امام زمان

 به عنوان مثال اگر منتظر میهمان باشد حتما خانه را تمیز و مرتبمی کند، وسایل پذیرایی را آماده می کند و با لباس مرتب و چهره ای شاداب درانتظار می ماند. چنین کسی می تواند ادعا کند که منتظر میهمان بوده است.اما کسی که نه خانه را مرتب کرده است و نه وسایل پذیرایی را آماده نمودهاست و نه لباس مرتب و تمیزی پوشیده است و نه اصلاً به فکر میهمان است اگرادعا کند که در انتظارمیهمان بوده همه او را ریشخند خواهند کرد و بر گزافهگویی او خواهند خندید.
لاف عشق و گله از یار زهی لاف دروغ  عشق بازان چنین مستحق هجرانند
بنابراینانتظار باید قبل از آنکه از ادعای انسان فهمیده می شود از رفتار و کرداراو فهمیده شود. نمی توان هر کسی را که ادعای دوستی و ولایت امام زمان(عج)را دارد در شمار دوستان و منتظران او قلمداد نمود. آری «مشک آن است که خودببوید نه آنکه عطاربگوید».
با چنین توضیحی روشن است که یک منتظر واقعیامام زمان باید رفتارش به گونه ای باشد که هر لحظه منتظر ظهور امامزمان(عج) باشد. یعنی در هر لحظه که این خبر را به او بدهند خوشحال شود وآماده باشد برای یاری امام زمان(عج) با مال و جان خویش جهاد نماید و خودرا درراه آن حضرت فدا نماید. بنابراین یک منتظر واقعی اهل گناه و دلبستگیبه دنیا نیست چرا که چنین کسی نمی تواند از وابستگی ها و دلبستگی ها وآلودگی ها دست بردارد و آماده به خدمت در جهت اهداف مقدس امام زمان(ع)باشد.
با توجه به نکات ذکر شده می توان برخی وظایف منتظر امام زمان(ع) را چنین ذکر کرد:
1.اولین شرط انتظار؛ معرفت است تا انسان میهمان خود را نشناسد و از خصوصیاتخوب او مطلع نباشد منتظر او نخواهد شد. تنها هنگامی انسان در انتظار کسیمی نشیند که او را خوب بشناسد اما اگر انسان کسی را نشناسد ولو بداند کهآن شخص خواهد آمد برایش اهمیتی نخواهد داشت و منتظر او نخواهد ماند. درمورد انتظار امام زمان هم چنین است. کسانی که آن حضرت را نمی شناسند مانندکفار و یا اهل ادیان دیگر، هرگز انتظار او را نمی کشند اما کسانی که او رامی شناسند و ارزش او را می شناسند و مقام او رامی دانند منتظر او می مانند.
کسانیکه امام زمان(عج) را نمی شناسند اگر چه به ظاهر مسلمان باشند چنانچه دراین حال بمیرند در حال جاهلیت از دنیا رفته اند. چنانکه پیامبر اکرم(ص)فرمود: «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه؛ هر کس بمیرد و امامزمانش را نشناسد به مردن جاهلیت از دنیا رفته است» (بحارالانوار، ج 32، ص331).
بنابراین اولین شرط انتظار، ایجاد معرفت در مورد امام زمان است وطبیعی است که هر مقدار معرفت انسان نسبت به امام زمان بیشتر باشد انسانارزش او را بیشتر درک خواهد کرد و به عظمت او بیشتر پی خواهد برد و بیشترتشنه وجود آن حضرت خواهد شد. در حالی که افراد جاهل و ناآگاه به ارزش آنحضرت هرگز احساس تشنگی و عطش نسبت به وجود مقدس آن حضرت نخواهند داشت وبدین جهت از زمره منتظران او بیرون هستند. آری:
                وصل خورشید به شب پره اعمی نرسد             که در این آینه صاحب نظران حیرانند
البتهشناخت امام زمان دو گونه است. اول، شناخت تاریخی وجود آن حضرت مانند اینکهامام دوازدهم است و تاریخ ولادتش در چه سالی است و مانند آن. اما گونهدیگر شناخت امام زمان(ع)، شناخت مقام نورانیت آن حضرت است که این شناختکار هر کسینیست و ظرفیت و لیاقت زیادی می خواهد. و در حقیقت اصحاب خاصامام زمان(ع) کسانی هستند که آن حضرت را به مقام نورانیت شناخته اند برایآگاهی از مقام عظیم امامت رجوع به زیارت جامعه کبیره و تأمل در معانی عمیقو عجیب آن توصیه می شود.
