پیکان دیروز - پیکان امروز - پیکان فردا؟

پیکان دیروز - پیکان امروز - پیکان فردا؟ وبلاگ تخصصی دنیای سرعت با سلام خدمت همه دوستداران خودرو، سرعت ، شتاب و جاده. خوش آمدین به دنیای سرعت صفحه اصلی | عناوین مطالب | تماس با من | قالب وبلاگ | پروفایل درباره وب tioner-slr.jpg
سلام به همه دوستان، من سعی دارم در این وبلاگ به موضوعات مختلف مربوط به خودرو بپردازم . شما عزیزان اگر مطلبی در مورد خودرو و ... دارید که احساس می کنید می تواند مفید باشد خوشحال میشم به نام خودتون در وبلاگ استفاده کنم . ممنون لینک دوستان قالب وبلاگ خانه شرکت میتسوبیشی mitsubishi خانه شرکت بی ام و BMW خانه شرکت مرسدس بنز mercedes-benz خانه شرکت هیوندایی hyundai خانه شرکت آ او دی audi خانه شرکت فورد Ford شبکه اجتماعی کردزبانان قالب وبلاگ باران لینک های مفید عکس های خنده دار چت | مجله اینترنتی دانلود عینک ریبن | پودر پرپشت کننده موی سر تاپیک شارژ ایرانسل پیکان دیروز - پیکان امروز - پیکان فردا؟ پیکان دیروز - پیکان امروز - پیکان فردا؟

پـِیکان نام گونه‌ای خودروی سواری ایرانی است که شرکت ایران خودرو تولید آن را از سال ۱۳۴۶ خورشیدی آغاز کرد و در حدود ۴۰ سال آن را ادامه داد. از سال ۱۳۴۶ پیکان با دو مدل دولوکس و کارلوکس به بازار عرضه شد و در این سال وانت پیکان و تاکسی پیکان هم به آن اضافه شد و پیکان اتوماتیک نیز در سال ۱۳۴۹ به تولیدات افزوده شد. در سال ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ شش مدل پیکان تولید می‌شد که عبارت بود از دولوکس، وانت، کار، جوانان، تاکسی و اتوماتیک.

270px-%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C_%D8


عد از چندین تلاش ناموفق برای ساخت اتومبیل‌های فیات در اوایل دهه ۱۳۴۰، قرارداد مونتاژ پیکان (آخرین مدل هیلمن هانتر؛ مدل ۱۹۶۶) در ایران بین شرکت ایران ناسیونال (ایران خودرو کنونی) و گروه صنعتی روتس (Group Rootes) (دارنده کارخانه تالبوت) انگلستان، که در حال ورشکستگی بود، بسته شد و تولید این خودرو پس از یک دهه تولید در انگلستان، در ایران شروع شد. طراحی اصلی پیکان کاری از شرکت تالبوت از زیر مجموعه‌های گروه روتس بود. یک سال بعد در سال ۱۳۴۷ شرکت آمریکایی کرایسلر توانست گروه صنعتی روتس را بخرد که تاثیری بر روند تولید پیکان در ایران نداشت و مدل‌های مختلف پیکان در ایران تولید می‌شد. در سال ۱۳۵۹ تولید پیکان با ظاهری جدید (معروف به چراغ بنزی) طراحی معروف کرایسلر بود در ایران آغاز شد. روند مونتاژ خودرو در ایران خودرو به همین ترتیب تا سال ۱۳۶۴ ادامه یافت و تا این سال کماکان قطعات اصلی از خارج وارد و شرکت ایران خودرو آن ها را مونتاژ می‌کرد، و در کنار آن قسمت‌هایی چون بدنه، رادیاتور، شیشه و کمک فنر عقب و جلو در ایران ساخته می‌شدند. در سال ۱۳۶۴ خط تولید پیکان در کرایسلر انگلستان متوقف شد و در شرکت پژو فرانسه ادغام شد و درنتیجه ایران خودرو با کاهش دستگاه انتقال قدرت اصلی مواجه شد و تولید پیکان از سقف بیش از ۷۰ هزار دستگاه در سال ۱۳۶۳ به سه هزار دستگاه در سال ۱۳۶۸ سقوط کرد. در این سال کارخانه پژو موافقت کرد ایران خودرو با بکار بردن سیستم تعلیق و موتور پژو ۵۰۴ بر روی بدنه پیکان، به تولید پیکان ادامه دهد که این روند در حدود شش سال دوام آورد. پس از آن با ساخت قطعات لازم در ایران، پیکان۱۶۰۰ در شهریور ماه ۱۳۷۱ تولید شد و تولید آن تا ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۸۴، در حدود ۱۳ سال، ادامه داشت. در روز ۲۵ اردیبهشت سال ۱۳۸۴ پس از گذشت ۳۸ سال و تولید دو میلیون و ۲۹۵ هزار دستگاه، تولید پیکان متوقف شد و آخرین پیکان تولیدی به موزه فرستاد شد. پس از آن خط تولید این خودرو با سمند (خودرو) و رنو ال ۹۰ (لوگان) جایگزین شد.

