مدرن ترین انواع نورپردازي

مدرن ترین انواع نورپردازي

انتخاب و طراحي نورپردازي مي‌تواند به اندازه انتخاب رنگ و مبلمان براي دكوراسيون مهم باشد. با استفاده خلاقانه از آن مي‌توان ويژگي‌هاي مهم موجود در چيدمان را سايه روشن و برجسته ساخت و بر سبك دكوراسيون تاكيد كرد.

نورپردازي به طور كلي به چهار صورت انجام مي‌شود: نورپردازي كلي، تاكيدي، كاربردي و دكوراتيو. براي اجراي يك نورپردازي قابل كنترل، راحت و كاربردي، بايد استفاده از همه اين حالت‌ها به صورت انفرادي يا تركيبي اولويت‌بندي شوند. اين كار بسيار ساده و آسان است، فقط كافيست از خود بپرسيد: "به چه چيزي نياز دارم و چه نوع نورپردازي مي‌تواند براي نياز من مناسب باشد؟"

نورپردازي كلي:

اين نوع نورپردازي اصلي‌ترين حالت است كه به نورپردازي محيطي نيز معروف است و در حقيقت جايگزين نور طبيعي روز مي‌شود. اين نوع روشنايي مي‌تواند از طريق چراغ‌هاي سقفي، ديواري، روميزي و لوسترها و هم‌چنين تركيبي از سه نوع نورپردازي ديگر به وجود آيد.

نورپردازي كاربردي:

نورپردازي كاربردي يعني تامين نور كافي و مناسب براي انجام هر فعاليتي. فعاليت‌هايي كه در هر اتاق انجام مي‌دهيد را ارزيابي كنيد (مطالعه، آشپزي، كار با كامپيوتر و...) و براي هريك از آن‌ها نورپردازي مناسبي را در نظر بگيريد. چراغ‌هاي روميزي و آويزهاي سقفي، نمونه‌هاي خوبي براي اين نوع نورپردازي هستند.

نورپردازي تاكيدي:

از نامش پيداست كه از اين نوع نورپردازي براي تاكيد بر حضور عنصري مهم و زيبا در دكوراسيون، مانند تابلوهاي هنري، مجسمه‌ها و... و نيز براي ايجاد احساسي دراماتيك در فضا استفاده مي‌شود. اين نوع نورپردازي حتما بايد در كنار نورپردازي كلي و براي ارتقاء حال و هواي فضا به كار گرفته شود. نورپردازي شناور، نورهاي نقطه‌اي و نورپردازي خطي از انواع مهم اين نوع نورپردازي هستند كه مي‌توانند به ايجاد سايه-روشن در دكوراسيون و جلب نظرها به سوي قسمتي خاص در چيدمان به شما كمك كنند.

نورپردازي دكوراتيو:

در اين نوع نورپردازي، ويژگي‌هاي فيزيكي چراغ‌ها به اندازه نوري كه از آن‌ها منتشر مي‌شود اهميت دارد و مي‌تواند سبك دكوراسيون را تعريف كند. پس نورپردازي دكوراتيو، بيشتر داراي جنبه دكوراتيو است و به تعيين سبك دكوراسيون كمك مي‌كند.

از ترسيم طرح شروع كنيد

اگر اين شانس را داريد كه بتوانيد بازسازي خانه خود را از مرحله ترسيم مجدد نقشه شروع كنيد، جاي نصب كليد و پريزها را نيز تعيين كنيد. دقت و توجه زياد در اين مرحله سبب مي‌شود كه در قسمت‌هاي مورد نياز براي نورپردازي، زمينه و تجهيزات لازم را فراهم آوريد و ديگر مجبور نباشيد براي نورپردازي در قسمت‌هاي مختلف، از سيم‌هاي بلند و نازيبا به صورت روكار استفاده كنيد و آن‌ها را هر كجاي چيدمان خود ببينيد.

