گفت و شنیدی با دکتر" رضا یعقوبی " پزشک نمونه ی کشوری در رشته پوست :

ریزش مو با استفاده از شامپو قابل درمان نیست

 dh4pzm.jpg

سابقه ی آشنایی من با دکتر یعقوبی به ابتدای سال 1371 بر می گردد . آن زمانی که دخترم دو ماه داشت و گرفتار بیماری پوستی شد . درست هفت سال بعد ، برای معالجه ی پسرم به او مراجعه کردم . چرا که پزشک متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان در معالجه ی او مانده بود و ناچار مرا نزد دکتر یعقوبی فرستاد . در ماه پایانی سال گذشته نیز برای بار سوم گذرم به مطب دکتر یعقوبی افتاد که هر طوری بود ،  موافقت او را برای انجام یک گفت و گوی مطبوعاتی گرفتم و چند روز قبل از تحویل سال 87 در بیمارستان امام خمینی ( ره ) اهواز به دیدارش رفتم .

 

در حقیقت ، این گفت و شنید ، برای تبلیغ دکتر " رضا یعقوبی " نیست . چرا که او نیاز به تبلیغ ندارد. معمولن برای کسی یا چیزی تبلیغ می کنند که ناشناخته باشد و درصدد شناسایی آن به مردم باشند .

 

دکتر یعقوبی ، هر چند که در اردی بهشت سال 1331 در تهران به دنیا آمده و تحصیلات ابتدایی و دبیرستان خود را در شهرستان قم ، تحصیلات پزشکی عمومی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران و تحصیلات تخصصی را در زمینه ی بیماری های پوست ، مو و آمیزشی در دانشگاه شهید بهشتی به اتمام رسانده ، اما بیش از 20 سال است که در این استان در حال طبابت و آموزش فراگیران علم طب بوده است . حتا ، دوسال خدمت سربازی خود را در این استان و در شهرستان آبادان به عنوان پزشک عمومی انجام داده است . می توان گفت : او یک خوزستانی است . چرا که به جای رفتن به مناطق خوش آب و هوا ، در این استان - که دارای آب و هوایی گرم و شرجی و همراه با باد و خاک است -مانده و دارد به مردم زحمتکش و محروم آن ، خدمت می کند .

 

دکتر یعقوبی دارای همسر و دو فرزند دختر و پسر است . دخترش دانشجوی پزشکی است و پسرش مشغول آماده شدن برای ورود به دانشگاه .

 

با این پزشک ایرانی و عاشق خوزستان و خوزستانی ها که یکی از به ترین پزشکان متخصص پوست و مو در کشور است ، به گونه ای که دو بار در سال های 80 و 84 به عنوان پزشک نمونه ی کشوری در رشته ی پوست انتخاب شده ، گفت و شنیدی انجام داده ام که می خوانید .  حبیب اله بهرامی

 

 

 

 

 

یعقوب که بود ؟

 

یکی از پیامبران الهی بود که از جانب خداوند برای ارشاد و راهنمایی خلق خدا برگزیده شد.

 

کدام دبستان می رفتید

 

در قبل از انقلاب اسلامی ، پدر و مادرم که ساکن شهر قم بودند ، تلاش کردند در مدرسه ای تحصیل کنم که آموزش بر مبنای مسایل اسلامی باشد ، لذا در سال 1336 و در سن 6 سالگی پا به دبستان اسلامی خدیوی گذاشتم که آموزش و پرورش آن بر اساس مبانی شرع اسلام بود .

 

و کدام دبیرستان ؟

 

دبیرستان ششم بهمن که البته اسم قبل آن شیخ صدوق بود . بعد از انقلاب اسلامی نیز به نام شیخ صدوق برگردانده شد .

 

هم کلاسی ها و همبازی های شما چه کسانی بودند . آیا هم اکنون با آن ها در مراوده هستید ؟

 

همراه با جمعی از هم کلاسی ها به طور هم زمان در دانشگاه پذیرفته شدیم و من با عده ای از آن ها – که در دانشگاه ها مشغول تدریس و تحصیل هستند – مانند آقای دکتر سید علی کشاورز استاد تغذیه دانشگاه تهران در ارتباط علمی هستم .

