پرسش و پاسخ

سوال : مرجع تصویب مطالعات طرحهای عمرانی چه کسی می باشد؟

  پاسخ:طبق ماده ۱۱ شرایط عمومی قراردادهای مشاوره خصوصا بند۵ تا ۱۱ تصویب مطالعات طرحهای عمرانی را برعهده کارفرما گذاشته است . 

سوال: آیا ازشرکتهای دولتی وابسته به وزارت بازرگانی بدون برگزاری مناقصه یا استعلام بها یا ترک تشریفات می توان خرید کرد ؟

پاسخ طبق بند ج ماده ۲۹ قانون برگزاری مناقصات خرید اموال منقول وغیر منقول کالا وخدمات با قیمت تعیین شده یا کمتر یا حقوقی که نرخهای آن از طرف مراجع قانونی ذیصلاح تعیین شده باشد الزام به برگزاری مناقصه نیست .

سوال : آیا در قرادادهای منعقده دستگاههای اجرایی با اشخاص حقوقی مبلغ مالیات بر ارزش افزوده قید می شود ؟

پاسخ : خیر .  با مالیات بر ارزش افزوده مانند کسورات سهم کارفرما اعمال می شود.

سوال : پرداخت وجه به شرکتهای مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده ای که در صورتوضعیتهای سال قبل از دستگاههای اجرایی مالیات ارزش افزوده را دریافت نکرده اند قانونی می باشد ؟ (سوال از آقاي شاه ولي)

پاسخ:طبق قانون ماليات بر ارزش افزوده، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هاي مربوط به آن و نيز پاسخ‌ معاون محترم ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي كشور طي نامه‌هاي شماره 947 مورخ 22/1/88 و 10364 مورخ 31/4/88 ، چنانچه واحد خدمات مشاوره‌اي يا پيمانكاري طرف قرارداد با دستگاه‌هاي اجرايي قبل از انعقاد قرارداد يا حين ارائه خدمات مطابق با مفاد ماده 18 قانون ماليات بر ارزش افزوده اقدام به ثبت‌نام نموده و مستندات مربوط به ثبت‌نام و مشمول بودن خود را به دستگاه اجرايي ارائه نمايد، كارفرما موظف است مبلغي معادل 3درصد  ناخالص هر صورتحساب مشاور و يا صورت‌ وضعيت پيمانكار به آن اضافه نموده و سپس پرداخت

سوال : وجه پرداختی بابت بند ب ماده ۱۱۷ قانون برنامه چهارم توسط آموزش و پرورش به تربیت بدنی و احتساب به هزینه از طرف تربیت بدنی به حساب دستگاه اجرایی عودت داده شده است در اینخصوص به چه نحوی باید اعمال حساب شود؟

پاسخ: این گونه وجوه در حساب سایر منابع واریز و می بایست در گروه حسابهای سایر منابع اعمال حساب شود.

سوال: آیا واگذاری اجرای پروژه های انفورماتیکی (فناوری اطلاعات ) در سقف معاملات کوچک و متوسط به اشخاص حقوقی و حقیقی متخصص که عضو شورای انفورماتیک نباشند یا فاقد گواهینامه از شورا باشند قانونی است یا خیر؟

پاسخ : به استناد بخشنامه شماه ۱۰۳۵۵۶/۱۰۰ مورخ ۷/۱۱/۸۷ معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور ملاک واگذاری پروژه های انفورماتیکی(فناوری اطلاعات) در سقف معاملات کوچک و متوسط صرفا داشتن تخصص در این زمینه است و نیاز به داشتن مجوز یا گواهینامه از شورای عالی انفورماتیک نمی باشد.

بخشنامه شماره 103556/100

سوال: آیا آموزش و پرورش و واحدهای تابعه ان از پرداخت ۵/۱ درصد عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده که سهم شهرداری می باشد معاف است یا خیر؟

پاسخ: با توجه به استعلام صورت گرفته از معاونت مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی قانون مالیات بر ارزش افزوده از جمله قوانین آمره کشور محسوب گردیده که در رابطه با عرضه کلیه کالاها و ارائه خدمات در ایران و همچنین واردات آنها صرفنظر از خصوصی یا دولتی تلقی شدن اشخاص لازم الاجرا است و اینکه مقررات بند ۶۲ قانون بودجه سال ۸۸ در رابطه با آن قسمت از عوارض است که مستقیما به شهرداری ها پرداخت می گردد لذا معافیت مذکور قابل تسری به قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی باشد.

