جوزدگی و اسیراحساسات نشدن/نخبگان "نوابغ" قلابی

نابغه قلابی که باکپی برداری مقالات دیگران عنوان"نخبه" گرفته بوده روایت دیگر از داستان نابغه علمی دانشگاه فردوسی تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۸۹ جهان نیوز     موضوع مشکلات پیش آمده برای یک نخبه علمی در دانشگاه فردوسی مشهد و انتشار آن در یک سایت خبری بازتاب زیادی در جامعه علمی کشور داشته است. اما آنچه در خبر سایت مذکور آمده همه ماجرا نیست و تنها روایت یک طرف داستان است. 

آقای علیرضا حیدری به همراه پدرش در یکی از روزهای نوروز به سایت« فردا» مراجعه کرده و در گفتگو با مدیر مسئول سایت مدعی شدند که یکی از اساتید دانشگاه فردوسی مشهد از وی و دانشجویان دیگر اخاذی می کند و به خاطر ممانعت این دانشجو از پرداخت رشوه بیشتر، استاد مذکور مشکلات عدیده ای را برای ادامه تحصیل او بوجود آورده است. 

پدر این دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی که بدون کنکور و توسط دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه فردوسی در این دانشگاه پذیرش شده، در نامه ای به رئیس جمهور، ضمن ادعای جفا در حق فرزند نخبه خود از رئیس جمهور استمداد طلبیده است. 

به توصیه مدیر مسئول یکی از خبرنگاران سایت «فردا» مامور پی گیری این موضوع و جفای در حق یکی از نخبه های علمی کشور شد و البته تاکید شد که در این میان توهین و افترایی نسبت به کسی نشود. نتیجه پی گیری ها نیز مشخص کرد که متهمان دانشگاه فردوسی روایت متفاوتی از موضوع دارند و ضمن انکار اتهامات وارده، مدعی هستند که مقالات منتشر شده از حیدری در مجلات خارجی و همچنین پایان نامه کارشناسی ارشد وی تقلبی بوده است. 

روایت دانشجوی نخبه 

بنا بر گفته حیدری و پدرش، آقای ( ط) استاد گروه شیمی دانشگاه فردوسی چنان عرصه را بر وی تنگ کرده که اگر مسئولان امر به این موضوع رسیدگی نکنند، این دانشجوی نخبه چاره ای جز خروج از کشور و ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی را ندارد. آقای (ط) با استفاده از لابی های خود، حتی از تحصیل حیدری در دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران نیز ممانعت به عمل آورده است. 

علی اکبر حیدری پدر علیرضا حیدری هم مدعی شده که برادر استاد مذکور(آقای ط) به خاطر افشا گری درباره این استاد دانشگاه در مورخه 17/ 11/ 88 وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و با چاقو به او حمله کرده است. 

علی اکبر و علیرضا حیدری از رئیس جمهور و مسئولان وزارت علوم خواستند که جلو اخاذی های این استاد دانشگاه که متاسفانه برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه با سکوت خود در برابر رفتارهای او عملا از وی حمایت کرده اند، گرفته شود و ترتیبی اتخاذ شود که این نخبه دانشجو بتواند در یکی از دانشگاه های کشور ادامه تحصیل داده و مجبور به خروج از کشور نشود. 

علیرضا حیدری متولد 1362 بدون کنکور از مقطع کارشناسی به مقطع کارشناسی ارشد و همچنین بدون کنکور از این مقطع به مقطع دکترا وارد شده است. 

علیرضا حیدری در نوبت دوم که به دعوت خبرنگار ما به محل سایت آمد توضیح داد که تابستان 88 برای پذیرش در دانشگاه شهید بدون کنکور به این دنشگاه رفته اما با اعمال نفوذ آقای (ط) استاد دانشگاه فردوسی توسط آقای دکتر(ظ) عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیات ژوری دانشگاه شهید بهشتی، از راه یابی به این دانشگاه بازمانده است. بعد از این حیدری در مهر 88 در دانشگاه فردوسی مشهد در مقطع دکترا و بدون کنکور پذیرفته می شود. با انتشار شایعاتی درباره تخلفات وی و اینکه مقالات وی کپی برداری از مقالات دیگر بوده، حیدری در تاریخ 23/ 9/88 از ادامه تحصیل در دانشگاه به نشانه اعتراض انصراف می دهد و البته به فاصله کمی از انصراف خود اعلام انصراف می دهد و تقاضای انتقالی به دانشگاهی دیگر را مطرح می کند. 
به ادعای حیدری دکتر(ط) که به خاطر اخاذی و دریافت رشوه بیشتر حاضر به انتقال او از دانشگاه نبوده با این امر مخالفت می کند اما در نهایت حیدری موافقت دانشکده علوم پایه فردوسی را برای انتقال خود به دانشگاه تهران می گیرد و دانشگاه شهید بهشتی را هم به عنوان جایگزین در صورت عدم پذیرش دانشگاه تهران انتخاب می کند و موافقت دانشکده را می گیرد. اما باز هم آقای (ط) با استفاده از لابی های خود مانع از پذیرش انتقالی وی در دانشگاه تهران می شود و با توجه به سابقه موضوع پذیرش در دانشگاه شهید بهشتی و اعمال نفوذ آقای (ط) در این دانشگاه بحث انتقال به دانشگاه شهید بهشتی هم عملا منتفی می شود. حیدری به گفته خود ترم اول سال تحصیلی 88- 89 را در دانشگاه فردوسی به کلاس می رود اما با بروز مشکلات ترم دوم اصلا ثبت نام نمی کند. 