آيا تا به حال دقت كرده‌ايد كه در هتل‌هاي شيك و مجهز تمام چراغ‌هاي روميزي تنها به وسيله يك كليد ديواري روشن مي‌شوند؟ اين كار ايده‌اي بسيار خوب و آسان است، به‌خصوص اگر كليد روشن كردن آن چراغ‌ها از نوع ديمر باشد. هم‌چنين هرگز از راهنمايي گرفتن از كارشناسان در زمينه الكتريك غافل نشويد. 

از نورپردازي به عنوان راه حل مشكلات استفاده كنيد:

يك نورپردازي اصولي و صحيح مي‌تواند حال و هواي فضا را تغيير دهد و يك فضاي ساده و خسته كننده را به فضايي با معماري زيبا و دلنشين؛ يا يك فضاي سرد و بي‌روح را به فضايي گرم و صميمي تبديل كند. فقط كافيست بدانيد كجا بايد از آن استفاده كنيد.

 

نورپردازي رو به پايين:

نورپردازي رو به پايين مانند آنچه خورشيد براي انتشار نور طبيعي انجام مي‌دهد، نور را از بالا روي فضا و عناصر موجود در آن مي‌تاباند. يك لوستر يا چراغ آويزي نمونه‌اي كلاسيك براي نورپردازي رو به پايين است.

مزيت: اطمينان وجود دارد كه نور به تمام قسمت‌هاي فضا مي‌رسد.

عيب: سبب ايجاد سايه‌اي نازيبا روي چهره افراد مي‌شود و مي‌تواند بسيار تند و شديد باشد.

نورپردازي رو به بالا:

اين نوع نور، مي‌تواند عناصر خاص موجود در دكوراسيون را كه مورد علاقه شما نيز هستند سايه روشن كند و آن‌ها را در دكوراسيون برجسته سازد. براي داشتن اين نوع نور، بايد چراغ يا منبع نوري را پايين و پشت يك گياه يا مجسمه يا هر عنصر ديگري كه در نظرتان است قرار دهيد.

مزيت: براي روشن كردن و تاكيد بر حضور هر عنصري كه تمايل داريد بسيار مناسب است.

عيب: مي‌تواند سايه‌هاي ناخوشايند روي ديوار بسازد.

ديوارشوي‌ها:

اين نوع نورها، روي سطوحي مانند ديوارها و از پايين به بالا يا از بالا به پايين (رو به بالا براي افزايش ارتفاع سقف و رو به پايين براي گرم و صميمي‌تر كردن فضا) منتشر مي‌شوند و توسط چراغ‌هايي روي سطح يا بر سقف بالاي آن تامين مي‌شوند.

مزيت: از شدت و خيره‌كنندگي نور، زماني كه نور در فضاي اتاق منعكس مي‌شود مي‌كاهد و سبب مي‌شود حالتي ملايم و خوشايند به وجود آيد.

عيب: براي داشتن جلوه‌اي خوب بايد با دقت و به درستي با ديگر منابع نور هماهنگ شود.

نورپردازي محصور يا گلداني:

با وجود اين نوع نورپردازي مي‌توان مطمئن بود بدون اينكه ارتفاع سقف اشغال شود، نور لازم براي تمام قسمت‌هاي اتاق تامين مي‌شود. لامپ‌هاي هالوژن ولتاژ پاييني كه معمولا براي اين نوع نورپردازي دور تا دور سقف استفاده مي‌شوند مقرون به صرفه هستند.

مزيت: اين نوع نورپردازي جلوه‌اي مدرن، تميز و شيك به فضا مي‌دهد و مي‌توان گفت از انواع ارزان نورپردازي به شمار مي‌آيند.

عيب: براي نصب چراغ‌ها روي سقف بايد حفره‌اي را به عمق كافي به وجود آوريد.

نورپردازي نقطه‌اي:

نورپردازي نقطه‌اي نوعي نور متمركز است براي ايجاد سايه-روشن روي جزئيات مهم در دكوراسيون، آثار هنري و هر عنصر ديگري كه تمايل داريد بر حضورش در دكوراسيون تاكيد بيشتري شود. اين نوع نورپردازي‌ها در انواع خطي روي سطوح و سقفي موجود است.

مزيت: مي‌تواند به زيبايي تاكيد زيادي بر نوع طراحي و جزئيات موجود در آن داشته باشد.