مدل ها :

  • کارلوکس؛ تولید آن از سال ۱۳۴۶ آغاز شد و دارای حجم موتور ۱۷۲۵ سی‌سی بود. این مدل مجهز به نوارهای فلزی و آب کروم کاری در جای کنار بدنه، داشبورد چوبی، سپرهای استیل کوتاه بود.
  • دولوکس؛ تولید آن از سال ۱۳۴۶ آغاز شد.
  • استیشن
  • وانت
  • تاکسی
  • اتوماتیک سال ۱۳۴۹ به تولیدات افزوده شد

پیکان جوانان (هیلمن جی‌تی)

استقبال ایرانیان از پیکان سبب شد در اوایل دهه ۱۳۵۰ مدل جوانان نیز که دارای حجم موتور ۱۸۰۰ سی سی، قدرت موتور بیشتر و دو کاربراتور بود به خط تولید پیک

ان اضافه شود.

(یک دستگاه پیکان جوانان ساخت شرکت روتس ساخته شده در سال ۱۹۷۵ بر اساس

خودرو هیلمن هانتر)

290px-1975.humber.sceptre.arp.jpg

دولوکس فیس‌لیفت

از سال ۱۳۵۹ پیکان با تغییری که کرایسلر در فرم ظاهری هانتر بوجود آورد، شامل تغییر کامل چراغ‌های جلو وعقب (به فرم بزرگ و یکپارچه کاملاً مستطیل)، پانل نشانگرهای مقابل راننده، تولید شد (این مدل در سال‌های ابتدایی تولید به پیکان چراغ بنزی معروف بود).

پیکان پژویی

در سال ۱۳۷۰ ایران خودرو با استفاده از سیستم تعلیق و موتور پژو ۵۰۴ بر روی بدنه پیکان، نوع جدیدی از پیکان را که در ایران به پیکان پژویی معروف شد تولید نمود و تا ۶ سال به تولید آن ادامه داد.

پیکان ۱۶۰۰

تولید آن از شهریور ۱۳۷۱ با تولید موتور ۱۶۰۰ سی سی مگاموتور در ایران و استفاده از گیربکس‌هایی (از کشورهای آلمان آرژانتین و سرانجام تولید داخل) اکسل‌های تولید ایران، آغاز شد و برای ۱۳ سال ادامه یافت.

پیکان‌سواران نامدار

اولین مصرف کننده نامدار پیکان امیرعباس هویدا، نخست وزیر فقید ایران بود که تا آخرین روزهای صدارت، اتومبیل مرسدس بنز ضدگلوله خود را سوار نشد و پیکان سرمه‌ای رنگش را ترجیح داد و او بود که جمله «به امید روزی که هر ایرانی یک پیکان داشته باشد» را وارد تاریخ ایران کرد.

(نخست وزیر امیرعباس هویدا بیش‌تر کالاهای ایرانی را می‌پسندید و راننده نیز نداشت و با پیکان خود به سر کار می‌رفت)

290px-Hoveyda_and_his_car.jpg



منبع: http://fa.wikipedia.org


مطالب مشابه :


رجعت پیکان

همچنین پیکان مدل 83 در حد صفر با قیمت 9.5 میلیون تومان از سوی فروشنده‌اش عرضه شده است.




بازگشت خـودروی خاطـرات به خیـابان‌ها

دو سه ماه پیش قیمت یک خودرو پیکان مدل 72 تا 76 به حدود 1 که اکنون یک پیکان مدل 83 تا 8




بازگشت خـودروی خاطـرات به خیـابان‌ها

خودرو در چند ماه اخیر ذهن بسیاری از مردم را بار دیگر متوجه "پیکان پیکان مدل 83




ایران خودرو و سایپا از آغاز تا کنون

این مدل از پیکان نظیر انژکتوری کردن توانست تا سال 83 دوام بیاورد و حدود 35 سال صنعت خودرو




شبـــــــیه تـریـن فــــرد به احمــــــــــــــــــــدی نـژاد ...

در پایان نامه،‌دکتر الهام یادآور می شود در مدت وزارت اتومبیل پیکان مدل 83 را نیز فروخته و




پیکان دیروز - پیکان امروز - پیکان فردا؟

از سال ۱۳۴۶ پیکان با دو مدل دولوکس و کارلوکس به بازار عرضه شد و در این سال وانت (پیکان 83)




برچسب :