دستورالعمل سازماندهی و بکارگیری سربازان سازندگی

هدف کلی:

سازماندهی و بکارگیری سربازان سازندگی در راستای اهداف طرح به منظور توسعه فعالیت های آنها در مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان.

2-اهداف اختصاصی :

1-2- ایجاد وحدت رویه در نحوه جذب، استقرار و بکارگیری سربازان سازندگی

2-2- ارایه خدمات ترویجی مناسب به کلیه بهره برداران بخش کشاورزی بر اساس برنامه ها و پروژه های واحدهای تخصصی

2-3- فراهم نمودن زمینه مناسب به منظور استفاده بهینه از رشته های تخصصی سربازان سازندگی در مراکز ترویج و خدمات کشاورزی

2-4- امکان ارزشیابی مناسب از فعالیتهای سربازان سازندگی براساس اهداف طرح سربازان سازندگی

 

3- زمینه فعالیت

زمینه های فعالیت سربازان سازندگی شامل کلیه زمینه های آموزشی- ترویجی،اجرائی و فنی تحت پوشش فعالیت های مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان شامل،(زراعت ،باغبانی،دامپروری،شیلات و آبزیان،جنگل و مرتع ،آبخیزداری،دامپزشکی و ...) میباشد.

انجام فعالیت های موضوع ماده سه به منزله استقرار سربازان سازندگی در واحدهای اجرائی مربوطه در سطح شهرستان نمی باشد(استقرار سربازان سازندگی در واحدهای تخصصی در سطح شهرستان ممنوع و تخلف محسوب می گردد.)

 

4- محل استقرار:

محل استقرار سربازان جهاد کشاورزی موضوع این دستورالعمل شامل یکی از موارد ذیل می باشد:

1-4- مرکز ترویج و خدمات جهادکشاورزی دهستان: محل استقرار اصلی کلیه سربازان سازندگی در این دستور العمل مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان می باشد.

2-4- مراکز اقماری: به منظور توسعه فعالیت های آموزشی سربازان سازندگی،از سربازان مستقر در مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی یک نفر بطور موقت با در نظر گرفتن شرایط ذیل در مراکز اقماری ما مور می شود این مراکز شامل (ایستگاههای جمع آوری شیر،مراکز قرنطینه دامی، مراکز قرنطینه نباتی،کانون های اسکان عشایر و ایستگاههای تولید بذر ونهال،نهالستان ایستگاههای آبخوانداری،تعاونی های روستایی)می باشد که براساس دستورالعمل تبصره یک بکار گرفته خواهند شد.

 

تبصره یک:

1.وجود واحد ترویجی در تعاونی روستایی یا انجام فعالیت های ترویجی در سایر مراکز اقماری

2.تائید بند یک توسط مشاور رئیس سازمان و مسئول هماهنگی ترویج و نظام بهره برداری استان

3.طرح در شورای هماهنگی استان و تائید شورای مذکور

4.صدور برگ ماموریت با ذکر زمان مشخص توسط مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان محل خدمت سرباز مامور

5.مسئولیت کنترل،حضور و غیاب و ارائه گزارش کار سرباز به عهده مسئول مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی خواهد بود.

 

تبصره دو:

در زمان بروز آفات و بیماریهای قرنطینه ای در منطقه،که نیاز به حضور سرباز در مراکز قرنطینه ای می باشد با موافقت و تصویب شورای هماهنگی طرح در استان،یکی از سربازان مستقر در مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی حوزه جغرافیایی مرکز قرنطینه و در صورت متناسب بودن رشته تحصیلی وی به طور موقت و تحت نظر رئیس مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی بکار گرفته می شود.بدیهی است پس از عادی شدن شرایط مجدداً سرباز به محل استقرار خود بر خواهد گشت.

