مشاهیر جغرافیای ایران و جهان

پروفسور دکتر محمد حسن گنجی:دکتر محمد حسن گنجی در سال 1291شمسی در بیرجند دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را درمدرسه شکوئیه ی همان شهر به اتمام رساند. دکتر گنجی پس از دریافت لیسانس در رشته جغرافیا در شهریور ماه 1312 جزو آخرین دسته از محصلان اعزامی بود که به انگلستان رفت. پس از ورود به ایران، در سال 1317 به سمت استاد دانشگاه تهران درآمد. تعدادی از کتابها و آثار وی عبارتند از: 1- جنگ و جغرافیا یا روابط دولت بزرگ در اقیانوسیه   2- بشرچیست؟ (ترجمه از آثار مارک توین)   3- جغرافیای ایران در چهار فصل 4- آب و هوای کشورهای آسیای مرکزی 

 

   دکتر احمد مستوفی: در سال 1291 در تهران متولد شد تحصیلات عالی را در رشته جغرافیا گذراند. در دپارتمان جغرافیای دانشگاه سوربون پاریس دکترا گرفت و درسال 1317 دانشیار کرسی جغرافیای عمومی گردید. وی در بهمن 1327 درگذشت

 

  دکتر مفخم پایان: در سال 1294 در تهران متولد شد، دیپلم را از دارلفنون گرفت و در رشته باستان شناسی دانشگاه تهران لیسانس گرفت. در دانشگاه تبریز به تدریس پرداخت و در سال 1334 راهی مشهد شد و جغرافی آنجا را پایه گذاری کرد. وی در ترسیم نقشه های رنگی روی شیشه منحصر به فرد بود.

اولین جغرافیدانیکه دست به تاسیس انجمن جغرافیایی و چاپ مجله جغرافیا زد استاد مفخم پایان بود.وی اصطلاح جهان شناسی را به جای جغرافیا برگزید. در سال 1339 فرهنگ آبادی های ایران را به زبان فارسی به چاپ رساند که در َآن 44159 نام جغرافیایی با طول و عرض هر یک ثبت شده است. فرهنگ کوه ها و رودهای ایران از آن است.

دکتر بعد از بازگشت در سال 1351 مشاور سازمان جغرافیایی کشورشد و دردی ماه 63 چشم از جهان بربست.استاد عباس سحاب شدر سال 1300 شمسی در یکی از روستاهای تفرش به دنیا آمد. در همان جا به مکتب رفت و بعد از آن به تهران آمد و در مدرسه کمالیه مشغول علم و تحصیل شد. برای ترسیم نقشه های ایران 30.000 روستا و شهر را درنوردید. در سال 1329 موسسه سحاب را تاسیس کرد تا بتواند این اطلاعات جمع آوری شده را روی نقشه بیاورد.

از اقدامات

     1- تشکیل اولین نمایشگاه بین المللی جغرافیا در دانشگاه تهران در سال 1341

2- تشکیل دومین نمایشگاه بین المللی جغرافیا در سال 1325 در دانشگاه شهید بهشتی

امروزه در موسسه سحاب و اطلس های ایران و جهان با استانداردهای جهانی تهیه می شوند استاد عباس سحاب تنها بازمانده نسل کارتوگرافی قدیمی صاحب سبک جهان بود. وی در سال 1350 دستگاه های مختلفی لیتوگرافی و کنستانت را برای سهولت بیشتر در تفکیک رنگ ها به کار گرفت. سحاب پدر کارتوگرافی نوین ایران خوانده شد. در شامگاه یکشنبه 14 فروردین 1379 درگذشت.               

        

  دکتر یدالله فرید: در اسفند ماه 1308 در شهر تبریز متولد شد و درسال 1961 مدرک دکترای خود را از دانشگاه سوربون فرانسه دریافت نمود و به مدت 20 سال در دانشگاه تبریز تدریس نمود.

اولین کتاب در مورد مسائل شهری ایران را دکتر فرید در سال 1349 منتشر کرد.

ایشان مولف کتابهای ارزشمندی چون جغرافیای جمعیت، جغرافیا و شهرشناسی، جغرافیای  تغذیه، سیر جغرافیا در قلمرو انسانی، کاربرد جغرافیا در روش تحقیق  شهر و روستا، مقدمه ای برروش تحقیق شهرهای ایران، انگلستان و بازار مشترک از دیدگاه جغرافیا و مقاله های مختلف در زمینه جغرافیا و همچنین ترجمه کتاب انسان و محیط زیست است.

 

 


مطالب مشابه :


آب، آب

آموزش شیمی دبیرستان / استان خوزستان و درباره ی وزن 3 تا 0.5 لیتر نیز تحقیق درباره ی




نظریه‌ی VSEPR و تعیین شکل هندسی مولکول‌ها

آموزش شیمی دبیرستان / استان خوزستان درباره وب. با سلام مطابق با این نظریه نیروهای




پژوهشگران نوجوان

اطلاعاتی درباره ی روش و درباره ی موضوع تحقیق خود تا نوجوانان استان خوزستان




خوزستان -

استان خوزستان با توضیح مفصل درباره ی عشایر استان های یاد شده در تا مذهب اهالی را تحقیق




آبادان تحقیق و

آبادان تحقیق چهره ی ابادان با شتابی نفت سراسر ایران به غیر از 5 استان شمالی




مشاهیر جغرافیای ایران و جهان

گروه جغرافیای استان خوزستان در روش تحقیق شهر و روستا درباره ی اروپا




نظر خواهی پیرامون کتاب استان شناسی

گروه جغرافیای استان خوزستان آگاهی از نقش وخدمات چهر ه های برجسته ی استان به درباره ما




در مورد مولكول قطبی

آموزش شیمی دبیرستان / استان خوزستان درباره وب. با سلام پیوند رابطه ی بین دو اتم می باشد




برچسب :