رونمایی از کتاب و تجلیل از استاد صمد فرزین نیا+تصویر

وبلاگ خبری باربدنیوز: آیین رونمایی از کتاب ارزشمند استاد صمد فرزین نیا با نام "فرهنگ فارسی جهرمی" سه شنبه شب (13 اردیبهشت) در سالن فردوسی جهرم، در فضایی صمیمی و سرشار از نشاط و با حضور باشکوه علاقه مندان و دوستداران فرهنگ و ادب جهرم برگزار شد. استقبال از این آیین آنچنان بود که در همان آغازین دقایق شروع، تمام ظرفیت سالن تکمیل شد و برگزار کنندگان با کمبود جا مواجه شدند. در این آیین ضمن رو نمایی از کتاب یاد شده، از استاد فرزین نیز تجلیل به عمل آمد و وی از سوی حضار به صورت ویژه مورد تشویق قرار گرفت. این مراسم از معدود مراسمی در جهرم بود که با استقبال چشمگیر فرهنگ و ادب دوستان قرار می گرفت. این مراسم به رغم ساده بودن، بسیار مورد توجه و مقبولیت قرار داشت و پیامی خاص در دل خود داشت که می توان در جهرم مراسم با شکوه و ساده و پر محتوا همراه با استقبال قابل تحسین، برگزار کرد.

l3zdzbdyhhju1oj8ny1e.jpg

حجت الاسلام والمسلمین لطف اله دژکام در آیین رونمایی از کتاب "فرهنگ فارسی جهرمی" اثر آقای صمد فرزین نیا سخنانی بیان داشت. وی در این آیین از کتاب استاد فرزین نیا به عنوان هدیه به جهرمی ها یاد کرد و از زحمات سالیان دراز آقای فزرین نیا در جهرم تشکر و تقدیر کرد و گفت همه ما مدیون وی هستیم و او افتخاری برای جهرم است.

دژکام با قرائت آیه ای از قرآن کریم، بیان داشت: اختلاف زبان ها نشانه قدرت خداست. وی بر تغییر نگاه ها نسبت به فرهنگ فارسی جهرمی تأکید کرد و با بیان اینکه گاهی در محافل اهل ذوق و شهر حاضر می شود و در آن محافل برای تفریح و شادی اشعار محلی خوانده می شود اظهار داشت: گاهی احساس می شود که انگار ارزش و اهمیت لهجه جهرمی برای کسانی که این اشعار را می خوانند شناخته نشده است. وی افزود این دردیست که ممکن است بواسطه ی سلطه یک لهجه در گستره یک زبان پیش آید.

وی از گستردگی زبان فارسی از شبه قاره هند تا تاجیکستان و داخل ایران سخن گفت و گفت: هر گوشه از این بلاد و کشورها با لهجه ای از زبان فارسی صحبت می کنند.

وی اظهار داشت: از نظر ارزش گذاری، هیچ کدام از این لهجه ها بر دیگری برتری ندارد بلکه هر کدام از آنها از نظر علمی و دینی ارزش ویژه خود دارند که باید شناسایی شود.

امام جمعه جهرم کتاب آقای فرزین نیا را نیز به گونه ای مجموعه ای از نشانه های خداوند برشمر و گفت باید این کتاب به عنوان یک نشانه الهی خوانده شود و این یک وجه از اهمیت کار زبان شناسی و دقت در لهجه هاست که در گستره وسیع ادبیات انجام می شود.

وی ابراز داشت استاد فرزین بدون اینکه هزینه ای بابت پژهش از ما بگیرد و بدون داشتن توقع، 50 سال از عمر خود زحمت کشیده و سندی از لهجه جهرمی آفریده و به جامعه علمی تحویل داده است و این توفیقی بزرگ برای ماست.

