سفرنامه مالزی

... مالزی متشکل از شبه جزیره ای در غرب و جزیره ای در شرق ، یکی از کشور های مسلمان در جنوب شرق آسیا و در حال پیشرفت سریع در صنایع بخصوص الکترونیک و خودرو میباشد . وجود سنگاپور و هنگ کنگ قطب های بزرگ اقتصادی ، ژاپن دومین کشور صنعتی دنیا ، چین غول صادرات ارزان قیمت ،هند و استرالیا در اطراف این کشور تنوع خاصی در نژاد و زبان ساکنان مقیم این سرزمین را بوجود آورده است و کمک مهمی برای ترقی آن کشور میباشد .  مالزی تقریبا در قلب ناحیه شرق آسیا قرار دارد و از دو بخش مالزی شرقی و غربی تشکیل شده است . ناحیه غربی شامل 11 استان بوده که کوالالامپور پایتخت نیز در این ناحیه قرار دارد ، ناحیه شرقی شامل 2 استان بوده و بصورت جزیره می باشد ( صباح و ساراواک ) به عبارتی دیگر دارای 13 ایالت (استان) و 3 سرزمین فدرال ( کوالالامپور – پوتراجایا – لابوآن ) می باشد .بخش غربی از شمال با تایلند و از جنوب با سنگاپور مرز مشترک دارد و چهار پنجم ساکنان این کشور را در خود جای داده است ضمن آنکه برونئی و فیلیپین نیز با این کشور مرز آبی دارند .  مساحت تقریبی مالزی 330 هزار کیلومتر مربع ( حدود یک پنجم خاک ایران ) میباشد .

 جمعیت : بر اساس سرشماری سال 2004 میلادی 7/25 میلیون نفر جمعیت این کشور بوده که از مجموع جمعیت عمدتا 6/60 درصد مسلمان  2/19 درصد بودائی 1/9 درصد مسیحی و 3/6 درصد هندو    6/2 درصد پیرو ادیان چینی چون کنفوسیوسی و تائویی هستند .

مالاییها که بیش از نیمی از جمعیت مالزی ( حدود 57 درصد ) را در بر می گیرند ، بزرگترین گروه بومی مالزی محسوب می شوند ، چینی ها یک سوم و هندی ها  که اکثرأ هندو مذهبند حدود           یک دهم جمعیت مالزی را تشکیل می دهند . طبق آمار سال 1998 رشد سالانه جمعیت 11/2درصد می باشد . در صد با سوادی  در افراد بالای 15 سال 5/83 در صد می باشد بد نیست بدانید که این کشور استقلال خود را در سال 1957 بدست آورده و قبلا در شمار کشورهای مستعمره انگلیس قرار داشت .

اعیاد اسلامی در این کشور به طور رسمی تعطیل اعلام شده اند که عبارتند از : میلاد پیامبر اکرم (ص) عید فطر ، عید قربان و روز مسابقه بین المللی قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان .

 سیاست :حکومت کشور مالزی مشروطه سلطنتی بوده و پادشاه بوسیله شاهان ایالات سیزده گانه از میان خودشان برای مدت 5 سال انتخاب می شود قوه مقننه نیز از دو مجلس  قانونگذاری و سنا تشکیل شده است.رئیس کشور پادشاه و رئیس دولت نخست وزیر است . سیاست کلی دولت مالزی در زمینه مسایل فرهنگی مبتنی بر این اصل است که اسلام دینی سازگار با دموکراسی است. همچنین این دولت برخی از ارزشهای اسلامی را مثل اخوت  اسلامی و مدارا با غیر مسلمانان ، صداقت ، درستکاری ، نظم ، هماهنگی ، پاکیزگی و احترام به سالمندان ، ارزشهایی جهانی  اعلام کرده است و اشاعه آن را در جامعه به نفع همه مردم اعم از مسلمان و غیر مسلمان  می داند و بر این باور است که ترویج ارزشهای فرهنگی تمدن غرب  منافاتی با اصول  و احکام  اسلام  در مورد زندگی اجتماعی ندارد . به همین لحاظ بخش قابل توجهی از مردم مالزی خصوصأ شهر نشینان و نسل جوان آن به سمت فرهنگ غرب گرایش پیدا کرده اند . این امر در مظاهری چون نحوه پوشیدن لباس ، گذراندن اوقات فراغت ، آداب معاشرت و بویژه در هنرهایی چون فیلم ، تئاتر ، موسیقی و... بوضوح نمایان است. هر چند مقامات دولتی برای مقابله با این تهاجم فرهنگی دست به تلاشهایی زده و می زنند . 

 به عنوان نمونه « ماهاتیر محمد » نخست وزیر سابق ، در مراسم بزرگداشت سالروز استقلال مالزی  که همه ساله در روز 31 اوت برگزار می شود به مردم کشورش هشدار داد که مناسبترین بستر برای نفوذ فرهنگ غرب ، زمینه های اقتصادی است و امپریالیسم از همین راه به فرهنگ مردم حمله ور می شود .

نقش دکتر مهاتیر محمد در ایجاد مالزی مدرن  امروز نه تنها  برای مالاییها بلکه برای مردم سایر کشورها کاملا محسوس و انکار نا پذیر است و به همین رو دکتر ماهاتیر محمد بعنوان یک چهره ماندگار و دوست داشتني  همانند امیر کبیر ایرانیان برای مردم شریف و قدر شناس مالزی از   محبوبیت و اعتبار خاصی بر خوردار بوده وشخصیت بر جسته این انسان والا مقام هیچگاه از یاد و خاطر و تاریخ کهن و پیشینه این سرزمین پر قدمت فراموش نخواهد شد .

 اقتصاد : مالزی بزرگترین تولید کننده کائوچو ، روغن پالم ، الوار و قلع دنیا می باشد از منابع طبیعی مالزی می توان به نفت ، مس و سنگ آهن ، گاز طبیعی ، بوکسیت و به دلیل وجود جنگلهای طبیعی اش به الوار ، نارگیل ، برنج ، فلفل و سایر محصولات متفرقه کشاورزی اشاره نمود . اما صنایع خدماتی و تولیدی مثل صنعت توریسم به اقتصاد مالزی کمک فراوانی می کنند ( تنوع فرهنگها در این سرزمین خود عاملي جهت جلب و جذب جهانگردان از اقصی نقاط دنیا است ) . صادرات محصولات الکترونیکی یکی از بزرگترین حامیان اقتصادی و از عوامل رشد و توسعه مالزی می باشد . این کشور جزو محدود کشورهای آسیایی است که دارای صنعت ماشین سازی داخلی  می باشد . ثبات اقتصادی و سیاسی مالزی باعث علاقه مند شدن سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری در این کشور شده است .