عيب: مي‌تواند خيرگي در چشم ايجاد كند.

نورپردازي اتاق به اتاق

هال و ورودي: هال در حقيقت گذرگاهي براي عبور از فضايي به فضاي ديگر در خانه است. فراموش نكنيد كه هال اولين فضايي است كه توسط افرد در ورود به خانه ديده مي‌شود و مي‌تواند ذهنيت آن‌ها را نسبت به ديگر قسمت‌هاي خانه بسازد. يك ورودي و هال روشن مي‌تواند اين امكان را به افراد دهد تا به آساني محل آويختن كت خود را بيابند و كفش‌هاي خود را پيدا كرده و آن‌ها را به پا كنند. اما نورپردازي منعطف و قابل تنظيم براي اين فضا لازم است و مي‌تواند اين امكان را فراهم سازد تا در زمان‌ها و شرايط مختلف، حال و هوا و احساس‌هاي مختلف و مناسب را در فضاي ورودي و هال ايجاد كرد.

اتاق نشيمن: نورپردازي در اتاق نشيمن به دقت فراوان نياز دارد و شما بايد پاسخگوي نياز‌هاي متعددي در اين فضا باشيد. نورپردازي در اتاق نشيمن خانه‌هاي مختلف بسيار متنوع و متفاوت است. اجازه بدهيد سبك زندگي شما براي سبك دكوراسيون خانه‌تان تصميم‌گيرنده باشد. فهرستي از حالت‌هاي مورد نياز و مورد علاقه خود را براي فضا و هم‌چنين فعاليت‌هايي كه در اتاق نشيمن قرار است انجام شود تهيه كنيد. براي نمونه تمايل داريد براي تماشاي تلويزيون نورپردازي گرم و صميمي داشته باشيد يا براي بازي بچه‌ها نور كافي از بالا به پايين داشته باشيد يا براي مطالعه نور روميزي كافي داشته باشيد و ... .

ياد بگيريد كه چگونه مي‌توانيد با قرار دادن يك جفت چراغ دكوراتيو در دو طرف قفسه‌هاي كتابخانه يا استفاده از چراغ‌هاي روميزي زيبا جلوه‌اي جذاب براي دكوراسيون اتاق نشيمن خود به وجود آوريد. براي گرفتن ايده مي‌توانيد به نمايشگاه‌هاي دكوراسيون داخلي و مجله‌هاي مربوط به دكوراسيون داخلي مراجعه كنيد.

اتاق غذاخوري: نقطه كانوني در هر فضاي غذاخوري ميز غذاخوري موجود در آن است، از اين رو بايد تمركز و تاكيد نورپردازي اين فضا بر اين قسمت باشد. كاربردي و زيبا فكر كنيد و به اهميت حال و هواي حاكم بر فضا توجه داشته باشيد. زماني كه اقدام به نصب يك لوستر آويزي درست در بالاي ميز غذاخوري مي‌كنيد، توجه داشته باشيد كه ارتفاع آن به اندازه كافي پايين باشد كه كاملا سطح ميز را روشن كند، اما نبايد نور آن خيره‌كننده باشد و سبب آزار چشم افراد شود تا كساني كه براي صرف غذا دور ميز نشسته‌اند نتوانند يكديگر را به آساني مشاهده كنند. (معمولا ارتفاع 60 سانتي‌متر براي فاصله بين سطح ميز غذاخوري با پايين‌ترين قسمت لوستر، بهترين فاصله است. هم‌چنين استفاده از ديمر براي تنظيم و كنترل نور اتاق غذاخوري بسيار سودمند است.)

