هفته نامه صدای گلپایگان شماره 266 ( صفحه دوم )

288.jpg

ماهواره دشمني براي خانواده !!!

تأثيرپذيري اعضاي خانواده از برنامه هاي ماهواره اي انكارپذير است؛ ولي اين تأثير همواره يكسان نيست. برخي افراد بعد از ديدن اينگونه برنامه ها به اعمال خشونت مي پردازند و برخي ديگر به رفتارهاي قانون گريز و ضداجتماعي روي مي آوردند و بعضي ها هم ارزش هاي شخصيتي، مذهبي و اجتماعي خود را از دست مي دهند بدون آنكه خود متوجه شوند.

ماهواره ها در دنياي امروز گسترده ترين رسانه ها به حساب مي آيند، به گونه اي كه حتي كامپيوتر و شبكه جهاني اينترنت هم نتوانسته رقيب قدرتمندي براي آن ها باشد.

امروزه اين رسانه به دورافتاده ترين روستاها راه يافته و آنتن هاي كج و كوله آن را مي توان برفراز آپارتمان هاي مرتفع شهرهاي بزرگ تا خانه هاي پست و كوتاه و گِلي روستاهاي دوردست مشاهده كرد.

از اين روست كه مي توان اين رسانه را به يك دانشگاه وسيع با مخاطباني در طيف هاي مختلف درنظر گرفت.

هم اينك از كودكان نوپا كه تصويرهاي شاد و رنگارنگ و آهنگ هاي تند پيام هاي بازرگاني آنها را مقابل صفحه تلويزيون و ماهواره ميخكوب مي كند تا پيرمردان و پيرزنان مخاطب اين رسانه هستند، هر خانم خانه داري در اولين كار روزانه خود تلويزيون را روشن مي كند و در خلال پرداختن به كارهاي منزل گوش و چشم به برنامه هاي آن مي سپارد. هر كودك و نوجواني كه از مدرسه به خانه مي رسد، انجام تكاليف خود را با برنامه هاي تلويزيوني هماهنگ مي كند. به هر حال اينك نه تنها در كشور ما كه در تمام دنيا تلويزيون و ماهواره به مثابه عضوي از يك خانواده تلقي مي شوند نه وسيله اي از وسايل خانه.

خشونت:

تماشاي تلويزيون مقدار متنابه اي از متوسط وقت كودكان را به خود اختصاص مي دهد و اين اوقات براي كودكان پيش از دبستان بيشتر از دبستاني ها و در ايام تعطيلات (سال نو و تابستان بيش از ايام مدرسه است.)

زنان خانه دار، كودكان و بازنشستگان در بين گروه هاي سني مختلف بيشترين وقت را صرف تماشاي برنامه هاي ماهواره اي مي كنند و در اين ميان تأثيرپذيري كودكان بيش از گروه هاي سني ديگر است.

زماني برنامه هاي خاص كودكان كه از شبكه هاي مختلف پخش مي شد داستان هايي از زندگي جاري كودكان بود؛ ولي اينك كارتون هاي كودكانه اي كه هر روز از شبكه هاي تلويزيوني و ماهواره اي به عنوان برنامه هاي خاص اين گروه سني پخش مي شود، خشن بوده و دو گروه با ابزار جنگي عجيب و غريب بدون هيچ دليل مشخصي در حال جنگ دائمي با يكديگر هستند.

ساده ترين كارتون كودكانه و مودر توجه تمام گروه هاي سني، به بهانه هاي ساده انواع اعمال و رفتارهاي خشونت آميز را به كار مي برند و آن را ترويج مي دهند.

برنامه هاي كودك در تلويزيون ما البته آن دسته از برنامه هاي خريداري شده از شركت هاي خارجي، آكنده از خشونت و جنگ هاي بي دليل است كه هيچ كدام از طرفين مخاصمه نه شر و نه خيرند، چرا كه اگر چنين بود، نابودي شر و پايداري خير تا حدودي ذهن كودك و نوجوان بيننده را در برابر خشونت ارائه شده توجيه يا محافظت مي كرد.

متأسفانه برنامه هاي خشن تلويزيوني و ماهواره ها در طي ساليان اخير منحصر به برنامه كودك نيست و سريال ها و فيلم هاي سينمايي نيز آكنده از رفتارهاي پرخاشگرانه شده است و در ايامي چون تعطيلات نوروز كه عده كثيري از هموطنان مان اوقات فراغت خود را در پاي گيرنده هاي تلويزيوني و ماهواره اي صرف مي كنند و مديران اين رسانه هم براي پركردن اوقات فراغت مردم برنامه هاي اين رسانه را افزايش مي دهند، به يكباره تلويزيون آكنده از فيلم هاي سينمايي خشن و پر زد و خورد مي شود.

اين ميزان خشونت در برنامه هايي كه قرار است اوقات خوشي را به بينندگان خود هديه كند، نه تنها هدف اوليه را تأمين نمي كند؛ بلكه اثرات و زيان هايي را به ويژه براي كودكان و نوجوانان به همراه مي آورد.

آسيب هاي برنامه هاي خشن ماهواره اي و تلويزيوني:

بزرگسالان به دليل قوه تميز خيال از واقعيت از اينگونه برنامه ها آسيب رواني كمتري دريافت مي كنند؛ ولي اطفال به ويژه كودكان پيش دبستاني، به روشني قادر به تمايز بين خيال و واقعيت نيستند و با شدت بيشتري از صحنه هاي پرخاشگرانه متأثر مي شوند.

