طراحی سایه بان

طراحی سایه بان در فضای شهری

فضایی برای ،نظاره ایستادن و انتظار

طراح : آ.م                                                                                                      Architects: A.m

محل احداث پروژه : کرمانشاه                                                                Location: iran-kermanshah

مدل سازی و رندر : جعفر صیدی                                                    Modeling & Rendering : jafar sydi

تاریخ تحویل پروژه : بهار 91                                                             Date of Delivery : Spring  2012


www.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.comwww.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.comwww.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.com

www.vrayprojects.blogfa.comنمای جانبی



مبانی طراحی معماری

بررسي و مطالعه فضاهاي ايستگاه 

IRANIAN

 ARCHITECT’S DATA


بررسي و مطالعه فضاهاي ايستگاه:

عملکرد ايستگاه قطار، بصورت يک واحد ترمينال جهت ايجاد ارتباط مسافر با قطار است. طرح مناسب اين ساختار و ارتباطات صحيح آن ضامن ايجاد سير صحيح و طبيعي عوامل در آن خواهد بود. لذا شناخت عوامل، فضاها، ارتباطات و ضوابط حاکم بر آنها از موارد اساسي طراحي ايستگاه مي باشد. براي بررسي و مطالعه کامل، شناخت دو عامل اساسي قطار و مسافر که ايجاد کننده ايستگاه هستند لازم است:

• مسائل و نيازهاي مسافر 

• مسائل و نيازهاي قطار


مسائل و نيازهاي مسافر:

عوامل مربوطه با شناخت عملکردهاي مسافر طي ورود به ايستگاه تا سوار شدن به قطار و بالعکس به شرح ذيل قابل تعريف و ارزشيابي مي باشد. بررسي اين عملکردها تصوير فضاهاي مورد نياز و وضعيت ساختار آنها را نمايان نموده و سپس قابل بررسي و مطالعه براي طراحي خواهند بود. عملکرد وارد شدن مسافر به سالن ايستگاه، تهيه وارائه بليط، سيستم کنترل و دريافت اجازه عبور از آن، عملکرد تعيين مسير حرکت به طرف مقصد، وضعيت سير يک مسافر در ايستگاه مي باشد، که در واقعيت نطفه اصلي تشکيل دهنده فضاهاي ايستگاه خواهند بود.

مسال و نيازهاي قطار:

عوامل مربوطه با شناخت فرم آن، سيستم حمل مسافر، مسائل حفاظتي، مسائل ورود و خروج آن، مسائل ايمني و سيستم هاي کنترل حرکت و توقف و ... با در نظر گرفتن و رعايت کليه ضوابط و استانداردهاي بين المللي حين ورود به ايستگاه، توقف در آن، تخليه و سوار نمودن مسافر و حرکت مجدد قابل بررسي، مطالعه و تعريف خواهند بود.

انواع ايستگاه:

ايستگاه هاي مترو بدو صورت زيرزميني و روزميني مي باشد که در هر دو حالت داراي عملکرد ايجاد تأمين دسترسي مسافر به قطار هستند. ترکيب فضاهاي تشکيل دهنده در هر دو حالت يکي خواهد بود ليکن با توجه به موقعيت آنها که يکي زيرزميني بوده و ديگري روي زميني مي باشد، در خصوصيات معماري تفاوتهائي خواهند داشت.

ايستگاههاي مترو زيرزمينی:

