معرفي معدن طلاي اندريان

 شرکت منطقه ای معادن آذر بایجان  از  سال 83  پتانسیل معدنی طلای آندریان را جهت انجام  عملیات اکتشافی انتخاب و اقدام به شناسایی کانسار و مشخص نمودن مرزهای گسترش لایه های معدنی و سایر آیتمهای اکتشافی و نهایتاً نمونه گیری به تعداد بیش از 2000 عدد نمود وپس از  تمدید پروانه اکتشاف اقدام به انتقال پروانه اکتشاف به نام شرکت زرین داغ استارکان کرده تا اینکه ادامه عملیات اکتشافی توسط شرکت فوق و مشاور گرجستانی منجر  به صدور گواهی کشف شماره 11999/105 مورخ 2/4/90 با ذخیره قطعی بالغ بر هشت میلیون تن کانسنگ طلا دار گردید . طرح استخراج سالانه 400000 تن کانسنگ طلا می باشد
محدوده معدن  در استان آذربايجان شرقي در شمال شرقي نقشه توپوگرافی 1:250000 تبريز قرار دارد. اين محدوده با وسعت 33/19 كيلومتر مربع بين طولهاي جغرافيايي "4/7 ،´12 ،°46  تا "60/27 ،´14 ،°46 شرقي و عرضهاي جغرافيايي "1/16،´30 ،°38 تا "86/30،´34 ،°38  شمالي قرار گرفته است. محدوده در بخش خاروانا از شهرستان ورزقان استان آذربايجان شرقي واقع است.
منطقه معدنی از لحاظ ژئومورفولوژی بسیار خشن است و اختلاف ارتفاع بین سطح رودخانه‌ ایری و بلندترین نقطه (قله كله‌نوروز) مجاور آن بیش از 1400 متر می‌باشد.
 