همچنین خواندن کتب معتبری که در مورد امام زمان(ع) نوشته شده است می تواند انسان را تا حدی به مقام و عظمت امام زمان(ع) آشنا سازد.
2.محبت به امام زمان(ع)؛ وظیفه دیگری است که منتظران آن حضرت باید در خودایجاد کنند و آن را افزایش دهند. بدیهی است که تا انسان از میهمان خویشخوشش نیاید و نسبت به او محبت نداشته باشد هر چند هم که او رابشناسد نمیتواند واقعا منتظر آمدن او باشد اگر انسان از میهمان خود بدش بیاید چگونهمی تواند منتظر قدم او باشد و خود را برای پذیرایی از او آماده کند؟ پس تامحبت به امام زمان در وجود انسان شکل نگرفته و شعله ور نشده باشد نمیتواند به وظایف منتظران واقعی عمل نماید.محبت به امام زمان وظیفه ای استکه پیامبر اکرم(ص) نیز به دستور خدا از ما خواسته است. آنجا که در قرآنکریم می فرماید: «قل لا اسئلکم علیه اجرا الا الموده فی القربی» ؛ (شوری،آیه23).
3. ایجاد سنخیت با امام زمان(ع)؛ منتظران واقعی وضعیت روحی وفکری و عملی خود با به گونه ای سامان می دهند که سنخیت کاملی با امامزمان(ع) داشته باشند. آیا می توان منتظر قدوم کسی بود و با او مشابهت وسنخیت نداشت؟ آیا می توان محبت کسی را داشت اما با او هیچ سنخیت و مشابهتینداشت؟ ایجاد سنخیت با امام زمان از طریق تقویت ایمان و تقوا و فضایلاخلاقی و درجات معنوی حاصل می شود. و تنها در این صورت است که می توانادعای محبت به امام زمان را داشت. در صورتی که انسان رفتارش مطابق میلامام زمان باشد شعله محبت او در دلش زبانه خواهد کشید و عشق آن حضرت او رابه فریاد خواهد آورد و دوری اش را بر او سخت و ناگوار خواهد ساخت.
طبیعی است که هر چقدر این سنخیت بیشتر باشد محبت آن حضرت به انسان بیشتر خواهد شد و محبت انسان نیز به آن حضرت افزون تر خواهد گشت.
4.ارتباط با منتظران دیگر؛ منتظر امام زمان می داند که برنامه آن حضرت یکبرنامه جهانی است و باید یاوران زیادی داشته باشد تا حرکتش پیروز شود.بنابراین به فکر گسترش یاران و منتظران آن حضرت خواهد افتاد و باارتباط باآنها به تقویت روحیات ایمانی خود و دیگران خواهد پرداخت تا بر اساستعاونوا علی البرّ و التقوی به کمک مؤمنان منتظر دیگر خود را آماده ظهورحضرت بنماید.
5. دعا برای تسریع در ظهور امام زمان(ع)؛ منتظر واقعی هرلحظه انتظار محبوب را می کشد و از خدا می خواهد که هر چه زودتر او رابرساند بنابراین دعای فراوان برای فرج آن حضرت از وظایف همیشگی منتظرآنحضرتش می باشد. دعای برای تسریع در فرج امام زمان مورد توصیه آن حضرت نیزمی باشد.
6. ارتباط با امام زمان(ع) به شکل های مختلف؛ اگر انسان منتظرمحبوب خویش را نیابد سعی می کند عدم دوری محبوب خویش را از طریق دیگریمانند تلفن و نامه جبران نماید تا اگر به ملاقات او موفق نشده است لا اقلارتباط ضعیفی با او داشته باشد. همچنین منتظر امام زمان وقتی موفق بهزیارت آن حضرت نمی شود از طریق خواندن دعای ندبه، زیارت آل یاسین، دعایعهد که از طرف بزرگان بسیار توصیه شده است، و نیز از طریق رفتن به مسجدجمکران ارتباط خود را با آن حضرت حفظ می کند.
7. یاد فراوان حضرت؛ یادکردن از محبوب عادت دیرینه منتظران عاشق است که چندی منتظر محبوب خویشهستند اما نتوانسته اند پس از مدتها انتظار او را ببینند و حال خود را لااقل با یاد او و نام او آرام می کنند. به یاد آوردن امام عصر و عنایت اوبه شیعیان با ذکر احادیث، کرامات، مقام امام و عنایت امام به شیعیان وظیفهدیگری است که منتظران واقعی احساس می کنند و بدین طریق همواره نام و یادآن حضرت را زنده نگه می دارند.
8. دادن صدقه برای سلامتی آن عزیز و یا حواله نمودن ثواب هایی برای آن حضرت
9. رفع شبهه و مبارزه با شبهه افکنان درباره وجود، طول عمر و آثار وجودی آن حضرت در بین منتظران.