مهمترین شرکای تجاری مالزی عبارتند از : ژاپن – امریکا – سنگاپور – انگلستان و آلمان .

مجموعه  کالاهای  وارداتی این کشور  شامل  ماشین آلات  و تجهیزات ،  برخی مواد غذایی و مواد شیمیایی می شوند .

از مجموع نیروی کار مؤثر این کشور 25 درصد در بخش تولید ،21 درصد در بخش کشاورزی ،              17 درصد در بخش توریسم و بازرگانی ، 12 درصد در بخش خدمات ، 11درصد در بخش دولتی ، 8 درصد دربخش ساختمان مشغول بکارند .

 واحد پول مالزی :  Malaysia   Ringgit می باشد که به 100 واحدکوچکتر تقسیم شده است .

سکه های متداول در معاملات : 1 Sen   ,  5 Sen  ,  10 Sen   ,  50 Sen   and    100  Sen =  RM 1

اسکناسهای متداول در معاملات : RM 1 , RM 5 , RM 10 , RM20 , RM 50  and  RM 100

نسبت برابری رینگیت مالزی با ریال ایران:          R 1 RM = 3180

 آب و هوا : مالزی در 7 درجه شمال خط استوا قرار گرفته آب و هوایش گرم و مرطوب و حاره ای است درجه حرارت بین 21 تا 32 درجه سانتیگراد ، خصوصیت این آب و هوا داشتن  تابستانی طولانی و بهاری کوتاه است شاید تعجب کنید که از زمستان و پائیز در این کشور خبری نیست یعنی کشوری است همیشه سبز ، همه جا سبز میانگین ریزش باران در سال بین 2500تا 3000 میلی متر می باشد .

 زبان : bahaya   melyaya  باهایا مالایا   ، زبان رسمي مالزي و گویش تمامیمردم اين سرزمین  است و انگلیسی نیز به عنوان زبان غیر رسمی رایج  بوده و در تمامی گستره کشور مالزی به راحتی تکلم می شود که این موضوع از نظر جهانگردان حائز اهمیت است .

  رانندگی در مالزی : چنان چه از گواهینامه رانندگی بین المللی استفاده می کنید ، بدانید به شکل قانونی، فقط 3ماه حق استفاده از آن را دارید و پس از این مدت برای رانندگی در این کشور باید گواهینامه مالزیایی دریافت کنید. برای دریافت گواهینامه مالزیایی،کافی است ترجمه گواهینامه ایرانی خود را به تأیید سفارت ایران رسانده و با پاسپورت و 2 قطه عکس به اداره jpj  مراجعه نموده و با پر کردن فرم و تحویل مدارک ، گواهینامه مالزیایی دریافت نمایید. در ضمن هزینه آن بابت هر سال اعتبار 30رینگیت می باشد. این گواهینامه فقط برای کسانیکه در مالزی ویزای کار یا ویزای دانشجویی و یا اقامت دارند صادر می گردد و کسانی که دارای ویزای توریستی می باشند نمی توانند برای دریافت گواهینامه اقدام کنند. اگر ترجمه گواهینامه ایرانی خود را همراه ندارید ، می توانید برای ترجمه آن به سفارت جمهوری اسلامی ایران قسمت کنسولگری مراجعه کنید. دارندگان گواهینامه های صادره از یکی از کشورهای آسیای جنوب شرقی Asean مجاز به رانندگی در مالزی می باشند و نیازی به گواهینامه مالزیایی ندارند. دریافت گواهینامه موتور سیکلت نیز تابع شرایط فوق است.  جالب است بدانيد رانندگي در مالزي از سيستم انگليسي پيروي مي کند و بر عکس ايران مي باشد .

 ..... بعنوان کارشناس و گردشگر هنگامی که پای در این کشور می گذاری با کمتر چهره ای روبرو می شوید که لبخند بر لب نداشته باشد با کمتر کسی روبرو می شوید که به زبان انگلیسی آگاهی نداشته باشد در کمتر جائی حضور می یابید که مهمان نوازی و پذیرائی آنان با صفا نباشد بطوریکه در یافتم فعلا آمار توریستی مالزی به حدود 13 تا 14 میلیون نفر در سال رسیده است . البته بعد از تحولات اخیر  مثل 11سپتامبر و موارد تبلیغاتی منفی مثل سارس و غیره به حضور توریسم اروپائی لطمه هايی وارد آمده است که دولتمردان تصمیم عقلائی و جالبی را برای این منظور دنبال می کنند و آن کوشش به جلب و جذب گردشگران آسیائی و کشورهاي اسلامي می باشد . برای گردشگران اسلامی این کشور کاملا بستر مناسبی است چرا که تنوع نژادی مثل مالائی ها ، هندوها ، اندونزیايي ها زیبائی و آزادي عمل خاصی از نظر فرهنگی در این کشور ایجاد نموده است . در این خطه به هیچ عنوان کسی مزاحمتی برای دیگران  ایجاد نمی نماید و هر کس با هر اعتقادي آزادانه به زندگی خود می پردازند به همین دلیل مجموعه چنین وضعیتی توام با برنامه ریزی توجه وتداوم آن محیط را برای حضور بیش از 13 میلیون جهانگرد در سال فراهم نموده است . کوشش دست اندرکاران و فعالان جهانگردی بر آن است تا آمار خود را افزایش و گوي سبقت را از سایر رقبای خود بربایند.

وجود هتل های کاملا استاندارد با سرویس های بسیار مطلوب ، و رستورانهای متنوع با ارائه غذاهای محلی در کیفیتی عالی ارائه برنامه های موسیقایی توام با رقص های دسته جمعی سنتی در محیط های بسیار سالم و فرهنگی و خانوادگی و آزادی رفتاری مجموعه ای از جذابیت هایی است که در مالزی به چشم مي آيد .

توام با این امکانات ادب و نزاکت آحاد جامعه ، خوشروئی و صمیمیت آنها و آشنائی کامل به زبان انگليسي و علاقه به حرفه و کار خود در نتیجه مهمان نوازی بی شائبه افراد جامعه توام با زیبایی های طبیعی و نظافت شهری و امکانات بسیار مطلوب در شهرها این آمادگی را چند برابر  می نماید .