سوال:  نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شرکتهای طرف قرارداد یا خرید چگونه می باشد؟

پاسخ : جهت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده رعایت نکات زیر الزامی است:

- دریافت فرم ثبت نام اینترنتی مودی

- دریافت گواهی (رسید) اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده دوره قبل

- نامه مطالبه مالیات بر ارزش افزوده از طرف ارائه کننده کالا یا خدمت

نحوه اعمال مالیات بر ارزش افزوده در قراردادهای مشاوره و پیمانکاری

سوال: آیا کمک هزینه ازدواج به فرزندان بازنشسته متوفی قابل پرداخت می باشد؟

با توجه به قانون اصلاح پاره ای ازمقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل خانواده ها و سایر کارکنان مصوب ۱۳/۲/۷۹ مجلس شورای اسلامی و نظر کمیته تخصصی کمک هزینه ازدواج فوق الذکر قابل پرداخت می باشد.

سوال: آیا  هزینه سفر و نقل و مکان به زوجین شاغل دولت قابل پرداخت می باشد؟

 بله به شرط تغییر محل جغرافیایی زوجین و همچنین به مستخدمینی که در محل جغرافیایی غیر از محل استخدام اولیه بازنشسته یا از کار افتاده میشوند قابل پرداخت می باشد.

سوال: مبنای محاسبه هزینه سفر و نقل و مکان چیست؟

 (هزینه سفر = یک پنجم ضریب حقوق) و (هزینه نقل و مکان = تا ۱۵۰ کیلومتر معادل نصف یکماه حقوق و مزایا (فوق العاده شغل) و تفاوت تطبیق و بیش از ۱۵۰ کیلومتر معادل یکماه حقوق و مزایا (فوق العاده شغل) و تفاوت تطبیق.)

سوال: آیا سپرده حسن انجام کار مشاور را می توان در قبال مطالبات مشاور مسترد نمود؟

 

آيا اخذ هزينه آگهي در مناقصه و مزايده از برنده مربوط، مجاز مي‌باشد؟

براساس ماده 8 آيين‌نامه معاملات دولتي مصوب 27/ 12/ 1349 دستگاه مناقصه‌گزار در صورتي كه ذكر شرايط خاصي را علاوه بر آنچه در ماده 7 ذكر شده است لازم تشخيص دهد، مشروط بر اينكه با قوانين و مفاد اين آيين‌نامه مغاير نباشد مي‌تواند در متن آگهي يا در نقشه‌ها و برگ شرايط مشخصات درج نمايد بطوري كه عموم داوطلبان قبل از تسليم پيشنهاد از مفاد آن اطلاع حاصل كنند. بنابراين نظر به اينكه ماده مورد اشاره براي مزايدات جاري بوده و همچنين مغاير با قانون برگزاري مناقصات و آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي اجرايي آن نمي‌باشد به عنوان يك رويه و راهنما مورد استفاده قرار گرفته و چنانچه اخذ هزينه آگهي مناقصه و مزايده از برنده آن در آگهي يا اسناد مناقصه ذكر گردد منعي براي دريافت آن وجود نداشته و خللي در روند مناقصه ايجاد نمي‌نمايد. بديهي است پرداخت هزينه آگهي از محل اعتبارات دستگاه اجرائي نيز بلامانع مي باشد. شايان ذكر است در صورتي كه مبلغ، تعداد و نوع آگهي در اسناد يا آگهي ذكر نگرديده و صرفاً به اعلام اخذ هزينه آگهي از برنده اكتفا گردد در اين حالت اخذ هزينه‌هاي معمول براي انتشار دو تا سه نوبت در روزنامه‌هاي كثيرالانتشار به قيمت دولتي منطقي بوده و چنانچه برگزاركننده مناقصه يا مزايده بخواهد علاوه بر درج دو تا سه نوبت در روزنامه‌هاي كثيرالانتشار، از طريق ساير رسانه‌ها نظير روزنامه‌ها، هفته‌نامه‌ها، ماهنامه‌ها و ساير جرايد و همچنين اعلان از طريق راديو و تلويزيون و يا شبكه‌هاي الكترونيكي و نظاير آن اقدام به انتشار آگهي‌ نمايد بايد مبلغ يا تعداد و نوع آگهي را براي در نظر گرفتن هزينه مربوطه در پيشنهاد قيمت توسط شركت‌كننده در اسناد اعلام نمايد.

سوال : با توجه به تبصره هاي ۱و ۲ ماده ۳۱ قانون محاسبات عمومي ذيحساب مي بايست زير نظر رييس دستگاه انجام وظيفه نمايد آيا اين امر باعث ايجاد تعارض در وظايف نظارتي ذيحساب نمي شود؟ (سوال از آقاي علي قلندري)

پاسخ:

 سوال  : ماموريت روزانه بدون بيتوته قابل پرداخت مي باشد يا خير؟

پاسخ : بله با توجه به اينكه در بند ۱۲ تصويبنامه ۵۴۰۱۷/۶۴۵۸۵ مورخ ۹/۳/۸۹ هيات وزيران صرفا نرخ ماموريت با بيتوته را تغيير داده است و ماموريت روزانه بدون بيتوته به روال گذشته قابل عمل مي باشد.