3-4- تعاونی های جدید

استقرار سربازان سازندگی در تعاونی های تولیدکه در آنها واحد ترویجی ایجاد شده است الویت خواهد و تابع موارد ذیل خواهد بود:

1-3-4- تعاونی های سطح یک(دارای حداقل 1000 هکتار اراضی آبی یا 2000 هکتار دیم و یا ترکیبی از این دو و بیش از 100 نفر بهره بردار)حداکثر 2 نفرسرباز که رشته تحصیلی وی با فعالیت غالب تعاونی تولید متناسب باشد.

2-3-4- تعاونی های سطح دو(دارای 500 تا1000 هکتار کشت آبی یا 1000 تا2000 هکتار کشت دیم و یا ترکیبی از این دو،بیش از 50 نفر بهره بردار)یک نفر سرباز که رشته تحصیلی وی با فعالیت غالب تعاونی تولید متناسب باشد.

3-3-4- تعاونی های تولید سطح سه(با کشت آبی 100 تا 500 هکتار یا 200 تا 1000 هکتار کشت دیم و یا ترکیبی از این دو ،بیش از 20نفربهره بردار) یک نفرسرباز متناسب با فعالیت تولیدی غالب تعاونی که به طور موقت از مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان مامور و تحت نظارت مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان به کار گرفته خواهد شد.

تبصره سه:

به منظور توسعه فعالیت سربازان سازندگی در مراکز اقماری،سازمان ها و واحدهای به کار گیرنده در تامین هزینه های لباس،کفش،خوراک و مسکن سربازان مستقر در این مرکز می بایست همکاری و مشارکت داشته باشند.

4-4- مرکز استان: مدیریت ترویج و نظام بهره برداری استان موظف است یک نفر سرباز سازندگی را به عنوان افسر رابط در مرکز استان مستقر نماید.(چگونگی انتخاب،سازماندهی و شرح وظایف افسر در بند 7 آمده است).

 

5- نحوه سازماندهی:

سازماندهی سربازان سازندگی موضوع این دستور العمل به شرح ذیل می باشد:

1-5- به ازاء 30 الی 200 نفر سرباز سازندگی در سطح استان، مدیریت ترویج و نظام بهره برداری استان می تواند یک نفر سرباز سازندگی را به عنوان افسر رابط بکار بگیرد. در صورتی که تعداد سربازان سازندگی در سطح استان بیش از 200 نفر باشد،دو نفر سرباز سازندگی به عنوان افسر رابط استان بکار گرفته می شوند. که وظایف وی در ماده 7 آمده است.

2-5- در هر یک از مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان براساس سطح بندی مراکز(سطح 3،2،1) و زمینه های فعالیت،تعداد بهره برداران و متناسب با تعداد نیرو های فنی موجود در مرکز بین 2 تا 5 نفر سرباز جذب،مستقر و بکار گرفته خواهند شد.


6- و ظایف سربازان سازندگی در مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان

وظایف آموزشی- ترویجی سربازان سازندگی با هماهنگی واحدهای اجرائی تدوین و به سربازان ابلاغ می گردد.

نمونه وظایف شامل:

1.جمع آوری اطلاعات فنی و تخصصی مورد نیاز ترویج و نظام بهره برداری در حوزه فعالیت

2.ارایه خدمات مشاوره ای و فنی مهندسی کشاورزی به تولید کنندگان و بهره برداران در حوزه های تخصصی مختلف

3.نیاز سنجی آموزش،برنامه ریزی،هماهنگی،اجرای دوره های آموزشی ترویجی برای بهره برداران

4.اطلاع رسانی،افزایش آگاهیها و مهارت های فنی کشاورزان

5.بررسی و تعیین منابع،ظرفیت ها،امکانات و تنگناهای تولیدی کشاورزی و دانش بومی

6.عضویت در تیم های تحقیقی- ترویجی و همکاری(اجرای) پروژه های تحقیقی ترویجی و تطبیقی با هماهنگی و همکاری کارشناسان و محققان ذیربط

7.همکاری در طرح تسریع انتقال یافته ها ایجاد مزارع و واحد های نمایشی،آزمایشی و الگو های ترویجی،

