22 رئیس دانشگاه در آستانه پایان حکم ریاست/ روزهای پر انتصاب وزیر علوم

کد خبر: 11338 تاریخ درج:  24 /مرداد /1389 22 رئیس دانشگاه در آستانه پایان حکم ریاست/ روزهای پر انتصاب وزیر علوم روسای بیش از 20 دانشگاه کشور که به پایان فرصت چهار ساله مندرج در حکمشان رسیده یا در آینده ای نزدیک به این زمان می رسند در انتظار تعیین تکلیف وزیر علوم به سر می برند لذا وزیر علوم روزهایی پر از انتصاب یا سرشار از ابقا در دانشگاههای کشور و یا تلفیقی از این دو را پیش رو دارد. کد خبر: 11338 تاریخ درج:  24 /مرداد /1389


به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آئین نامه مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، رئیس هر دانشگاه یا موسسه آموزش عالی، بر حسب مورد از جانب وزیر علوم یا وزیر بهداشت به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد خواهد شد و
پس از تٱیید شورا با حکم وزیر به مدت چهار سال به اجرای وظایف خود خواهد پرداخت. همچنین تمدید این مدت بلامانع است.

روسای چهار دانشگاه از زمان دولتهای هفتم و هشتم هنوز تغییری نکرده است

حکم ریاست چهار تن از افرادی که در حال حاضر رئیس دانشگاه هستند بارها تمدید شده است. یعنی در جمع روسای دانشگاهها افرادی هستند که با سابقه بیش از 12 سال ریاست بر یک دانشگاه با تمدید حکم شورای عالی انقلاب فرهنگی کماکان رئیس آن دانشگاه هستند. حکم ریاست سعید سهراب پور بر دانشگاه صنعتی شریف در آخرین روزهای سال 76 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر شده و پس از سه بار تمدید آن حکم، وی هنوز رئیس دانشگاه صنعتی شریف است.

محمدرضا چناقلو از دیگر روسایی است که پس از دو بار تمدید حکم ریاستش کماکان رئیس دانشگاه صنعتی سهند است. حکم احمد اکبری برای ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان در مهر ماه 81 و حکم ملک سلیمانی مهرنجانی برای ریاست دانشگاه اراک در آبان ماه 81 به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و آنها هنوز پس از قریب 8 سال عهده داری ریاست این دانشگاهها کماکان به فعالیت مدیریتی خود ادامه می دهند.

روسای دانشگاههای امیرکبیر و فردوسی مشهد در راه تمدید حکم ریاست

فرصت چهار ساله روسای دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و فردوسی مشهد یکسال است که به اتمام رسیده و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بدون تغییر در رئیس این دو دانشگاه گویا راغب به تداوم قرارگیری سکان مدیریتی دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و فردوسی مشهد در دستان علیرضا رهایی و علیرضا عاشوری است.

اتمام زمان چهار ساله حکم ریاست 22 رئیس دانشگاه تا پایان سال 89   

حجت الاسلام سید صدرالدین شریعتی در دانشگاه علامه طباطبایی، محمد حسین رامشت در دانشگاه اصفهان و رضا صادقی سرابی در دانشگاه لرستان نیز حدود 6 ماه از اتمام فرصت چهار ساله مندرج در احکامشان می گذرد و هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند. همچنین فرصت چهار ساله ریاست برای 11 رئیس دانشگاه در تابستان امسال به سر می آید و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این شرایط برای تعیین تکلیف اداره هر کدام از این دانشگاهها دو راه بیشتر ندارد یا فرد جدیدی را به عنوان سرپرست دانشگاه معرفی کند یا بر اساس آئین نامه مدیریت دانشگاهها حکم رئیس قبلی را تمدید کند.

فرصت چهار ساله مندرج در احکام روسای 11 دانشگاه علم و صنعت ایران، هنر تهران، یزد، ارومیه، بیرجند، صنعتی شاهرود، تربیت معلم سبزوار، خلیج فارس بوشهر، هنر اصفهان، یاسوج و بجنورد در تابستان امسال به پایان می رسد. همین وضعیت در ضمن سال تحصیلی جدید و تا قبل از پایان سال 89 برای روسای دانشگاههای الزهرا (س)، شاهد، سمنان، هرمزگان، زابل، تفرش، ملایر و علوم و فنون دریایی خرمشهر نیز ایجاد می شود.

