كنگاور

شهرستان كنگاور با وسعتي حدود 845 كيلومتر مربع و 68650 نفر جمعيت و با ارتفاع 1467 متر از سطح دريا در 85 كيلومتري مركز استان و در شمال شرقي استان كرمانشاه واقع است.
مردم كنگاور از نژاد سفيد و شبه هند و اروپايي كه مركب از اقوام كرد، لر و ترك مي باشند تشكيل شده است. بیشتر جمعيت اين شهرستان شيعه اثني عشري است. وجود مرقد شريف امام زاده ابراهيم (ع) ، امام زاده سيد جمال الدين بن جعفر صادق (ع) و امام زاده باقر (ع) ،تعدد آثار تاريخي و باستاني از جمله تپه گودين با قدمت 8000 سال و معبد آناهيتا با قدمت 2500 سال و همينطور بازار قديمي شهر و ده ها جاذبه و اثر ديگر از مصاديق مكانت خاص كنگاور محسوب مي شود.
اين شهرستان داراي آب و هواي معتدل كوهستاني و در اقليم خشك گرم واقع بوده و با وجود 40000 هكتار اراضي كشاورزي حاصلخيز و وجود منابع كافي آب، قطب كشاورزي استان در زمينه هاي مختلف خصوصاً گندم، چغندر و باغات مثمر محسوب و همچنين با توجه به وجود 38052 هكتار مراتع از نظر پرورش دام از قابليت ويژه اي برخوردار است، بطوريكه هم اكنون بيش از هفتاد هزار راس دام توسط عشاير بومي در اين شهرستان تعليف مي گردد. مزيد بر موارد فوق، اين شهرستان داراي بستري مناسب براي فعاليتهاي صنعتي است بطوريكه 72 واحد صنعتي تحت پوشش صنايع و معادن و 200 واحد توليدي تحت پوشش كشاورزي در حال بهره برداري يا در دست احداث و تأسيس مي باشد.
_____________________________________________________________
جاذبه هاي گردشگري
_____________________________________________________________
معبد آناهيتا (الهه ي آب)
_____________________________________________________________

بناي معروف به معبد آناهيتا در مركز شهر كنگاور بر سر راه همدان به كرمانشاه واقع شده است. اين بنا بر روي تپه طبيعي با حداكثر ارتفاع 32 متر نسبت به سطح زمين هاي اطراف ساخته شده است. نقشه بناي كنگاور چهار ضلعي و به ابعاد 209*224 متر مي باشد كه هر ضلع آن به شكل صفه اي به قطر 18 متر است. اين صفحه ها با لاشه سنگ و ملاط گچ ساخته شده اند كه نماي بيروني آنها به وسيله سنگ هاي بزرگ تراشيده شده اي به صورت خشكه چين پوشش داده شده و گاهي براي اتصال برخي از بلوك ها، از بست هاي آهني و سربي استفاده كرده اند.


معرفی معبد آناهیتا، کنگاور؛ کرمانشاه؛ عکس از آنوبانینی

معرفي معبد آناهيتا؛ کنگاور؛ کرمانشاه؛ عکس از آنوبانيني
معرفی معبد آناهيتا، کنگاور


در قسمت جنوبي بنا، پلكان دو طرفه اي به درازاي 154 متر وجود دارد كه هر دوتا پنج پله در يك بلوك سنگي ايجاد شده است. در وضع موجود تعداد سنگ پله ها در پلكان شرقي 26 پله و در پلكان غربي 21 پله مي باشد ولي با توجه به ارتفاع ديوار كه 20/8 متر از آن باقي مانده به طور يقين تعداد پله ها بيشتر از اين بوده است. در بخش شمال شرقي بنا نيز دو رديف موازي سنگ هاي تراشيده بكار رفته كه بر وجود ورودي به عرض 2 متر در اين بخش از بنا دلالت دارد. در مركز بنا، صفه اي با جهت شرقي، غربي ساخته شده كه 93 متر درازا و 30/9 متر پهنا و بين 3 تا 5 متر ارتفاع دارد. اين صفه با لاشه سنگ هاي بزرگ كه حداقل يكي از سطوح آن صاف بوده ساخته شده است و نماي آن با ملاط گچ پوشيده شده كه جز در برخي از سطوح پائين ديوار نشاني از آن نمانده است.