حیدری البته در ادعای منتشر شده خود در خبر سایت تابناک گفته که از دانشگاه انصراف داده، در صورتی که از دانشگاه انصراف نداده و درخواست انصراف را خود وی ملغی کرده و در ترم دوم اصلا ثبت نام نکرده است. 

به گفته این دانشجوی نخبه کشور، در تاریخ 19 بهمن 88 برادر آقای (ط) پدر حیدری را در تهران مورد ضرب و شتم قرار می دهد که این امر باعث شکایت خانواده حیدری از برادر آقای (ط) شده اما پرونده هنوز منجر به رای نشده است. 

حیدری همچنین آقای دکتر(ا) استاد راهنمای خود در پایان نامه کارشناسی ارشد را متهم کرد که همدست دکتر(ط) بوده و به واسطه (ط) از طریق پیامک و حضور در اطراف منزل برای آنها مزاحمت ایجاد کرده که به همین خاطر از آقای (ا) هم شکایت کرده و او تعهد داده که دیگر مزاحم آنها نشود. به گفته حیدری آقای(ا) از وی خواسته که به اسم وی کتاب و مقاله بنویسد تا مدارج علمی اش بالا رود. به هر حال حیدری از مسئولان وزارت علوم و همچنین رئیس جمهور خواسته است که به مشکل وی رسیدگی کرده و به تخلفات آقای (ط) رسیدگی کنند. 

روایت آقای دکتر(ط) 

در پی این موضوع، خبرنگار سایت«فردا» با تماس با دانشگاه فردوسی و دانشکده علوم پایه این دانشگاه، آقای دکتر( ط) را پیدا کرده و ماجرا را از ایشان جویا شد. 

این استاد دانشگاه با تکذیب و انکار همه ادعاهای آقای علیرضا حیدری به شرح ماجرا پرداخت و گفت: آقای حیدری دانشجوی شیمی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در رشته شیمی بوده و به تقاضای دکتر (ا)استاد راهنمای پایان نامه وی، مشاوره حیدری در پایان نامه او را پذیرفته است. 

دکتر(ط) با وجود آنکه پایان نامه مذکور در رشته فیزیک( رشته غیر تخصص وی و دانشجو) بوده آن را پذیرفته و یک مقاله آقای حیدری درباره پایان نامه اش را نیز به صورت مشترک در مجله خارجی چاپ کرده. بعد از آن حیدری چند مقاله دیگر( سه یا چهار) هم نوشته و باز به صورت مشترک با آقای(ط) در مجلات خارجی چاپ می کند. 

در این میان حیدری برای پذیرش در مقطع دکترای شهید بهشتی بدون کنکور به تهران آمده اما در گزینش این دانشگاه نه تنها نتیجه خوبی نگرفته که ظاهرا از حد معیارهای علمی مورد نظر بسیار هم پائین بوده است. 

در پی ناکامی در ورود به دانشگاه شهید بهشتی، حیدری در مقطع دکترای دانشگاه فردوسی به عنوان نخبه و استعداد درخشان بدون کنکور و البته با همکاری و توصیه دکتر( ط) پذیرفته می شود. 

به فاصله چند ماه از پذیرفته شدن حیدری در دانشگاه فردوسی، یکی از همکاران دکتر(ط) در دانشگاه شیراز با وی تماس گرفته و اطلاع می دهد که مقاله آقای (ط) و آقای حیدری که در مجله خارجی چاپ شده، تقلبی و کپی برداری از مقاله اوست. 

