گزارش بازار یکشنبه 12 بهمن ماه 93

نیم نگاهی به بازار

 

 شاخص کل بورس 1.90 واحد صعود کرد و به رقم 65,544 واحد رسید . نمادهای رمپنا با 41 واحد ، فولاد با 15 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای حکشتی با 20 واحدو ومعادن با 16 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند . ارزش معاملات در این بازار به رقم 107 میلیارد تومان رسید که نماد خودرو با 7.4 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .

در بازار فرابورس شاخص ایفکس 1.40 واحد صعود کرد و به رقم 738 واحد رسید .

نمادهای جم و مارون بیشترین تاثیر مثبت و پترول و شپاس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند . ارزش معاملات در این بازار به رقم 93 میلیارد تومان رسید که نماد ثباغ با 4.6 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.

 

فلزات اساسی، دلار و سکه

 

قیمت دلار نیز تا این لحظه به 3458 تومان رسید و سکه یک میلیون و 34 هزار تومان اعلام شد. طبق آخرین اطلاعات در بازار بورس لندن مس با قیمت 5505 دلار، آلومینیوم 1837.50 دلار، روی 2111.50 دلار و سرب به قیمت 1843.50 دلار معامله شد.

 

مهمترین اخبار اقتصادی

 

توقف اکتشافات نفت شل در لهستان توسط شرکت شورون آمریکا از اخبار مهم اقتصادی امروز بود. بر اساس این گزارش، شرکت شورن آمریکا تصمیم گرفته است تا اکتشاف نفت شل در لهستان را به دلیل اینکه نسبت به موقعیت‌های دیگر اکتشافی مقرون به صرفه نیست ادامه ندهد. در 3 سال گذشته شرکتهای اکسو موبایل، توتال و ماراتن هم اکتشافات نفت شل در لهستان را متوقف کرده‌اند. شرکت شورن و دیگر شرکتهای انرژی با این ارزیابی که منطقه لهستان دارای ذخایر عظیمی از نفت و گاز شل است به این منطقه جذب شدند اما از زمانی که آنها کار اکتشاف را اغاز کردند ارزیابی آنها از میزان ذخایر به مرور کمتر شد و همچنین کار حفاری آنها به دلیل وضعیت جغرافیایی منطقه با مشکل مواجه شد از سوی دیگر بخش اجرایی این شرکت‌ها بارها از ابهام مقررات دولتی درباره حفاری‌های نفتی گلایه کردند. طی چند ماه گذشته افت شدید قیمت نفت و انرژی شرکتهای بزرگ نفتی را وادار کرد که از سرمایه‌گذاری در این بخش عقب بکشند. آینده نفت و گاز شل در کشور رومانی نیز در هاله‌ای از ابهام است، شرکت شورون در این کشور نیز فعالیت می‌کند. ویکتور پونتا نخست وزیر کشور رومانی در ماه نوامبر سال گذشته گفت: احتمالاً رومانی به رغم تلاش‌هایی در این زمینه در آینده نفت شل نخواهد داشت. دولتها در شرق اروپا به ویژه در لهستان، رومانی و لیتوانی به شدت به دنبال نفت شل هستند چرا که آنها این مسیر را به عنوان کاهش وابستگی به واردات انرژی از روسیه دنبال می‌کنند. این کشورها واردات از روسیه را به دلیل تنش‌های کرملین آسیب‌پذیر می‌بینند ضمن اینکه ذخایر این کشورها در گذشته شکننده بوده است به هرحال شرق اروپا به دنبال تنوع بخشی به ذخایر نفتی خود و اساساً از طریق واردات گاز طبیعی مایع از قطر و نیز ایجاد شبکه خط لوله گاز غرب اروپا هستند. طی چند هفته گذشته چندین شرکت حفاری بویژه در زمینه نفت شل ورشکست شده و یا از چرخه فعالیت خارج شده‌اند. روز گذشته نیز 94 دکل حفاری نفت آمریکا به دلیل هزینه‌های زیاد و قیمت پایین نفت از دور فعالیت خارج شد و این ابهام وجود دارد که آیا نفت شل می‌تواند در آینده تهدیدی برای قیمت نفت محسوب شود و یا پرونده آن زود بسته می‌شود.

