رئیس منطقه نفتی لاوان در گفتگو با مشعل خبر داد:

رئیس منطقه نفتی لاوان در گفتگو با مشعل خبر داد:


1224.jpg


همه امکانات در خدمت افزایش  برداشت از " سلمان"


Salman%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%


توسعه میدان های مشترک نفت و گاز از جمله مواردی است که به طور جدی و با تاکید وزیر نفت، در دستور کار مسوولان صنعت نفت کشور قرار گرفته و اولویت صنعت نفت در برنامه پنجم توسعه اعلام شده است، از این رو مقرر شده 35 درصد از منابع مالی تعیین شده در برنامه پنجم توسعه، معادل 50 میلیارد دلار به توسعه این میدان ها اختصاص پیدا کند.


salman1.jpg


یکی از میدان های مشترک ما در منطقه خلیج فارس، میدان سلمان است که برای کشورمان اهمیت خاصی دارد.این میدان که قبل از انقلاب آنرا " ساسان فیلد " می نامیدند، در سال 1346 با فعالیت شرکت آمریکایی لاپکو در این منطقه اغاز شد و در حال حاضر دو مجتمع نفت و گاز دارد که طرح توسعه سکوهای آن در دست انجام است.

تاکنون برای توسعه این میدان بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون دلار هزینه شده که 70 درصد آن سهم پیمانکار ایرانی بوده است.

محمود ابراهیمی، رئیس منطقه نفتی لاوان در گفتگو با مشعل در خصوص میدان سلمان و طرح توسعه آن می گوید:با توجه به این که میدان سلمان، در بخش نفت و گاز با کشور امارات مشترک است و در منطقه نفتی لاوان واقع شده، طرح توسعه آن اهمیت ویژهای دارد.

وی ادامه می دهد: این میدان که در خلیج فارس قرار گرفته است، تا منطقه خشکی لاوان 144 کیلومتر فاصله دارد و نفت آن از طریق خط لوله دریایی به این منطقه  انتقال می یابد.


DSC01265.JPG

 سکوی نفتی امارت(ABK)     


وی با بیان این که سه چهارم از مخزن میدان سلمان متعلق به ایران و یک چهارم آن در اختیار ابوظبی است، می گوید : کشور امارات با توجه به سهم خود، استحصال نفت و گاز از این میدان را به شرکت های خارجی واگذار کرده، حال آن که سه چهارم از حجم مخزنی که متعلق به ایران است در اختیار متخصصان و کارشناسان ایرانی قرار دارد و تمام عملیات بهره برداری از آن به همت این متخصصان صورت می گیرد. وی از تولید بهترین و سبک ترین نفت خام خلیج فارس با درجه API 36/5 در منطقه نفتی لاوان خبر می دهد و می افزاید : در حال حاضر روزانه 56 هزار بشکه نفت از میدان سلمان تولید می شود که به وسیله خط لوله دریایی به جزیره لاوان انتقال می یابد.

ابراهیمی با بیان این که در طرح توسعه میدان نفتی لاوان در بخش مربوط به نفت افزایش تولید نفت خام در دستور کار قرار دارد، در تبیین طرحهای در دست اقدام در بخش مربوط به نفت طرح توسعه میدان سلمان به حفاری 16 حلقه چاه های موجود نفتی و 7 حلقه از چاه های تزریق آب، احداث یک عدد سکوی گاز رانی و بازسازی و تعمیر تاسیسات موجود سطح الارضی و تعمیرات سکوهای 3 پایه سرچاهی اشاره می کند.

به گفته ابراهیمی نخستین فراورش نفت در میدان سلمان و فراورش نهایی در جزیره لاوان صورت می گیرد و سپس نفت در مخازن لاوان ذخیره می شود.


makhazen%20naft.JPG


رئیس منطقه نفتی لاوان ادامه می دهد : در جزیره لاوان امکان ذخیره 4/5 میلیون بشکه نفت وجود دارد و طی دو ماه آینده با احداث یک مخزن 500 هزار بشکه ای، امکان ذخیره سازی نفت در این جزیره به 5 میلیون بشکه افزایش می یابد.


DSC01396.JPG

دکل اطلس در حال حفاری چاه شماره 50


وی با اشاره به این که پیش از انقلاب میدان سلمان دارای 44 حلقه چاه نفتی بود، تصریح می کند : با توجه به فعالیت های اکتشافی که در سال های اخیر در این میدان صورت گرفته، تعداد چاه های موجود در این میدان در حال افزایش به 50 حلقه است، به گونه ای که چاه شماره 50 در این میدان در حال حفاری است و طی یک ماه اینده به بهره برداری خواهد رسید.

ابراهیمی عمر مخزن میدان سلمان را بیشتر از 40 سال عنوان می کند و اظهار می دارد: کارشناسان برای این میدان امکان افزایش تولید را پیش بینی کرده اند که این موضوع از سوی کارشناسان ومتخصصان منطقه نفتی لاوان در دست بررسی و اقدام است.