 

با استادان خود هم در ارتباط هستید ؟

 

همه ی استادانی که به نوعی در تحصیلات آموزشی ، تجربیات خود را انتقال دادند ، هر روز با من هستند و آن ها را به مناسبت های کاری در کنار خود احساس می کنم . با عده ای از این استادان به علت مسوولیت های آموزشی و اجرایی در تماس مکاتبه ای به صورت تلفن ، ای میل و نامه هستم .استادانی که عهده دار مسوولیت در دانشگاه تهران ، شهید بهشتی و علوم پزشکی ایران هستند .

 

چند نفر از به ترین های متخصص پوست و مو را نام ببرید

 

از نظر من همه ی متخصصان پوست و مو جزو به ترین ها بوده و قابل احترام هستند . درست مثل این است که به پدری بگویند کدام یک از بچه هایت به تر هستند ! همکاران ما جزو خانواده های پزشکی هستند و همه قابل احترام و دوست داشتنی و جزو به ترین ها هستند .

 

آقای دکتر ! پوست و مو از کی تخصصی شده است ؟

 

هفتادمین سال تاسیس بیماری های پوست چند وقت پیش در بیمارستان رازی تهران برگزار شد . اما به صورت رسمی به سال 30 – 31 برمی گردد .

 

درباره ی کرم های زیبایی و چین و چروک چه نظری دارید ؟

 

پوست ، به عنوان عضوی از اعضای بدن ، نیاز به نگهداری و مراقبت دارد . مثل دندان و لثه که در نگهداری و سلامت آن ها باید نکاتی را به کار برد . به طور مثال : از دندان برای شکستن ، پوست کندن و درآوردن وسیله و جسم سخت باید پرهیز کرد . خوردن و آشامیدن بسیار داغ به دندان و لثه آسیب می رساند . حداقل روزی سه نوبت مسواک زدن بعد از هر وعده غذا ، امری ضروری است . پوست هم مثل دندان نیاز به نگهداری دارد . از جمله عوامل تاثیرگذار، عوامل محیطی هستند.

 

 در اهواز و کلن دراستان ، نقش آفتاب بر کسی پوشیده نیست . آفتاب می تواند در ایجاد آفتاب سوختگی و چین و چروک زودرس و نیز ضایعات پیش سرطانی و سرطان های بسیار مهلک به نوعی نقش ایفا کند .

 

به جزآفتاب ، عواملی نظیر سرما ، وزش باد ، خاک و حتا استرس های روحی ، عوامل تغذیه ای و بسیاری عوامل دیگر برسلامت پوست تاثیر می گذارند .

 

برای حفظ سلامت ، مراقبت و مواظبت از پوست ، امری ضروری است . البته پوست تحت تاثیر عوامل درونی نیز هست . به طور مثال : نقش هورمون ها در سلامت پوست قابل ذکر است . کم کاری یا پرکاری تیرویید و غدد هیپوفیزآدرنال ، به نوعی در سلامت پوست تاثیر دارند . در حقیقت ، پوست ، هم تحت تاثیر عوامل بیرونی و هم درونی یا داخلی است .

 

بنابراین ، برای نگهداری پوست ، ضروری است که از کرم های ضد آفتاب ، محافظت و مراقبت کننده

 

پوست به منظور جلوگیری از تاثیر فاکتورهای محیطی ، طبق دستور پزشک و یا نظر پزشک متخصص پوست استفاده شود .

 

همچنان که توصیه می شود هر شخصی در سال دو بار به دندانپزشک مراجعه کند ، ما هم توصیه می کنیم برای سلامت پوست ، در صورتی که هیچ گونه عارضه ی غیر طبیعی یا یافته ی غیر طبیعی بر روی پوست مشاهده نشود ، در جهت مراقبت ، مواظبت و نگهداری هر چه به تر و بیش تر پوست ، افراد به متخصصان پوست مراجعه کنند .

 

این کرم ها ، عوارضی هم دارند ؟

 

بدیهی است ، هر دارو یا محصول شیمیایی در صورتی که بر روی پوست مالیده یا تزریق شود یا مصرف داخلی داشته باشد ، می تواند دارای عوارض باشد . فقط در طب ، آب مقطر چند بار تقطیر شده عارضه ای ندارد . در غیر این صورت ، هر ماده ی شیمیایی یا فراورده های موضعی مثل کرم و پماد که بر روی پوست استفاده شود ، احتمال ایجاد واکنش های حساسیتی یا ناسازگاری وجود دارد .