تصمیم گیری جهت ریاست آتی 22 دانشگاهی که زمان حکم رئیسان آنها پایان یافته یا طی چند روز و چند ماه آتی به پایان می رسد، روزهایی پر از انتصابات جدید یا سرشار از ابقا در دانشگاهها و یا تلفیقی از این دو را را پیش روی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار می دهد. این روزها که روسای این 22 دانشگاه در انتظار تمدید ریاست یا معرفی فردی جدید برای سرپرستی دانشگاه خود به سر می برند، کامران دانشجو ناگزیر به افزایش شناخت خود از دانشگاهها و روسای فعلی آنهاست و گریزی نیست که چندین گزینه در هر دانشگاه به عنوان گزینه ریاست دانشگاه در نظر داشته باشد.       

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از آغاز مرداد ماه تا امروز نسبت به تغییر روسای دانشگاههای کرمان، ولیعصر (عج) رفسنجان، مازندران، صنعتی خواجه نصیر، جامع علمی کاربردی و صنعتی شیراز اقدام کرده است.

متوسط عمر مدیریتی روسایی که طی یک ماه اخیر با تصمیم کامران دانشجو وزیر علوم کنار گذاشته شده اند 5/4 سال است. بر این اساس به غیر از دانشگاه خواجه نصیر و مازندران روسای چهار دانشگاه دیگر که به تازگی از جایگاه ریاست دانشگاه کنار رفته اند دارای سابقه بیش از 5 ساله در تصدی ریاست دانشگاه هستند. روسای دانشگاههای مازندران و صنعتی خواجه نصیر نیز در 5/2 سال اخیر رئیس دانشگاه بودند.

بنابراین کامران دانشجو وزیر علوم تنها درگیر تصمیم گیری برای ریاست دانشگاههایی نیست که فرصت چهار ساله مندرج در احکام روسایشان به پایان رسیده است بلکه دانشگاههایی که رئیسان آنها عمر مدیریتی 2 ساله نیز دارند ممکن است مورد توجه وزیر برای تغییر رئیس قرار گیرند همان طور که دانشگاه صنعتی خواجه نصیر قرار گرفت. دانشگاههای شهید بهشتی، تهران، تبریز، بوعلی همدان، کاشان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، تربیت معلم آذربایجان،ایلام، علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین و علوم پایه دامغان از این دست دانشگاهها هستند.

به گزارش مهر، در سال 84 با تصمیم محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت نهم تغییرات گسترده ای در مدیریت دانشگاهها اتفاق افتاد. کامران دانشجو نیز پس از اینکه به عنوان وزیر علوم در دولت دهم فعال شد به تدریج تعدادی از روسای دانشگاهها را مورد تعویض و جابجایی قرار داد اما دست به تغییرات گسترده نزد و تا مدتها هیچ تغییری در مدیریت دانشگاهها جز دانشگاه پیام نور صورت نگرفت. در دانشگاه پیام نور نیز به واسطه حضور سید محمد حسینی به عنوان وزیر ارشاد اجبار برای تعیین رئیس جدید وجود داشت. 

کامران دانشجو از زمانی که سکان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را در دست گرفته است رأس مدیریتی 13 دانشگاه تحت پوشش این وزارتخانه را تغییر داده و روسای بیش از 50 دانشگاه همچنان از زمان دولت های هفتم، هشتم و نهم به کار خود ادامه می دهند.

اما یک واقعیت وجود دارد که نیمی از این 50 رئیس دانشگاه در پایان فرصت چهار ساله ای قرار دارند که در آئین نامه مدیریت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای آنها در نظر گرفته شده است. به این ترتیب طبیعی است که این روسا با پایان یافتن این فرصت 4 ساله دو راه دارند. یا برای ادامه فعالیت و ابقا برنامه ریزی کنند و یا آماده معرفی فرد جدیدی برای سرپرستی دانشگاه باشد.