8.همکاری در اجرای طرح های مطالعاتی

9.همکاری در شناسایی،سازماندهی،آموزشی و بکارگیری مددکاران ترویجی و رهبران محلی و نخبگان کشاورزی

10. همکاری در شناسایی و معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه

11. شناسایی و همکاری  با گروههای اجتماعی، اقتصادی و زمینه سازی برای تشکیل تعاونی ها و تشکل های مردمی

12. همکاری در بسیج،سازماندهی و بکارگیری نیرو ها و امکانات مردمی در فعالیت های کشاورزی و توسعه روستایی

13. تشویق و ترغیب کشاورزان در جهت اصلاع نظام  بهره برداری و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی

14. نیاز سنجی رسانه ای،بهره گیری از رسانه های آموزشی و ترویجی،همکاری در توزیع مجلات،نشریات و بسته های آموزشی،ترویجی،کمک آموزشی و رسانه های خود آموز

 

7-شرایط، وظایف نظارتی و اداری افسر رابط استان

الف- شرایط افسر رابط:(دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر(2)فارغ التحصیل مراکزآموزشی عالی دولتی(3)دارای بالاترین معدل در بین سربازان هم دوره خود(4) کسب بالاترین نمره در آزمون ورودی (5) بومی مرکز استان

ب- وظایف افسر رابط:

1)شناسایی،انتقال و پیگیری مسایل و مشکلات مشمولین.

2)تهیه و تدوین گزارشات ماهانه،فصلی و سالانه مربوط به فعالیت های سربازان سازندگی.

3)تنظیم به موقع فرم ها و تهیه اطلاعات مورد نیاز و ارسال آن ها با هماهنگی مسئول مافوق .

4)پیگیری اموراداری سربازان از قبیل حکم درجه،دریافت حقوق،بیمه،برگشناسایی و...

5)دریافت مدارک مورد نیاز از مشمولان که داوطلب خدمت در وزارت جهاد کشاورزی می باشد.

6)ارسال کلیه مدارک دریافتی مورد نیاز از مشمولان به امور اداری با هماهنگی و تایید مسئول مافوق.

7) نظارت و سرکشی از سربازان سازندگی و فعالیت های آنان

8)توجیه مشمولان نسبت به طرح و وظایف سربازان سازندگی.

9)هماهنگی و پیگیری جهت برگزاری گردهمایی توجیهی مشمولان در سطح منطقه و استان

10)جمع آوری و تهیه اخبار و اطلاعات و مطالب علمی و فنی از مشمولین استان و ارسال آن به اداره کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج به منظور انعکاس و اطلاع رسانی به واحدهای مربوطه

11)بررسی و ارائه پیشنهادات در جهت اجرای هر چه بهتر طرح

12)پیگیری و اجرای سایر امور محوله از سوی مقام مافوق

13)مدیریت ترویج و مشارکت مردمی استان موظف است قبل از استقرار سربازان شرایط و امکانات لازم را در محلهای استقرار فراهم آورد

10- مسئول مافوق سرباز موظف است3 ماه قبل از ترخیص هر سرباز نسبت به جایگزینی وی پیگیری و اقدام نماید.

11- مسئولین واحدهای سازمانی در سطوح مختلف موظف هستند نسبت به توجیه سربازان در خصوص حوزه فعالیت ،وظایف کاری ، آموزش های فنی ، انضباطی و..... در قالب آموزش های بدو خدمت و ضمن خدمت اقدام نمایند.