ژنز طلای معدن


فلززایی طلا را در ایران می توان از پروتروزوییک پسین تا کواترنر با خاستگاه های گوناگون از جمله پلوتون زاد، آتشفشان زاد، گرمابی، دگرگگون زادف افیولیتی، آمیزه ای-لیستونیتی، پلاسری و ... می توان ردیابی کرد. به طور کلی، کانسارهای طلای ایران را می توان به شکل زیر دسته بندی کرد:
 طلای موجود در پی سنگ افیولیتی و شیست سبز پروتروزوییک پسین-کامبرین پیشین: بخش های نسبتاً گسترده ای از سنگ های پروتروزوییک پسین و کامبرین پیشین که اکنون دگرگون شده اند و بیشتر حالت شیست سبز دارند، پیش از دگرگون شدن، منشأ آذرین(مانند بازالت، اولترامافیک و توف) داشته اند. این سنگها، از نظر چینه شناسی،در درجه اول متعلق به سازند کاهار می باشند و برخی از آنها، هم ارز شیل های چپقلو و سازند باروت البرز هستند.
توجه به این نکته بسیار جالب است که سنگ های شسیست سبز پروتروزوییک پسین-کامبرین پیشین با منشأ آذرین بازی، به ویژه اولترابازی، دارای زمینه بالایی از طلا هستند. این سنگها همان گونه که بیان خواهد شد منبع اصلی بسیاری از ذخایر طلای ایران هستند. تشخیص منشأ شیست های سبز پروتروزوییک پیشین – کامبرین پیشین با منشأ اولترامافیک و مافیک در اکتشاف طلا در ایران، باید مورد توجه قرار گیرد، به ویژه زمانی که این سنگ ها تحت تأثیر پدیده های زمین ساختی-ماگمایی جوان قرار گرفته باشند. علت بالا بودن عیار در پی سنگ پروتروزوییک پسین-کامبرین پیشین، از این قرار است:
الف) اصولاً حد آستانه طلا در سنگهای اولترامافیک –مافیک، در مقایسه با سنگهای آذرین اسیدی و متوسط بالاتر است. به همین خاطر، شیست های سبز با چنین منشأی، از نظر طلا بیشتر قابل توجه هستند.
ب) سنگهای با منشأ گوشته ای، هرچه قدیمی تر باشند، از طلا غنی تر هستند، زیرا طلا از عناصری است که در روند تفریق گوشته و تکامل پوسته، از گوشته جدا و به پوسته افزوده شده است.
به طور کلی، ذخایر وابسته به پی سنگ را می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد:
دسته اول: کانسارهایی که ماده معدنی آنها در پی سنگ پروتروزوییک پسین-کامبرین پیشین قرار دارد و نهشت در شکاف و شکستگی آنها انجام شده است. این کانی سازی و نهشت، توسط پدیده های جوان تر زمین شناسی و چرخش محلول های گرمابی صورت گرفته است. کانی سازی در این ذخایر، در کنترل شکستگی ها و زون های دگرسانی است.
نمونه هایی از این کانسارها:مجموعه ذخایر طلا در منطقه موته و کانسار طلا در کاوند زنجان است.
دسته دوم، کانسارها و نشانه های معدنی طلا که منبع اصلی، در پی سنگ افیولیتی و شسیست سبز است، ولی آتشفشانی ترشیاری-کواترنر و محلول های گرمابی وابسته به آنها در سنگ های جوان تر رخ داده است. به عبارت دیگر، منبع طلا در پی سنگ اولترامافیک-مافیک دگرگون شده شیست سبز فرار داشته، ولی کانی سازی، حاصل از چرخه دوباره و بازیافت از پی سنگ به سنگ های جوان تر است. کانسارهای ناحیه تکاب (زرشوران، آق دره، عربشاه) و ناحیه انارک(خونی، بوته علم، کوه دم، چاه مسی و ...) از این دسته است.
 عوامل زیر را می توان برای تشکیل این کانسارها و نشانه های معدنی برشمرد:
نفوذ و عبور مواد آذرین از پی سنگ،
گسلش و شکستگی در سنگهای پی سنگ و یا سنگهای جوان تر،
تولید و چرخش محلول های گرمابی با منشأ مختلف ماگمایی یا جوی،
دگرسانی همراه با کانی سازی و نهشت طلا
2)کانسارها و نشانه های معدنی طلا در سنگهای نفوی تنالیتی تا گرانیتی پالئوزوییک پسین-مزوزوییک و مزوزوییک –سنوزوییک
این ذخایر را میتوان به شکل زیر دسته بندی کرد:
الف)کانسارهایی که کانه در متن توده سنگ گرانیت است و توده و یا بخشی از آن، به عنوان کانسار طلا مطرح است (مانند گرانیت طرقبه در خراسان).
ب)کانسارهای پلاسری که پلاسرهای طلای آن  ،از فرسایش توده های فوق نتیجه شده اند، مانند کانسار طلای آستانه اراک.
پ)تلفیفی از دو دسته بالا، مانند گرانیت زرین اردکان یزد.
شایان ذکر است که بیشتر توده های گرانیت پالئوزوییک پسین-سنوزوزییک، دارای طلا نیستند، بلکه پاره ای از آنها طلا دارند.
بررسی های زمین شناسی نگارنده گواه آن استکه گرانیت هایی با کانی سازی طلا همراه بوده اند که از سنگهای مافیک و مر ارز دگرگون شده آنها به ویژه پی سنگ شیستی سبز پروتروزوییک پسین-کامبرین پیشین گذر کرده اند. نمونه وار می توان گرانیت های گلپایگان-اراک زون سنند-سیرجان و گرانیت زرین در ایران مرکزی را نام برد.
گرانیت های ناحیه ایران، از همان شیست هایی عبور کرده اند که در منطقه موته قرار دارند و چنانکه گفته شد حد آستانه طلا در این شیست های سبز بالاتر از حد عادی است.
در ناحیه زرین، شیست هایی وجود دارند که گرانیت زرین در آنها نفوذ کرده و حتی خود گرانیت وابستگی زایشی با شیست دارد. بالا بودن عیار طلا در همبری گرانیت باشیست، وابستگی طلا با شیست را به خوبی نشان می دهد.
3)کانسارهای طلای اپی ترمال جوان همراه کانسارها و نشانه های معدنی آرسنیک و جیوه (تیپ کارلین).
این نوع کانسارها که به تازگی در بیشتر نقاط دنیا مورد توجه قرار گرفته اند، عیار میانگین به نسبت پایینی دارند و دارای مرز عیاری ppm3-2 می باشند.
کانی سازی در بیشتر این کانسارها، در اثر عملکرد محلو لهای گرمابی با دمای 250-60درجه سانتی گراد که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به ماگماتیسم وابسته هستند، صورت گرفته است.
هیچ یک از این کانسارها، از ابتدا به انهایی به عنوان کانسار طلا مطرح نبوده اند، بلکه همراه با کانسارهای آنتیموان، آرسنیک، جیوه و ... می باشند. این کانسارها، پراکندگی زیادی در ایران دارند (نقشه شماره 1) و در صورتی که اکتشاف سیستماتیک بر روی آنها انجام گیرد، در آینده از ذخایر با ارزش طلا به شمار خواهند رفت. ویژگی های مشترک زمین شناسی و فلززایی این کانسارها در ایران به صورت زیر است:
الف)مناطقی که در آنها کانسارها و نشانه های آنتیموان، آرسنیک و جیوه دیده می شود، دارای پی سنگ قاره ای می باشند و و بیشتر سنگهای آتشفشانی جوان با ترکیب بازالتی با حد واسط و اسیدی در آنها دیده می شوند.
سنگ های آتشفشانی بازالتی و آندزیتی، در مقایسه با سنگهای اسیدی قدیمی ترند، و گسترش بیشتری دارند.
سنگهای اسیدی ، اگر چه گسترش کمتری دارند، اما عموماً محدوده های کانی سازی در پیوند با سنگ های اسیدی است و در محدوده کانی سازی شده، سنگ های بازی و حدواسط، بیشتر توسط سنگ های اسیدی پوشیده شده اند.
ب) بیشتر کانسارها و نشانه های آنتیموان، آرسنیک و جیوه در ایران، در ارتباط با گسل های ژرف می باشند. کانی سازی بیشتر درکنترل این گسل ها است.
پ)شواهد زمین شناسی و کانی شناسی در کانسارها و نشانه های آنتیموان، آرسنیک و جیوه در ایران، نشان می دهد که نهشت کانسنگ آنها توسط محلول های گرمابی دما پایین(از نوع اپی ترمال) وابسته به مجموعه سنگهای آتشفشانی اسیدی پوسته زیرین است.
1- طلای وابسته به آمیزه های افیولیتی و لیستونیت ها:
آمیزه های افیولیتی که بیشتر مجموعه سنگ های تکتونیزه و درهمی از سنگهای اولترامافیک هارزبورژیت، دونیت، سرپانتیت، دیاباز، گدازه بالشی، گابرو، دیوریت، رادیولاریت و ... می باشند، همچنین لیستونیت ها که در حقیقت می توان به آنها سنگ های متاسوماتیک ناشی از محلول های غنی از CO2 گفت.
سنگ های یاد شده، به ویژه لیستونیت ها به تازگی اخیراً به عنوان یکی از منابع طلای دنیا مطرح شده اند. درکشور ما سنگ های لیستونیتی، به ویژه در خاور ایران گسترش قابل ملاحظه ای دارند.
بررسی های مقدماتی این سنگها، وجود طلا با عیار اقتصادی را به اثبات رسانده است. دو نمونه بارز از این ذخایر عبارتند از:
نشانه معدنی جیوه طلادار ماکو در سنگه ای آمیزه افیولیتی، که از نظر تیپ کانی سازی، می توان به آن تیپ سرپانتینیتی گفت.
ناشنه طلای چاه چهارنفوذی کلاته داغ ناحیه نهبندان. طلا در این کانسار وابستگی زاشی با سنگ های آمیزه افیولیتی و آهک لیستونیتی شده دارد.
5)ذخایر طلا همراه با کانسارها و نشانه های معدنی مس:برخی از کانسارها و نشانه های معدنی مس در ایران دارای مقداری طلا هستند که به صورت کانی فرعی همراه کانه های مس وجود دارد. طلای این گونه کانسارها، به تنهایی قابل استخراج و اقتصادی نیستند، ولی هنگام استحصال مس، طلا نیز به صورت فرآورده جانبی قابل دستیابی است