جدول زمانی تأیید روسای دانشگاهها از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی

رئیس دانشگاه

سمت

تاریخ صدور تأیید ریاست توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی

دکتر ملک سلیمانی مهرنجانی

رئیس دانشگاه اراک

14 / 8 / 81

دکتر حسن صدقی گمچه

رئیس دانشگاه ارومیه

20 / 4 / 85

دکتر محمدحسین رامشت

رئیس دانشگاه اصفهان

16 / 12 / 84

دکتر محبوبه  مباشری

رئیس دانشگاه الزهرا(س)

5 / 10 / 85

دکتر عباس قربانی

رئیس دانشگاه ایلام

27 / 6 / 86

دکتر محسن طالب زاده

رئیس دانشگاه بجنورد

28 / 6 / 85

دکتر زلفی گل

رئیس دانشگاه بوعلی همدان

27 / 11 / 88

کتر محمدرضا میری

رئیس دانشگاه بیرجند

26 / 2 / 85

دکتر حسن زیاری

رئیس دانشگاه پیام نور

13 / 11 / 88

دکتر محمد تقی علوی

رئیس دانشگاه تبریز

3 / 9 / 88

دکتر محمدامینی فرد

رئیس دانشگاه تربیت معلم آذربایجان

1 / 5 / 87

دکتر عباس محمدیان

رئیس دانشگاه تربیت معلم سبزوار

28 / 6 / 85

دکتر سیدسلمان نورآذر خشکناب

رئیس دانشگاه تفرش

9 / 8 / 85

دکتر فرهاد رهبر

رئیس دانشگاه تهران

30 / 11 / 86

دکتر حسن تاجیک

رئیس دانشگاه خلیج فارس

23 / 3 / 85

دکتر احمد قنبری

رئیس دانشگاه زابل

11 / 7 / 85

دکتر علی خیرالدین

رئیس دانشگاه سمنان

9 / 8 / 85

دکتر احمد اکبری

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان

2 / 7 / 81

دکتر کامیار  ثقفی

رئیس دانشگاه شاهد

15 / 12 / 85

دکتر احمد شعبانی

رئیس دانشگاه شهید بهشتی

4 / 4 / 87

دکتر علیرضا رهایی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر

26 / 2 / 84

دکتر محمدرضا چناقلو

رئیس دانشگاه صنعتی سهند

15 / 9 / 79

دکتر علی مرادزاده

رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود

28 / 6 / 85

دکتر سعید سهراب پور

رئیس دانشگاه صنعتی شریف

12 / 12 / 76

دکتر سید صدرالدین شریعتی

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی

16 / 12 / 84

دکتر محمدسعید جبل عاملی

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران

28 / 6 / 85

دکتر علی حقیقی اصلی

رئیس دانشگاه علوم پایه دامغان

16 / 11 / 86

دکتر رامین رحمانی

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

29 / 5 / 87

دکتر پرویز باورصاد احمدی

رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

11 / 7 / 85

دکتر علیرضا عاشوری

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد

16 / 7 / 84

دکتر سیدجواد ساداتی نژاد

رئیس دانشگاه کاشان

27 / 6 / 86

دکتر محمدتقی بیگی نصیری

رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

27 / 6 / 86

دکتر حاتم زاده

رئیس دانشگاه گیلان

23 / 3 / 85

دکتر رضا صادقی سرابی

رئیس دانشگاه لرستان

16 / 12 / 84

دکتر حسن زمانیان

رئیس دانشگاه ملایر

11 / 7 / 85

دکتر عباسعلی ایزدی

رئیس دانشگاه هنر

20 / 4 / 85

دکتر فرهنگ مظفر

رئیس دانشگاه هنر اصفهان

28 / 6 / 85

دکتر محمدعلی کی‌نژاد

رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز

رئیس

دکتر احمد نوحه‌گر

رئیس دانشگاه هرمزگان

11 / 7 / 85

دکتر اردوان ارژنگ

رئیس دانشگاه یاسوج

23 / 3 / 85

دکتر سیدعلی محمد میرمحمدی میبدی

رئیس دانشگاه یزد

28 / 6 / 85

روزهای پر از ابقا پیش روی وزیر علوم

به گزارش مهر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اخیرا طی اطلاعیه ای هرگونه تصمیم کلی برای تغییر روسای دانشگاهها را تکذیب کرده است لذا در صورتی که تغییرات قابل توجهی در انتظار روسای دانشگاهها نیست به زودی شاهد ابقای روسای فعلی که حکم چهار ساله آنها پایان یافته است خواهیم بود.