تصویری از معبد آناهیتا؛ کنگاور؛ عکس از آنوبانینی
تصویری از معبد آناهيتا، کنگاور


بر روي صفحه اي چهارگانه اين بنا به جز فاصله بين دو رشته پلكان جنوبي، يك رديف ستون قرار گرفته است. اين ستون ها كوتاه و قطورند. بلندي هر ستون كه شامل پايه، ساقه و سرستون مي باشند 54/3 متر و قطر هر يك از ساقه ستون ها كه استوانه اي شكل مي باشند 144 سانتي متر است.


ستون های باقیمانده از معبد آناهیتا؛ کنگاور؛ عکس از آنوبانینی

ستون های باقیمانده از معبد آناهیتا؛ کنگاور؛ عکس از آنوبانینی
ستون های باقیمانده از معبد آناهيتا، کنگاور


در مورد كاركرد اين بنا در ميان محققين اختلاف نظرهايي وجود دارد. بطوريكه عده اي از نويسندگان اين بنا را معبدي براي الهه آناهيتا دانسته اند. آناهيتا ايزد بانوي آب هاي روان، زيبايي، فراواني و بركت در دوران پيش از اسلام بوده است.


آثار باقیمانده از معبد آناهیتا؛ کنگاور؛ عکس از آنوبانینی

آثار باقیمانده از معبد آناهیتا؛ کنگاور؛ عکس از آنوبانینی
آثار باقیمانده از معبد آناهيتا، کنگاور


ولي برخي ديگر از محققين به تبعيت از نوشته هاي مورخين ايراني و عرب سده سوم هجري به بعد كاركرد اين بنا را كاخي ناتمام براي خسروپرويز معرفي كرده اند. از نظر زمان ساخت نيز عده اي اين بنا را به اواخر سده سوم و آغاز سده دوم پپيش از ميلاد نسبت داده اند، عده ديگر آن را به سده يكم پيش از ميلاد و برخی آنرا به سه دوره هخامنشي، اشكاني و ساساني نسبت مي دهد ولي مسعود آذرنوش كاوشگر ديگر بنا آنرا كاخ ناتمامي از خسروپرويز در اواخر دوره ساساني مي داند.

منبع:anobanini
 


مطالب مشابه :


تلفنبانک بانک ملی ایران، 100 گردش آخر حساب سیبا را ارائه می دهد

كارمند بانک ملی ایران :. - تلفنبانک بانک ملی ایران، 100 گردش آخر حساب سیبا را ارائه می دهد




بانك كشاورزي به چه فعاليت‌هايي تسهيلات پرداخت مي‌كند؟

بانك كشاورزي به عنوان تنها بانك تخصص بخش با احتساب دوران سازندگي ده سال در گردش




روستای فروان

گردش در ایران تعداد 946 نفر در گروههاي سني ده سال و بالاتر 2-1-6- ماشين آلات و ادوات كشاورزي:




گردش در هند

گردش در هند ياد جاده چالوس و علي الخصوص جواهر ده رو برام مورد پذيرش كشاورزي گفته




كنگاور

جاذبه هاي گردش گري قديمي شهر و ده ها جاذبه و كافي آب، قطب كشاورزي استان در زمينه




شرایط گرفتن وام کشاورزی

بانك كشاورزي به عنوان تنها بانك تخصص بخش كشاورزي كشور نقش سازندگي ده گردش: تسهيلاتي




کارکنان مرکز جهاد کشاورزی دریاچه

ده پیش ،رومرز ،کنارصندل،علاءالدینی،خدنگ اطلاعیه تسهیلات سرمایه در گردش. كشاورزي




کاشت و پرورش درخت کاشو(بادام هندی)

علوم باغبانی 88 دانشگاه شهرکرد - کاشت و پرورش درخت کاشو(بادام هندی) - وبلاگ علوم باغبانی - علوم




گردشگری روستایی (نمونه : حوزه آبخیز پشت بسطام شاهرود)

گردش در ایران كشور ما به عنوان يكي از ده كشور اول گردشگري روستايي با تاكيد بر كشاورزي و




برچسب :