سوال: در خصوص ماده 49 ضوابط اجرای بودجه 89که پرداخت پرسنلی از محل طرح را ممنوع کرده است تکلیف کارکنان طرح چیست با عنایت به اینکه فصل 7 در موافقت نامه پیش بینی شده است. ( سوال از آقای محمد رضا ثانی حیدری)

پاسخ: با توجه به اینکه کارکنان طرح به موجب تبصره۶۰ قانون بودجه سال ۶۴ به کار گرفته و اعتبار آن نیز در فصل هفتم طرح مورد نظر پیش بینی گردیده است  فلذا منظور از پرداختهای پرسنلی مربوط به کارکنان غیر طرحی می باشد.

سوال: نظر به اينکه جمعيت هلال احمر جزء ‌ نهادها و مؤسسات عمومي غير دولتي است (تبصره ماده 5 قانون‌محاسبات عمومي كشور). خواهشمند است با ذکر دلايل و مستندات قانوني توضيح بفرماييد وظايف قانوني جمعيت هلال احمر با توجه به اينکه هم از بودجه عمومي و هم از منابع داخلي استفاده مي کند در خصوص رعايت قوانين و مقررات مالي محاسباتي چيست ؟ 1- ايين نامه تحرير دفاتر قانوني 2- صورتهاي مالي 3- گزارش حسابرسي وبازرسي قانوني 4- تصويب صورتهاي مالي بر چه اساسي است و وظايف فوق دقيقا بر عهده چه کساني است . (مسعود گودرزی)

پاسخ:

 نهاد های عمومی غیر دولتی در خصوص اعتباراتی که از محل بودجه دریافت می کنند می بایست مطابق قانون محاسبات عمومی و دستورالعملهای مربوط اقدام نمایند و در خصوص سایر منابع و درآمد های خود مانند اشخاص حقوقی مکلف به نگهداری دفاتر قانونی و سای تشریفات قانونی می باشند.

سوال : در خصوص وضعیت بیمه خدمات درمانی جانباز و خانواده اش با توجه به بخشنامه جدید چگونه باید عمل کرد در این بخشنامه آیا کل درصد کارمند توسط دستگاه پرداخت می شود و یا به گونه ای دیگر باید عمل شود؟

 پاسخ:به استناد بند ج ماده ۳۷ قانون برنامه سوم توسعه تنفیذی در ماده ۹۹ قانون برنامه چهارم توسعه ۱۰۰٪ حق بیمه  جانبازان به عهده دولت می باشد .

سوال:با توجه به بخشنامه جناب دهکردی در خصوص پرداخت حق ماموریت که فرمول محاسه آن تغییر کرد آیا تفاوت تطبیق نیز که از آن کسور کسر می گردد در محاسبه ماموریت باید لحاظ شود یا خیرمجمع ذیحسابان تهران معتقدند که بخشنامه اشتباه است و باید در محاسبه ماموریت لحاظ گردد نظر شما چیست؟

پاسخ:

سوال:آیا برای کارفرما الزام قانونی مبنی بر استفاده از خدمات مشاور صاحب صلاحیت برای نظارت براجرای پروژه های عمرانی وجود دارد ؟اگر پاسخ مثبت است استناد آن چیست ؟

پاسخ:

سوال: باتوجه به بند4لايحه قانوني نحوه استفاده ازخودروهاي دولتي وفروش اتومبيل هاي زائد اجاره خودروسواري جهت ادارات دولتي از سوي شركتها داراي رتبه وصلاحيت دار نه اشخاص مجاز است؟ (سوال از آقای باقر بهرامی)

پاسخ:

بله


مطالب مشابه :


قانون مالیات بر ارزش افزوده

تبصره 4 _ مالیات بر ارزش افزوده و مرزی و جانبازان میزان معافیت مالیات بر




قانون مالیات بر ارزش افزوده

تبصره 4 _ مالیات بر ارزش افزوده و عوارض به معافیت های مرزی و جانبازان انقلاب




تصویب‌نامه راجع به معافیت سازمان بیمه سلامت ایران از قانون مالیات بر ارزش افزوده...

ایران از قانون مالیات بر ارزش افزوده به معافیت سازمان بیمه مقررات جانبازان




اقلام مشمول و غیر مشمول مالیات برای تهیه لیست حقوق و دستمزد

علاوه بر معافیت های فوق از پرداخت مالیات بر درامد مالیات بر ارزش افزوده




همه چیز در مورد قانون مالیات بر ارزش افزوده

سازمان مالیات بر ارزش افزوده و به معافیت های مرزی و جانبازان انقلاب




پرسش و پاسخ

قانون مالیات بر ارزش افزوده از لذا معافیت مذکور بیمه جانبازان به




برچسب :