 

بدیهی است ، احتمال یا شدت این واکنش در بسیاری از موارد به کیفیت دارو نیز بستگی دارد .

 

شامپو های زیادی در سطح کشور تولید می شود که خریداران را با مشکل مواجه می کند ، نظر شما چیست ؟

 

به طور کلی شامپو ها برای تمیز کردن یا شستشوی مو ضروری هستند . اگر شامپو از کیفیت خوب و استاندارد برخوردار باشد و با توجه به نوع مو ( خشک ، چرب ، نرمال ) انتخاب و خریداری شود ، از نظر ما ، یک کار درست و پسندیده است . بیش تر شامپوها که عنوان ضد ریزش مو دارند ، نقش چندانی در درمان ریزش مو ندارند .

 

مساله ریزش مو با استفاده از شامپو قابل درمان نیست . باید علت ریزش مو – که می تواند عوامل بسیاری در آن نقش داشته باشند – جستجو و در صورت امکان درمان شود .

 

قابل گفتن است : تعدادی شامپو در تخصص پوست و مو وجود دارد که با عنوان شامپوهای طبی از آن ها یاد می شود . این شامپوها در درمان بیماری های شوره و قارچی سر، بیماری های التهابی نظیر صدف ( سوریازیس ) می توانند موثر باشند .

 

شما برای شستشوی موهایتان از چه شامپوهایی استفاده می کنید ؟

 

هر شامپویی که استاندارد و از کیفیت خوبی برخوردار باشد . متناوبن ، از تعدادی شامپوهای استاندارد استفاده می کنم . مهم ، تمیز نگه داشتن پوست و مو است ، که آن هم استفاده از یک محصول استاندارد ، کفایت می کند .

 

برای جلوگیری از ریزش مو چه باید کرد ؟

 

تمیز نگه داشتن و شستشوی روزانه ی مو و پرهیز از برس کشیدن های پی درپی ضروری است .

 

همچنین ، تا آن جا که امکان دارد ، کم تر به آرایش دادن موها ، مثل بافتن ، پیچیدن ، رنگ کردن و سشوار کشیدن بپردازیم . چون مو عضوی شکننده و آسیب پذیراست .

 

نظرتان را در مورد کاشت مو بگویید

 

کاشت مو یکی از روش های درمانی است . درصورتی که بیمار به درستی انتخاب و کاشت مو توسط پزشک با تجربه انجام شود ، از جمله درمان های مورد تایید در پاره ای از موارد می تواند باشد .

 

چند ساعت درشبانه روز طبابت می کنید ؟

 

از ساعت 30/7 صبح ( زمان خروج از منزل ) تا ساعت 11 شب درگیر مسایل آموزشی در محیط بیمارستان ، دانشگاه ، مراکز درمانی  و در محل طبابت شخصی خودم هستم .

 

البته وقتی را هم برای ادای فریضه ی نماز و خوردن ناهار اختصاص می دهم .

 

چند ساعت مطالعه می کنید ؟

 

هر روز مطالعه می کنم . برای آموزش پربارتر ، به کتاب و مجلات مراجعه می کنم . به طور مثال : بعد از توضیح کوتاه درباره ی یک بیماری به فراگیران علم طب ، مانند دانشجویان پزشکی و دستیاران رشته تخصصی ، می باید در آن واحد از کتاب به عنوان یک سند در بیان مطلب بیش تر و کامل تر استفاده کرد .

 

همچنین ، برای حل مشکل عده ای از بیمارانی که طی روز ویزیت می شوند ، باید ضمن مطالعه ی کتاب و ژورنال ، به اینترنت هم سر زد .

 

بیش تر چه کتاب هایی می خوانید ؟

 

با توجه به کمبود وقت ، بیش تر مطالعه ، محدود به ژورنال های تخصصی و کتاب های درسی بیماری های پوست است . در صورتی که فرصتی باقی بماند ، کتاب های تخصصی کامپیوتر و کتاب هایی که به نوعی دوستان و همکاران پزشک و غیرپزشک توصیه می کنند ، مطالعه می کنم .

 

اوقات فراغت هم دارید ؟

 

من که بعید می دانم . اگر باقی بماند ، مجالی است برای خواب .