در بسیاری از گفته ها و نوشته ها از مالزی بعنوان عروس مشرق زمین یاد شد این عروس با داشتن هتل های بزرگ و کوچک ، کلبه ها ، پلاژها و مراکز اقامت توریستی حاضر به پذیرش افراد با هر بودجه و سلیقه ای می باشند مهمترین دقت و توجه دولت به موارد گردشگری ، وجود امکانات بین راهی بنام RaRیعنیRelax & Rest ( توقف و استراحت ) مي باشد . که دارای کلیه وسايل رفاهی در سطح بسیار مطلوب و استاندارد جهانی هستند .

برای مسافران استراحتگاه توام با رستوران های متنوع و بهداشتی بهمراه سایر امکانات بین راهی از قبیل سرویس بهداشتی و حتی وجود دوش و حمام جهت شستشو و غیره در کیفیت بسیار بالائی وجود داشته و کلیه مسافران از هر تبار و مملکتی در صورتی که احتیاج به استراحت داشته باشند براحتی از آن فضا استفاده می نمایند .

 با این مقدمه نسبتا طولانی خاطرات اینجانب را که اخیرا سفر به یاد ماندنی را به همراه 41 نفر از همکاران ساعی خود از سراسر کشور به این کشور دیدنی داشته ام ، با هم مرور می کنیم :

  ساعت 20 آخرین روز اردی بهشت 87  ( 20 May 2008 )  با نیم ساعت تاخیر از فرودگاه امام (ره)  تهران به مقصد کوآلالامپور پایتخت مالزی پرواز کردیم در طول 5/7 ساعت پرواز در آسمان لایتناهی شاهد مناظر زیبا و قابل تاملی بودم از جمله ارتفاع 12200 متر از سطح زمین و سرعت 837 کیلومتر در ساعت و طلوع خورشید در آسمان . بهر حال ، حول وحوش 02:30 صبح به وقت تهران و 07:00 صبح به وقت مالزی  اول /خرداد/ 1387 ( 21 May2008)   در فرودگاه مجلل کوآلالامپور فرود آمدیم پس از تحویل چمدانها از سالن فرودگاه خارج شدیم هوای نسبتا گرم ، مرطوب آب و هوای استوایی و یکنواخت ، هم قدری آزار دهنده و هم دلپذیر بود (دمای آنجا بطور معمول در طول سال یکنواخت و بین 21 الی 32 درجه سانتی گراد بوده و موقعیت جغرافیایی آنجا هم در نصف النهار 105 درجه شرقی مي باشد ) نکته ای که به نظرم آمد این بود که اطراف  این فرودگاه بسیار دیدنی و جذاب بود اما اطراف فرودگاه امام با توجه به اينکه تمام پرواز های خارجی از آنجا صورت می گیرد هیچ جذابیتی برای یه توریست خارجی ندارد به عبارتی بهتر از همان بدو ورود تو ذوقش می خورد .  بهر حال پس از تشریفات معمول فرودگاه ، با یکدستگاه اتوبوس بهمراه راهنمای ایرانی  ( آقای شهاب همدانی ) و مالزیایی ( آقای محمد راشد ) و پس از قریب یک ساعت طی مسیر به شهر کوالا رسیدیم و از آنجائیکه هتل چهار ستارهDynasty  ساعت 15:30 در اختیار قرار  می گرفت  لذا با وجود خستگی و بی خوابی از مکان هاي زير ديدن کرديم :

 1-  کاخ شاه شاهان ، در محوطه اين کاخ پرچم زرد رنگی نصب بود که برافراشته بودن آن به معنی حضور شاه در کاخ ، نیمه افراشته بودن آن به معنی حضور پادشاه داخل شهر یا کشور ، و پایین بودن آن نیز به معنی حضور پادشاه در خارج از کشور بود . ضمن اینکه به محض ورود ما پادشاه نیز با اسکورت ویژه از کاخ خارج شد دیگه اینکه درب این کاخ هر ساله در اعياد مذهبي مثل عید فطر بر روی عموم به صرف نهار و شیرینی گشوده می باشد .

 2-  دومین مکانی که در هوای گرم و شرجی حوالی سر ظهر دیدن کردیم بنای یاد بود نام داشت ( در این میدان یاد و خاطره سربازانی که ناخواسته در جنگ علیه کشور مالزی کشته شده اند به شکل نمادین گرامی داشته شده است ) در این مکان پس از عبور از یک سر درب بزرگ سنگی وارد محوطه ای شدیم که در آن یک فضای مربعی شکل ، توسط فواره های آب محیط شده و مجسمه سربازان پرچم بدست کشور مالزی در وسط آن تعبیه شده بود .

 3-   پس از عبور نمودن از ایستگاه مسجد جامع Masjid  Jamek  در حالیکه به دلیل خستگی و بی خوابی از دیدن این مسجد ( اولین مسجد کوالالامپور با بیش از یکصد سال قدمت ، معماری سبک مغول جلوه کم نظیری به این مسجد تاریخی داده است ) و  باغ پروانه ها ( پارک سرپوشیده ای که دارای بیش از 6 هزار پروانه در گونه و اندازه های و رنگها و اشکال متنوع می باشد این پارک ظاهرا دارای دو قسمت می باشد یکی برای پرورش انواع پروانه ها و دیگری موزه ای برای نمایش انواع متنوعی از حشرات ) محروم شدیم .  به میدان مردکا ( Merdeka    Square )  یا  میدان آزادی رسیدیم که بزرگترین پرچم دنیا در این میدان بوده و هر ساله راس ساعت 1 بعد الظهر سالروز استقلال این کشور از مستعمره انگلستان گرامی داشته می شود .

 ساختمان سلطان عبدالصمد      Sultan Abdul Samad  Building       

این بنای زیبا که در مرکز شهر و در مقابل میدان آزادی بنا شده در اواخر قرن نوزدهم میلادی توسط معمار انگلیسی  آ.سی.نورمن و به سبک معماری اسلامی اندلسی ساخته شده است . می شود گفت یکی از مشخص ترین بناهای تاریخ معاصر مالزی است ، گنبد های مسین ، برج 40 متری ساعت و طاقهای قوسی در نمای آن جلوه خاصی به این بنا داده است . مجموعه سلطان عبد الصمد برای چندین دهه مجموعه دادگاههای فدرال و تجدید نظر را در خود جای داده بود تا اینکه پس از احداث شهر اداری فدرال پوتراجایا و انتقال این دادگاهها به کاخ دادگستری در آنجا این بنا به محلی برای بازدید جهانگردان در آمده و امروزه یکی از جاذبه ها و اماکن پر بازدید شهر کوالالامپور می باشد . 150 سال پیش و دقیقا پشت همین ساختمان بود که در نقطه تلاقی دو رودخانه گمباک  و کلانگ  اولین ساکنان دره کلانگ که معدنچیان چینی تبار قلع بودند اطراق کرده و طولی نکشید شهری بوجود آوردند که امروزه کوالالامپور می شناسیم .      

