دغدغه های جلالیان به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران

نماینده دیر و کنگان در گفتگو با ایانا:

آلاینده ها، صیادی بوشهر را نابود کردند

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس
آلاینده ها و پساب صنعتی کارخانه های صنعتی و لوله های نفت باعث کاهش ذخایر آبزی و تهدید صیادی در استان بوشهر شده است.

نماینده دیر و کنگان در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا گفت: در مناطق دیر، کنگان و عسلویه، 70 درصد مردم زندگی خود را بر اساس صیادی گذرانده و امرار معاش می کنند. این در حالیست که سازمانهای متولی نظیر شیلات نسبت به این قشر عظیم و زحمتکش بی تفاوت شده اند.

عسگر جلالیان افزود: در حالی که شغل صیادی جزو مشاغل آبا و اجدادی مردم مناطق مذکور به شمار می رود، کاهش ذخایر آبزی باعث تهدید شغل صیادی شده است.

 مجوز صید به صیادان داده نمی شود

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حالی که ذخایر آبزی باید از طریق مطالعات انجام شده مورد بررسی قرار گیرد، شیلات آسانترین راه با کمترین هزینه را در راس کار خود قرار داده و از دادن مجوز صید از صیادان خودداری می کنند.

جلالیان ادامه داد: کم کردن مجوزهای صید و چیدن برنامه های اداری دست و پاگیر برای صیادان باعث کاهش میل صید و صیادی در میان مردم حوزه انتخابیه شده است.

وی تصریح کرد: علت اساسی کاهش حجم صید، آلاینده هایی است که به تبع فعالیتهای وزارت نفت و فعالیتهای صنعتی وارد دریا شده و به جمعیت آبزی دریای خلیج فارس و عمان صدمه زده است.

عضو کمیسیون انرژی یادآور شد: آلاینده ها و پسماندهای صنعتی که به عنوان آلودگی صوتی و هم آلاینده های جامد وارد دریا می شوند، به همراه عملیات اجرایی نظیر ساختمان سازی اسکلت، سکو و ترافیک دریایی باعث از بین رفتن نظم صیادی و کاهش جمعیت ذخایر آبزی شده اند.

 شیلات تدبیر لازم را برای ساماندهی صیادان ندارد

جلالیان همچنین تاکید کرد: در حالی که بارها صنایع مختلف نظیر وزارت نفت برای پرداخت قسمتی از هزینه ها اعلام آمادگی کرده اند تا با هزینه کرد درآمد حاصله ذخایر آبزی احیا شوند، هیچ وقت شیلات برنامه ای برای استفاده کردن از موقعیتهای ایجادشده نداشته و عملا پتانسیل مالی مذکور رها شده است.

وی اظهار داشت: حجم آلودگیها در خشکی و دریا و همچنین حفاری سکوها و اسکله ها باعث شده صیادان برای صید مجبور شوند کیلومترها مسافت در دریا رفته تا بتوانند به جمعیت آبزی برسند. این در حالیست که ورود صیادان درد مناطق عمیق همواره خطر غرق صیادان را افزایش داده است.

جلالیان گفت: هر ماهه آمار صیادان غرق شده در دریای خلیج فارس و عمان سیر صعودی پیدا می کند.

 قایق صیادان ارتقاء داده نشده است

وی همچنین افزود: در حالی که صیادان از مدتها پیش درخواست داده اند تا قایقهای در اختیار آنان به موتورهای با 85 اسب ارتقاء پیدا کند، تاکنون ترتیب اثری به آن داده نشده است.

نماینده دیر و کنگان خاطرنشان کرد: فعالیتهای صنعتی در بسیاری از بخشهای نوار ساحلی باعث از بین رفتن موج شکنها و اسکله های صیادی شده است. این در حالیست که وزارتخانه های مذکور و دستگاههای عامل فعالیتی برای ترمیم خسارتهای واردشده به موج شکنان صیادی نکرده اند.

جلالیان ادامه داد: همچنین صیادان تحت پوشش بیمه نیستند و با مشکلات زیادی رو به رو هستند.

 مصوبات استانی اجرا نشده است

وی تصریح کرد: در حالی که در سفر هیات دولت به بوشهر مصوب شده بود برای حل مشکل صیادان، ساخت اسکله های صیادی جدید، لایروبی اسکله های موجود و ایجاد موج شکن در مکانهای متفاوت مورد توجه قرار گیرد، تاکنون مصوبات هیات دولت مورد توجه قرار نگرفته است.

جلالیان همچنین یادآور شد: کاهش مجوز صیادی باعث بیکاری حجم قابل توجهی از جوانان شده است که به تبع آن مشکلات اجتماعی فراوانی ایجاد خواهد کرد./

 خبرنگار: فاطمه مهردادیان

***

نماینده دیر و کنگان در گفتگو با ایانا:

منابع طبیعی در وزارت جهاد کشاورزی مغفول مانده است


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس

منابع طبیعی در کشور که باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاههای متولی مورد حمایت قرار بگیرد، عملا مغفول مانده و در شرف نابودی قرار گرفته است.