وی با بیان این که با تمام وجود برای برداشت از میدان سلمان تلاش می کنیم، خاطر نشان می کند: با برنامه ریزی و پشتیبانی که صورت می گیرد و همت و تلاش کارکنان شرکت نفت فلات قاره منطقه لاوان حداکثر رقابت را با طرف مشترک خواهیم داشت و برای 30 سال آینده، ظرفیت برداشت از این میدان مشترک را داریم.

ابراهیمی در ادامه به موضوع تزریق آب به میدان سلمان اشاره می کندو می گوید: روزانه 180 هزار بشکه آب را با فشار 150 بار به مخزن تزریق می کنیم که این موضوع به منظور نگهداشت فشار مخزن انجام می شود تا برداشت مستمری از منطقه صورت گیرد.

وی می افزاید: تقریبا در سال 86 در منطقه نفتی لاوان متشکل از سکوهای سلمان، بلال، رشادت و رسالت حدود 85 هزار بشکه نفت تولید می شد که با توجه به زیرساخت هایی که در سال 87 و 88 در این منطقه احداث شد و حمایت و پشتیبانی مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره (جناب آقای محمود زیرکچیان زاده)، تولید از این منطقه در سال گذشته به بیش از 100 تا 105 هزار بشکه رسید.

به گفته ابراهیمی اضافه تولید درر این منطقه علاوه بر سکوی سلمان شامل دیگر سکوها نیز بوده که بخشی از آن مربوط به احداث زیرساخت ها و بخش دیگر مربوط به دو دکل حفاری مستقر در این منطقه است.


تولید روزانه 500 میلیون فوت مکعب گاز


ga1.JPG


رئیس منطقه نفتی لاوان، فاصله میدان گازی سلمان با میدان نفتی آن را 4 کیلومتر  عنوان و تصریح می کند: در حال حاضر طرح توسعه میدان گازی سلمان از سوی شرکت پتروایران و شرکت متن در دست انجام است که در مراحل پایانی به سر می برد و قرار است به زودی گاز این مجتمع گازی از طریق لاوان به جزیره سیری فرستاده شود.

براساس طراحی های صورت گرفته، مقرر شده روزانه 500  میلیون فوت مکعب گاز از 9 حلقه چاه در میدان گازی سلمان و 100 میلیون فوت مکعب گازهای همراه نفت از این میدا استخراج و در سیری فراورش نهایی شود.

به گفته ابراهیمی در حال حاضر روزانه 60 میلیون فوت مکعب گاز توسط شرکت پتروایران از یک چاه برداشت می شود که این موضوع به دلیل انجام تست های نهایی روی دستگاهاست تا رفتار آن ها در مقابل برداشت نهایی  گاز سنجیده شود.

رئیس منطقه نفتی لاوان در پایان تولید روزانه 6 هزار بشکه میعانات از مخزن گازی دالان با حفر 6 حلقه چاه تولیدی گاز، احداث لوله های جدید انتقال گاز سرچاهی و نیز 2 عدد سکوی سرچاهی گازی، 1 سکوی اقامت کارکنان و یک سکوی دریایی فراورش گاز، انتقال و صادرات گاز میدان سلمان باخط لوله 30 اینچ به طول حدود 220 کیلومتر به سیری و از انجا به سکوی مبارک و منطقه عسلویه و احداث ایستگاه تقویت فشار گاز در سیری و همچنین سایر تجهیزات و تاسیسات لازم به منظور رسیدن به اهداف توسعه ای در این میدان را از جمله برنامه های در دست اقدام برای توسعه میدان سلمان در بخش مربوط به گاز برشمرد.

 


مطالب مشابه :


سیری در سیره نبوی (mohammad)

سیری در سیره نبوی نه تنها تمام جزیره العرب تحت نفوذ ثانیاً باید در استخدام وسیله برای




تولید نفت از میدان نفتی هنگام به روزانه 16 هزار بشکه رسید

طرح جمع آوری گازهای همراه جزیره سیری تا پایان امسال خبر داد و حجم استخدام در




سیری در سیره نبوی ... mohammad

سیری در سیره نبوی نه تنها تمام جزیره العرب تحت نفوذ ثانیاً باید در استخدام وسیله برای




رئیس منطقه نفتی لاوان در گفتگو با مشعل خبر داد:

به زودی گاز این مجتمع گازی از طریق لاوان به جزیره سیری های استخدام در




کابوس جزایر سه گانه

مطالب مستند و علمی و نیز ایجاد بانک مقالات، مدارک، نقشه و اسناد در زمینه خلیج فارس راه




عوامل موثر در تزریق آب

عوامل موثر در تزریق آب از عوامل تزریق آب می توان به دبی تزریق آب، ویسکوزیته نفت، فشار




برچسب :