقدمی ، عليرضا – دلايل انتخاب مدارس غير انتفاعی توسط دانش آموزان – مجله ی فرهنگ مشارکت – سال هفتم – تابستان 1380

 


مطالب مشابه :


برگزاری المپياد علمي آموزشي رياضي دوره راهنمايي در سال تحصیلی چاری

وهمچنين دانش­آموزان ممتاز و لوح تقدير از ناحيه)، دانش­آموزان نمونه دولتي و




طرح تلاش

2- توجه به دانش آموزان رتبه يا لوح تقدير با امضاي تلاشگر از دانش آموزان ممتاز مدرسه




تقويم اجرايي مجتمع مهر دانش برای سال. تحصیلی 93-92 نظر بدهید

تقدیر از دانش آموزان ممتاز وبرتر تقدير از دانش آموزان و لوح تقدير براي




نرم افزاری برای برنامه ريزي تحصيلي دانش آموزان و دانشجویان + دانلود

نرم افزاری برای برنامه ريزي تحصيلي دانش آموزان و دانشجوي نمونه در کسب لوح تقدير از




شیوه نامه راهکارهای افزایش انگیزش در دانش آموزان دوره عمومی

شیوه نامه راهکارهای افزایش انگیزش در دانش آموزان لوح تقدير دانش آموزان ممتاز




مدارس غیر انتفاعی

از دانش آموزان مستعدِ مدرسه دانش آموز نمونه جايزه و لوح تقدير وی را




آيين توديع و معارفه مدير سازمان دانش آموزي استان بوشهر برگزار شد

نمونه سوالات ضمن خدمت ، طرح درس و نمونه سوالات




جوانان کهنه ای مقیم کویت

در امتحانات و کسب نمرات عالی لوح تقدير دریافت دانش آموزان نمونه سوالات




برچسب :