پژوهش هاي متعدد نشان داده است كه تأثيرپذيري كودك و نوجوان از برنامه هاي خشن امري اجتناب ناپذير است. نيرومندي رابطه خشونت مشاهده شده در تلويزيون و ماهواره، با رفتار پرخاشگرانه مانند رابطه كشيدن سيگار با سرطان ريه است.

امروزه سلامت رواني كودكان و نوجوانان نه تنها در كشور ما بلكه در سرتاسر دنيا در پاي منفعت طلبي شركت هاي فيلم سازي قرباني مي شود؛ چرا كه خشونت به تجارتي پرسود براي توليد كنندگان فيلم ها و برنامه هاي مختلف ماهواره اي و رسانه اي تبديل شده است.

نونهالان و كودكان، روش هاي زندگي، سيستم هاي ارزشي، واكنش به تحريكات محيطي و ديگر ويژگي هاي انساني خود را از پيرامون خود مي آموزند و تلويزيون و ماهواره يكي از عوامل آموزنده و در دسترس كودكان است كه خانواده ها با بي توجهي تمام و بدون هيچ نظارتي در اختيار آنها قرار مي دهند و در اين ميان، ماهواره و تلويزيون تأثير عمده اي بر زندگي كودكان دارد و اين اثر در يك زمينه اجتماعي بزرگتر ظاهر مي شود.

اعضاي خانواده، همسالان، ارزش هاي اجتماعي و فرصت هاي تربيت و تحول، در تأثيرپذيري كودكان و نوجوانان از برنامه هاي خشونت آميز تلويزيون و ماهواره ها نقش دارند.

به عبارت ديگر آن دسته از فرزنداني كه در محيط هاي ناآرام و پرتنش زندگي مي كنند تأثير بيشتري از برنامه هاي تلويزيون و ماهواره دريافت مي دارند؛ ولي اين بدان معنا نيست كه كودكان رشد يافته در خانواده هايي كه كمتر تلويزيون تماشا مي كنند و به هيچ وجه از برنامه هاي ماهواره استفاده نمي كنند، آرام بوده و از اين تأثير مبرا هستند.

همان طور كه فرزندان مهارت هاي شناختي و اجتماعي را از طريق مشاهده عملكرد والدين، ديگر اعضاي خانواده، هم كلاسي ها و معلمان خود مي آموزند با تماشاي برنامه هاي ماهواره و تلويزيون هم ياد مي گيرند كه پرخاشگرانه، بي ادبانه و با بي حيايي و بي عفتي تمام رفتار كنند.

به عبارت ديگر فيلم ها و كارتون ها، نه تنها كودك را سرگم نمي كنند؛ بلكه به او يك شيوه زندگي و عكس العمل را مي آموزند كه هيچ سنخيتي با زندگي مسلمان ايراني ندارد و حتي برخلاف آن است.

نيم نگاهي بر بازي هاي كودكان در خانواده اين تأثير عميق و هولناك را آشكار مي سازد و دير نخواهد بود كه اين تأثير در كودكان پا را فراتر نهاده و چنانكه شاهديم به زندگي جاري كودكان، نوجوانان و جوانان وارد شود.

كودكان رفتار ضد اجتماعي، ضد عرفي و ضدارزشي را از طريق مشاهده برنامه هاي ماهواره و تلويزيون مي آموزند و به عبارت ديگر، با تماشاي شخصيت ها و بازيگران فيلم ها و برنامه هاي ماهواره اي و تلويزيوني مورد علاقه كه به گونه اي آداب و رفتار غربي را ترويج رفتار مي كنند و بينندگان جوان با بازيگران اين رسانه ها همانندسازي مي كنند به ويژه در اغلب فيلم هاي سينمايي خارجي از تلويزيون و ماهواره ها، بازيگري كه به اعمال خشونت آميز و قتل و خيانت دست مي زند در خلال و يا پايان فيلم پاداش و يا مزدي دريافت مي كند و اين مسئله يعني مشاهده افرادي كه با انجام رفتار پرخاشگرانه و خشونت آميز به پاداش مي رسند؛ لذا بر رفتار اعضاي خانواده كه مشاهده كننده هستند، تأثير دارد و آنان را به تقليد از رفتار بازيگر فيلم ترغيب مي كند.

به اعتقاد روان شناسان تماشاي فيلم هاي خشن و جنايي مي تواند كودكان و نوجوانان را پرخاشگر و تندخو كند. آنها مي گويند: تأثير اين گونه فيلم ها به حدي است كه نوجوانان را ترغيب مي كند تا براي ارضاي تمايلات شان، خود را به جاي شخصيت هاي فيلم بگذارند و متأسفانه دست به جنايت بزنند.

كلام آخر:

تأثيرپذيري اعضاي خانواده ، از برنامه هاي تلويزيون و ماهواره ها انكار ناپذير است؛ ولي اين تأثير همواره يكسان نيست برخي مدتي بعد از ديدن اين گونه برنامه ها مبادرت به اعمال پرخاشگرانه مي كنند و برخي ديگر پتانسيل گرايش به رفتارهاي قانون گريز و ضدارزشي و اجتماعي در سن جواني و بزرگسالي را كسب مي كنند.