مطالب مشابه :


طلا در ایران باستان

معادن طلا و نیز تجهیزات لازم برای شستشوی طلا درمعدن موته طلای منقوش معدن طلای موته




معدن طلای آق دره تکاب دومین معدن طلای کشور

معدن طلای آق دره تکاب دومین معدن طلای استخدام و بعد ازمعدن موته اصفهان بعنوان




طلاي اندريان و نحوه ي اكتشاف ان

استخدام معدن. استخراج سنگ معدن و استحصال طلای موجود در معدن طلای چاه خاتون موته




معرفي معدن طلاي اندريان

استخدام معدن. طلای معدن. عبور کرده اند که در منطقه موته قرار دارند و چنانکه گفته شد




شورای اداری شهرستان در میمه برگزار شد

آقای حاجی در قسمت دیگری از سخنان خود به نقد صریح مدیریتهای معدن طلای موته استخدام می کند.




کامنتهای آمریکایی ها روی عکسهای یک آمریکایی از ایران

و من الان در حال استخدام برای کارآموزی پزشکی هستم. معدن طلای موته; رینگ دوم درون شهری




مباحث جغرافیا

در حال حاضر مهمترین و تنها معدن طلای فعال کشور معدن موته اصفهان 3- استخدام




جشن ثبت جهاني باغ فين و چهل‌ستون اصفهان برگزار

معدن طلای موته; تلويزيون پخش زنده نشد، از اينكه توانستيم تعداد زيادي ورزشكار را استخدام




برچسب :