نماینده دیر و کنگان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا گفت: منابع طبیعی، شاه بیت نگرانی و انتقاد نمایندگان به عملکرد وزارت جهاد کشاورزی و دستگاههای تابع این وزارخانه است.

عسگر جلالیان افزود: اولا آیین نامه ها و بخشنامه های این بخش، خطاهای زیادی دارند و از سوی دیگر، آیین نامه ها و قوانین منطبق با قوانین بالادستی نبوده و بسیار زمانبر و حتی فرصت کش هستند که باید در تدوین آنها بازنگری انجام شده و به گونه احصاء شود تا به مشکلات موجود در بخش خاتمه دهد.

وی همچنین با اشاره به انتقادات نمایندگان درباره عملکرد وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی حمایت از تولیدکنندگان وظیفه دارد در تمامی مقاطعی که بخشهای کشاورزی با بحران رو به رو شده و نیازمند حمایت و ابزارهای اقتصادی دولت هستند، به میدان آمده و کشاورزان را با انبوهی از مشکلات اقتصادی و معیشتی تنها نگذارد.

جلالیان تصریح کرد: کشاورزان در بخش کمبود آب و برق با وزارت نیرو و در قسمتی نیز در بخش تامین آب با وزارت جهاد کشاورزی درگیرند. در این مورد اداره های جهاد کشاورزی در استانها عملا هیچ حمایتی از کشاورزان نمی کنند.

 بیمه و خرید تضمینی ابزارهای حمایتی دولت

وی ادامه داد: بیمه محصولات کشاورزی و خرید تضمینی محصولات و منطقی کردن بازار خرید از دیگر وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که در هیچ کدام نتوانسته موفقیت چشمگیری داشته باشد.

نماینده خواستار استیضاح وزیر جهاد کشاورزی همچنین تاکید کرد: هرچند بحث تحقیق و تفحص از صندوق بیمه محصولات کشاورزی در دستور کار کمیسیون کشاورزی مجلس قرار گرفته است، اما باید گفت این صندوق در طول سالهای گذشته نتوانسته به ماهیت واقعی خود که ابزار حمایت دولت بوده است نزدیک شود.

جلالیان یادآور شد: تعلل صندوق بیمه در پوشش خسارتهای وارده به کشاورزان، به شکلی بوده است که این صندوق از سوی کشاورزان و بهره برداران مورد استقبال قرار نگرفته و در بسیاری از محصولات میزان پوشش این صندوق در حد ناچیز به اقل گزارش شده است.

وی اظهار داشت: از طرف دیگر حق بیمه کشاورز برای کشاورزانی که سالها با مشکلات خشکسالی و کمبود نقدینگی رو به رو بودند، بسیار سنگین است./

 خبرنگار: فاطمه مهردادیان

****

نماینده مردم دیر و کنگان در گفتگو با ایانا:

واردات ماهی باید متوقف شود

تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس

در حالی واردات ماهی برای مصارف خوراکی انجام شده است که حجم قابل توجهی ماهی در داخل کشور تولید شده و بازار بزرگ آبزی داخلی کشور در معرض تهدید قرار گرفته است.

نماینده مردم دیر و کنگان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا گفت: در حالی برخی از تجار نسبت به واردات انواع ماهی برای قرار دادن در سبد غذایی خانوارهای ایرانی اقدام کردند که ایران با داشتن شهرهای بندری فراوان یکی از تولید کنندگان ماهی به شمار می رود.

عسگر جلالیان افزود: بر اساس قانون برنامه چهارم و کلیات برنامه پنجم دولت موظف است نسبت به حمایت از تولیدات داخلی گام برداشته و از اقداماتی که موجب صدمه به بدنه تولیدی کشور می شود، جلوگیری کند، اما واردات ماهی برای آکواریوم و مصارف خوراکی بازار آبزی داخلی کشور را به شدت تهدید می کند.

وی تصریح کرد: در کشوری که یکی از استانهایش مانند بوشهر به تنهایی بالغ بر 700 کیلومتر مرز آبی در بهترین نقطه صیادی خلیج فارس دارد، جای تاسف و نگرانی است که چرا دولت به واردات ماهی اقدام می کند.

 واردات ماهی معیشت شهرهای بندری را با چالش رو به رو می کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین با اشاره به وضعیت شهرها و بنادر داخلی کشور ادامه داد: در حالی که در تمامی کشورها شهرهای بندری از وضعیت مطلوب و اقتصاد پر رونق برخوردارند، شهرهای بندری ایران از این قاعده جهانی مستثنی بوده و وضعیت تاسف باری دارند.

جلالیان خاطرنشان کرد: وضعیت بندر دیر و کنگان، آبادان و بنادر استان هرمزگان هرچند از بهبود نسبی در طول سالهای گذشته برخوردار شده است اما هرگز به وضعیت قابل قبول و مورد انتظار دسترسی پیدا نکرده است.