بعد از بررسی و محقق شدن موضوع دکتر (ط) طی نامه ای به سردبیر مجله خارجی مذکور مقاله را پس می گیرد و بعد از آن کاشف به عمل می آید که مقالات دیگر آقای حیدری که به صورت مشترک در مجلات خارجی به چاپ رسیده نیز قلابی و کپی برداری از مقالات دیگر است. 

به گفته این استاد دانشگاه فردوسی مشهد، در پی علنی شدن این موضوع گروه فیزیک دانشکده علوم پایه پایان نامه حیدری را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه می رسد که کل پایان نامه مذکور کپی برداری و آن هم تقلبی است. لذا طی گزارشی موضوع را به معاونت آموزشی دانشگاه اطلاع داده و ظاهرا پرونده یاد شده در این معاونت در حال بررسی است. 

دکتر(ط) درباره ادعای دریافت رشوه و واریز مبلغی به حساب همسرش توسط حیدری می گوید: قبل از علنی شدن تقلب های این دانشجو ما رابطه خانوادگی مختصری با وی داشتیم و در یکی از این دیدارهای خانوادگی همسر من از حیدری – که همواره خود را کارخانه دار می خوانده است- می خواهد که برای برادر بی کارش فرصت شغلی در یکی از کارخانه ها فراهم آورد. 

حیدری هم استقبال می کند و حتی قبل از استخدام مبلغ 900 هزار و در یک نوبت دیگر 300 هزار تومان به حساب خانم من به عنوان مساعده برای برادر بیکارش واریز می کند تا بعد از استخدام از حقوقش کم شود و در حال حاضر کمک خرجش باشد تا زمان استخدام. 

اما برادر همسر دکتر(ط) در مصاحبه کارخانه معرفی شده از طرف حیدری قبول نمی شود و این استاد دانشگاه به گفته خود از دانشجوی خود خواسته تا شماره حساب بدهد و مبلغ مذکور را برایش واریز کند ولی او چنین کاری نکرده است. 

این استاد دانشگاه معتقد است که این اقدام دانشجویش برنامه ای از پیش تعیین شده بوده برای اینکه بعدا از آن استفاده کند و اگرنه یک استاد دانشگاه با سابقه بیش از 20 سال احتیاجی به رشوه 1200000 تومانی ندارد. 

روایت آقای دکتر(م) 

دکتر (م) رئیس گروه فیزیک دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی سخنان دکتر (ط ) را تایید و اعلام می کند دانشجوی نامبرده بعد از علنی شدن تخلفاتش از دانشگاه اخراج شده است. او در این باره می گوید: بعد از طرح موضوع تقلب حیدری کمیته ای در گروه فیزیک دانشکده علوم پایه تشکیل شد و با بررسی پایان نامه مشخص شد که پایان نامه وی هم همانند مقالاتش تقلبی و کپی برداری از کتاب بوده است. 

این استاد دانشگاه افزود: در جلسه کمیته مذکور متن پایان نامه با کتاب تطابق صفحه به صفحه داده شد و بعد از محرز شدن تخلف موضوع به معاونت آموزشی دانشگاه ارجاع و در نهایت دانشجوی متخلف از دانشگاه اخراج شد. 
آقای (م) ادامه داد: حیدری وقتی از موضوع مطلع می شود، سعی می کند با انصراف از ادامه تحصیل امکان تحصیل در دانشگاه دیگری را برای خود محفوظ بدارد. 

دفاع آقای حیدری 

در مقابل ادعای قلابی بودن مقالات و پایان نامه، علیرضا حیدری می گوید: تا کنون هیچ شکایتی از جانب هیچ کس دال بر تقلب و کپی برداری من از مقالات دیگران به دست من نرسیده است. در مورد پایان نامه هم چطور می شود پایان نامه ای که در دانشگاه آزاد دفاع شده، دانشگاه فردوسی تجدید نظر کند؟ گیرم که پایان نامه یا مقالات مشکلی داشته باشند، مسئولیت آن به عهده استاد راهنما و مشاور است نه من دانشجو. حیدری هر گونه بحث تقلب و کپی برداری در مقالات و پایان نامه اش را رد می کند و مدعی می شود که آقای (ط) به خاطر دشمنی با من و اینکه من درخواست های او را نپذیرفتم این مشکلات را پیش آورده و در مقاطعی هم با ارسال ایمیل از من درخواست کرد تا بیاییم و مصالحه کنیم. 