دکتر دژکام اظهار داشت اگر بخواهیم با اهمیت لهجه ها آشنا شویم، بهتر است سری به تاریخ تدوین علوم ادبی بزنیم تا متوجه شویم در سخت ترین صحنه های بحث علمی، این لهجه و گویش های عامیانه چگونه به میدان آمده اند. دژکام با ذکر روایتی تاریخی در مورد اختلاف نظر در بحث علمی بین سیبویه و کسایی، دو نفر از اساتید کرسی های ادبیات عرب، اهمیت لهجه و گویش های اصیل و محلی را یادآور شد.

وی در بخشی از سخنان خود گفت: ما امروز در آستانه یک تمدن دیگر قرار داریم که ادبیات فارسی بایستی در این عرصه، میدانداری بیشتری داشته باشد. وی ادامه داد اگر تا چند سال قبل تکنولوژی همراه با اطلاعات آن را وارد می کردیم، اما امروزه اگر بخواهیم تولید کننده تکنولوژی باشیم باید اطلاعات و ادبیات آن را نیز تولید کرده و به بیرون مرزها بفرستیم که این امر توانمندی ادب و دولت ما را می طلبد. وی تصریح کرد اگر گذشته خود را پاس نداریم مطمئنا در آینده موفق نخواهیم شد.

دکتر لطف اله دژکام ابراز امیدواری کرد زحمات استاد فرزین زمینه ساز حرکت به سوی تمدنی باشد که حرف و فکر و ادب فارسی را به همراه خود به جای جای جهان ببرد.

دکتر دژکام اظهار داشت: روزگاری تمام کشورهای آسیای میانه قبل از آنکه علوم دینی را بخوانند، زبان فارسی می خواندند و همه تعالیم دینی خود را با این زبان فرا می گرفتند. وی افزود بایستی بکوشیم تا در آینده نزدیک به جایگاه گذشته خود برسیم و زبان فارسی میدان دار حرکت علمی در منطقه خاور و آسیای میانه باشد.

دکتر دژکام در پایان گفت: باید قدردان زحمات استاد فرزین و معلمان گرانقدری که شخصیت دانش آموزان و دانشجویان را ساختند، باشیم.

استاد صمد فرزین نیا خالق کتاب "فرهنگ فارسی جهرمی" در آیین رونمایی کتاب خود ضمن تشکر صمیمانه و صادقانه از همه حضار در مراسم، بویژه امام جمعه جهرم اظهار داشت: معمولا اغلب روحانیون کتابهایی را ترویج و حمایت می کنند که در حوزه دین است، اما دکتر دژکام علاوه بر این، اگر احساس کند کتابی به حال اجتماع سودمند است، از نویسنده کتاب حمایت می کند و زیربال او را می گیرد. وی از پیگیری های امام جمعه جهرم در طی مراحل شکل گیری کتاب سخن گفت و آن را موجب دلگرمی برشمرد.

استاد فرزین مردم جهرم را مردمی قدردان نسبت به کسانی که تلاشهایی انجام می دهند برشمرد و با ذکر خاطره ای گفت: باید به دیگران نشان دهیم در جهرم هستند افراد زحمت کش و بزرگی که اهل علم و تحقیق هستند. آقای فرزین نیا محاسبه نفس، در جهت پیشبرد علم و اخلاق را مورد تأکید قرار داد و از گذران بیهوده دوران بازنشستگی برخی بازنشستگان انتقاد کرد و از آنان خواست به میدان بیایند و به تحقیق و پژوهش بپردازند و در حد توان، برای شهر خود مثمر ثمر باشند و نام جهرم را پرآوازه کنند.

وی از تحقیق، مطالعه و کار تعدای از جوانان، در مورد کوهها و غارهای جهرم ابراز خرسندی کرد.