نونهالان و كودكان از سنين خيلي پايين حتي از دوسالگي از رفتار پرخاشگرانه تقليد مي كنند و تأثير مشاهده خشونت در 8 سالگي عميق تر و پايدارتر از 19 سالگي است، چرا كه در اين سنين مرز مشخصي ميان خيال و واقعيت در ذهن كودك وجود ندارد و كودك بر خيالي و ساختگي بودن صحنه هاي فيلم آگاهي نداشته، آنها را واقعي تصور مي كند و هر چه صحنه واقعي تر قلمداد شود تأثيرپذيري بيننده كم سال شدت بيشتري مي يابد.

در خلال اين برنامه ها اعضاي خانواده به ويژه كودكان دنيا را آكنده از ترس، وحشت و ناامني مي يابند و باز هم از همين فيلم ها مي آموزند كه يگانه راه زندگي كردن در اين دنياي سراسر وحشت، ترس و اضطراب و ناامني، توسل به خشونت و قانون گريزي و بي بندوباري است.

نمايش خشونت، اعتقادات و ارزش هاي خانواده را زير سؤال مي برد. كساني كه از طريق ماهواره و تلويزيون برنامه هاي زيادي را مشاهده مي كنند كه محتوايي ضدفرهنگي، خشونت آميز، مخالف ارزش هاي انساني و اسلامي است، بيشتر معتقدند كه اين رفتارها شيوه قابل قبولي براي حل تعارض هاست.

علاوه بر اين، كساني كه اينگونه رفتارها را بيشتر در ماهواره ها و تلويزيون مشاهده مي كنند در تعامل با ديگران منتظر چنين رفتاري از جانب آنها هستند و همواره دنيا را محل خطرناكي مي بينند.

اميد است با اتخاذ تدابير مناسب در اين زمينه راه حلي مناسب براي پركردن اوقات فراغت اعضاي خانواده خود داشته باشيم و نگذاريم ماهواره ها زندگي ما و خانوده هاي مان را تحت كنترل خود بگيرند و هر چه را دوست دارند بر ما تحميل كنند و ارزش هاي انساني و اسلامي ما را از بين ببرند.

                                                                                   »حميدرضا افشاني«

 288.jpg

 

مشخصات ظاهري افراد كلاهبردار از ديدگاه پليس:

اين روزها خبرهاي مربوط به كلاهبرداري ها يك پاي ثابت صفحه حوادث روزنامه ها شده است؛ اما چطور مي شود اين افراد را شناسايي كرد و از نقشه آنها مطلع شد؟

هشدار:

- اين افراد معمولاً داراي ظاهري آراسته و فريبنده هستند.

- كلاهبرداران معمولاً قدرت بيان فوق العاده اي دارند، خوش برخورد و حراف هستند.

- از طريق جعل عناوين دولتي و تظاهر به آداب مذهبي مورد تأييد مخاطب خود، سعي در جلب اعتماد وي مي كنند.

- همواره براي بيان افتخارات فردي و نشان دادن اينكه مديريت جايي را برعهده دارند، تلاش مي كنند.

- آنها براي جلب اعتماد مخاطب خود اسنادي ارائه مي كنند كه معمولاً جعلي هستند و نمي گذارند طعمه شان با دقت آن را بررسي كند.

- آنها ممكن است در آغاز آشنايي معاملات كوچكي را براي جلب اعتماد مخاطب خود انجام دهند و سعي مي كنند با دادن وعده، مخاطب خود را براي شراكت يا انجام معاملات بزرگ وسوسه كنند.

- اين افراد با منسوب كردن خود به شخصيت هاي مهم و صاحب نفوذ، سعي در بزرگ نمايي و جلب اعتماد ديگران دارند و ممكن است براي موجه جلوه دادن خود، به تبليغات در صدا و سيما و نشريات معتبر هم متوسل شوند.

- اگر شما با چنين افرادي روبه رو شديد، از انجام معامله با آنها خودداري كنيد و هر چه سريعتر ماجرا را به پليس اطلاع دهيد و بهترين روش جهت مطلع كردن پليس، تماس با پليس 110 مي باشد.

                               روابط عمومي فرماندهي انتظامي شهرستان گلپايگان

 

288.jpg

گردهمايي كوهنوردان مخابرات استان اصفهان در گلپايگان

گروه هاي كوهنوردي ادارات مخابرات شهرستان هاي استان اصفهان در گردهمايي و بررسي عملكرد يكساله اعضاء كه هر ساله در يكي از شهرستان هاي استان تشكيل مي گردد، همزمان با دهه مبارك فجر سالجاري گردهمايي خود را در شهرستان گلپايگان برگزار نمودند.

در نشست اين گروه هاي كوهنوردي و مديران مخابرات شهرستان هاي استان در محل اداره مخابرات شهرستان گلپايگان، مدير كل اداره مخابرات استان اصفهان نيز حضور يافت. گروه هاي كوهنوردي استان اصفهان با هماهنگي بعمل آمده به طور مستمر به صورت شهرستاني و يا استاني به قلل مختلف كشور صعود مي نمايند در گردهمايي اين دوره اين گروه ها يك گروه كوهنوردي از استان گلستان ميهمان ويژه گروه هاي كوهنوردي استان اصفهان بود.

رجبي سرپرست هيئت كوهنودي مخابرات استان در تشريح فعاليت تيم هاي كوهنوردي ادارات مخابرات استان اصفهان گفت: يازدهمين گردهمايي كوهنوردان ادارات مخابرات استان اصفهان را امسال به ميزباني مخابرات شهرستان گلپايگان برگزار مي كنيم. اين برنامه عملكرد يكساله گروه هاي كوهنوردي مخابرات هاي شهرستان هاي استان مي باشد كه هر سال يكبار در يكي از شهرستان هاي استان برگزار مي شود.