 

آیا تا به حال دچار بیماری های پوستی شده اید ؟

 

نه خوش بختانه . اعتقادم بر این است که خداوند رحمان ، پاداش زحمت های شبانه روزی مرا با دادن سلامت جسم و روح ، فراهم کرده است . در این جا لازم می دانم از حضرت حق نهایت تشکر و شکرگذاری را داشته باشم .

 

آقای دکتر ! چه طور شد که این رشته را انتخاب کردید ؟

 

با توجه به آموزشی که در دوران پزشکی عمومی در بخش های مختلف می گذراندم ، احساس کردم که به بیماران پوستی – که بیماری شان در معرض دید عموم است و بسیاری از اطرافیان بیمار و افراد جامعه به این گروه از بیماران ، یک نگاه خاص همراه با اضطراب و استرس دارند – می توانم کمک کنم .

 

از جمله ، هم در درمان بیماری های پوستی و هم در جهت همدردی با مبتلایان این گونه بیماری ها و تقویت مسایل روح و روان آن ها و دادن اطمینان خاطر که بیماری شان قابل کنترل و درمان بوده و در بسیاری از موارد قابلیت سرایت به خانواده و افراد جامعه ندارد . می توانستم نقش موثری داشته باشم . چرا که در بسیاری از موارد مشاهده شده ، با یک بیماری پوستی ، حتا نزدیک ترین افراد خانواده یا دوستان و همکاران اش نه ارتباط نزدیک برقرار می کنند و نه با او دست می دهند ، لذا این موضوع برای بیمار پوستی – که به نوعی خود را طرد شده از خانواده و اجتماع می بیند – رنج آور است . یاری این گونه بیماران ، نیازمند یک کمک همه جانبه است .

 

از کودکی دوست داشتید چه کاره شوید ؟

 

با توجه به این که مرحوم پدرم ، برای پزشک و گروه پزشکی احترام ویژه ای قایل بود ، و من تصور می کردم که از جایگاه ویژه ای برخوردار هستم ، لذا زمان ورود به دبیرستان ، رشته ی علوم طبیعی را انتخاب کردم . البته در دوران متوسطه ، تنها کسی بودم که به علت ضعف بینایی در کلاس عینک می زدم . هر چند که به شوخی آقای دکتر خطاب می شدم ، اما عشق به علوم پزشکی را به سبب جایگاه والای آن – که در واقع یک پل ارتباطی بین خداوند و بیماران است – احساس می کردم .

 

در انتخابات شرکت کردید ؟

 

بله . چون در تهران بودم ، به نمایندگان مورد نظر در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رای دادم .

 

می گویند : پزشکان در بیمارستان ها کم تر به بیماران می رسند و آن ها را برای معالجه ی کامل به مطب های خود ارجاع می دهند ، نظر شما چیست ؟

 

به طور کلی من با چنین تفکری موافق نیستم . من به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ، بسیاری از بیماران را برای بررسی به تر و بیش تر در راستای درمان و آموزش پزشکی و در مواردی برای بستری در مرکز آموزشی بیمارستان حضرت امام خمینی ( ره ) راهنمایی می کنم . مصداق این موضوع ، مراجعه به درمانگاه و ارجاع بسیاری از بیماران از مطب به بیمارستان است . ولی برخی از بیماران همکاران پزشک ، خود طالب مداوا و درمان در بخش خصوصی هستند . البته این پیشنهاد گاهی نیزاز سوی برخی بیماران به این جانب داده می شود .

 

بیماران بی بضاعتی را که پول ویزیت ندارند ، می پذیرید ؟

 

مساله پول و دریافت ویزیت یا حق الوجه یک وسیله است نه یک هدف . آن چه در زندگی برای ما اهمیت دارد ، رضایت خداوند و خشنودی رسول خدا و ائمه اطهار است .

 

اگر احساس شود بیماری که حق العلاج را پرداخته ، توان مالی نداشته است ، وجه دریافتی مسترد می شود . در حقیقت ، اجر و پاسخ بیش از 20 سال طبابت را به کرات از سوی پروردگار منزه ، دریافت کرده ام .

 

آقای دکتر ! چرا بیمه نیستید ؟!

 

دلیل عدم مشارکت بنده با شرکت های بیمه ، نپرداختن به موقع حق العلاج و گاهی ایرادهای اداری و اجرایی است .