آشپزخانه: در اين فضا نورپردازي بايد كاربردي و منعطف، با تاكيد بر روي سطوح كار باشد. احساس و جلوه دكوراسيون آشپزخانه نيز بايد خوشايند و زيبا باشد، طوري كه نماي آشپزخانه در مواقعي كه در آن كاري نداريد نيز به خوبي به نظر برسد. براي نورپردازي آشپزخانه، يك نور سقفي كلي براي روشن كردن تمامي فضاي آشپزخانه لازم است. از طرف ديگر نورپردازي زير كابينت‌ها نيز براي روشن كردن سطوح كار ضروري است. اين نورپردازي سبب مي‌شود تا سطح كار كاملا روشن شود و سايه افراد روي سطح نيافتد. از هودي استفاده كنيد كه لامپ داشته باشد و بتواند سطح اجاق گاز را روشن كند. از چراغ‌ها و لوسترهايي با پوشش پارچه‌اي استفاده نكنيد زيرا آن‌ها بو و چربي را به خود جذب مي‌كنند. براي ايجاد نور و درخشش بيشتر در دكوراسيون آشپزخانه، سعي كنيد از كابينت‌هاي شيشه‌اي كه مجهز به نورپردازي رو به پايين در قسمت سقف هستند استفاده كنيد.

اتاق خواب: در اتاق خواب به نور كافي براي لباس پوشيدن، آماده‌سازي تخت خواب براي خوابيدن و نور كنار تخت براي مطالعه نياز است. براي تامين اين نورها استفاده از يك لوستر سقفي و قراردادن يك چراغ روميزي روي ميز كنار تخت مي‌تواند كافي باشد.

هر نوع نورپردازي كه دوست داريد براي اتاق خواب خود انتخاب كنيد، فقط دقت داشته باشيد كه قابل تنظيم و كنترل بوده و طوري باشد كه هنگام وارد شدن به اتاق و بلند شدن از روي تخت بتوان آن را اجرا كرد.

اتاق كار: ميز كار شما نياز به نورپردازي كاربردي دارد و بايد اطمينان حاصل كنيد كه فضاي كار شما در اتاق كار به خوبي و به ميزان كافي نورپردازي شده است. يك چراغ روميزي استاندارد و خوب، مي‌تواند براي روشن كردن سطح ميز مناسب باشد. اگر ميز كار شما فضاي محدودي دارد، يك چراغ زميني تطبيق‌پذير مي‌تواند همان كار را انجام دهد. اگر رايانه داريد، دقت داشته باشيد كه نور نبايد به نمايشگر آن بتابد و از آن منعكس شود؛ زيرا چشم را مي‌آزارد. هم‌چنين شما در اتاق كارتان نياز به مقداري نور در قسمت‌هاي نزديك قفسه فايل‌ها، اسكنر و پرينتر و ديگر قسمت‌هايي كه در آنجا فعاليتي صورت مي‌دهيد داريد.

7 نكته مهم نورپردازي از نظر جاستين و كلين:

1.       در برخي از جاها به راحتي و با صرف هزينه‌اي ناچيز به جاي كليد از ديمر استفاده كنيد تا بتوانيد به نورپردازي منعطف و قابل كنترلي برسيد.

2.       از يك نور سقفي و مركزي انتظار نداشته باشيد به تنهايي بتواند تمام نور لازم براي فضا را تامين كند و شما را به يك نورپردازي ايده‌آل برساند. بلكه زماني نورپردازي يك فضا ايده‌آل و كامل مي‌شود كه از تركيبي از چند نوع نورپردازي در دكوراسيون خود بهره بريد.

3.       فضاي هال مي‌تواند با قراردادن يك ميز كنسول بلند و كم عرض كه روي آن يك جفت چراغ زيبا به همراه يك آينه در بين چراغ‌ها قرار دارد، جلوه شيك و كامل‌تري به خود گيرد.

4.       پيش از خريد چراغ‌ها دقت و تحقيقات لازم را به عمل آوريد و از خريد عجولانه و با استرس خودداري كنيد.

5.       براي ايجاد جلوه‌هاي ويژه با كمك نورپردازي، چراغ‌هاي زميني را پشت مبل‌ها و صندلي‌ها قرار دهيد. در اين صورت از قراردادن چراغ‌ها طوري كه لامپ‌ها بيش از اندازه نزديك به پارچه باشند خودداري كنيد تا خطر آتش‌سوزي وجود نداشته باشد.

6.       نورپردازي زير كابينت مي‌تواند فضايي راحت و پرنور را هنگام كار در آشپزخانه براي شما به وجود آورد. هم‌چنين اين بهترين راه براي ايجاد جلوه و احساسي خوشايند براي دكوراسيون آشپزخانه است.