 

مذاکره شرکت‌های ترکیه‌ای با شرکت صادرات گاز برای تولید برق از دیگر خبرهای امروز بود. پس از آنکه در اوایل دی ماه سال جاری اولین قرارداد تولید برق به منظور صادرات با گاز صادراتی بین شرکت صادرات گاز ایران و یک شرکت داخلی امضا شد،هم اکنون برخی از شرکت‌های تولید برق ترکیه‌ای به منظور تولید و صادرات برق به ترکیه مشغول مذاکره با شرکت صادرات گاز هستند. مدیرعامل شرکت صادرات گاز با بیان این که شرکتهای ترکیه ای که هم اکنون در حال مذاکره با آنها هستیم شرکتهای توانمند و باسابقه ای هستند، اعلام کرده است این شرکتها در ترکیه دارای نیروگاه هستند و توانمندی فنی و مالی آنها به صورت دقیق ارزیابی شده است. این گزارش حاکی است در تابستان سال جاری وزارت نفت با صدور اطلاعیه ای برای تامین گاز مورد نیاز برای تولید و صادرات برق به منظور تحقق بند سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اعلام آمادگی کرد. بر اساس این اطلاعیه، وزارت نفت (از طریق شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران حسب مورد) مسئولیت تامین گاز مورد نیاز را برای تولید برق با هدف صادرات به مقدار و در نقطه مورد توافق بر عهده خواهد گرفت و گاز مورد نیاز را به عنوان آورده شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی گاز ایران به عنوان سرمایه‌گذار تحویل خواهد داد. بر این اساس، تمامی مسئولیت‌های مربوط به سرمایه‌گذاری برای تبدیل گاز به برق با راندمان حرارتی مورد توافق، کسب مجوزهای لازم برای احداث نیروگاه، تاسیسات لازم برای انتقال و صادرات برق و نیز بازاریابی برق تولیدی در کشور هدف و همچنین مسئولیت تامین منابع مالی برای احداث نیروگاه (اعم از بخش فاینانس و نیزآورده نقدی) با سرمایه گذار خواهد بود. براساس این گزارش مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران دلایل اصلی انجام صادرات برق را ایجاد تنوع در صادرات گاز عنوان و تصریح می کند یکی از راه‌های متنوع سازی در صادرات گاز تبدیل آن به برق است که وزارت نفت در این زمینه وارد شده است.

 

مهمترین اخبار سیاسی

 

یکی از مهمترین خبرهای سیاسی صبحت های امروز علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی مجلس بود. وی در بخشی از سخنرانی‌اش با اشاره به اظهارات اخیر اوباما مبنی بر اینکه ما به ایران فشار می آوریم تا ایران نظر ما را در بحث هسته ای قبول کند، گفت: نمایندگان محترم توجه نمایید عبارت ایشان چیست، فشار می آوریم تا ایران نظر آمریکا را در بحث هسته ای بپذیرد، حالا مقصود آنها از مذاکره با ایران روشن‌تر شد. لاریجانی افزود: آنها می گویند باید تسلیم خواست ما شوید، در کجای دنیا به این رفتار می گویند مذاکره؟ البته روشن است آقای اوباما به دلیل ضعف و گرفتاری داخلی نمی تواند در مقابل انعطاف‌های معقول دولت و ملت ایران تصمیم عاقلانه بگیرد و می خواهد ایران یا تسلیم خواسته‌های نامربوط آنها شود و یا مذاکرات با شکست مواجه شود. رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: آقای اوباما باید با روشنی بداند ملت ایران تسلیم نخواهد شد. اوباما هزینه ضعف خود در حل مشکلات داخلی را نمی تواند به طرف ایران منتقل کند. لاریجانی در بخش دیگری از این سخنرانی شهادت مردم پاکستان، کرکوک، بغداد و سامرا به دست مزدوران تروریست را به ملت، پارلمان و دولت کشورهای پاکستان و عراق تسلیت گفت  و اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی این جنایات را محکوم می نماید. رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عملیات شجاعانه و هوشمندانه حزب الله لبنان در شبعا که در پاسخ به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی در سوریه بود، غرور آفرین و حاوی پیام روشن بود. امیدواریم صهیونیست‌ها از درک این پیام عاجز نباشند و بفهمند خاورمیانه جولانگاه اتحاد تروریزم و صهیونیزم نیست و شیران مجاهد بساط پوشالی آنها را با قدرت جمع می کنند. لاریجانی درادامه صبحت های خود به افزایش سرمایه بانک ها اشاره کرد و گفت : افزایش سرمایه بانک‌ها جهت ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی، تولیدی و صنعتی و ارائه روش‌های کارآفرینی باید تشویق گردد. صادرات باید مورد توجه قرار گیرد. وی تاکید کرد: برای روان‌سازی اجرای طرح‌های عمرانی، الزام دستگاه‌ها به واگذاری طرح‌های عمرانی به مردم ضروری است. امیدواریم نتیجه کار کمیسیون تلفیق، پیام روشن مقاومت در اقتصاد را به خوبی برساند.