    ودر نهایت نهار را در یک رستوران ایرانی ( رستوران تهران ) میل کرده سپس جهت استراحت و البته تحویل اتاق راهی هتل محل اقامت شدیم کارکنان هتل کاملا آموزش دیده با نزاکت و مودب بودند در بدو ورود آنچه جلب نظر می نمود در سقف کلیه سر گیت های هتل یک قبله نمای واضح تعبیه شده بود با این توضیح که جهت قبله در کوآلالامپور مطلقا از شرق به غرب است چون با 20 درجه اختلاف مدار شمالی از خط استوا ، کوآلالامپور در 105 درجه نصف النهار شرقی و عربستان سعودی و مکه مکرمه در 45 درجه قرار دارند . لذا چنانچه در طلوع آفتاب پشت به آفتاب بایستیم رو به قبله قرار خواهیم داشت .

نکته قابل توجه پیشرفت صنعت توریست و بها دادن به داشته هایشان می باشد که عمده درآمدشان را جهانگردان تشکیل می دهند . با وجود اینکه از نظر تعداد و موقعیت مراکز جذب توریست با ایران و حتی با هر یک از استانهای گردشگری ایران قابل مقایسه نیستند اما به جهت دقت و عنايت در رعایت نظم و ترتیب و فرهنگ مهمان نوازی و استفاده از امکانات موجود گوی سبقت را ربوده اند .

اما صبح روز دوم :  2/خرداد/ 1387  (22 May 2008 )

برنامه این روز از ساعت 09:45 صبح با صرف صبحانه آغاز و سپس بازدید از دانشگاه اپیت ، صرف نهار ، حرکت به سمت معبد هندوها ، استفاده از بزرگترین و پر سرعترین تله کابین شرق آسیا همچنین استفاده از طبیعت زیبای گنتینگ ، دیدن کازینو گنتینگ هایلند و بزرگترین مجموعه هتل های دنیا و مرکز خرید ادامه يافت و نهایتا به صرف شام و برگشت به هتل انجاميد .

 دانشگاه اپیت : این دانشگاه از دانشگاههای خصوصی مالزی بوده که بزودی به  U.C.T.I  تغییر نام خواهد داد .  دو نکته در این دانشگاه برای بنده جالب بود اول اینکه یه پاکستانی که دانشجوی کارشناسی ارشد همین دانشگاه نیز بود شخص سوم اپیت  بود ، شاید یکی از رموز موفقیت مالزیایی ها همین نکته باشد که بدون توجه به ملیت و سیاسی کاری به لیاقت و وکاردانی افراد توجه دارند . دیگه اینکه همین فرد چگونه در همان دانشگاه محل کار خود به ادامه تحصیل مشغول است ؟ جوابی که شندیم این بود : هر استادی 3 سری سوال برای امتحانات طرح می نماید این سوالات  جهت بررسی و اخذ تادیه باید به انگلستان ارسال شود و در صورت کسب مجوز لازم به صورت راندوم در امتحانات پايان ترم مورد استفاده قرار می گیرد به این معنی که حتی استاد هم تا روز امتحان از سوال خود مطلع نیست .

 معبد هندوها : این مکان مثل خود هندوها عجیب و غریب بود پس از گذشتن از پله های متعدد و تند و تیز و البته شماره دار وارد غاری شدیم با نقش و نگارهای متعدد مختص هندوها ...

 بلندیهای گنیتینگ             www.genting.com.my 

مجموعه تفریحی ، سیاحتی بلندی های گنتینگ ، بر فراز یکی از قلل رشته کوههای تی تی وانگسا در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا احداث شده و با شهر کوالالامپور 45 دقیقه فاصله دارد .   خنکی و طراوت هوای کوهستان و امکانات مناسبی نظیر هتل های مجهز ، شهر بازی ، زمین گلف ،تله کابین و رستورانهای متنوع و برگزاری کنسرت های موسیقی ، نمایش ها و شعبده بازی ها ، گنتینگ را به یکی از پر طرفدارترین مناطق توریستی در سراسر مالزی و حتی آسیای جنوب شرقی در آورده است ، تنها در سال گذشته میلادی بیش از 19 میلیون نفر از این مجموعه بازدید نموده اند . هتل های این مجموعه جمعا بیش از 10000 اطاق داشته و جالب اینکه بزرگترین هتل دنیا ( first  world   hotel ) با 6188 اطاق در گنتینگ ساخته شده است .

برای رسیدن به قله می توان مسافتی از راه را بوسیله تله کابین مجموعه ، که 38/3 کیلومتر امتداد دارد طی کرد و در طول مسیر 11 دقیقه ای آن مناظر زیبا و دست نخورده جنگلهای باران خیز استوایی و انواع گونه های گیاهی ، حیوانی و پرندگان کمیاب را نظاره کرد .

 روز سوم :  3/خرداد/ 1387  (23 May 2008 )

طبق برنامه پس از صرف صبحانه در ساعت 09:15 به حومه شهر سایبرجایا رفته وپس از بازدید از دانشگاه mmu جهت صرف نهار و خرید از مرکز خریدی در آن نزدیکی ها از دانشگاه لیم کوک هم دیدن کرده ودر پایان ضمن صرف شام در رستوران سالوما از رقص محلی نیز دیدن کردیم .

 دانشگاه mmu :  دانشگاه مالتی مديا از دو مجتمع دانشگاهی يا کمپوس مجزا تشکيل شده است :

 مجتمع سايبر جايا ؛   در اين مجتمع دانشکده  IT  ، دانشکده مهندسی ، دانشکده خلاقيت های چند رسانه ای و دانشکده مديريت واقع شده است. مجتمع سايبر جايا در بيست کيلومتری فرودکاه کوالالامپور واقع شده است.   

