تحلیل سوالات کنکور سراسری 90

 تعداد تست به تفکیک درس

تعداد تست ریاضیات

دیفرانسیل

هندسه

گسسته

55

24

16

15

پراکندگی سوالات در کتاب های هندسه دبیرستان

هندسه 1

هندسه 2

هندسه تحلیلی

2

6

8

تبصره:البته سوال هندسه 1و2 ترکیبی انتخاب شده است تست مستقیما از هندسه 2 طرح شده است اما برای حل از فصل های  هندسه 1 استفاده شده است.

چند نکته قابل قبول در مورد سوالات کنکور سراسری 90

*-اشاره به تمرینهای کتاب درسی و استفاده از آنها به عنوان منابع طرح تست

*- انتخاب  مفاهیم اساسی در هندسه  برای طرح تست

*-پراکندگی سادگی ودشواری سوالات در کل سوالات

جند نصحیت به طراحان کنکور سال 90

*-دقت بیشتر به  طرح تست به خصوص به مفاهیم اساسی وبنیادی  که اشباه فنی در صورت سوال دیده نشود .

  *-عدم انتخاب خیلی از مفاهیم اساسی کتاب درسی به خصوص در هندسه تحلیلی و استفاده از تست های تکراری از مباحثی که قبلا به کررا تکرا ر شده است به عنوان مثال ار دوران محور ها که همه ساله اهمیت داده می شد سوالی طرح نشده یا از سهمی سالهاست که سوالی طرح نمی شود .

 

تست 125-این تست از فصل اول هندسه 2 (استدلال در هندسه ) انتخاب شده و ترکیبی از دو مسله 9 و11 صفحه ی21  کتاب است سوال مفاهیمی چون "مساحت" و"شکل حاصل از نیمساز حاصل زاویه های داخلی چهار ضلعی ها " مورد بررسی قرار داده است. نوع طرح سوال جدید به نظر می رسد .برای حل تست کافی است  دانش آموز تمرینهای صفحه 21 و22 کتاب درسی را خوب حل کرده باشد .

 

تست126-این تست ترکیبی از دو فصل  "مساحت"و"تشابه"هندسه 1 (فصل 2و 3 ) انتخاب شده است تست مستقیما از ایده اثبات قضیه تالس الگو برداری شده است . دانش آموز اگر اثبات قضیه تالس و مساحت  اشکالی چون مثلث وذوزنقه و همچنین رابطه بین مثلث های متشابه ومساحت را بداند به سادگی تست را حل می کند  این تست قبلا در سال 89 برای کنکور خارج کشور طرح شده بود

 

تست127=تست از فصل 4 هندسه 1 (شکل های فضایی ) .انتخاب شده و مباحثی چون مکعب ومنشور را مورد بررسی قرار داده که سوال محاسباتی به حساب می اید مشابه این تست قبلا در سالهای سراسری 88 خارج از کشور و... طرح شده بود .

 

تست 128-سوال از هندسه 2 فصل اول (استدلال در هندسه ) به همراه ویژگیهای مثلث قائم الزاویه (فصل 2 از هندسه 1 طرح شده این سوال از مسله 14و16 صفحه 22 الهام گرفته است . دانش آموز اگر تمرینهای این صفحه از کتاب و ویژگیهای مثلث قائم الزاویه را بداند به راحتی تست را جواب می دهد در ضمن این تست جزئ تست های سبک ولی محاسباتی محسوب می شود . نوع تست جدید نیست قبلا مشابه ان طرح شده است .