7.       در اتاق‌هايي با سقف كوتاه، لوسترها را بيرون ببريد و به جاي آن‌ها از نورپردازي نقطه‌اي و لوسترهايي كه روي سطح مي‌خوابند استفاده كنيد.

کیفیت نورپردازی

 کیفیت 
کیفیت نورپردازی به شدن نسبی نور بستگی دارد. به این ترتیب دو حد نورپردازی داریم :
نورپردازی سخت : همان طور که از نامش نیز پیداست ، نورپردازی را سخت گویند که در آن از نورهای شدید استفاده می شود. برای مثال در طبیعت ، آفتاب ظهر نور سخت ایجاد می کنددر نورپردازی سخت ، سایه ها کاملا مشخص و تند هستند و بافت ها و کناره های تیز ایجاد می شود
نورپبرای مثال نور آسمان ابر آلود ، نرم است. در این نورپردازی ، خطوط و بافت ها کمی نرم ، پخشیدگی نور بیشتر و تضاد ملایم تری بیننور و سایه وجود دارد
جهت جهت نورپردازی ، بر مسیری اشاره می کند که نور به شی ء می تابد. این مسیرها عبارت اند از :
نور جلویی : نوری که از رو به رو به سوژه می تابد

نور پشتی : این نور از پشت موضوعی که قرار است فیلم برداری شود به آن می تابد و می تواند در زوایای مختلف از پشت بتابد برای مثالمستقیم ، از بالا ، از پهلو و ... . نور پشتی اگر همراه دیگر نورها نباشد اثری ضد نور دارد و سوژه را تاریک و تیره می کند. همچنین این نور کمک می کند خطوط مرزی مشخص شوند و سوژه از پس زمینه جدا شود
« به تصویر سمت چپ توجه کنید ، که چگونه تنها استفاده از نور پشتی ، سوژه را تاریک و در نتیجه آن را مبهم و مرموز کرده است.» 
نور پایین : نوری که از جلو و از پایین به سوژه می تابد برای مثال کسی که در کنار آتش نشسته و نور آتش از پایین چهره او را روشن می کند. از آنجا که نورپردازی از پایین ، چهره را تحریف می کند ، ممکن است برای خلق وحشت از آن استفاده شود.ردازی نرم : در نورپردازی نرم ، روشنایی ها پخشیده هستند و شدت نور به نسبت نورپردازی سخت کمتر و ملایم تر است.
نور بالا : نوری که از جلو و از بالا به سوژه می تابد. این نور اگر بر چهره بازیگر بتابد استخوان بندی صورت او را به خوبی نشان می دهد ، به همین خاطر هر گاه فیلم ساز بخواهد حالت چهره و حس موجود در چهره بازیگر ، نمایان شود از این نور استفاده می کند.
جهاتی که در اینجا گفته شد جهات اصلی هستند کمی تغییر زاویه می تواند ، جهات نوری دیگر و در نتیجه کاربردهای بیشتر ایجاد کند.
منبع 
منبعی که نور را تولید می کندممکن است فیلم ساز نخواهد از یک منبع نور مصنوعی استفاده کند و نور طبیعی که در محیط وجود دارد را مناسب بداند و تنها با کمی تغییر در شدت و ضعف و یا سمت و سوی آن ، از طریق فیلتر های نوری یا موانعی که بر سر راه نور ایجاد می کند ، نور مورد نیازش را تامین کند ( این کار در فیلم های مستند بیشتر مرسوم است ). همچنین فیلم ساز می تواند برای رسیدن به نور مورد نظرش در صحنه ، از انواع پروژکتورها و نورپرداز ها استفاده کند.در اغلب فیلم های داستانی از منابع نوری اظافی برای اعمال کنترل بیشتر بر کیفیت تصویر استفاده می شود. در بیشتر فیلم های داستانی ، چراغ های رو میزی ، چراغ های خیابانی و لامپ هایی که در میزانسن می بینیم ، منبع اصلی تامین نور فیلم برداری نیستند و هم زمان با آنها منابع نوری دیگری خارج از صحنه ، بخش های مختلف آن را روشن می کنندفیلم ساز باید تلاش کند ، تا طرحی از نورپردازی ایجاد کند ، که با منابع نوری موجود در صحنه مانند همان چراغ های رومیزی و ... هم خوانی داشته باشد. برای مثال در حالی که در تصور می بینیم ، تنها یک شمع به عنوان منبع نور در صحنه وجود دارد ، نمی توان صحنه را خیلی رو شن و پر نور کرد.
رنگ 
فیلم سازهایی که می خواهند بر نورپردازی کنترل داشته باشند ، با نور تا حد امکان سفید خالص کار می کنند. فیلم سازها با استفاده از فیلترهایی که در جلو منبع نور قرار می دهند ، می توانند نور را به هر رنگی که می خواهند در بیاورند. برای مثال ، برای القای نور شمع به ته رنگی نارنجی نیاز است و یا برای القای رنگ شب به آبی متمایل به ارغوانی. رنگ نور بسیار مهم است و تاثیرگذار. با به کار بردن رنگ مناسب در نور می توان به خلق فضا بسیار کمک کرد ، مانند آنچه در مثال نور شمع و نور شب گفته شد
ما عادت کرده ایم که به نور محیط هر روزه خود بی توجه باشیم ، از این رو نورپردازی فیلم هم می تواند به سادگی برایمان عادی شود و حتی بدتر بی اهمیت جلوه کند ، با این حال ظاهر یک نما و حس نهفته در آن ، با ویژگی هایی که نور صحنه از آن برخوردار است می تواند کنترل شود. فیلم ساز به طرق مختلف می تواند با دستکاری این عوامل و با ترکیب آنها به تجربه بیننده شکل بدهد.
پس از آنکه نورپردازی هر صحنه کامل شد ، باید مراقب بود که نور برای دوربین کافی باشد. در این مرحله مدیر فیلم برداری با نورسنج ،مقدار نور تابانده شده به صحنه و مقدار نوری را که توسط اجسام ، به ویژه اجسام براق بازتابیده می شود را اندازه می گیرد و با استفاده از آن ، ابزار لازم برای فیلم برداری از آن صحنه را فراهم می کند.