مجتمع دانشگاهی ملاکا :  اين مجتمع در يک محوطه 52 هکتاری ، در يک منطقه صنعتی و تجاری و در مجاورت آيرکروه که منطقه توريستی بسيار معروفيست واقع شده. در اين مجتمع مرکز تحصيلات پيش دانشگاهی ، دانشکده مهندسی و فن آوری ، دانشکده فن آوری اطلاعاتی و دانشکده تجارت و حقوق واقع شده اند. مقطع کارشناسي در اين دانشگاه از دو سطح مختلف آلفا و بتا آغاز ميشود.

 تفاوت اين دو سطح در اين است که کسانيکه از دوره آلفا تحصيل را آغاز نمايند ، ابتدا به مدت يکسال دروس پيش دانشگاهي را گذرانده و سپس وارد سطح بتا ميشوند , ودوره بتا برای کساني است که در ايران پيش دانشگاهي را گذرانده اند. شرايط ورود به اين دو سطح بطور کلي بدين شرح ميباشند:

1-  سطح آلفا : کسانيکه داراي ديپلم 3 ساله نظام جديد هستند، تحصيل را از اين سطح آغاز ميکنند. طول اين دوره يکسال ميباشد که بعنوان جايگزين دوره پيش دانشگاهي ميباشد. با توجه به اينکه مقطع ليسانس در مالزي بطور استاندارد 3 سال است، کسانيکه از سطح آلفا تحصيل را آغاز نمايند، پس از 4 سال موفق به اخذ مدرک ليسانس خواهند شد.

2-  سطح بتا : کسانيکه داراي ديپلم نظام قديم، مدرک پيش دانشگاهي و يا فوق ديپلم باشند تحصيل را از اين سطح آغاز ميکنند. طول دوره ليسانس براي کسانيکه تحصيل را از اين سطح آغاز نمايند 3 سال ميباشد. ( به بند 3 در بخش زير توجه نماييد )

از آنجا که دانشگاه MMU يکي از بهترين و مشهورترين دانشگاه هاي مالزي ميباشد شرايط و مقررات ويژه اي براي صدور پذيرش مقرر نموده است :

1-  از آنجا که کليه رشته هاي ارايه شده در اين دانشگاه مرتبط به گروه آي تي و مهندسي و مديريت هستند اين دانشگاه فقط به کسانيکه دوره دبيرستان خود را در گروه                رياضي- فيزيک يا علوم تجربي گذرانده اند پذيرش ميدهد.

تبصره: در موارد خاص دانشگاه براي داوطلبيني که داراي ديپلم فني کامپيوتر يا الکترونيک هستند پذيرش صادر مينمايد.

2-  حداقل معدل کل براي صدور پذيرش 14 ميباشد و همچنين معدل نمرات دروس رياضي و فيزيک نيز بايد حداقل 14 باشد.

3-  درصورتيکه داوطلب در مقطع پيش دانشگاهي دچار افت تحصيلي شده باشد ولي معدل کل دبيرستان وي در حد مطلوب باشد براي سطح آلفا پذيرفته خواهد شد.

 مدارک مورد نياز براي اخذ پذيرش و ثبت نام در دانشگاه MMU :   بطور کلي مدارک مورد نياز براي اخذ پذيرش ، ويزا و ثبت نام در دانشگاه به شرح زير است که در هر مرحله برخي از اين مدارک مورد نياز است :

 - 2 نسخه ترجمه رسمي ريز نمرات و گواهي پايان دوره دبيرستان (و پيش دانشگاهي) با تاييد وزارت خارجه.

- 3 نسخه کپي تمام صفحات پاسپورت

- 3 نسخه گواهي موجودي بانکي به مبلغ حداقل يکصد ميليون ريال (ده ميليون تومان) در حسابي به نام شخص متقاضي يا پدر و مادر.

- 16 قطعه عکس

 نحوه اخذ پذيرش از دانشگاه MMU :

 1. ترجمه رسمي ريز نمرات و گواهي پايان دوره دبيرستان ( و پيش دانشگاهي) با تاييد وزارت خارجه.

2. کپي تمام صفحات پاسپورت

3. گواهي موجودي بانکي به مبلغ حداقل يکصد ميليون ريال (ده ميليون تومان) در حسابي به نام شخص متقاضي يا پدر و مادر.

4. چهار قطعه عکس لازم به ذکر است اخذ پذيرش حدودا 45 روز طول ميکشد که داوطلب همراه با برگه پذيرش مجموعه اي از فرمهاي مختلف دريافت ميکند که به شرح زير ميباشند :

1- فرم درخواست ثبت نام

2- فرم بيمه

3- فرم گواهي محضري مبني بر حمايت مالي يکي از والدين

4- فرم گواهي محضري براي افراد زير 21 سال جهت تفويض سرپرستي والدين به دانشگاه جهت امور بيمارستاني

5- فرم درخواست ويزا

6- فرم رزرو خوابگاه

7- فرم معاينات پزشکي که توسط پزشک تکميل ميشود. توجه نماييد که مشخصات پزشک بايد بطور کامل و به زبان انگليسي نوشته شود. البته توصيه ميکنيم به يک بيمارستان مراجعه نموده ومعاينات را در بيمارستان انجام دهيد. علاوه بر اين حسب مورد فرمهاي ديگري هم ارسال ميگردد که بايد توسط دانشجو تکميل شود.  اين فرمها براي ثبت نام در دانشگاه ميباشند که ميتوانند در هر مرحله اي تا زمان ثبت نام تکميل شوند، ولي توصيه می شود که نسبت به تکميل فرمهاي مربوطه در اولين فرصت اقدام نماييد.

 نحوه ثبت نام و دريافت ويزا:

 امور ثبت نام و اخذ ويزا به دو روش قابل انجام ميباشد:

 رويه اول: در اين روش داوطلب پس از تکميل فرمهاي مربوطه و حواله کردن هزينه ثبت نام و وروديه به حساب دانشگاه، اين فرمها و رسيد بانکي را به همراه مدارک ذيل براي دانشگاه ارسال مينمايد که دانشگاه نسبت به ثبت نام و اخذ ويزاي دانشجويي براي دانشجو اقدام مينمايد که پس از حدود يکماه حکم ويزاي دانشجويي براي متقاضي ارسال ميگردد که ميتواند بوسيله اين حکم وارد کشور مالزي شود. مدارک ارسالي به همراه مدارک فوق بدين شرح است : 1-  ترجمه رسمي ريز نمرات و گواهي پايان دوره دبيرستان ( و پيش دانشگاهي) با تاييد وزارت خارجه. 2-کپي تمام صفحات پاسپورت  3- گواهي موجودي بانکي به مبلغ حداقل يکصد ميليون ريال (ده ميليون تومان) در حسابي به نام شخص متقاضي يا پدر و مادر 4- 10 قطعه عکس .

