آیا زندگی در تورنتو بهتر از مونترال است ؟

خیلی از دوستان در خصوص تفاوت های زندگی در تورنتو و مونترال از من سوال پرسیده بودن و میخواستن بدونن که برای زندگی کدوم شهر رو انتخاب کنن؟

ببینید این سوال در حالیکه بنظر سالده میاد ولی در باطن به عوامل خیلی زیادی بستگی داره و برای افراد مختلف شرایط یکسانی نداره؟

تمام توضیحاتی که من در زیر میدم بر اساس تجربیات شخصی خودم و همچنین داده هایی هستش که در سایت های اطلاع رسانی میتونید ملاحظه کنید.

همونطور که میدونید نسبت زیادی از مهاجران در انتخاب شهر زندگی بین تورنتو، مونترال، ونکوور و کلگری و ... دچار تردید میشن و نمیدونن که کدوم شهر براشون شرایط بهتری رو فراهم میکنه؟

با توجه به تجربه شخصی من از زندگی در مونترال من فقط میتونم اطلاعاتی که در مورد اونجا کسب کردم رو بهتون بدم و یا با شهر های دیگه مقایسه کنیم :

مونترال :

مونترآل یا مونترئال بزرگترین شهر استان کبک در کانادا و دومین شهر بزرگ این کشور (پس از تورنتو) و پانزدهمین شهر بزرگ آمریکای شمالیمی‌باشد. جمعیت آن در ۲۰۱۱ میلادی ۱٬۶۴۹٬۵۱۹ و به همراه حومهٔ شهر ۳٬۸۲۴٬۲۲۱ نفر بوده‌است. مونترآل دومین شهر بزرگ فرانسه‌زبان جهان (پس از پاریس) است. 

از لحاظ جغرافیایی مونتریال در شرق کانادا در جنوب غرب استان کبک قرار دارد. مونترآل در ۵۳۹ کیلومتری شمال شرقی تورنتو و در ۱۹۰ کیلومتری شرق اتاوا قرار دارد. این شهر بزرگ‌ترین مرکز تجاری-صنعتی و فرهنگی کبک است. حدود ۶۷٪ ساکنان آن فرانسه زبان می‌باشند.

با دسترسی به شش دانشگاه و دوازده کالج در شعاع ۸ کیلومتری، مونترال دارای بیشترین تمرکز دانشجویان تحصیلات عالیه در بین شهرهای اصلی آمریکای شمالی می‌باشد. (تعداد ۴٫۳۸ دانشجو به ازای ۱۰۰ شهروند که در تعقیب آن بوستون با ۴٫۳۷ دانشجو به ازای هر ۱۰۰ شهروند می‌باشد.)

مونترال چهار دانشگاه اصلی دارد که دو دانشگاه آن انگلیسی زبان و دو دانشگاه دیگر فرانسه زبان هستند.

شهر مونترال از نظر سیستم حمل و نقل عمومی در کل کانادا و آمریکای شمالی بهترین سیستم رو داره و همجنین در مقایسه با شهرهای دیگه کانادا از گستردگی و پوشش خیلی بهتری برخوردار است بطوریکه حتی با نداشتن خودرو شخصی به راحتی میتونید به تمام قسمت های مونترال دسترسی داشته باشید و البته هزینه خیلی پائین تری در مقایسه با شهرهای دیگه داره. بطوریکه هزینه شارژ ماهیانه کارت OPUS ( کارت مترو و اتوبوس ) معادل 77 دلار هستش و با داشتن این کارت میتونید بطور نا محدود از سرویس های عمومی ( اتوبوس و مترو ) در طول هر ماه استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نقشه مترو و اتوبوس و همچنین برنامه حرکتی اونها میتونید از سایت www.stm.info بازدید کنید.

از نظر مسکن :

هزینه مسکن در مونترال بطور چشم گیری پائین تر از سایر شهر های بزرگ کانادا هستش. یعنی هزینه اجاره مسکن از 550 دلار در ماه برای یک واحد آپارتمان سوئیت ( بدون اتاق خواب ) شروع میشه و برای 1 خوابه تقریباً 850 دلار یا پیائین تز و برای 2 خوابه از 950 دلار و بالاتر شروع میشه که تقریبا در مقایسه با تورنتو 50% ارزونتر هستش.

از نظر تحصیلات :

از نظر تنوع دانشگاه و کالج در مونترال ، دانشگاه مک گیل بهترین دانشگاه در کل کانادا و رتبه 17 در دنیا هستش که به زبان انگلیسی رشته های زیادی رو ارائه میده و بخصوص برای افرادی که مهاجر استان کبک هستن شرایط پرداختی و هزینه تحصیل بسیار پائین تری رو قائل میشن.

دانشگاه مونترال و یوکم 2 دانشگاه معتبر و فرانسه زبان هستن البته دانشگاه شربروک هم در نزدیکی مونترال و با یک خط مترو قابل دسترس هستش که براحتی میتونید اطلاعات خوبی رو از وب سایت دانشگاهشون دریافت کنید.