وي افزود: در اين جلسات معمولاً گزارشي از عملكرد يكساله خودمان را مطرح مي كنيم و راهكارهايي را ارائه مي دهيم. همچنين حضور مسوولين گروه هاي كوهنوردي، رؤساي ادارات مخابرات از ديگر مزيت هاي اين همايش است.

سرپرست گروه كوهنوردي مخابرات استان اصفهان افزود: ما فردا صبح نيز يك صعود به قله صالح پيامبر گلپايگان خواهيم داشت و كليه كساني كه امشب ميهمان هستند، فردا در اين برنامه كوهنوردي شركت مي كنند.

وي افزود: امسال ما يك گروه كوهنوردي از شهرستان كردكوي استان گلستان نيز دعوت كرديم و در اين همايش با ما همراه هستند.

رجبي در ادامه به برنامه هاي كوهنوردي ادارات شهرستان هاي استان اشاره كرد و افزود: هيئت هاي كوهنوردي ادارات شهرستان ها صعود به قلل مختلف را در برنامه هاي خود دارند و گزارش آن را به استان ارسال مي نمايند.

وي در خصوص صعود گروه هاي كوهنوردي مخابرات استان اصفهان نيز گفت: قلل بالاي 4 هزار متر در اقصي نقاط كشور را گروه هاي كوهنوردي مخابرات استان صعود نموده اند و امشب افرادي كه اين قلل را صعود نموده اند، لوح  صعود آنها را در اين همايش تقديم شان خواهيم كرد.

لازم به ذكر مي باشد در همايش برگزار شده با حضور گروه هاي كوهنوردي مخابرات شهرستان هاي استان و مديران مخابرات اين شهرستان ها، محمدي مقدم مديريت اداره مخابرات شهرستان طي سخناني ضمن عرض خيرمقدم، گزارشي از روند فعاليت اداره مخابرات شهرستان گلپايگان را به استحضار حضار در مراسم رساند.

در ادامه پس از سخنان سرپرست گروه هاي كوهنوردي مخابرات استان اصفهان و گزارش عملكرد يكساله اين گروه ها و بيان مشكلات به برنامه هاي آتي اين هيئت اشاره نمود.

آخرين سخنران اين همايش مديركل مخابرات استان اصفهان بود كه طي سخناني به اهم امور ورزشي و ديگر برنامه هاي مخابرات استان اشاره كرد و در ادامه به جايگاه ويژه ورزش كوهنوردي و اهميتي كه اين ورزش در سلامت جسم و جان كوهنوردان به وجود مي آورد، پرداخت.

در پايان اين همايش با اهداء لوح و هدايا از پيشكسوتان، كوهنوردان و ... تجليل بعمل آمد.

 288.jpg

برگزاري مسابقات چهارجانبه كيك بوكسينگ در  گلپايگان

اين دوره از مسابقات با حضور بيش از 80 نفر شركت كننده از استان مركزي، لرستان و اصفهان يك دوره مسابقات چهارجانبه بانوان جام دهه فجر با حضور تيم هاي استان هاي گلستان در سالن ورزشي شهداي 17 شهريور واقع در بلوار سلمان فارسي رأس ساعت 10 صبح با حضور ناظر و نائب رئيس هيئت شهرستان گلپايگان برگزار گرديد. مسابقات در سطح بسيار خوبي برگزار شد و امكانات سالن نيز خوب بود و تمامي شركت كنندگان رضايت كامل از مسابقات داشتند.

در رده بندي تيمي، تيم استان اصفهان شهرستان گلپايگان مقام اول را كسب نمود. فني ترين فايتر سركارخانم زينب تانكو از شهرستان گلپايگان در وزن 60- بزرگسالان معرفي گرديد. كاپ اخلاق اين دوره از مسابقات به تيم استان مركزي تعلق گرفت.

با كمال تشكر از سركارخانم ياسمين فراست كه در برگزاري هر چه بهتر مسابقات همكاري لازم را با تمامي تيم هاي شركت كننده داشتند.

 

با توجه به برگزاري مسابقات سبك سوپركيك بوكسينگ و فول كنتاكت بين المللي I.K.O مورخ 26 و 27 بهمن ماه نفرات برتر اين دوره از مسابقات كه از استان اصفهان شهرستان گلپايگان شركت نمودند به شرح ذيل مي باشد:

نونهالان:

در وزن 30-: تينا جمالي (مقام اول)، 40+: عاطفه نامدار(مقام اول)، 25-: هانيه ورمزيار(مقام دوم)، 30-: مهديه امام جمعه (مقام دوم)، 40+: مريم شفاعت(مقام دوم)، 40+: زهرا اسماعيلي فر(مقام سوم)

نوجوانان:

در وزن 50-: مبينا رياضت(مقام اول)، 55+: فائزه شهسواري(مقام اول)، 55+: زهرا خرمي (مقام دوم)

جوانان:

در وزن 51-: زهرا عبيري(مقام اول)، 60-: مرضيه تانكو(مقام اول)، 63- پريسا تشيعي(مقام اول)

بزرگسالان:

در وزن57-: نرگس تانكو(مقام اول)، 60-: زينب تانكو(مقام اول)، 67-: زينب رضايت(مقام اول)، 51-: ميترا جهانگيري(مقام دوم)، 63-: سپيده قائدي(مقام دوم)، 71- رؤيا خليلي(مقام دوم)

لازم به ذكر است؛ تيم استان اصفهان شهرستان گلپايگان در اين دوره از مسابقات مقام اول را كسب نموده است.