رويه دوم: در اين رويه داوطلب پس از اخذ پذيرش با مراجعه به سفارت مالزي در تهران و ارايه مدارک لازمه و همچنين پذيرش ويزاي دو ماهه عمومي دريافت ميکند و پس از اعزام به مالزي جهت ثبت نام در دانشگاه و تبديل ويزا راسا اقدام مينمايد. اين روش به نظر راحت تر و سريع تر است.توجه داشته باشيد که اگر اين رويه را انتخاب ميکنيد حتما مدارکي را که در رويه قبل اعلام شده همراه با خود به مالزي ببريد. 

هزينه ثبت نام و وروديه :

دانشگاه MMU علاوه بر شهريه سالانه مبلغي را تحت عنوان هزينه ثبت نام و وروديه درزمان ثبت نام از دانشجويان جديدالورود دريافت ميکند که شامل هزينه هاي مربوط به ثبت نام، هزينه بيمه يکساله، هزينه صدور رواديد دانشجويي و ... ميباشد. اين مبلغ کلا حدود 1400 دلار آمريکا ميباشد که 400 دلار از آن در پايان دوره تحصيل و در زمان تسويه حساب با دانشگاه به دانشجو مسترد ميشود. توجه کنيد که شهريه با اين مبلغ فرق ميکند .               

-         ويژگی های استثنايی دانشگاه مالتی مديا  

- يکی از اولين دانشگاه های جهان که در تمامی رشته ها ، دروس را به صورت چند  رسانه ای و Online  برای پشتيبانی دانشجويان خود ارائه میکند .

- هر دو مجتمع دانشگاهی دارای سامانه اينترنتی می باشند که دانشجويان می توانند جزوات ، کلاس ها و کتاب ها را به صورت ديجيتال دريافت کنند و تکاليف خود را به صورت ديجيتال تحویل دهند .

-  يکی از اولين و محدود دانشگاه های دنيا که دوره های هنر ديجيتال را با پشتيبانی150 پايگاه شبکه ای ، گرافيکی عرضه می کند .

-  امکان استفاده از اينترنت بی سيم در مجتمع های دانشگاهی برای همه دانشجويان .  

- يکی از اولين دانشگاه های دنيا که به دانشجويان کارت های  هوشمند ارائه می کند که برای منظورهای آموزشی، استفاده از کتابخانه، آزمايشگاه، تجارت و خريد الکترونيکی و امنيتی قابل استفاده است .  

- دانشگاهی که با استفاده از سامانه کتابخانه ديجيتال IBM امکان استفاده از صدها هزار جلد کتاب ، مجله و جورنال تخصصی را به دانشجويان در هر مکان و زمان ارائه می کند .

-  در اين دانشگاه ، دانشجويان در پايان هر ترم به تمام اعضا و کادر آموزشی به صورت آزاد و از طريق شبکه اينترنت امتياز دهی می کنند .    

-  دانشگاهی که کليه امور اجرايی آن به صورت بدون کاغذ  Paperless انجام می شود .

-  دانشگاهی که تمام اتاق های آن( حتي خوابگاه) به اينترنت پر سرعت و نامحدود 24ساعته مجهز است .  

-  دانشگاهی که مرکز تجارت الکترونيک، شامل فروشگاه های مجازی، تبليغات و مرکز پرداخت های اينترنتی برای دانشجويانش ايجاد کرده است.

دانشگاه Lim  kok  wing

قبل از رفتن به این دانشگاه عده ای از دوستان بر این عقیده بودند که این بازدید لغو شود اما با ورود به این دانشگاه و مراسم استقبال جالبی که عموما توسط دانشجویان ایرانی آنجا ترتیب داده شده بود شک ندارم که از سخن خود پشیمان شده بودند . نکته جالب اینکه تمام کمیته استقبال از جمله معاون دانشگاه لباس مشکی به تن داشتند وقتی که آقای یزدان پناه علت را جویا شدند و البته به شوخی نیز گفتند نکنه شما هم معتقدید که : مشکی رنگ عشقه ؟! جواب قشنگی داد :  اولا اینکه بزرگترین طراحان دنیا مشکی می پوشیدند . ثانیا طراحی در زمینه مشکی به مراتب سخت تر از زمینه سفید است در واقع این رنگ باعث تفکر ، خلاقیت و نوآوری می شود . ثالثا ما می خواهیم تفکر مردم شرق را تغییر داده تا صرفا در عزاداری ها مشکی نپوشند .

نکته جالب توجه دیگر امکان ادامه تحصیل دانشجویان این دانشگاه در دیگر شعبات آن در سراسر دنیا در هر ترم تحصیلی بود .  

لیم کوک وینگ یکی از قوی ترین دانشگاهها در زمینه ی رشته های سمعی- بصری و هنری                می باشد . همچنین دارای دانشکده های قوی در رشته های تکنولوژی اطلاعات و علوم اقتصادی و معماری می باشد. این دانشگاه به لحاظ هدفمند سازی رشته های تحصیلی برای فرصت های شغلی آتی دانشجویان برنامه ریزی های بسیاری کرده است و دو اصل نوآوری و خلاقیت را در دستور کار فعالیت های دانشجو قرار داده است. تنوع رشته ها و آزادی عمل این دانشگاه را در جایگاهی برتر نسبت به بسیاری از دانشگاه ها قرار داده است. دانشجوی لیم کوک وینگ سعی می کند با استفاده از قالب های سنتی و میراث های فرهنگی راه حل های نو برای مسائل امروزی ارائه دهد. محیط دانشگاه یک محیط چند ملیتی است که باعث می شود دانشجویان با فرهنگ ها و رسوم مختلف آشنا شده و قالب های هنری و فکری بدیعی را ارائه دهند. این دانشگاه با همکاری چندین دانشگاه مطرح جهان از کشور هایی مثل انگلستان و استرالیا سعی در ارتقای کیفیت برنامه های خود کرده است.
هم اکنون 4000 دانشجو از بیش از 50 کشور جهان در دانشگاه لیم کوک وینگ در حال تحصیل هستند . حضور این دانشجویان سبب ورود فرهنگ های گوناگون و متنوع به دانشگاه شده و درک آنها را از فرهنگ های مختلف جهان و چشم اندازهای بین المللی افزایش داده و تجربیات آموزش را غنی کرده است .