 

تست129-تست از فصل2  هندسه  2(دایره ) انتخاب شده است تست اشاره به رابطه طولی و نزدیکترین نقطه نسبت به دایره را دارد  اتنخاب سوال خوب است دانش آموز برای حل نیاز دانست رابطه طولی در دایره – فاصله نزدیکترین نقطه روی دایره نسبت به یک نقطه دلخواه دارد . کافی است تمرینهای صفحه 78 ومثالهای صفحه 74 تا 78 را خوب حل کرده باشد .مشابه این تست قبلا طرح شده است

 

تست 130- تست از فصل 2 هندسه 2 (دایره )  انتخاب شده است  در صورت تست نوعی ابهام وجود دارد بهتر بود شکل مسله به همراه سوال رسم می شد . اما تست اشاره به طول مماس مشترک دو دایره دارد که در کتاب صفحات 79 تا 83 به ان پرداخته است این تست اشاره به ویژگیهای مثلث قائم الزاویه دارد که دانش  آموز برای حل تست باید این ویژگیها را بشناسد. نوع تست جدید است .برای حل تست نیاز به تمرین وممارست در قسمت تست های دایره هندسه 2 است.

 

تست 131-تست از فصل سوم هندسه 2 ( تبدیل) انتخاب شده است این تست از تمرین صفحه 122 الهام گرفته است هر چند این سوال در تمرین این صفحه وجود ندارد .مشابه این سوال تا به حال در کتاب امتحانات نهایی سابقه ندارد چرا که مرکز تجانس در کتاب درسی مبدا مختصات است از این نوع تست فراتر از کتاب درسی است دانش اموز علاوه بر دانستن تصویر خط نسبت به تبدیل که صفحات ( 112تا122) کتاب امده . باید تست های فراتر از کتاب را در این مورد تمرین می کرد لذا این تست جزئ تست های سنگین آزمون به حساب می اید .

 

تست 132-تست از فصل چهارم کتاب هندسه 2 "هندسه در فضا " انتخاب شده است این تست اشاره دارد به مبحث خط وصفحه های عمود برهم . این تست از تمرین 8 صفحه ی155 الگو برداری شده است . اگر دانش آموز تمرین را حل کرده باشد خیلی راحت از عهده تست بر می اید در ضمن دانش امور رابطه ""فیثا ""و اصل اول مکان هندسی راباید بداند نوع تست جدید ونوع اوری خوبی در طرح تست وجود دارد .

تست 133-تست از فصل اول هندسه تحلیلی وجبرخطی ( بردار) انتخاب شده است اشاره دارد به مبحث قرینه بردار نسبت به بردار دیگر که در صفحه15و16 کتاب امده  . این تست دارای اشتباه فنی است چرا که اندازه هر بردار واندازه قرینه ان بردار باید برابر باشد که طراح به نکته دقت نکرده زیرا است . اگر طراح در طرح تست دقت می کرد وبه نکات فنی توجه می کرد نوع تست تست خوبی است که دانش اموز  با مفاهیم چون ""تصویر .بردار جهت . راستای نیمساز زاویه بین دو بردار ""آشنای داشته باشد تا بتواند تست را جواب دهد  این تست قبلا طرح شده اما در سوال عدم اشکال فنی تست مفهومی خوبی به حساب می امد .

 

تست 134-تست از فصل اول هندسه تحلیلی ""بردار "" انتخاب شده است اشاره به ویژگیهای ضرب داخلی وخارجی  ومختلط دارد اگر دانش آموز تمرین 6  صفحه 33 را حل کرده باشد می توان تست را جواب دهد  .نوع تست با این نوع جدید طرح شده است .

تست 135-تست از فصل دوم هندسه تحلیلی ""خط وصفحه "" انتخاب شده است اشاره مستقیم به قرینه نقطه به صفحه دارد .اگر دانش اموز تمرینهای صفحه 47و48و49 به خصوص تمرین 15 را حل کرده باشد  ومفاهیمی چون " معادله خط عمود بر صفحه " و" تصویر نقطه نسبت به صفحه ""قرینه نقطه نسبت به نقطه " آشنا باشد . این تست قبلا طرح شده و مشابه تست سالهای قبل است ای کاش مبحثی دیگر از خط وصفحه انتخاب می شد .