 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروز (یکشنبه) در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی عازم سفر دوره ­ای به چند کشور شرق آفریقا شد. سفر وزیر امور خارجه و هیئت همراه به کنیا، اوگاندا، بروندی و تانزانیا در راستای تقویت و بسط رایزنی­های سیاسی و اقتصادی دوجانبه و همچنین تحکیم و ارتقای روابط فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی انجام می­ شود.

 

در گروه های مختلف چه خبر بود؟

 

در گروه پتروشیمی مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اظهار این که تمایل روس‌ها برای حضور در صنعت نفت ایران بعد از تحریم این کشور افزایش یافته است، از احتمال حضور روسیه در طرح‌های پتروشیمی واقع در عسلویه خبر داد. وی با اظهار اینکه مشارکت بین دو کشور شامل سرمایه گذاری در ایران و روسیه می‌شود گفت: علاوه بر تبادل مسائل علمی و فنی میان دو کشور در بخش پتروشیمی، همکاری‌های بازرگانی برای تهیه کالاهای مورد نیاز این بخش در جریان است. ایشان با بیان این که به دلیل استفاده صنعت پتروشیمی کشور از تجهیزات غربی، بیشتر استانداردهای این صنعت مشابه استاندارد‌های بلوک غرب است تا شرق گفت: برای گسترش همکاری‌های بین ایران و روسیه علاوه بر این که باید استانداردهای دو کشور هم طراز شوند، نیازمند همکاری و زمان بیشتر است. بساق‌زاده با اعلام اینکه جلسه‌هایی با طرف روسی در بخش پتروشیمی برگزار شده است گفت: آنها تمایل خود را برای حضور در طرح‌ های پتروشیمی واقع در عسلویه اعلام کردند. ما نیز مجموعه‌ای از طرح‌ها را به آنها معرفی کردیم. هم اکنون آنها در حال بررسی طرح‌های معرفی شده‌اند. ایشان همچنین با اظهار این که واحدهای پتروشیمی تولیدکننده محصولات از اِتان برای روس‌ها جالب توجه بود گفت: آنها تمایل بیشتری داشتند که در اینگونه‌ طرح‌های سرمایه‌گذاری کنند.

 

مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی در خصوص بدهی 12 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به وزارت نفت گفت: بدهی پتروشیمی‌ها مربوط به گذشته است که چون نقدینگی ندارند آن را نپرداخته‌اند اما به تدریج در حال پرداخت آن هستند. وی افزود: به عنوان مثال هلدینگ خلیج فارس 40 درصد از بدهی خود بابت خوراک را پرداخته است و به پرداخت آن ادامه می‌دهد به گونه‌ای که هلدینگ خلیج فارس مجموعا 6 هزار و 400 میلیارد تومان بدهی داشته است که 2 هزار و 600 میلیارد تومان آن را پرداخته است.

 

تاپیکو  در این گروه با سرمایه 43.500 میلیارد ریالی، در آخرین پیش بینی خود بر اساس عملکرد 6 ماهه، سود هر سهم سال 94  را بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبلی 692 ریال اعلام نموده، که در دوره 6 ماهه توانست به ازای هر سهم 1 درصد این مبلغ را پوشش دهد. این نماد در رنج های مثبت معاملات متعادلی داشت. فارس امروز معاملات منفی داشت.پارسان در این گروه بیشترین حجم معاملات را داشت و از نمادهای تاثیر گذار در کاهش شاخص بود. شفارا دیگر نماد این گروه سود هر سهم سال 93 را با 50 درصد تعدیل منفی 534 ریال اعلام کرد که شرکت علت این کاهش EPS را کاهش مقدار و نرخ فروش محصولات در راستای کاهش نرخ جهانی نفت اعلام کرده است، همچنین با توجه به اینکه بخشی از تولیدات شرکت با مواد اولیه با نرخ خرید بالا و قبل از کاهش قیمت نفت، تولید شده و بخش عمده بهای تمام شده محصولات شرکت، مواد اولیه است این امر موجب افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی شرکت شده است. شرکت در دوره 9 ماهه نیز به ازای هر سهم 494 ریال معادل 93درصد این پیش بینی را پوشش داد.