12- مسئولیت پاسخگوئی و اجرای قوانین و مقررات مربوط به طرح،نظارت براستقرار،فعالیت وعملکرد سربازان سازندگی در سطح دهستان ، بخش و روستا برعهده رئیس مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان، در سطح شهرستان به عهده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، در سطح استان به عهده مشاور رئیس سازمان و مسئول هماهنگی ترویج و نظام بهره برداری می باشد

13- باعنایت به بند5 ابلاغیه شماره011/9951مقام عالی وزارت،مصوبه مورخ 15/1/83 کمیته نظارتی طرح از هر گونه بکارگیری سربازان در جهاد کشاورزی شهرستان و مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی حومه و جابجائی و انتقال سربازان سازندگی (از شهرستان به شهرستان دیگر) خودداری شود وچنانچه سربازی از مرکزی به مرکز دیگر در سطح شهرستان جابجا شد، گزارش آن در اولین فرصت به اداره کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج ارسال شود.بکارگیری سربازان سازندگی در چارچوب وظایف ابلاغ شده خواهد بود و از بکارگیری سربازان سازندگی در خارج از وظایف تعیین شده خودداری گردد.

14- با توجه به نقش دفترکار در تنظیم  برنامه های کاری سربازان، می بایست گزارش فعالیت و برنامه هابصورت روزانه و ادواری توسط سربازان در دفاتر کار ثبت، وتوسط مسئول مافوق وی مورد بازدید و ارزیابی قرار گیرد، تا پس از اتمام خدمت سربازی، دفتر کار همراه با خلاصه ای از عملکرد دو ساله از سرباز تحویل گرفته شود.

15- براساس ابلاغیه 011/9951 مقام عالی وزارت ضروریست هر سه ماه یکبار گزارشی از روند اجرای طرح و گزارش عملکردسربازان در طول فصل (طبق فرم های مربوطه) به اداره کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج ارسال گردد.

16- کلیه سربازان سازندگی موظف به پوشیدن لباس فرم در ساعات و ماموریت اداری می باشند.

17- ساعت کار سربازان سازندگی تابع مقررات اداری محل استقرار می باشد.

تبصره چهار :

در مواردیکه بنا به تشخیص مسئول مافوق حضور سرباز در بعد از ساعت اداری جهت انجام امور فنی در محل استقرار ضرورت داشته باشد، سرباز موظف به حضور در محل مورد نظر و انجام وظیفه می باشد.

18- بر اساس بند 6 ابلاغیه شماره011/9951 مقام عالی وزارت، شورای هماهنگی طرح در استان و شهرستان می باید بطور منظم تشکیل و گزارشات آن به اداره کل پشتیبانی و تجهیز شبکه ترویج ارسال گردد.

19- در صورت بروز هر گونه تخلف در رونداجرای طرح،بکارگیری سربازان ،امور انظباتی سربازان طبق آئین نامه های مربوطه برخورد خواهد شد.

20- این دستور العمل در بند 20 و 4 تبصره ابلاغ می گردد.

منبع خبر : http://tarvij.jkm.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=213&Itemid=97


مطالب مشابه :


امریه جهاد کشاورزی

morghdar javan - امریه جهاد کشاورزی - مدیریت فارم.جیره نویسی.مرغ گوشتی - morghdar javan




شرایط امریه سرباز سازندگی وزارت جهاد کشاورزی

شرایط امریه سرباز سازندگی وزارت جهاد کشاورزی . اصل 147 قانون اساسی . دولت باید در زمان صلح از




استخدام سرباز امریه در جهاد دانشگاهی استان فارس-شهریور92

استخدام سرباز امریه در جهاد استخدام سرباز امریه در استخدام مهندس کشاورزی




راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و پذیرش

مرجع رسیدگی به امریه در هر 11- سازمان ثبت اسناد واملاک کشور 12- وزارت جهاد کشاورزی 13




دستورالعمل سازماندهی و بکارگیری سربازان سازندگی

(امریه جهاد کشاورزی) مرکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی دهستان، در سطح شهرستان به




راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و پذیرش

که اصولا ادارات کل استان ها می باشد=====مرجع رسیدگی به امریه در هر اداره جهاد کشاورزی13




جذب سرباز در سازمان جهادکشاورزی

جهت مشاهده آسان در موبایل به آدرس زیر مراجعه کنید www.boyoor.blogfa.com/m , آگهی استخدامی




معرفی خودم

( به صورت امریه در وزارت جهاد کشاورزی ) جهاد کشاورزی نقش it در مدیریت شهری. جهاد




برچسب :