 

 

آدرس: مشهد،خیابان کلاهدوز-نبش کلاهدوز 47/11 - پلاک 3- طبقه 2-

شرکت نورا الکترونیک پاژ     

پست الکترونیک شرکت:  [email protected]  &  [email protected]

   شماره تماس:  37295195-051      &      09152453853

 


مطالب مشابه :


چراغ هاي مدرن بر پايه نور دهي LED

مقالات خودرو - چراغ هاي مدرن بر پايه نور دهي led شرکت پارس خودرو . گروه خودروسازی بهمن .




فروش انواع محصولات شرکت مازی نور

شرکت پرشین چراغ های فلورسنتی مدل چراغ‌های آویز مدل لکسور با مدرن‌ترین تکنیک‌های




نورپردازی نمای ساختمان

تولید و فروش انواع چراغ های نورپردازی نشانگر مدرن یا قدیمی بودن آن شرکت نورا




مدرن ترین انواع نورپردازي

تولید و فروش انواع چراغ های نورپردازی - مدرن ترین تولید انواع چراغ های led و شرکت نورا




لوستر - چراغ روشنایی مدرن

طراحی مدرن دانلود نرم افزار کتاب - ptc - دانلود عکس، نرم افزار، مجله, کتاب, خودرو , مقاله , فیلم




پذیرش نمایندگی

تولید و فروش انواع چراغ های نورپردازی شرکت نورا الکترونیک » طراحی مدرن و خلاقانه




طرح اجاق گاز - کتری برقی - چراغ مطالعه

طراحی مدرن دانلود نرم افزار کتاب چراغ مطالعه. طرح شرکت خودرو سازی bmw




طراحی مدرن و خلاقانه نورپردازی راه پله

تولید و فروش انواع چراغ های طراحی مدرن و خلاقانه نورپردازی پست الکترونیک شرکت:




برچسب :