این دانشگاه از طریق ارتباط نزدیک با مراکز فن آوری و طراحی مالزی در زمینه های آموزشی و تحقیقاتی ، صنعت را وارد محیط آموزشی دانشگاه کرده است . این اقدام سبب شده است که دانشجویان حتی در هنگام تحصیل هم با طرح های زنده و واقعی صنعتی کار کنند .

روز چهارم :  4/خرداد/ 1387  (24 May 2008 )

پس از صرف صبحانه و طبق قرار قبلی ساعت 11:15 به سمت معبد چینی ها حرکت کردیم پس از بازدید و خرید و صرف نهار در یکی از شعبات مک دونالد قرار شد برنامه پارک آبی لغو گردد لذا تا ساعت 19:00 شب در آن مرکز خرید به خرید پرداخته و نهایتا جهت صرف شام و استراحت به هتل برگشتیم .

معبد چینی ها :

معبد های کوچک و بزرگ زیادی در کوالالامپور وجود دارد این معبد ها که نسبت به ادیان مختلف زیاد هم هستند بسته به اعتقادات مردم دارای رسم ورسومات خاص خود می باشد ضمن اینکه بازید آنها هم مجانی بوده و به شدت راجع به دین خود تبلیغ می کنند ( بروشور وCD  مجانی و... )

روز پنجم :  5/خرداد/ 1387  (25 May 2008 )

ساعت 0900 صبح جهت بازدید از برج مخابراتی به آنجا رفته و ضمن تماشای مناظر از بالای برج و گرفتن عکس یادگاری به سمت آکواریوم رفته که در نوع خود بسیار جذاب و دیدنی بود سپس از برجهای دو قلو دیدن کردیم که دارای تشریفات خاص بود از جمله تماشای مراحل ساخت آن از طریق فیلم سه بعدی ، در ادامه به سمت مرکز خرید ماینز رفته و پس از خرید ، از تونل یخی پارک ماینز ، قایق سواری در دریاچه ماینز و نهایتا رقص زیبای فواره ها استفاده و لذت بردیم .

برج مخابراتی کوالالامپور     K.L.Tower

 برج مخابراتی کوالالامپور با ارتفاع 421 متر پنجمین برج بلند دنیا به شمار می رود . ساخت آن چهار سال بطول انجامید و در اول اکتبر 1996 رسما افتتاح شده است سالن بازدید کنندگان در طبقه اول بالای برج و در ارتفاع 228 متری قرار دارد که از آنجا می توان تمامی شهر کوالالامپور و حومه آنرا دید . رستوران گردان و لوکس ( سری آنگاسا ) در طبقه دوم برج قرار دارد که برای رزرو میز در این رستوران باید یکماه زودتر اقدام شود .

سقف و محوطه ورودی برج به سبک مقرنس توسط استادکاران اصفهانی آینه کاری شده است . ساعت بازدید همه روزه 9 صبح تا 10 شب می باشد و بهای بلیط ۲۰ رینگت برای بزرگسالان و ۱۰ رینگت برای خردسالان می باشد .

آکواریم :

این آکواریوم در نزدیکی برج های دوقلو واقع شده است و دارای بخش های مختلفی است ، بازدید از آن همه روزه از ساعت ۱۱ صبح تا ۸ شب امکان پذیر است بهای بلیط آن برای بزرگسالان  ۳۸ رینگت و برای خردسالان ۲۶ رینگت می باشد .

برج های دوقلوی پتروناس  :     برج های پتروناس با ارتفاع 452 متر بلندترین برج های دوقلوی دنیا هستند این دو برج با معماری اسلامی مدرن خود یکی از زیباترین سازه های عصر حاضر به شمار می روند و هر کدام دارای 88 طبقه بوده که توسط پل دو طبقه ای در میان آنها در طبقه 41 و 42 به هم متصل شده اند . ساعات بازدید از این برج ها 9 صبح تا 5 عصر بوده ضمن اینکه لازم است قبل از ساعت 10 صبح  به محل مراجعه و ثبت نام نمود . پارک و مرکز خرید Suria KL cc در پائین این دو برج از مکانهای دیدنی و پر طرفدار می باشد .       

رقص فواره ها : در بخشی از پارک ماینز فضایی اختصاص یافته بود به بازی های محلی و از همه مهمتر رقص فواره ها ، در این مراسم با شکوه با استفاده از لیزر اشکال متحرک بسیار زیبا در زمینه آب ایجاد می شد که خارق العاده و وصف ناپذیر بود .

 روز ششم :  6/خرداد/ 1387  (26 May 2008 )

 در این روز قرار بود ابتدا از باغ گلهای ارکیده و سپس از شهر مدرن پوترا جایا دیدن کنیم . لذا ابتدا از این باغ زیبا دیدن کردیم که مملو از از گلهای رنگارنگ ارکیده بود با فضایی دلنواز  و مفرح والبته بسیار گرم و شرجی .... سپس از شهر مجلل و با شکوه و پایتخت سیاسی کشور مالزی که قرار است تا سال 2010 میلادی به بهره برداری 100 درصد برسد .

 پایتخت سیاسی ، پوتراجایا :

پوتراجایا یک شهر برنامه‌ریزی شده واقع در جنوب کوالالامپور و پایتخت اداری کشور مالزی است. چندین اداره دولتی از شهر متراکم و شلوغ کوالالامپور که بزرگترین شهر کشور است، به این شهر منتقل شدند. با این وجود، کوالالامپور همچنان به‌عنوان پایتخت ملی و قانونی مالزی به شمار می‌رود. پوتراجایا همانند کوالالامپور و جزیرهٔ لابوان، یک ناحیهٔ فدرال است . نام پوتراجایا پس از اولین نخست وزیر مالزی، تونکو عبدالرحمان پوترا و از روی نام او بر این شهر گذاشته شد. در زبان مالایی، واژهٔ «پوترا» که از سانسکریت ریشه گرفته، به معنی پادشاه و «جایا» به معنی عالی‌مقام یا پیروزمند است. توسعه شهر در سال ۱۹۹۷ در پی بحران اقتصادی کشورهای جنوب شرقی آسیا دچار وقفه شد. شهر به طور کامل از روی نقشه از پیش طراحی‌شده و نامتناسب با جمعیت کنونی‌اش ساخته شد، پل‌های بسیاری دریاچه مصنوعی پوتراجایا را در برگرفته‌اند. از جمله پل خواجو ، شانزه لیزه ، سیدنی ، سانفراسیسکو و...

