طراحی نما

      اين پروژه مربوط به طراحي نماي يك ساختمان يك طبقه در خيابان ارتش ميباشد. طراحي ساختمان قبلا توسط معمار ديگري انجام شده و بر اساس آن طرح، ساختمان در حد سفتكاري اجرا و پس از آن طراحي نمای آن به من واگذار گرديد. ملاحظاتي كه در طراحي نما مد نظر قرار گرفت عبارت بود از:

                          

                       

                       

                    

     ۱-كارفرما آقا و خانم مسني هستند كه با مستقل شدن فرزندانشان، تنها زندگي ميكنند، بنابر اين به لحاظ روحيات و علاقه منديهاي افراد در سن كارفرما، تركيب نما میباید از وقار و متانت خاصي برخوردار باشد. به عبارت ديگر، ضمن آنكه ميبايد تنوع فرم، مصالح، گشودگي ها، خط آسمان و ... حفظ گردد، از پرداختن به آنچه كه ميتوان از آن به «مد» تعبير كرد يا اقدامات سبكسرانه، جلف ويا مبتذل خودداري نمود. بنابر اين سعي گرديد علاوه بر آنكه يكپارچگي كليت نما حفظ شود، از تعدد عناصر و قطعه قطعه كردن مفرط اجزاء نما پرهيز گردد. همچنين به خاطر حس نوستالژيك آجر، از آن به عنوان مصالح اصلي نما استفاده شد و براي آنكه تركيب آجر، تركيب سردي نشود، از آجر آذرخش (كه ازبافت و رنگ گرمي برخوردار است)، با بند كشي مشكي استفاده گرديد.

                              

       ۲- با توجه باينكه ساختمان يك طبقه است، استفاده از هرگونه عنصر افقي در نما، علاوه بر آنكه به لحاظ ساختار بصري، سبب كاهش رواني ارتفاع ميشد، امنيت ساختمان و حتي همسايگان را‌(به دليل آسان شدن بالا رفتن از ديوار) كاهش ميداد. بنابراين از اين نظر دچار محدوديت بودم.

      ۳- به دليل يك طبقه بودن ساختمان، امكان احداث پيش آمدگي به سمت گذر و استفاده ازعناصر حجم گونه در نما سازي وجود نداشت وصرفا با بازي با پوسته ها ميبايست طراحي نماصورت ميگرفت.

                 

      ۴- با توجه باينكه پلاك در پخ دو گذر قرار دارد و در طرح اوليه، دستگاه پله در پخ قرار داده شده (و طبيعتا سرپله  هم مرتفع ترين بخش حجم بود) و از طرفي ورودي ساختمان اولا در بن بست فرعي تر تعبيه شده و ثانيا جانمايي آن در منتها اليه گوشه دستگاه پله و ابعاد محقر آن منتج به نوعي عدم تطابق فرم وكاركرد گرديده بود وبه عبارتي ورودي ساختمان كاملا ناخوانا بود، ميبايست تمهيدي انديشيده ميشد كه ورودي، تشخص كالبدي و فيزيكي خود را بدست آورد. بنابراين با پيش بيني يك پوسته كاذب بر روي آكس ورودي، با ارتفاعي بالاتر از سرپله و با استفاده از سنگ تراورتن آنتيك سفيد سعي گرديد ورودي به نحو مناسبي تعريف گردد. 

                

                  

       ۵- از آنجا كه پوسته ورودي از ارتفاعي نزديك به 5/7 متر برخوردار شد و اين ارتفاع براي ساختمان يك طبقه كمي از مقياس انساني فاصله ميگرفت، يك پوسته افقي از سنگ تراورتن قيچي با تركيب رنگ كرم- شيري و شكلاتي(گردويي) استفاده شد تا توازن نما برقرار شود و كشش هاي افقي و عمودي همديگر را خنثي نمايند.

                     

     ۶-باتوجه باینكه فرم دستگاه پله در طرح معماري، فرمي ذوزنقه ای و بي نظم بود، وبا توجه به استقرار آن در پخ دو گذر،  در تركيب حجم آن به صورتي عمل شد كه فرم آن يك هشت ضلعي كامل به نظر بيايد و از اين بابت مجموعه فرم هم، از سنگيني و وزن متناسبي كه در بند "1" به آن اشاره شد برخوردار گردید.

                

                

               

               

                              


مطالب مشابه :


اصول طراحی نما

Slide # 1. Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts Read More




عکس نمونه کار طراحی نمای ساختمان شرکت نمای ساختمان

ادامه سفارش طراحی نما داردد ودر آن باستان طراحی می شوند دوباره مد شده وخیلی از سازندگان




طراحی نما

ارگشهــــــر - طراحی نما - وبلاگ تخصصی معماری و شهرسازی اين پروژه مربوط به طراحي نماي يك




لیست شرکت های اجرای نمای ساختمان فهرست شرکت های طراح و مجری نمای ساختمان در تهران کرج اصفهان مشهد

طراحی نمای ساختمان "طراحی نما" لينك كنيد بعد به ما خبر بدهيد شما رو با چه نامي لينك كنيم




طراحی و نما و محوطه سازی

طراحی و نما و محوطه سازی. اکثر مدل های محوطه سازی های امروزی فرم های هندسی دارند. خطوط تمیز و




نکات طراحی نمای ساختمان

نکات طراحی نمای ساختمان نما در لغت نامه دهخدا به معناي صورت ظاهري هر چيزي، آنچه كه در معرض




انواع نما در ساختمان

اجرای نمای ساختمان - طراحی نمای ساختمان - انواع نما در ساختمان - شرکت تیام گستر-اجرای نمای




طراحی نما

تمام حقوق اين وب سايت و مطالب آن متعلق به . مي باشد . كد نويسي و گرافيك قالب توسط : تم ديزاينر




برچسب :