وی تاکید کرد: صیادی مهمترین شغل مردم مناطق بندری است که در سالهای گذشته به دلایل متعدد مثل شیوع بیماری لکه سفید میگو، شیوع کشند قرمز و خشکسالی با تهدید رو به رو شده است و اکنون فعالان این حوزه به شدت آسیب پذیر بوده و نیازمند کمکهای دولت هستند.

جلالیان یادآور شد: واردات ماهی ظلم بزرگی به صیادان و پرورش دهندگان ماهی است و باید دولت از واردات آن جلوگیری کند.

وی با اشاره به واردات گسترده ماهیان آکواریومی اظهار داشت: هرچند ماهیان آکواریومی و پرورش آنها به عقیده برخی جزو مشاغل لوکس به شمار می رود اما واردات گسترده آن پرورش دهندگان ماهیان آکواریومی را عملا زمین گیر کرده است.

جلالیان گفت: اکنون کشورهای ساحلی نظیر تایلند و فیلیپین درآمد قابل توجهی از محل پرورش ماهیان آکواریومی نصیب خود می کنند که ایران نیز می تواند از این پتانسیل بزرگ بهره مند شود./

 خبرنگار: فاطمه مهردادیان

****

جلالیان در تذكری آیین نامه ای:

بی توجهی دولت به بخش کشاورزی و دامداری بوشهر


بوشهر  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس

آنچه كه در استان بوشهر در حال وقوع است، بی توجهی فوق العاده و بیش از حد نسبت به بخش كشاورزی و دامداری در حوزه این استان است.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایانا، نماینده مردم دیر و كنگان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه شنبه در صحن علنی مجلس طی تذكری آیین نامه ای با استناد به اصل 88 و 76 قانون اساسی گفت: اصل 44 به صراحت نام برده كه بخش كشاورزی و دامداری جزو حوزه هایی هستند كه باید دولت توجه ویژه ای نسبت به آنها برای حل مشكلات داشته باشد.

عسگر جلالیان در ادامه افزود: آنچه كه در استان بوشهر در حال وقوع است، بی توجهی فوق العاده و بیش از حد نسبت به بخش كشاورزی و دامداری در حوزه این استان است. جالب است كه در شهرستان جم روزانه بالغ بر 60 هزار مترمربع آب برداشت می شود ولی رودخانه چهار فصل این منطقه خشك شده و كشاورزی و دامداری از بین رفته است.

جلالیان تاكید كرد: طبق تعهدی كه دولت كرده و در مصوبات سال 88 نیز قید شده است، طرح آبخیزداری در استان باید اجرا شده و معضل و مشكل بی آبی در استان مرتفع شود البته همه اقدامات در این زمینه انجام شده ولی متاسفانه اجرایی نشده است.

وی افزود: اگر وزیر نفت كه گوشه ای از این تعهد را به عهده دارد و نیز وزیر جهاد كشاورزی به این مصوبه ارزشمند عمل نكنند، ما مجبور هستیم كه به سوال متمسك شویم./


مطالب مشابه :


ابلاغ دستورالعمل وزیر جهاد کشاورزی به شماره نامه 45957/020 مورخ 11/11/89

ابلاغ دستورالعمل وزیر جهاد کشاورزی به شماره ها وشکواییه های بخشنامه 11, 11, 89 وزیر




احداث پست قرنطینه برای حفظ باغات ضروریست

بر اساس دستورالعمل های وزارت جهاد کشاورزی و بخشنامه های سازمان ایجاد پست قرنطینه که ورود




بخشنامه برقراری فوق العاده سختی کار در وزارت جهاد کشاورزی

بخشنامه بخشنامه برقراری فوق العاده سختی کار در وزارت جهاد کشاورزی




آخرین خبرها و اطلاعات مربوط به استخدام ناظرین کشاورزی

نظرات ؛ پیشنهادات و پشتیبانی های شما که بخشنامه ها وزارت جهاد کشاورزی به




جدید ترین بخشنامه گزینش

جدید ترین بخشنامه گزینش مرکز تحول ونوسازی اداری جهاد کشاورزی نوشته های




با تصویب مجلس؛ اسناد اراضی کشاورزی به عنوان وثیقه وام‌های کشاورزی پذیرفته می‌شود

طرح‌های کشاورزی خانه‌های نیرو، جهاد کشاورزی و نفت بخشنامه های




دغدغه های جلالیان به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران

این در حالیست که وزارتخانه های مذکور و دستگاههای منابع طبیعی در وزارت جهاد کشاورزی




معیارهای بازرسی و شاخصهای یک بازرس

دستورالعملها و بخشنامه های جهاد کشاورزی ، اخذ آمار و اطلاعات




11طرح در کارگروه توسعه کشاورزی بناب تصویب شد

معاون فرماندار بناب همچنین بر ضرورت هماهنگی و تعامل بیشتر جهاد کشاورزی و بخشنامه های




برچسب :