بر اساس آمار سال ۲۰۰۷ جمعیت پوتراجایا برابر با ۵۰٬۰۰۰ نفر بوده است. اگرچه مالزی یک کشور چندقومی با مالایی‌ها، چینی‌ها، هندی‌ها، گروه‌های اوراسیایی است، اما معماری پوتراجایا تا حد زیادی به سبک عربی مدرن نزدیک است. ایده تاسیس پایتخت اداری جدید به‌عنوان جایگزین کوالالامپور، در اواخر سال ۱۹۸۰ و در زمان حاکمیت ماهاتیر محمد چهارمین نخست وزیر مالزی شکل گرفت. هدف از این کار، کاستن از تراکم کوالالامپور و فراهم کردن زمینه‌های ادامه توسعه این شهر به عنوان مرکز تجاری و مالی کشور بود. پوتراجایا در ۱۹ اکتبر ۱۹۹۵ بنیان نهاده شد و به عنوان سومین منطقه فدرال مالزی پس از کوالالامپور و لابوان معرفی شد.

روز هفتم :  7/خرداد/ 1387  (27 May 2008 )

این روز که آخرین روز حضور ما در مالزی محسوب می شد ( روز آزاد ) در گروههای دو تا چند نفره در سطح شهر پراکنده و عموما به خرید و دیدن سایر مراکز دیدنی شهر ( مراکز خرید شیک و مجلل با تمام امکانات و پاسخگوی هر نوع سلیقه و ذائقه ای ) سپری گشت . البته در کنار  زیبایی های این شهر صحنه های نه چندان خوشایندی هم به چشم می آمد وجود فقرا با پوشش بسیار نامناسب که کف خیابان ها ، کنار پل ها ، پارک ها و نیمکت ها خوابده بودند  یا زنان و دخترانی که به خود فروشی مشغول بودند و ... تا یادم نرفته از نرخ بنزین بگویم که لیتری حدود  600 تومان به پول ما بود .

 و بالاخره صبح روز هشتم:  8/خرداد/ 1387  (28May 2008 )

 درحاليکه شب قبلش تا دير وقت بيدار بوديم اما صبح ساعت 05:00 از خواب بيدار شده و با    چمدان هاي پر از سوغات سفر در لابي هتل منتظر اتوبوس مانديم تا بالاخره به فرودگاه رسيده و پس از انجام تشريفات معمول ساعت 11:30 به مقصد فرودگاه امام ره پرواز و حول و حوش ساعت 16:30 به وقت تهران به ايران رسيديم . 

 ناگفته های سفر :

-    در مراکز خرید برخی از دوستان همشهری بنده با همان لهجه محلی با فروشندگان مشغول چانه زنی بودند دیدن قیافه مبهوت فروشندگان از نظر من بسیار جالب و به یاد ماندنی بود

-    در دانشگاه مالتی مدیا حدود نیم ساعت برای تخلیه حافظه دوربین از گروه جدا شدم از آنجائیکه این دانشگاه بسیار بزرگ بود نتوانستم به گروه ملحق شوم لذا ضمن تماس با    لیدر گروه ایشان محل قرار را مسجد دانشگاه اعلام نمود که قرار بود در نماز جمعه هم شرکت نمائیم در مسیر از دانشجوی دختری آدرس مسجد را جویا شدم فهمیدم که ایرانی است ایشان با بی تفاوتی تاسف باری مسیر را به من نشان داد و گفت به کار من نمی آید اما فکر می کنم از این سمت باشد !

-    از این دست صحنه ها که متاسفانه از هموطنان ايراني در هواپیما ، سطح شهر ، مراکز خرید ، رستوران ها سر مي زد بسیار دیده می شد .

-    امکانات دانشگاهها هم در نوع خود جالب بود ، لابراتوارهاي مدرن و برخوردار از اسپانسرهاي بزرگ صنعتي و الکترونيکي جهان با کلاسهاي موکت شده ، ميز و  صندلي هاي شيک ، مجهز به کامپيوتر و ويدئو پروژکتور سقفي .

-    در پایان لازم می دانم از بانیان این برنامه ها نهایت تشکر و قدردانی را بعمل آورم و از گروه بسیار عالی و فرهیخته بخصوص از شخص آقای یزدان پناه که الگوی بنده در این سفر بودند چیزهای بسیاری از ایشان آموختم .

                   

    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 


مطالب مشابه :


سفرنامه مالزی

مدیریت پژوهشی دانشكده سما واحد چالوس مجتمع سايبر جايا ؛ در اين مجتمع دانشکده it




سفر با الاغ در اعتراض نمادين يک دانشجو +عکس

مدتي پيش يک دانشجوي دانشگاه چالوس در حرکتي نمادين به کمبود دانشجویان دانشکده سما




اسامی هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان چالوس

مجمع خیرین مدرسه سازچالوس - اسامی هیئت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان چالوس - خیرین




دانشگاه آزاد اسلامی ساری در چهار فصل 88

در مراسمی با حضور رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در سالن اجتماعات دانشکده سما دانشگاه




تاریخچه شنا

دانش آموز سما سما و رییس دانشگاه آزاد چالوس سپاس آموزش شنا به دانشجویان دانشکده




دومین جلسه شورای رؤسای واحد ها و مراکز آموزشی منطقه 3 سال 92 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس برگزا

دکتر مرتضی سام دلیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس سما حدود 000/10 چالوس 5 دانشکده




::NEWS:: همزمان با سراسر کشور جشن شکوفه ها در مدارس کجور مازندران برگزار شد

سایت گالری عکس نوشهر چالوس گالری ویدیو نوشهر چالوس روستای سما نخستین دانشکده میراث




فهرست دانشگاه‌های ایران

دانشکده سما واحد علی آباد کتول (سما) [۲۳۹] مؤسسه آموزش عالی طبرستان چالوس [۲۷۷]




دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن در یک نگاه

مدیر روابط عمومی واحد چالوس. تعداد کتابهای کتابخانه سما: 1500 جلد. تعداد دانشکده های مصوب : (2)




شرایط انتقالی و مهمان گرفتن دانشجویان دانشگاه آزاد

نجف آباد - نوشهر و چالوس ۲- در کليه واحد ها و مراکز آموزشي و آموزشکده هاي سما کميته




برچسب :