 

تيم بانوان اعزامي هيئت ورزش هاي رزمي شهرستان گلپايگان كه به مسابقات قهرماني استان اصفهان در مورخ 91/12/3 كه در شهرستان اصفهان اعزام گرديده بودند موفق به كسب مقام هاي زير گرديدند.

(مقام هاي اول): مبينا سروري- رؤيا سرافراز- مريم عبيري- منيژه ساجد- فاطمه طالاري- شيما جوادي- سحر حيدري- پريسا سلامي- مرضيه موسوي- ريحانه زين الديني- مريم قريشي- مونا توانا- مرضيه ززازيان- پريسا شعيب- الهام فياضي- هانيه زاهدي- مرضيه بياتي- راضيه خواجه وندي- ندا خواجه وندي- ماهرخ بنيادي- فرحناز جليلي

(مقام هاي دوم): فرشته شهنازي- شيلا جوادي- مهديه ياوري- فاطمه طالاري(ابوالقاسم)- الناز گوناني- دنيا سرافراز- زهرا اطيابي- زينب حسيني- زينب الهياري- زهره خجسته- فاطمه مصطفايي- فاطمه تعالي فر- فرزانه جليلي- الناز جليلي- فاطمه ابراهيمي- مهديه ياوري- زهرا جمالي- سارا مرداني-عاطفه زاهدي- راضيه بياتي- صبا جليلي

(مقام هاي سوم): زهرا رفعتي- مرضيه حاج علي- الهه ربيعي- مهديه زاهدي- ريحانه گرجي- زهرا حاجي وند- فاطمه شيخيان- سارينا فرقداني

 

تيم اعزامي هيئت ورزشهاي رزمي شهرستان گلپايگان كه به مسابقات قهرماني استان مورخ 91/12/4 به شهرستان نجف آباد اعزام گرديده بودند موفق به كسب مقام هاي انفرادي زير گرديدند:

(مقام هاي اول):عباسعلي سهرابي- علي اصغر رنجبر- منصور ياوري

(مقام هاي دوم)": جواد جوهري- جواد مظاهري- حميدرضا ياوري

(مقام سوم): سهيل فصاحت

 288.jpg

تلخك

با توجه به مشكلات مردمي و درد دل هاي آنها، قلمم مرا به سويي هدايت كرد كه خودم هم نمي دانستم اين راه به كدام ناكجاآبادي مي رود؟!

هر چند جملات اين حقير در دوسال گذشته كوتاه و مختصر بوده و همچنان ادامه خواهد داشت؛ ولي خوانندگان عزيز بدانيد كه تلخك از قديم الايام با مسوولين زمان خود همچنان كلنجار مي رفته و در تاريخ گذشته اين سرزمين كهن و با فرهنگ هميشه به فكر افراد مظلوم و ستمديده بوده است.

امروز قلم مي نويسد و مرا باز به فكر فرو مي برد!

اي كاش! كسي در صف برنج نمي ايستاد و بعضي ها نمي گفتند: چه بايد كرد؟

اي كاش! برخي با ديدي باز و آينده نگري بيشتري به امور مي پرداختند، تا كمتر شاهد حوادثي چون امور بي فرهنگي و حركت هاي نابهنجاري كه در جامعه رخ مي دهد بوديم.

اي كاش! روان شناسان و جامعه شناسان و همينطور روشنفكران اين سرزمين به مشكلات و معضلات جامعه بيشتر مي پرداختند و مسوولين جامعه بايد به فكر و استدلال درست براي مسايل فرهنگي و اجمالي نسل آينده باشند.

اي كاش! برخي خود را متفكر از ديگران نمي دانستند و براي هر حركت و اموري ديگران را به مشورت دعوت مي كردند نه اينكه هر كاري دلش خواست انجام دهد و بعد بگويد من فكر كرد م اين مسير و حركت درست است.

خودبينانه بودن و خود را برتر از ديگران دانستند در جامعه متفكر امروز كه عصر تكنولوژي و پيشرفت علمي است مي تواند ضربه و لطمه اي را وارد كند  كه جبران آن خيلي مشكل است.

اي كاش! بودجه اي را كه براي خريد آپارات خانه سينما هزينه نموده اند، براي اوقات فراغت استفاده مي شد، حال كه هزينه شده حداقل به فكر راه اندازي آن بودند و يا اينكه بيمارستان گوگد كه به وصيّت مرجع بزرگوار عالم تشيع ساخته شده با تمام امكانات و بودجه همچنان راكد باقي مانده و مردم شهرستان بايد براي درمان بيماري به شهرهاي اطراف بروند.

و در آخر اينكه با از بين رفتن منطقه تفريحي كوچري، مسوولين براي تفريح مردم در آينده چه فكري كرده اند؟ و براي مردم كدام منطقه تفريحي را درنظر گرفته اند تا در فصول گرما از آن لذت ببرند؟

به قول قديمي ها: اول چاه بكن بعد ....!

اين نشانگر بي تدبيري برنامه ريزان است و اين را بدانيد؛ اصل هر جامعه اي فرهنگ و زيربناي آن شهر است.

                                                         دوستدار چه بايد كرد؟ (تلخك)

                                                                     كورش محسني

 

288.jpg

درگذشت يكي از پيشكسوتان آموزش و پرورش گلپايگان

پيشكسوت آموزش و پرورش شهرستان گلپايگان، در سن 88 سالگي بر اثر عارضه بيماري درگذشت.