 

در فلزات اساسی از آنجا که قیمت گذاری مس در بازارهای جهانی بر اساس دلار انجام می‌شود، افزایش ارزش دلار در مقابل سایر ارزها منجر به گران تر شدن قیمت مس برای دارندگان سایر ارزها شده است که این موضوع می تواند به کاهش تقاضا برای این فلز در سطح جهان و افت قیمت آن در بازارهای جهانی بیانجامد. چین بزرگترین مصرف کننده فلزات صنعتی از جمله مس در جهان است و اخیرا نگرانی هایی که پیرامون رشد اقتصادی این کشور و تقاضای مس در آن وجود داشته است، منجر به افت قیمت مس در بازارهای جهانی شده است. به عقیده تحلیل گران، در صورتی که دولت چین تا پیش از آغاز سال نو چینی در این کشور، سیاست های حمایتی جدیدی را معرفی نکند، نمی توان انتظار افزایش قابل توجه قیمت ها را در بازار مس داشت.

به دنبال افزایش مازاد عرضه محصولات فولادی اعم از ساخت داخل و نوع وارداتی و از طرفی رکود گسترده مبادلات فولاد که دامنه آن به بیش از یک‌سال گذشته باز می‌گردد، روند ریزشی این محصولات همچنان ادامه دارد. در حال حاضر مهم‌ترین مصنوعات فولادی که بیشترین افت قیمت را در خلال چند ماه اخیر تجربه کرده‌اند شامل میلگرد، ورق سرد، کلاف مفتول، نبشی و ناودانی هستند و محصولی مانند تیرآهن با آنکه از این روند نزولی بی‌نصیب نبوده است، اما به دلیل بازار انحصارگونه تولید و عرضه این محصول با ریزش‌های کمتری در این مدت روبه‌رو بوده است. در حال حاضر شرایط بازار ورق سرد نیز اصلا تعریفی ندارد، به طوری که گفته می‌شود اگر فولاد مبارکه هم اقدام به کاهش نرخ این محصول در بورس کالا کند بازار ورق سرد به طور کامل در کمای رکود و بی‌رونقی گسترده فرو خواهد رفت.

هفته قبل بهای سنگ‌آهن در بازار واردات چین به حدود 62 دلار و 80 سنت رسید که از ماه مه سال 2009 میلادی تاکنون پایین‌ترین قیمت به شمار می‌رود. در شرایطی که بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد جهان (چین) نیز با مازاد عرضه فولاد در بازار داخلی این کشور روبه‌رو است و رشد اقتصادی آن نسبت به گذشته کندتر شده است، کاهش قیمت مواد اولیه فولاد (انرژی و سنگ‌آهن) موجب تداوم روند نزولی قیمت محصولات نهایی فولادی در سطح بازارهای جهانی و تاثیر ناخوشایند آن بر بازار دیگر کشورها به‌خصوص ایران که خود با رکود و افت قیمت‌ فولاد روبه‌رو است، خواهد شد.

در این گروه فولاد در محدوده صفر تابلو معاملات متعادلی داشت و 15 واحد بر روی شاخص تاثیر مثبت داشت. معاملاتفملی نیز امروز بر روی شاخص تاثیر منفی داشت، حدود 3 میلیون سهم در این نماد معامله شد. ذوب و فنوال نیز با صف خرید به کار خود پایان دادند.

 

در گروه دارویی معاملات دروز برای چندمین روز متوالی با صف خرید همراه بود، این نماد طی اطلاعیه ای اعلام کرد که در نظر دارد در جهت اصلاح ساختار مالی خود و به منظور تامین بخشی از نقدینگی لازم نسبت به افزایش سرمایه اقدام نماید. از آنجا که این موضوع مورد توجه برخی از خریداران جدید سهام قرار گرفته و از طرفی طی سال جاری قیمت این سهم عمدتا روند صعودی را طی نموده، در این شفاف سازی تاکید کرد که به اعتقاد هیات مدیره قیمت فعلی سهام با ارزش ذاتی آن فاصله معناداری گرفته و افزایش مستمر آن با توجه به اینکه روند فعالیت شرکت مطابق با اولین پیش بینی درآمد هر سهم برنامه ریزی شده و هیچگونه تغییری در آن بوجود نیامده است فاقد هر گونه توجیه منطقی می باشد. معاملات دامین، دپارس، وپخش و دفارا با صف فروش پایان یافت. معاملات دکوثر نیز با رشد قیمت همراه بود و با قیمت 4029 به معاملات خود پایان داد.


