آشنایی با بخش نازلو

بخش نازلو یکی دیگر از پنج بخش شهرستان ارومیه می باشد که در فاصله 18 کیلومتری و در شمال شهر ارومیه قرار گرفته است. این بخش به مرکزیت نوشین شهر – شهر نوشین یا کارخانه قند سابق با 2 کیلومتر وسعت - در قدیم جزئی از بخش مرکزی و صومای برادوست بود که در سال 1369 و بر اساس تقسیمات جدید کشوری از دو بخش ذکر شده جدا و به صورت بخشی مستقل درمی آید. بخش نازلو با مساحت تقریبی 500 کیلومتر مربع و ارتفاع 1400 متری از سطح آبهای آزاد از شمال به بخش انزل (معرفی آن در پست های بعدی خواهد آمد)، از جنوب به بخش مرکزی، از غرب و شمال غرب به بخش صومای برادوست و از قسمت شرقی به دریاچه ی زیبای ارومیه محدود می گردد.  این بخش از یک نقطه شهری ( نوشین شهر)، سه دهستان نازلوی شمالی، نازلوچای و طلاتپه و 84 روستا تشکیل یافته است. بخش نازلو در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 85، دارای 40832 نفر و   7330 خانوار بوده است.

دهستان نازلوی شمالی با مرکزیت نوشین شهر، مشتمل بر 50 روستا یا آبادی می باشد که جمعیت آن در آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1385 ،16373 نفر بوده است. مساحت این دهستان 275 کیلومتر مربع می باشد. نقطه عطف دهستان نازلوی شمالی نسبت به دو دهستان دیگر- با توجه به قرار گیری مرکزیت بخش در این قسمت –،  قرار گیری اکثر ادارات و نهادهای دولتی در این دهستان می باشد.

دهستان نازلوچای به مرکزیت روستای نازلو یکی دیگر از دهستانهای بخش نازلو می باشد که در حدود 17  کیلومتری جاده  ارتباطی ارومیه – سرو قرار گرفته است. این دهستان دارای 20 نقطه روستایی دارای جمعیت می باشد که در مساحتی به وسعت 151 کیلومتر مربع واقع گردیده اند. جمعیت این دهستان نیز در سرشماری عمومی سال 1385،13023 نفر عنوان شده است. از مهمترین امتیاز این دهستان نسبت به دهستانهای دیگر بخش نازلو، می توان به قرارگیری اکثر مراکز آموزش عالی شهرستان ارومیه و حتی استان آذربایجان غربی ( آموزشکده های فنی و دانشگاه ارومیه - پردیس نازلو-) در این دهستان اشاره کرد.

دهستان طلاتپه به مرکزیت روستایی به همین نام، سومین و آخرین دهستان از بخش نازلو می باشد که در قسمت جنوب شرقی بخش قرار گرفته است. دهستان طلاتپه با 14 نقطه جمعیتی ( روستا)، وسعتی بالغ بر 77 کیلومتر مربع دارد که در سرشماری عمومی جمعیت سال 1385 ، این دهستان دارای 11436 نفر جمعیت بوده است. لازم به توضیح اینکه بزرگراه شهید کلانتری ارومیه از این دهستان می گذرد.

مهمترین روستاهای بخش نازلو به ترتیب از نظر جمعیت و سلسله مراتب روستایی و ارائه خدمات به روستاهای تحت نفوذ، روستاهای  قرالر طسوجی، طلاتپه، نازلو، دانشکده کشاورزی ( با 2461 نقطه ای مستقل از نظر جمعیت می باشد)، چنقراوی پل، خانقاه سرخ، قلعه اسماعیل آقا ( که لئ)، سنجی، وقاصلوی علیا و ساری بیگلوی چراغ می باشند.

ارتفاعات بلند این بخش شامل، کوه کانی رش روستای سنجی، کوه قره داغ  و کوه منجل در روستای تپیک (طپک)، کوه سنگی روستای تازه کند سنجی و کوه معروف زنبیل در دهستان طلاتپه می باشند.

از مهمترین بناهای تاریخی بخش نازلو می توان به بنای تاریخی قلعه اسماعیل آقا در غرب روستایی به همین نام ( که لئ)، دو غار سنگی و معروف در دامنه قلعه نام برده، که بنا به گفته افراد محلی به دست فرهاد و شیرین کنده شده اند ، غار دیگری به نام غار تمتحان که آن هم در روستایی به همین نام ( تمتحان) و مساجد و کلیساهای تاریخی و دیدنی ( 2 کلیسا از دهستان طلاتپه بخش نازلو در آثار باستانی ثبت شده اند.) بخش نازلو اشاره کرد.  جمعیت ساکن در این دو بخش شهرستان ارومیه به دو زبان کردی و ترکی آذری تکلم می گوید و قریب اکثر جمعیت بخش نیز مسلمان اعم از تسنن و تشیع ، معیشت و اقتصاد این بخش نیز در اولویت اول منابع درآمدی از کشاورزی ( باغی و زراعی) و در اولویت بعدی خدمات و صنعت ( کارگاهی و تولیدی) ،  آب و هوای بخش نازلو نیز به مثابه سایر نقاط شهرستان معتدل در فصول گرم سال و سرد و خشک در فصل زمستان میباشد.

 


مطالب مشابه :


آمار دقیق تركیب جمعیتی شیعه و سنی و سایر ادیان ساكن ارومیه منتشر شد

سایت معتبر لوكی لیكس آمار دقیقی از نسبت آمار جمعیتی و تركیب ساكنان ارومیه را منتشر كرد.




آمار دقيق تركيب جمعيتي شيعه و سني و ساير اديان ساكن اروميه منتشر شد

ارومیه رو به نابودیست، چاره‌ای بیندیشید(نامه جمعی از تشکل ها و کارشناسان برجسته محیط زیستی)




آشنایی با بخش نازلو

بخش نازلو یکی دیگر از پنج بخش شهرستان ارومیه می باشد که در می باشد که جمعیت آن در آخرین




نتایج تحلیل جمعیت شهرنشین و شهرهای ایران طبق سرشماری سالهای 1375-1385

گروه جغرافیای طبیعی دانشگاه ارومیه - نتایج تحلیل جمعیت شهرنشین و شهرهای ایران طبق سرشماری




اداره رسمی آمار ترکیه اعلام کرد:

جمعیت ترکیه 73800000 من اهل ارومیه و از ترکای ایران ساکن ترکیه هستم .در اینجا بیشتر با




روایت فجر مردم ارومیه

جلسه جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی آذربایجان غربی برگزار شد. این جلسه دیشب در محل تالار




اُرومیّه

ارومیه - اُرومیّه در سال ۱۹۰۰ میلادی حدود نیمی از جمعیت شهر ارومیه مسیحی —اعم از آشوریان




کردهای ارومیه

پیام سقز - کردهای ارومیه - پایگاه خبری شهرسنان سقز




اخبار و گزارشات در شهرهای کردنشین آ .غ

استراتژیک شهرستان ارومیه . تر کها ست و ۵۰ درصد جمعیت ارومیه یعنی کردها فقط کمتر از




محمد و فاطمه محبوبترین نام‌ها در آذربایجان غربی

همچنین جمعیت ارومیه بدون در نظر گرفتن بخش‌ها 898 هزار و 441 نفر بوده است.




برچسب :