انتظار رئیسی که 4 سالش به سر آمد

حسن تاجیک رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر که حکم چهار ساله ریاستش پایان یافته است در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "شورای عالی انقلاب فرهنگی معمولا برای روسای دانشگاهها حکم چهار ساله صادر می کند. اکثر روسای دانشگاهها چهار سال مندرج در حکمشان به اتمام رسیده است. حال وزیر علوم اختیار دارد از این موقعیت استفاده کند و افراد دیگری را به عنوان رئیس این دانشگاهها انتخاب کند."

تاجیک افزود: "حال که اکثر روسای دانشگاهها چهار سالشان را سپری کرده اند یا باید حکمشان تمدید شود یا فرد دیگری به عنوان سرپرست دانشگاه تعیین شود. بسیاری از روسای دانشگاهها در حال حاضر بلاتکلیف هستند چرا که حکم مأموریتشان تمام شده و مرتب در دانشگاه می گویند که آیا فلانی در ریاست دانشگاه ماندنی است یا رفتنی ..."

رئیس دانشگاه هنر اصفهان: وزیر علوم تا پایان شهریور ماه تکلیف روسای دانشگاهها را روشن می کند 

فرهنگ مظفر رئیس دانشگاه هنر اصفهان که در آستانه اتمام مهلت چهار ساله مندرج در حکم ریاستش است نیز در گفتگو با مهر گفت: "بر اساس خبری که دارم فکر کنم وزیر علوم تا پایان شهریور ماه تکلیف همه مان را روش می کند."

در این گزارش تعدادی از دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد بحث قرار نگرفتند چراکه تعداد زیادی از دانشگاهها در حال حاضر با سرپرست اداره می شوند نه رئیس.

دانشگاههای بین المللی امام خمینی (ره)، تربیت مدرس، تربیت معلم تهران، جامع علمی - کاربردی، دریانوردی و علوم دریایی چابهار، رازی کرمانشاه، زنجان، شیراز، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، شهرکرد، صنعتی ارومیه، صنعتی شیراز، صنعتی اصفهان، صنعتی بابل، صنعتی بیرجند، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، قم، کردستان، مازندران، محقق اردبیلی، مراغه و ولی عصر (عج) رفسنجان در حال حاضر با سرپرست اداره می شوند.


مطالب مشابه :


تاريخ‌ و محل‌ ‌ توزيع‌ كارت‌، تاريخ و محل برگزاري آزمون جامع وارزيابي حرفه اي

دانشگاه جامع علمی- کاربردی سازمان مدیریت صنعتی در ورودی دانشگاه. 3. دانشگاه ارومیه :




دانشگاه علمی کاربردی در کنکور کاردانی به کارشناسی

دانشگاه علمی کاربردی در کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه مرکز آموزش علمی مدیریت صنعتی




نحوه دریافت کارت شرکت در ازمون

مرکز آموزش علمی کاربردی مدیریت دانشگاه جامع علمی مرکز آموزش علمی کاربردی شرکت صنعتی




دریافت کارت ورود به جلسه کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه جامع علمی کاربردی سال93 و ویرایش اطلاعات

سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی. دانشگاه بین الملل ارومیه. کاربردی مدیریت صنعتی




دانشگاه جامع علمی- کاربردی مرکز بوکان

دانشگاه جامع علمی کار طراحی، مدیریت کاربردی نقشه کشی صنعتی به روش




نمرات میان ترم درس طرح ریزی و تعمیرات و نگهداری

و نگهداری رشته مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی ، جامع علمی کاربردی و علمی; اسرار




اسامی هیئت علمی مدیریت دانشگاه شهید بهشتی تهران

اسامی هیئت علمی مدیریت دانشگاه اعضاء هیات علمی گروه مدیریت صنعتی کاربردی




22 رئیس دانشگاه در آستانه پایان حکم ریاست/ روزهای پر انتصاب وزیر علوم

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آئین نامه مدیریت دانشگاه صنعتی ارومیه، بیرجند، صنعتی




برچسب :