 

برای یک بیمار پوستی سخت است که مدت 4 ماه در نوبت بماند . فکری برای حل این مشکل کرده اید ؟

 

مساله ی نوبت ، واقعیتی است که وجود دارد . خود شما و افرادی که این متن را مطالعه می کنید به قضاوت بنشینید ، آیا از ساعت 30/7 صبح تا پاسی از شب که مشغول فعالیتم ، زمان دیگری هم باقی می ماند که همه ی بیماران را مداوا کنم ؟!

 

البته ، بیمارانی را که جنبه ی فوریتی دارند ( از نظر سلامت جسمی و روانی ) در همان وقت مراجعه می پذیریم .

 

بدیهی است احتمال قصور وجود دارد . یا این که خدای ناکرده در مواردی ، پذیرایی شایسته ، به درستی انجام نشده باشد ، که در همین جا از همه ی عزیزانی که با چنین صورتی برخورد شده ، عذر خواهی می کنم و طلب بخشش دارم . 

 

چه کارها و عواملی باعث شده که نام شما به عنوان یکی از بهترین متخصص های پوست در کشور بر سر زبان ها بیفتد؟

 

من که احساس می کنم اسم من بر سر زبان ها نیست . ولی همیشه در کارم رضایت خداوند را مد نظر دارم و به این احساس که درد مریض درد من یا خواهر ، پدر و مادر من است ، فکر می کنم . یک چنین نگرش و موهبتی توام با دانش روز ، می تواند به نوعی در موفقیت کاری انسان موثر باشد . در آموزش پزشکی به کلیه ی فراگیران علم طب توصیه می کنم : هر وقت با بیماری مواجه شدید ، تصور کنید که او یکی از عزیزترین نزدیکان شماست . دوم این که ، هنگام نوشتن دارو یا آزمایش از خود این پرسش را بکنید : دلیل و حجت درخواست این دارو یا آزمایش چیست ؟

 

همچنان که در ابتدای پاسخ به این پرسش اشاره کردم : آیا انجام این کار، رضایت خداوند را به دنبال دارد یا خیر ؟ فکر کنم توجه به این موارد ، رستگاری را به دنبال خواهد داشت .

 

از خاطره های تلخ و شیرین مدرسه بگویید

 

در دوران دبستان ، من بین هم سالانم ، تنها فردی بودم که از طرف امام جماعت مسجد ، حق ورود به بخش بانوان مسجد را برای پذیرایی در ساعت های خاص داشتم و به خاطر این شایستگی – که مهر تایید آن از سوی امام جماعت مسجد زده شده بود – در بین هم سالان ، احساس غرور و افتخار می کردم . در همان دوران کودکی ، خدا را شکر می کردم که از نظر اخلاقی شایستگی و تا حدی نشان تایید نمازگذاران و امام جماعت مسجد را پیدا کرده ام .

 

از خاطرات تلخ دوران دبستان و دبیرستان هم می توان به اوقاتی که نمره ی دلخواه را در کلاس و امتحان کسب نمی کردم اشاره کرد . ولی بحمدا... همیشه تلاشم بر این بود که ضمن فراگیری دروس در مقطع دبستان و دبیرستان ، رضایت والدین ، اولیا و مربیان مدرسه را فراهم کنم .

 

و خاطره های دوران طبابت  

 

در دوران طبابت ، به ترین و زیباترین خاطره های ما ، برگشت سلامت بیماران و مشاهده ی لبخند رضایت بر چهره ی آن ها بوده است . چرا که رضایت مندی بیماران ، رضایت خداوند و رسول او و ائمه اطهار را به دنبال دارد . ما به رضایت مندی بیمار ، بسیار معتقدیم . چون دعای خیر آن ها مطمینن در نزد خداوند برای ما اجر عظیمی است . اگر در موارد نادر ، سهون خطایی صورت گرفته ، در جهت جبران آن برآمده ایم . ولی خوش بختانه این مورد جزو موارد نادر در خاطره های زندگی پزشکی ما است . بحمدا... خداوند همیشه ما را در امر خطیر طبابت ، یاری کرده و بدون یاری او ما هرگز توان پیش برد کارها را نداشته و نداریم .

 

ورزش می کنید ؟

 

نه .