10. امیدواری بر قیام و انقلاب آن یوسف زهرا(س) و امید دادن به دیگران
11.ایجاد آمادگی دائم رزمی برای ظهور حضرت چنانکه در روایت آمده است: «لیعدناحدکم لخروج القائم و لو سهما؛ هر یک از شما برای قیام قائم(عج)باید آمادهگردد هر چند با تهیه یک تیر باشد» (بحارالانوار، ج 52، ص 366، ح 146).
منتظرانو یاوران مصلح جهانی باید خود صالح باشند؛ بنابراین برای فراهم کردن زمینهظهور حضرتشان، ما باید از خود آغاز کنیم و با اراده ای محکم، عزمی راسخ وبرنامه ای دقیق به اصلاح افکار و اندیشه ها و نیز تغییر و اصلاح رفتار وکردارمان بپردازیم و با آگاهی ازوظایف عملی و گسترش شناخت خود از مبانیدینی و معرفتی، در راه تقویت بنیه اعتقادی و اخلاقی خویش، تلاش و کوششکنیم. و در یک جمله با اجتناب از معاصی، لغزش ها و گناهان و انجام دادنواجبات و وظایف دینی ـ در هر محیطی که هستیم ـ به خودسازی اقدام کنیم وباتوبه از اعمال گذشته، قلب خویش را برای تجلّی نور الهی آماده سازیم.بنابراین گناهان گذشته ـ هر چند زیاد باشد ـ نمی تواند مانع مهمی در راهرشد و کمال و پیوستن به جرگه منتظران و یاوران واقعی امام زمان(عج) باشد.پس با توبه واقعی، می توان سیئات و بدی های گذشته را به حسنه و نیکی تبدیلکرد و به اصلاح گذشته همت گماشت.
قرآن راجع به حضرت مهدی(ع) و اصحابایشان می فرماید: «الدین ان مکناهم فی الارض اقاموا الصلاه و آتوا الزکاهو آمرو بالمعروف و نَهوا عن المنکر؛ کسانی که اگر در زمین به آنان تواناییدهیم، نماز را به پا داشته و زکات را [به مستحق [می بخشند و به معروف امرنموده و از منکر نهیمی کنند (حج، آیه 41).
امام باقر(ع) در تفسیر این آیه می فرماید: «این آیه برای آل محمد و مهدی(ع) و اصحاب او است».
درنتیجه اگر ما هم می خواهیم از اصحاب و یاران آن حضرت باشیم، باید به اینامور اهتمام ورزیم. در این رابطه به راه کارهای زیر توجه فرمایید:
1. ارتباط معنوی خود را با خدای متعال تقویت کنید؛
2. نمازهای یومیه را در اول وقت و حتی المقدور به جماعت بخوانید؛
3. سعی کنید در نماز حضور قلب داشته باشید و همیشه خود را در محضر خداوند متعال بدانید؛
4. از هر گونه گناه و معصیتی اجتناب کنید؛
5. حجاب، متانت و وقار خود را کاملاً رعایت کنید؛
6. بدانید که هر هفته، نامه اعمال شما به حضور امام زمان(عج) عرضه می شود و مورد بررسی قرار می گیرد؛
7. اکنون که در دوران تحصیل علم هستید، بیشترین توجه خود را به درس و موفقیت تحصیلی داشته باشید؛
8. با مطالعه کتاب هایی که درباره امام زمان(ع)، آگاهی و شناخت خود را در این زمینه تعمیق و گسترش بخشید؛
9.برای اصلاح اوضاع فرهنگی دانشگاه، به تنهایی یا به کمک دیگر دانشجویانمتدین و دلسوز و یا به کمک بعضی از تشکل های مذهبی دانشگاه، امر به معروفو نهی از منکر کنید و بدین وسیله جلو بعضی اعمال خلاف را بگیرید. در اینراه نهراسید و خجالت هم نکشید؛زیرا خشنودی و رضایت امام زمان(ع)، در گسترشارزش های دینی و اخلاقی و اجتناب از گناه و خلاف است.


مطالب مشابه :


شعر در وصف امام زمان+شعر در باره امام زمان(غزل های زیبای مذهبی)

اشعار زیبا در وصف امام علی+ شعر میلاد حضرت زینب صبروفضایل زینب +زینب درکربلا_ شعر




گلچین اشعار زیبا در باره امام حسین (ع)

دوستان من - گلچین اشعار زیبا در باره امام حسین (ع) - دوستان من یکشبه راه مرا کوتاه




امام زمان

جملات زیبا - امام زمان - جملات عاشقانه.جملات قصار .جملات عارفانه.جملات مذهبی.اس‌ام‌اس‌های




گلچين اشعار در مورد امام زمان (عج)

گلچین - گلچين اشعار در مورد امام زمان (عج) - گلچينی از گل ها - گلچین




برچسب :