استاد فرزین نیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خوانندگان این کتاب دو دسته اند؛ یک دسته کسانی اند که برای تفریح آن را می خوانند و دارای معلومات بالایی نیستند و باید بپذیریم که اینها مقصر نیستند، به واسطه اینکه در حد معلومات خود از کتاب برداشت دارند و دسته دوم محققین و پژوهشندگان هستند که سطح معلومات بالایی دارند. آقای فرزین نیا با بیان اینکه کتاب فرهنگ فارسی جهرمی نقص ها و کاستی ها و کمبودهایی دارد، ابراز امیدواری کرد قشر جوان و با کمال و هنرمند جهرمی این یک جلد کتاب را به چند جلد برسانند. البته وی سخت بودن کار و وجود فراز و نشیب ها در این راه را نیز متذکر شد.

استاد صمد فرزین با ذکر خاطره چگونگی تشکیل گروه ادبیات در جهرم و شکل گیری دانشکده ادبیات در شیراز و چگونگی ادامه تحصیل همسرشان (که دختر مرحوم دکتر حاج محمود لقمانی از افراد سرشناس جهرمی است)، بر کسب علم روز در درجات بالا توسط دختران و پسران تأکید کرد. وی از تصمیم خود برای نوشتن زندگی نامه مرحوم دکتر لقمانی خبر داد.

استاد فرزین با ذکر چگونگی قبول چاپ کتاب توسط دانشگاه آزاد شیراز، از دکتر واثقی که در چاپ کتاب "فرهنگ فارسی جهرمی" یاریگر وی بوده تشکر ویژه نمود.

دکتر محمدرحیم واثقی معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد شیراز نیز در سخنان کوتاهی سابقه آشنایی خود با استاد فرزین را از بیش سه دهه قبل عنوان نمود. وی چاپ کتاب استاد فرزین توسط دانشگاه آزاد شیراز را موجب افتخار دانست و خاطره ای از آقای فرزین در دهه شصت بیان کرد. وی ضمن تقدیر از استاد فرزین ابراز امیدواری کرد به زودی کتابهای بیشتری در راستای ارتقای فرهنگ استان فارس و جهرم به چاپ برسد.

عنایت اله زمانی فرد، رییس اداره ارشاد جهرم نیز ضمن خیر مقدم به میهمانان و حضار گفت در محفلی گرد آمده ایم تا تلاش سالهای متمادی آقای فرزین را ارج نهیم و از کتاب با ارزش او رونمایی کنیم. وی گفت تولید آثار مکتوب زحمات زیادی را می طلبد. وی با ارایه گزارشی از کتابهای چاپ و رونمایی شده در سال گذشته و تجلیل از نویسندگان، گفت امسال از کتابهای دیگری نیز رونمایی خواهد شد و این روال در سالهای آتی ادامه خواهد یافت و از برنامه های این اداره است.

شهردار جهرم نیز در این مراسم از حضور در مراسم ابراز خشنودی کرد و ابراز امیدواری کرد که راه آقای فرزین نیا در جهت اعتلای فرهنگ اصیل جهرمی ادامه یابد و اینگونه مراسم، کتابها و آثار، موجب اشاعه فرهنگ جهرمی و بلند آوازه شدن نام جهرم باشد.

مجید رضا جهان مهین سرپرست مرکز جهرم شناسی در این مراسم با تسلیت شهادت استاد مطهری و تبریک و گرامیداشت هفته و مقام معلم اظهار داشت امشب برای رونمایی از کتاب وزین استاد فرزین گرد هم آمده ایم. وی گفت نویسنده این کتاب بیش از نیم قرن است که در جهرم سکونت دارد و در مراکز علمی جهرم به تدریس مشغول بوده است. وی با ذکر توانایی های استاد فرزین در حوزه ادبیات بوِیژه ترجمه، نوشتن کتاب فرهنگ فارسی جهرمی را در شأن چنین کسی برشمرد چون که مورد تأیید زنده یاد پرفسور حق شناس قرار گرفته و او مقدمه ای بر این کتاب نوشته است.