 

چرا ؟

 

چون وقت ورزش کردن ندارم . ولی می دانم یک نقص است . باید به گونه ای برنامه ریزی کنم که به امر ورزش نیز بپردازم . البته از کودکی ، حتا ساعت های ورزش را مطالعه می کردم . امروزه هم جز رشته ی دو ، رشته ی ورزشی دیگری بلد نیستم !

 

بازیگران سینما و تلویزیون را می شناسید ؟

 

برای پیشکسوتان بزرگی مانند : عزت ا... انتظامی ، علی نصیریان و جمشید مشایخی احترام خاصی قایل هستم . این آشنایی هم برمی گردد به زمان جوانی که گاهی فیلم های این عزیزان را از طریق سینما مشاهده می کردم . ولی در سال های اخیر به علت مشغله ی کاری ، فرصت رفتن به سینما را پیدا نکردم . ممکن است بسیاری از هنرمندان سال های اخیر از جایگاه های والایی برخوردار باشند و متاسفانه ، بنده شناخت کامل از آن ها را ندارم .

 

و نویسندگان و شاعران معاصر؟

 

به اشعار شهریار علاقه مندم . در این جا برای این بزرگوار طلب آمرزش و مغفرت دارم .

 

خوش بختی را تعریف کنید

 

خوش بختی به اعتقاد من در داشتن آرامش است . وقتی انسان در زندگی از سلامت و آرامش روح و روان برخوردار باشد و احساس کند که در پیشگاه خداوند دچار معصیتی نشده ، می بایست احساس خوش بختی کند .

 

دوست دارید تا چند سال دیگر زنده باشید

 

هر چه مشیت الهی باشد بنده گردن می نهم . ولی از درگاه خداوند تقاضا دارم که سلامت جسم و روان مرا هم چون گذشته برقرار سازد و به من توفیق دهد تا هم چنان در خدمت آموزش پزشکی کشور باشم و به درمان بیماران جامعه بپردازم . امیدوارم که عملکرد من مورد قبول درگاه خداوند و مورد پذیرش حضرت رسول اکرم (ص) و ائمه ی اطهار قرار گیرد .

 

آقای دکتر ! حرف ناگفته

 

امیدوارم خداوند ، توفیق محبت ، دستگیری و خدمت به هم نوع را به همه ی بندگان خود عنایت فرماید . برای ساختن جامعه ای آباد و مستقل ، نیازمند اتحاد و خدمت به هم نوع هستیم و این یک ضرورت است و ایجاب می کند که به آن توجه و عمل شود .


مطالب مشابه :


پزشکان متخصص کودکان و نوزادان شهر اهواز

بانک اطلاعاتی مشاغل اهواز - پزشکان متخصص متخصص کودکان و نوزادان و فوق تخصص غدد در صورتی




گفت و شنیدی با دکتر" رضا یعقوبی " پزشک نمونه ی کشوری در رشته پوست :

در اهواز و کلن کم کاری یا پرکاری تیرویید و غدد یکی از بهترین متخصص های پوست در کشور




متخصص ها را تکمیل کنید!

( فوق تخصص غدد) شاپور كريمي متخصص روزبه والي زاده کاردیولوژی در پزشكی ورودی 67 اهواز




میکرودرم در اهواز توسط دکتر محسن روشن ضمیر

میکرودرم در اهواز توسط با تحریک غدد سباسه که توسط پزشک متخصص تعیین می




چه کسانی می توانند به کودک فلج مغزی کمک کنند؟

تنها در صورتی که متخصص مغز وبلاگ دانشجويان كاردرماني دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز




افزایش قد...

عوامل مختلف نظیر ژنتیک و تغذیه در رشد نظر پزشک متخصص غدد از اهواز ورود




استخدام پزشک متخصص

استخدام پزشک متخصص تشخیص طبی جهت کار در , سايت دانشگاه اهواز




دکتر غدد: دکتر روستا + دکتر کاویانی

دکتر غدد: برای همین قبل از عمل، اهواز رفتم پیش + نوشته شده در شنبه هفتم دی




معرفي رشته علوم تغذيه

پزشک‌ متخصصغدد، قلب‌ و پزشکان غدد داخلی، همکاری در تعیین چمران اهواز




استخدام هيات علمي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز

استخدام هيات علمي در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز پرستار متخصص مراقبت ویژه ;




برچسب :