مرحوم اميرهوشنگ اشراقي فرزند محمد (اعتضادالشريعه) كه از دبيران فرهيخته شهرستان محسوب مي گرديد و عمري را در جهت تعليم و تربيت فرزندان اين خطه سپري نموده بود، داراي 4 فرزند و از تحصيلات عاليه (دكترا) برخوردار بودند و پدربزرگوارشان از شاعران قصيده سرا و خود آن مرحوم نيز از فضلا، شعرا و انديشمندان اين خطه به شمار مي آمدند.

پيكر اين فقيد سعيد در روز جمعه در قطعه هنرمندان قاضي زاهد گلپايگان به خاك سپرده شد.       (روحش شاد و يادش گرامي باد)

 

288.jpg

راهكارهايي براي زندگي بهتر

هنگامي كه جوانان در آرزوي زندگي هدفمند، تصميم به ازدواج مي گيرند، در واقع براي ادامه زندگي به دنبال شريكي مي گردند تا همه چيز را با او قسمت كنند.

غم ها و شادي ها، مشكلات و خوشي ها، دلتنگي ها و حتي گاهي خلأهاي دروني، انسان را به سوي داشتن شريكي مناسب سوق مي دهد.

همه انسانها دوست دارند كه از ديگران محبت و احترام ببينند و در پي احساس نياز به فردي كه بتواند در همه امور زندگي درك درستي از نيازهايشان داشته باشد، تفكر داشتن همسر در وجودشان شكل مي گيرد.

گاهي حس استقلال طلبي حتي وابستگي شديد افراد به خانواده را كمرنگ كرده و آنها را براي داشتن زندگي مشترك با فردي كه افكار هم سوتري با او داشته باشد، آماده مي كند.

در اغلب دختران جوان به علت روحيه حساس و لطيف شان كه جزيي از ذات آنها محسوب مي شود تمام اين افكار به همراه رؤيا پردازي و اميد به آينده اي روشن قدري ظريفتر شكل مي پذيرد.

دختران جوان دوست دارند با مردي ازدواج كنند كه نه تنها از لحاظ شكل ظاهري و خانواده مناسب باشد؛ بلكه علاوه بر داشتن شغل مناسب و جايگاه اجتماعي بالا، بتواند ذوق و احساس لطيف آنها را درك كرده و فردي مهربان و دلسوز براي همسرش باشد.

آنها دوست دارند تمام احساس لطيفشان را كه از قلبي پرتپش نشأت مي گيرد نثار فردي كنند كه از آنها حمايت كرده و با آرامش و توجه به احساساتشان بها بدهد.

زنان علاوه بر اينكه به راحتي محبت خود را نثار همسر و فرزندانشان مي كنند، احترام زيادي براي فردي قايلند كه به آنها محبت و توجه مي كند. اگر آقايان هنر خوب گوش دادن و همفكري با خانم ها را بياموزند بسياري از مشكلات و اختلاف نظرهاي ميان زن و شوهر حل خواهد شد؛ زيرا اگر اين احساس به خانم ها دست بدهد كه براي همسرانشان اهميت دارند و توسط آنها مورد توجه قرار مي گيرند به آنها تكيه كرده و همسر خود را در همه امور مورد تأييد قرار مي دهند. اعتماد خانم ها به >آقايان در همه امور زندگي دقيقاً همان چيزي است كه يك مرد از همسر خود انتظار دارد و پس از اين اتفاق، بسياري از مشكلات روزمره خانواده ها به راحتي قابل حل خواهد شد.

اكثر آقايان با حس نياز به همسر به فردي فكر مي كنند كه به آنها تكيه كرده و جايگاه اجتماعي شان را بزرگ بشمارد.

مردان دوست دارند كه با جذبه و محترم شمرده شوند و همچنين آنها دوست دارند شخصي را حمايت كنند كه براي هيبت و غرورشان ارزش زيادي قايل باشد و علاوه بر احترام و اعتماد بسيار، به آنها محبت نيز هديه كند.

پسران جوان اين روزها به علت مشكلات فراواني كه در جامعه پيش روي آنهاست شايد سالها پس از احساس نياز به همسر بتوانند براي خود شرايط ازدواج را فراهم كنند.

بزرگترين معضل به تأخير افتادن ازدواج جوانان، مشكلات اقتصادي است. روزگاري با ساده ترين امكانات ازدواج جوانان شكل مي گرفت؛ اما هيچ گاه سادگي زندگي از محبت و احترام قلب آدم ها كم نمي كرد.

متأسفانه در جامعه امروز با جهيزيه هاي سنگين، خانه مجزا، مهريه هاي بالا و حتي عروسي هاي مجلل با شروع زندگي گاهي باز هم از محبت و احترام در خانواده خبري نيست.

در جامعه كنوني خانواده هايي را مي بينيم كه در آن زن و شوهر نه تنها احترامي براي يكديگر قايل نيستند؛ بلكه هر روز بر بي احترامي ميان آنها افزوده شده و هر روز از نظر فكري از يكديگر دورتر مي شوند.