در این آیین همچنین، پیام دکتر رضایی قرائت شد. در این پیام، ضمن گرامیداشت مقام استاد و معلم، از زحمات بی دریغ استاد فرزین در تألیف کتاب ارزشمند "فرهنگ فارسی جهرمی" تقدیر شده بود. بخش اصلی این آیین، رونمایی از کتاب استاد صمد فرزین نیا بود و از دیگر بخشهای این مراسم قرائت زندگی نامه استاد فرزین، قرائت شعری توسط عدالت زارعیان، از شعرای جوان جهرم در تقدیر از استاد فرزین نیا، اهدای لوح تقدیر به استاد فرزین نیا بود.

آقای صمد فرزین نیا هنگام دریافت لوح تقدیر، با قرار گرفتن پشت تریبون، ضمن گرامیداشت زنده یاد پرفسور علی محمد حق شناس گفت: در نیم روز دهم اردیبهشت سال 1389 گلی از گلستان علم و ادب ایران پرپر شد که صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را تا دگر مادر گیتی چو دکتر علی محمد حق شناس را بزاد. آقای فرزین نیا با اشاره به کتاب هزاره آن مرحوم، مقالات علمی و دفتر شعر مرحوم پرفسور حق شناس، بیان داشت: آنقدر مقالات کتاب هزاره دکتر حق شناس سنگین است که فقط اهل فن می توانند آن را بفهمند. استاد فرزین با بیان اینکه: دلم به درد می آید که چنین مرد بزرگی در زادگاه خویش، قدرش مجهول است، گفت: باید کوشش کنیم این مرد بزرگ را به جوانان بشناسانیم. وی افزود دکتر حق شناس، از دست ما رفت ولی بیاییم دکتر حق شناس ها را دریابیم.

سری اول تصاویر               سری دوم تصاویر                سری سوم تصاویر


مطالب مشابه :


ویژه برنامه های اجرایی هفته بزرگداشت معلم استان هرمزگان تشریح شد

برابر روز شمار این هفته که از ادبی از جمله و بازنشستگان فرهنگی،تجلیل از




« عناوين و برنامه‌هاي هفته كارگر سال92- سال حماسه سیاسی حماسه اقتصادی »

بررسی اخبار و مسائل جامعه کارگری و بازنشستگان کانونهای ادبی مراسم تجلیل از




رونمایی از کتاب و تجلیل از استاد صمد فرزین نیا+تصویر

آیین رونمایی از کتاب نیز تجلیل به عمل آمد و وی از سوی علوم ادبی بزنیم




باتقویم مناسبتهای سال تحصیلی 90 – 1389 مناسبت هاو برنامه های مناسب با روز ؛بیشتر آشنا شویم

شهدا ، رزمندگان تجلیل از بزرگمردان مسابقات ادبی و شعر و متن ادبی




نوروز به روایت شاردن

(حقوقی، ادبی و از آن زمان به بعد بارها متن كامل یا قسمت هایی از ویژه ی بازنشستگان




24هزار و ۵۳۲ معلم کشور «نمونه» شدند/تقدیر از ۶۸ معلم برگزیده کشوری

در این روز از بازنشستگان و معلم به تجلیل از معلمان در متن‌خوان




عادل آذر پژوهشگر برتر کشور شد

حال بد این روزهای مورموری/ شهر محرومی که نداشته های خود را از حقوق شاغلان و بازنشستگان




سردار نقدی:بسیج؛ امروز آماده‌تر از هر روز

امروز بسیج آماده تر از هر روزی در عرصه دفاعی است و از اقتدار بسیج در عرصه دفاعی کاسته




تاریخچه ی احداث ساختمان شهرداری و اولین خیابان اهر- این مقاله در هفته نامه گویا به چاپ رسیده است

و محمد ابراهیم سلیمیان از بازنشستگان نیروی ادبی. سوالات تجلیل بیست و شش نفر برگزیده




برچسب :