روایت آقای دکتر(ا) 

اما دکتر(ا) استاد راهنمای حیدری در مقطع کارشناسی ارشد هم روایت خود را از این داستان دارد. او درباره آشنایی خود با حیدری می گوید: من دو سال پیش استاد راهنمایش بودم و بعد از دفاع هیچ خبری از وی نداشتم تا چند ماه پیش که از طریق آقای (ط) از موضوع و حوادث پیش آمده مطلع شدم. آقای حیدری با توجه به مقالاتی که منتشر کرده بودند اسم و رسمی در دانشگاه آزاد داشتند اما من او را نمی شناختم و او نیز درسی با من نداشت تا اینکه پیش من آمد و خواست که استاد راهنمایش باشم. از آنجا که دکتر اسلام پور از اساتید برجسته رشته شیمی استاد وی بودند من قبول نکردم و گفتم اگر ایشان رضایت بدهند من استاد راهنمایت می شوم. بعد از اینکه دکتر اسلام پور گفتند مشکلی نیست من قبول کردم. با توجه به سابقه و اسم ورسمی که حیدری به عنوان دانشجوی نخبه برای خود داشت موضوعی درباره« مونت کارلو» را به او پیشنهاد دادم که از عهده دانشجویان عادی بر نمی آمد و لی انتظار داشتم که حیدری از عهده آن برآید. بعد از دو سه ماهی دیدم او افسرده و ناراضی است و می گوید مدت 10 سال است روی موضوعی کار می کنم و حالا می خواهم پایان نامه ام را درباره همین موضوع بنویسم. من هم پذیرفتم. 

در اینجا یک موضوع مبهم دیگر در روایت های متفاوت استاد و دانشجو وجود دارد و آنهم داستان معرفی آقای (ط) به حیدری به عنوان استاد مشاور است. در حالی که حیدری مدعی است آقای (ط) را آقای(ا) به او معرفی و به نوعی به عنوان استاد مشاور تحمیل کرده است، استاد راهنما این ادعا را دروغ محض می خواند و می گوید که آقای (ط) را به اصرار خود آقای حیدری به عنوان استاد مشاور معرفی کردم. آقای حیدری می گفت که کتاب های آقای (ط) را خوانده و به او علاقه دارد و دوست دارد که استاد مشاورش باشد در حالی که من خود دانشجوی آقای (ط) بوده ام و قلبا دوست نداشتم در تزی که من استناد راهنمایش هستم استاد سابقم استاد مشاور باشد. با این حال با اصرار حیدری از آقای (ط) خواهش کردم و ایشان هم به خاطر من پذیرفت. 

استاد(ا) درباره ادعای تقلب در مقالات حیدری می گوید: من یک مقاله به صورت مشترک با حیدری درباره موضوع پایان نامه چاپ کردم که البته نام آقای (ط) هم روی آن بود. از موضوع تقلب خبر نداشتم تا اینکه آقای (ط) اخیرا به من اطلاع دادند. بعد از جستجو هایم معلوم شد که چند مقاله به زبان فارسی مشابه موضوع مقاله مشترک حیدری و ما که به زبان انگلیسی بود وجود دارد. من نمی توانم اثبات کنم که مقاله کاملا قلابی است اما شباهت های نسبتا زیادی بین مقالات فارسی موجود با مقاله انگلیسی مذکور وجود دارد. وی درباره ادعای حیدری مبنی بر ایجاد مزاحمت برای او و موضوع شکایت حیدری از خود نیز گفت: مزاحمت کدام است. یک بار آقای (ط) پیامکی داد و از من خواست که موضوعی را به حیدری منتقل کنم. آن هم درباره شکایت از برادر آقای(ط) بود که من هم عین همان اس. ام .اس را برای حیدری فرستادم. ولی او متاسفانه از من شکایت کرده است. 
آقای (ا) همچنین می گوید بعد از دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد از حیدری خبری نداشتم. او در همان روزها می گفت که می خواهم به آمریکا بروم و از دانشگاه هاروارد پذیرش دارم و از این قبیل حرف ها. 
آقای (ا) که خود از دانشجویان آقای (ط) بوده درباره اتهامات اخاذی و دریافت رشوه به دکتر(ط) می گوید: تا آنجایی که من و خیلی دیگر از دانشجویان ایشان را می شناسند دکتر(ط) در اخلاق و انسانیت نمونه است و این جور تهمت ها به وی نمی چسبد. با این حال من در جریان اتفاقات دانشگاه فردوسی نیستم.                                               ***
تاریخ انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۸ - پایم نو

نخبگان واقعی در خارج از کشور، نخبگان قلابی در بنیاد نخبگان

وزیر علوم، روز گذشته از برنامه جدید این وزارتخانه برای سهولت در بازگشت نخبگان به کشور خبر داد. فرجی دانا عنوان کرد که برنامه ای با بنیاد ملی نخبگان درباره کاهش مهاجرت نخبگان در دستور کار داریم و بر این اساس برنامه ها و سیاست های چین را مورد مطالعه قرار داده ایم.