در جامعه امروز شاهد ازدواج هايي هستيم كه پس از مدت كوتاهي كه از شروع آنها مي گذرد و عليرغم هزينه هاي سنگين براي به وقوع پيوستن آنها به طلاق منجر مي شوند. براي جلوگيري از چنين اتفاقات ناخوشايندي كه اغلب منجر به گوشه گيري و يا حتي افسردگي طرفين مي شود، دختران و پسران جامعه ما نيازمند كسب مهارت هايي هستند كه بتوانند توسط آن با مشكلات سر راه خود دست و پنجه نرم كرده و در مقابل سختي هاي زندگي فردي مقاوم باشند تا علاوه بر مبارزه با مشكلات درك صحيح تري از نيازهاي همسر و فرزندان خود داشته باشند تا بتوانند پس از شناختي بهتر، محبت و احترام را نيز در بين روابط همسرداري جاري كنند و به فرزندانشان بياموزند كه چگونه براي فرداي بهتر به سوي خوشبختي گام بردارند.

                                                                         » آرزو- ف«

 288.jpg

179.jpg

اولين تشكيلات حكومتي در ايران

»استاد اكبر افاضلي«

حكومت ايلام

عيلام كه موجد اولين سلسله هاي شاهي در تاريخ سرزمين ايران مي باشد تا حدود 70 سال پيش كم شناخته مي شد. از آن پس به تدريج در نتيجه كشفيات باستان شناسي كه بيشتر به همت هيأت هاي باستان شناسي فرانسوي انجام گرفته است نمودار گرديد و هر چند كه امروز نيز در اثر از بين رفتن بسياري از مدارك در نتيجه جنگ هاي متوالي اطلاع ما از تاريخ اين منطقه بسيار ناچيز و ناقص مي باشد، مع هذا با مدارك به دست آمده مي توان تا حدودي به چگونگي اين دولت آگاهي يابيم. اطلاعات راجع به نواحي شمالي دشت سوزيان خيلي كمتر از ساير نواحي است كه آن هم از منابع ناچيز بابِلي بدست مي آيد؛ زيرا اين منابع تنها از نواحي سرحدي اقوام دشت بين النهرين كه دائماً با آن در تماس بوده اند، صحبت مي دارد.

اصولاً مطالعه تاريخ عيلام به استثناي كشفيات باستان شناسي در محل مي بايستي از وراي تاريخ آكاد، سومر و سپس بابِل و آشور يعني تاريخ بين النهرين انجام پذيرد. بابِلي ها قسمت مرتفع سرزميني را كه در مشرق بابِل قرار داشت آلامتوياآلام يعني كوهستان و شايد كشور طلوع خورشيد يعني مشرق مي ناميدند.

كشور عيلام شامل خوزستان و لرستان امروزي پشتكوه و كوه هاي بختياري بوده است، بدين معني كه از مغرب به رودخانه دجله از مشرق به قسمتي از فارس و از طرف شمال به كوه هاي بختياري و از طرف جنوب به خليج فارس تا بوشهر محدو د مي شده است و در دوره اوج عظمت از سمت مغرب به رودخانه دجله از مشرق به قسمتي از فارس و از طرف شمال به كوه هاي بختياري و از طرف جنوب به خليج فارس تا بوشهر محدود مي شده است و در دوره اوج عظمت از سمت مغرب به بابِل و از مشرق به اصفهان مي رسيده است و از دو قسمت كوهستاني و دشت تشكيل مي شده، قسمت اول كه در شمال مملكت قرار داشته به مناسبت وضع جغرافيايي دست نخورده تر و به اصطلاح ابتدايي تر مانده در حالي كه در قسمت دشت كه دائماً با ملل متمدن زمان در تماس و در همسايگي آنها واقع بوده است و مركز يكي از مهم ترين تمدن هاي ايران كهن گرديده است.

دز و كرخه، سيماش كه شامل قسمت شمال و شمال شرقي دشت خوزستان و داراي نواحي كوهستاني بوده است.

انزان يا انشان كه به منطقه شرقي و جنوب شرقي مال امير بختياري اطلاق مي شده و پرسوماش كه شامل مسجدسليمان امروزي بوده است. شهر شوش كه در منطقه دوم واقع و مركز اين تمدن مهم مي باشد به منزله پايتخت كشور بوده و جغرافي دانان يونان و روم مانند استرابون ايالاتي از عيلام را كه شهر شوش در آن واقع بوده به مناسبت اهميت اين شهر سوزيان يا سوژيانا خوانده اند.

سرزمين عيلام يكي از چهار قسمت دنياي قديم يعني آكاد در شمال، ساپارو در مشرق، آمورو در مغرب و عيلام در جنوب محسوب مي شده است.

عيلامي ها از نژاد آسيايي يا (زاگرو عيلامي) يعني نه هند و اروپايي و نه سامي بوده اند كه بعضي از دانشمندان نژادشناس آنان را جزو دسته اقوامي از نژاد و زبان قفقازي يا خزري مي دانند. زبان ايشان از دسته زبان هاي پيوندي بوده است. (1)

حكومت عيلام اصولاً حكومت ايالات خودمختار يا بهتر بگوييم نوعي حكومت فدرال بوده است كه هر يك از ايالات نامبرده شده در فوق، داراي حكومت هاي جداگانه بوده اند و زماني كه دولت مركزي اهميت و اقتداري نداشت هر يك به استقلال كار اداره منطقه خود را به عهده داشتند و از يك حكومت مركزي حمايت مي نمودند. اين حكومت ها به دين و اعتقاد و رسومات مردم كاري نداشتند و احترام مي گذاشتند كه همين موارد زمينه اعتماد مردم به يكديگر را فراهم ساخت و در مسايل عمومي با هم همگام بودند.