در محصولات غذایی و لبنی معاملات غدشت، غبهنوش و غمهرا با صف فروش همراه بود. غپاک سود هر سهم سال 93  را 228 ریال اعلام نموده که نسبت به پیش بنی قبلی با 42 درصد کاهش همراه بود. همچنین شرکت در دوره 9 ماهه به ازای هر سهم 57 ریال معادل 25درصد را پوشش داده است؛ غچین  نیز سود هر سهم سال 94 را بدون تغییر 2.298 ریال اعلام کرده که در دوره 6 ماهه توانست 47 درصد آن را پوشش دهد. این نماد در رنج های مثبت معامله شد.

 

در سایر نمادها

 

بیمه دانا امروز طی اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرد که تغییرات عمده در نرخ تعرفه های نظام سلامت و اثرات ناشی از آن موجب شده تا EPS سالانه شرکت با تعدیل منفی و با اهمیت (بیش از 30 درصد) همراه شود.

 

کماسه مدیر مالی این شرکت از برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها خبر داد و در خصوص وضعیت شرکت گفت: محصولات تولیدی این مجموعه عمدتاً ماسه ریخته گری و صنعتی است که در فرآیند تولید خودرو و ساخت قطعات آن مورد استفاده قرار می گیرد. برهمین اساس می توان گفت بهبود وضعیت تولید و فروش خودروسازان به طور قطع بر وضعیت سودآوری "کماسه" نیز تأثیرگذار خواهد بود. این در حالی است که مشکلات نقدینگی موجود در مجموعه های خودروساز طرف قرارداد با این شرکت موجب بروز مشکلات وصول مطالبات گردیده که این امر نیز بر وضعیت نقدینگی شرکت تأثیر می گذارد. وی همچنین به طرح توسعه ای شرکت اشاره کرد و گفت: اجرای طرح توسعه ای به منظور انتقال کارخانه به محلی نزدیک به معادن در دست اقدام است که در حال تأمین منابع مالی لازم جهت هزینه های این پروژه هستیم و در همین راستا پیگیری هایی جهت دریافت وام بانکی انجام شده که هنوز به نتیجه قطعی منجر نشده است.

 

ولبهمن که گزارش 9 ماهه خود را با تعدیل مثبت 37 درصدی ارائه داد، امروز در محدوده 9 درصد مثبت بازگشایی شد و در محدوده 12 درصد مثبت به معاملات خود پایان داد.

 

ومعادن و نمرینو در پایان معاملات امروز جهت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده برای تصمیم گیری در مورد افزایش سرمایه متوقف شدند.

 

 

پرشین تحلیل – بهمن ماه 93


مطالب مشابه :


حفاري نخستين چاه دريايي ميدان گازي كيش به مخزن رسيد

تا کنون بالغ بر 49 میلیون دلار از منابع داخلی شرکت حفاری نخستین چاه حفاری وشرکت سپنتا




دانلود فایل آموزشی eclipse

پورتال شرکت ملی حفاری ایران پایگاه اطلاع رسانی مجتمع فنی سپنتا Stanford Center for Reservoir Forecasting




آموزش نصب مرحله به مرحله نرم افزار پترل(petrel 2009)

پورتال شرکت ملی حفاری ایران پایگاه اطلاع رسانی مجتمع فنی سپنتا Stanford Center for Reservoir Forecasting




بولتن خبری بورس23اسفند93

سپنتا سهام. ایران شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی شرکت انگلیسی-هلندی شل عملیات حفاری را




بولتن خبری بورس18اسفند93

سپنتا سهام. ایران معاون مدیرعامل شرکت ملی مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران از امضاء




بولتن خبری بورس17اسفند93

سپنتا سهام. ایران پنجمین دکل حفاری سنگین خشکی ناوگان شرکت ملی حفاری ایران در موقعیت بخش




اخبار "طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد"

کوت عبدالله الأهواز - اخبار "طرح کاهش آلودگی هوای اهواز تصویب شد" - ثقافي ، ادبي ، اجتماعي




گزارش بازار یکشنبه 12 بهمن ماه 93

اخبار شرکت های سپنتا سهام. ایران




برچسب :