 

تست 136-تست از فصل دوم هندسه تحلیلی " خط وصفحه " انتخاب شده است که تست اشاره دارد به حالتهای مختلف نوشتن معادله صفحه  ( معادله صفحه ای که از یک نقطه و خط بگذرد " این تست برگرفته از تمرین 3 صفحه ی 47 طرح شده است دانش آموز کافی است مفاهیمی چون " شناسای بردار هادی خط و ضرب خارجی و توازی دو بردار  " آشنا باشد. طرح تست  بسیار عالی است چرا که به مفاهیم کلیدی فصل اشاره کرده است .

 

تست 137-تست از فصل سوم هندسه تحلیلی " مقاطع مخروطی " طرح شده است بخش دایره برای طرح سوال در نظر گرفته شده و به وضعیت دو دایره اشاره کرده است دانش آموز باید با مفاهیمی چون " پیدا کردن شعاع ومرکز دایره "و" وضعیت دو دایره در حالتهای مختلف  "و" حل معادلات قدر مطلق آشنا باشد . طرح این تست در سالهای قبل وجود داشته لذا تست جدیدی به حساب نمی اید .

تست 138-تست از فصل سوم هندسه تحلیلی وجبرخطی " مقاطع مخروطی " بخش هذلولی انتخاب شده است که در صفحات 70تا74 کتاب بررسی شده است . اشاره به خط مجانب هذلولی دارد اگر چه مثال مشابه در کتاب درسی وجود ندارد اما از این نمونه سوالات در امتحانات مرسوم بوده ودانش آموزان به سادگی با دانستن مفاهیمی چون" معادله هذلولی – مرکز هذلولی و معادلات مجانب " می توانند تست را جواب دهند نوع طرح تست جدید نیست مشابه ای قبلا در کنکور امده است .

 

تست 139-فصل چهارم ماتریس ودترمینان هندسه تحلیلی انتخاب شده است سوال اشاره دارد به تمرین 16 صفحه 112 کتاب درسی . اگر دانش آموز این تمرین را حل کرده باشد و محاسبه دترمینان را بداند می تواند تست را جواب دهد این تست با توجه به تکرار در ازمونهای نهایی و کنکور سراسری سالهای پیش تست ساده ای محسوب می شود

 

تست 140-تست از فصل پنجم هندسه تحلیلی وجبرخطی انتخاب شده است " وارون ماتریس وحل دستگاه " این تست اشاره به مبحث پیدا کرده وارون ماتریس دارد که دانش آموزان در صفحات 134و135و136 با نحوه محاسبه وارون اشنا هستند این یک سوال کلیشه ای محسوب می شود و عموما دانش اموزان به سادگی می توانند این مقدار را پیدا کرد .

 

 


مطالب مشابه :


سوالات طبقه بندی شده فصل 1 و 2 هندسه 2

سوالات طبقه بندی شده فصل 1 و 2 هندسه 2 - نمونه سوالات ریاضی کنکور -حل مسائل




هندسه پایه

در خدمت همه کنکوریها و کنکور هندسه 2 كمي سخت تر از هندسه 1 هس درمورد فصل 3 هندسه 2




تحلیل سوالات کنکور سراسری 90

چند نکته قابل قبول در مورد سوالات کنکور سراسری 90 (فصل 2 از هندسه 1




تحلیل سوالات ریاضی کنکور 91

سوال 140: مشابه سوالات کنکور سراسري (فصل 2 و 3 هندسه‌ي 1)




سوالات طبقه بندی شده هندسه 1

با تشکر از سرگروه ریاضی ناحیه ۱ تبریز جناب آقای رستمی. موضوعات مرتبط: هندسه 1




دانلود

نمونه سوالات ریاضی و کنکور سوالات هندسه 2 سوم سوال ریاضی 1 فصل اول




دانلود جزوات آموزشی گام اول گزینه 2 درس هندسه 1

دانلود جزوات آموزشی گام اول گزینه 2 درس هندسه 1 سوالات درس هندسه درس هندسه 1 فصل 2




برچسب :