ايستگاه هایي هستند که کلا در زيرزمين قرار گرفته اند و تنها چيزي که از آنها مشاهده مي شود وروديهاي آنها هستند که به صورت يک راه پله و يا آسانسور در روي زمين متظاهر مي گردند. مسافر پس از تشخيص و ورود به آن، کليه عملکردها و تحرکات در زيرزمين را انجام داده و سوار قطار مي گردد. يکي از عوامل مؤثر بر ايجاد ايستگاه زيرزميني، خود مسيرهاي زيرزميني قطار مي باشند که به دلائل طراحي شبکه آن که در مباحث قبلي تعريف گرديده است، در زيرزمين قرار گرفته اند. البته چنانچه موقعيت منطقه اجازه دهد، اجراي قسمتهائي از ايستگاه در روي زمين، مانند فضاهاي عمومي که شامل سالن فروش بليط و قسمتهاي عمومي ديگر است امکان پذير خواهد بود ليکن طي نمودن مسافت از ساکن بليط تا قطار در زيرزمين با توجه به اختلاف ارتفاع زياد نامناسب بوده و مسافر مجبور به طي مسافتهاي طولاني در راه پله هاي بدون منظره، (که بسيار خسته کننده خواهند بود) مي شود، لذا خرد کردن اين دسترسي بوسيله استقرار قسمتهاي عمومي در ميانه عمق خيابان تا سکو منطقي تر بوده و در ضمن کمک زيادي نيز در مسائل اجرائي بوجود خواهد آورد. در غير اين صورت بار بسيار سنگين خاک روي ايستگاه مشکلات محاسباتي فراواني را در سيستم سازه به وجود خواهد آورد که بي منطق خواهد بود. طراحي وروديها و نمايش دادن آن به صورت يک نقطه جاذب جهت ارائه عملکرد و شخصيت واقعي فضائي که در زير آن وجود دارد، از اهميت خاصي برخوردار است. اين فضاها غير از انجام عملکرد خود باعث جذب مسافر و هدايت و راهنمايي افراد غريب منطقه به ايستگاه نيز خواهد شد. حصول نتيجه مطلوب از عملکرد يک ايستگاه زيرزميني، غير از بررسي و حل مسائل معماري و محاسباتي، در نظر گرفتن مسائل تأسيسات مکانيکي و برقي نيز هست که داراي اهميت فوق العاده اي بوده و در صورت کمبود هر کدام از آنها ايستگاه مترو واقعاً فلج خواهد شد. بررسي اين مسائل در مبحث تأسيسات انجام مي شود.




مطالب مشابه :


طراحی سایه بان

عملکرد ايستگاه قطار، بصورت يک و ضوابط حاکم بر آنها از موارد اساسي طراحي ايستگاه




پایان نامه و رساله ایستگاه مترو

طراحی معماری ايستگاه قطار و اصل کارآيي در طراحي ساختمان ايستگاه. ضوابط طراحي




رساله و پروژه معماری

رساله پايان نامه برنامه فيزيکي سرانه استاندارد ها اصول و ضوابط طراحي ايستگاه قطار.




مقاله: ايستگاه‌هاي مترو؛پناهگاه عمومي

صورت مسدود شدن ايستگاه اصلي وتخليه قطار از طراحي سازه هاي امن 8- ضوابط ومقررات




طراحی ساختمان . مجتمع تجاری ،شرکت ، کارخانه، شهرک

شيت بندي طراحي ، ترسيم نقشه ها و ضوابط و ايستگاه اتوبوس و قطار، پروژه ها




مناسب سازی قانونی سرگردان در کوچه وعده ها

بنا به گزارش رسيده از كميته مناسب‌سازي شهرستان مشهد قطار ايستگاه‌هاي قطار طراحي ‌هاي




مطالعات مترو (قطار درون شهری)

رساله طراحي ايستگاه مدیریت ۳-۱۹-ضوابط تاسیسات الکتریکی ایستگاهها: (قطار درون شهری)




مطالعات مجموعه ورزشي درماني (توانبخشي معلولان)

رساله طراحي ايستگاه ( ایستگاه قطار ) بررسي و شناسايي کلي کالبدي و ضوابط و مقررات طراحي و




همکاري­هاي بين­بخشي رويکردي در زيبا­سازي مبلمان شهري

شهري» به بررسي تفصيلي ضوابط طراحي نيمكت­ها، زباله­دان بليط، ايستگاه قطار شهري




برچسب :