ديااكو و تأسيس دولت ماد

هرودوت نوشته ديوكس (ديااكو) پسر فرااوريس (فرورتيش) كه دهقان بود به به واسطه عدل و انصاف در ميان طايفه خود طرف رجوع عامه شد. بدين معني كه منازعات و محاكمات خود را مردم نزد او مي بردند. بعد از چندي او از اين كار به عنوان اين كه به كارهاي شخصي نمي تواند برسد استعفا كرد و دزدي و اغتشاش بالا گرفت.

مردم جمع شده او را پادشاه خود كردند و او اول كاري كه كرد اين بود كه نگهباناني براي خود معين نمود و محلي را كه موسوم به اكباتان بود براي پايتخت خود انتخاب كرد و رونقي به آن شهر داد و مراسمي براي پذيرايي قرار داد. وي همِّ خود را مصروف به متحدكردن طوايف مدي نمود و حكومتي مستقل به وجود آورد.(2)

فرورتيش: بعد از پدر به تخت نشست و سياست پدر خود را كه حفظ مناسبات خوب با آسور بود تعقيب كرد و پارس را هم تابع خود نمود مدت سلطنت او 22 سال و مرگ او در سال 633 قبل از ميلاد بود.

هووخ شتر (كياكسار): او پس از تدارك سپاهي ورزيده به جنگ با آسور پرداخت و شكست فرورتيش را جبران نمود؛ ولي در جنگ با سكه ها شكست خورد ليكن بعد از مدتي در يك مهماني تمام سران سكه ها را مقتول ساخت و بقيه آنها را از ايران راند. در اين اوان حاكم آسور در بابل ادعاي سلطنت كرد و با هوخشترا متحد شده نينوا را محاصره كردند و حكومت آسور منقرض گرديد. درست 40 سال قبل آسور دولت عيلام را منقرض كرده بود. هوخشتر در سال 584 قبل از ميلاد درگذشت.

بعد از وي ايخ توويگو بر تخت سلطنت نشست. در سال 550 قبل از ميلاد حكومت ماد منقرض گرديد.

غرض از نگارش بخشي از اطلاعات مربوط به حكومت ماد جلب توجه دانشجويان عزيز به تمدن ايران باستان مي باشد كه اميد داريم قدر كشور خود را بدانند.

زيرنويس ها:

(1) تاريخ عيلام، به قلم مترجم كتاب پيرآمينه، خانم شيرين بياني صفحه 1 و 2

(2) ايران باستان پيرينا، صفحه 68

 288.jpg

اجراي عمليات شبكه اصلي جمع آوري و انتقال فاضلاب گلپايگان

تحويل زمين مربوط به اجراي عمليات شبكه اصلي جمع آوري و انتقال فاضلاب گلپايگان انجام شد. طرح اجراي خط اصلي كلكتور فاضلاب شهر گلپايگان با اعتبار اوليه اي بالغ بر ده ميليارد ريال و به طول 3 كيلومتر اجرا خواهد شد. عمليات خط اصلي شبكه جمع آوري و انتقال فاضلاب گلپايگان مشتمل بر لوله گذاري با لوله بتني به قطر 1000 ميليمتر مي باشد كه 1242 متر آن به صورت ترانشه و 1763 متر به صورت تونلي اجرا خواهد شد. گفتني است كلنگ آغاز اجراي اين طرح در دهه مبارك فجر به زمين زده مي شود.

288.jpg 

آغاز عمليات توسعه شبكه در شهرك الوند گلپايگان

عمليات توسعه شبكه آب فاز دوم شهرك الوند در گلپايگان آغاز شد. اين عمليات مشتمل بر لوله گذاري با لوله آزبست سيمان به قطر 150 ميليمتر و لوله پلي اتيلن به اقطار 90 و 110 ميليمتر مي باشد. اين عمليات با هزينه قراردادي بالغ بر 540 ميليون ريال به طول 6 كيلومتر اجرا خواهد شد.

 

اجراي عمليات پايپينگ ايستگاه پمپاژ

اجراي عمليات پايپينگ ايستگاه پمپاژ طرح آبرساني به گلپايگان آغاز گرديد. عمليات پايپينگ شامل نصب شيرهاي پروانه اي، شيركشويي، شيرهوا و تجهيزا


مطالب مشابه :


جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی شهرستان ها

جدول ظرفیت پذیرش مدارس راهنمایی تحصیلی نمونه دولتی 33 میانه آزادگان 11 گلپایگان




کد ملی شهر ها

نمونه سوال 5.12.93 دبیرستان نمونه دولتی 198 دشت آزادگان 662 121 گلپایگان




هفته نامه صدای گلپایگان شماره 266 ( صفحه دوم )

و در مدرسه نمونه دولتی آزادگان دبیرستان و مسوول شناسی در گلپایگان




زمان و شرایط دریافت کارت ورود به جلسه جدید کارشناسی ارشد دولتی سال 93

رشته ها ی کاردانش دولتی نائین و گلپایگان حمیدیه، دشت آزادگان، رامشیر




استخدام پست بانک سال ۹۳ (استخدام جدید )

های شهدا ، جانبازان ، آزادگان دبیرستان و یا نمونه سوالات استخدامی




پلاک استان ها و شهرستان های کشور

نطنز ( ۲۳ط) - سمیرم ( ۲۳ن) گلپایگان ( ۲۳ص ۲۴ ط ) - دشت آزادگان ( ۲۴ ق دولتی ( با حرف الف




آگهی استخدام ۳۳۸ نفر در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ( همه استانها )

، خمینی شهر، گلپایگان افراد خانواده معظم شهداء، آزادگان (مطابق نمونه




برچسب :