پیام نو: بزرگ‌ترین سرمایه هر کشوری، سرمایه انسانی آن سرزمین است و گلچین این سرمایه‌های انسانی نیز نخبگان علمی هستند که می‌توانند مسیر توسعه یافتگی کشور را هموار کنند، اما روز گذشته، وزیر علوم نسبت به وضع نامطلوب همین سرمایه‌های انسانی گلچین شده در کشور هشدار داد و از خروج سالانه ۱۵۰ هزار نخبه ایرانی به خارج از کشور سخن گفت.

به گزارش امین جلالوند خبرنگار روزنامه جام جم، رضا فرجی دانا در مراسم تجلیل از هجدهمین دوره المپیاد علمی کشور تاکید کرد که اگر یک مغز نخبه برای ما یک میلیون دلار هزینه داشته باشد و آمار جهانی درباره خروج سالانه ۱۵۰ هزار نفر در سال از ایران صحت داشته باشد، در این صورت ۱۵۰ میلیارد دلار به کشورهای غربی کمک می کنیم.

قسمت جالب قضیه اینجاست که چند روز قبل نیز قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در اظهار نظری قابل تامل عنوان کرد که اکنون ۱۳ هزار نفر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند، اما فقط ۸۰ نفر را می توان نخبه بنامیم.

سعید سهراب پور به توضیح دلایل این اظهارنظرش پرداخت و عنوان کرد که نخبه فردی است که زمانی استعداد برتر بوده و سال ها زحمت کشیده و تلاش کرده که این تلاش می تواند تحقیق و پژوهش، تربیت نیروی انسانی یا تولید باشد. اکنون این فرد به مرحله ای رسیده که می تواند در کشور، اثرگذاری مستقیم داشته باشد، اما از مجموع ۱۳ هزار نفری که تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان هستند، فقط ۸۰ نفر آنها نخبه و بقیه افراد از نظر ما استعداد برتر هستند.

حالا اگر اظهارنظرهای این دو مقام مسئول را کنار همدیگر بگذاریم، می توانیم تحلیل کنیم که آن گروه از افرادی که تحت عنوان نخبه در بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار می گیرند، نخبه واقعی نیستند و اثرگذاری چندانی بر روند توسعه کشور ندارند، اما از سوی دیگر، سالانه ۱۵۰ هزار نخبه واقعی که مورد حمایت های دولت قرار نمی گیرند، از کشور خارج می شوند.

به بیان دیگر، اظهارنظرهای چند روز اخیر مسئولان آموزش عالی از این واقعیت پرده برمی دارد که نخبه واقعی یا در ایران نمی ماند یا اگر هم در ایران می ماند، به حمایت های بنیاد ملی نخبگان امیدوار نیست و به همین دلیل عضو این بنیاد نمی شود، اما از آن سو، هزاران نخبه علمی هر ساله از کشور خارج می شوند و مرحله اثرگذاری و فرآیند تولید ثروت از علم را در کشوری دیگر پی می گیرند.

 


مطالب مشابه :


نخبه!!!!!!!!

ما نخبه هستیم! - نخبه!!!!! - آمده ایم تا نخبه شویم!




GPsمغز انسان کشف شد

نخبه های یاغی لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود




بورسیه دانش آموزان نخبه محروم توسط بنیاد ملی نخبگان

دنیای آموزش و پرورش - بورسیه دانش آموزان نخبه محروم توسط بنیاد ملی نخبگان -




نخبه کیست چیست و.........

اش را نخبه بخواند و فروش كه _ به دليل ا نطبا ق شان با معيا ر هاي مختلف _ ارزش برگزيده شدن




مایکروسافت بدن شما را به صفحه لمسی تبدیل می کند

نخبه های یاغی - مایکروسافت بدن شما را به صفحه لمسی تبدیل می کند - پاتوق نخبه های یاغی شاهرودی




نخبه کیه؟

این دو ویزگی در کنار هم واقعا یک فرد رو میتونه قابلیت نخبه شدن القا کنه !




جوزدگی و اسیراحساسات نشدن/نخبگان "نوابغ" قلابی

به گفته این دانشجوی نخبه کشور، در به فاصله چند ماه از پذیرفته شدن حیدری در دانشگاه




برچسب :