کلاً هزینه تحصیلات در مونترال و استان کبک نسبت به تمام شهرهای کانادا و در کل آمریکای شمالی از همه پائین تر هستش ضمن اینکه اگر اقامت کانادا رو داشته باشید و یا مهاجر لند شده در مونترال ( استان کبک ) باشید میتونید از بورس و وام دولتی هم استفاده کنید که در این صورت بسته به رشته و طول دوره تقریباً ماهیانه 750 دلار بهتون بورس و وام تعلق میگیره که در هیچ کدوم از شهرهای کانادا بخصوص تورنتو نمیتونید دانشگاه ارزونتر از مونترال پیدا کنید.

تمام کالج های دولتی در مونترال هم رایگان هستن و برای درس خوندن هیچ هزینه ای از شما نمیگیرن ولی در تورنتو و یا سایر شهر های کانادا هزینه تحصیل در کالج ها فقط یک مقدار کمتر از دانشگاه ها هستش و در نتیجه تحصیل رایگان در سایر استان ها اصلاً معنی پیدا نمیکنه.

زبان :

زبان غالب این استان فرانسه هستش و باید برای اینکه شانس کاریابی ( حتی از نوع جنرال ) داشته باشید باید و باید زبان فرانسه بدونید. اون هم در حد حداقل Intermediate.  پس برای درس خوندن و کالج رفتن و یا تحصیل در دانشگاه ها هم باید فرانسه بدونید و این یکی از بزرگترین محدودیت های این شهر و کلاً این استان محسوب میشه. البته اگر علاقه به زبان فرانسه دارید و یا فرانسه میدونید اصلاً در انتخاب مونترال شک نکنید.

کاریابی:

پیدا کردن کار تخصصی در این استان یک مقدار سخت تر از سایر استانهاست بخصوص اینکه بیزینس های کمتری در این استان وجود دارن و در نتیجه امکان کاریابی رو در مقایسه با شری مثل تورنتو به شدت پایین میاره. در نتیجه برای سال اول و یا دوم شاید به پیدا کردن یک شغل جنرال باید بسنده کنید البته نمیگم امکان کاریابی تخصصی وجود نداره ولی اگر بخوایم واقع بین باشیم برای یک مهاجر تازه وارد در سال اول و دوم بخاطر ضعف زبان و نا آشنایی با محیط احتمال کاریابی تخصصی به مراتب کمتر از تورنتو خواهد شد.

مالیات در مونترال :

کلاً بجز مواد خوراکی اصلی ( نان، شیر، گوشت و مرغ و ... ) بروی تمامی اجناس 15% مالیات کشیده میشه در نتیجه هر قیمتی رو که در فروشگاه ملاحظه میکنید در پای صندوق 15% مالیات بهش اضافه میشه. در کانادا بالاترین نرخ مالیات مربوط به استان کبک میشه و در مقایسه با استان انتاریو و شهر تورنتو 2 % بیشتر هستش.

هزینه سوخت ( بنزین و گازوئیل ):

هزینه سوخت هم در استان کبک از همه استان ها بالاتر است و بخاطر اینکه مالیات بیشتری به سوخت در این استان تعلق میگیره در نتیجه هزینه هر باک بنزین زدن در مقایسه با سایر استانها به مراتب بیشتره.

آرامش :

بنظر من زندگی در مونترال از آرامش بیشتری برخورداره. طبیعتاً بخاطر جمعیت کمتر و سبک زندگی اروپایی مردم در این شهر و همچنین در دسترس تر بودن تمامی نیازهایی که لازم هست آرامش کلی بیشتری رو در مونترال خواهید داشت. دولت کبک هم همیشه با برپا کردن مراسم و جشن های خیلی زیاد در طول سال همیشه شما رو غافل گیر خواهد کرد و حتی در سردترین روهای سال هم جشن های خیابانی و فستیوال موسیقی رو هم شاهد خواهید بود.

امکانات شهری :

از نظر امکانات شهری چه از نظر درمانی، چه از نظر رفاهی و یا مراکز خرید هیچ تفاوتی بین شهرهای بزرگ کانادا وجود نداره و مخصوصاً برای مراکز خرید که اکثراً بصورت زنجیره ای هستن میتونید همه فروشگاه ها رو در شهر های مختلف ببینید.. البته از نظر خدمات رفاهی مونترال خیلی عالی هست و با برگزاری جشن ها و مراسم های مختلف مردم رو سرگرم میکنن و برنامه های خیلی زیادی جهت مشارکت شهروندان وجود داره.

تورنتو :

تورنتو (به انگلیسیToronto)‏ مرکز استان انتاریو و پرجمعیت‌ترین شهر کانادا است. این شهر در منطقهٔ جنوب انتاریو و در شمال‌غرب دریاچهٔ انتاریو قرار دارد. تورنتو با جمعیتی بیش از ۲٫۵ میلیون نفر، پنجمین شهر آمریکای شمالی از حیث جمعیت است و ناحیهٔ شهری تورنتو با جمعیتی بیش از ۵ میلیون نفر، هفتمین ناحیهٔ شهری پرجمعیت آمریکای شمالی محسوب می‌شود. تورنتو قلب منطقهٔ تورنتوی بزرگ که به اختصار GTA یاد می‌شود است و بخشی از ناحیهٔ متراکم نعل اسب طلایی با جمعیتی بیش از ۸٫۱ میلیون نفر است که ۲۵ درصد از جمعیت کانادا را تشکیل می‌دهد.[۱][۲][۳] طبق سرشماری سال ۲۰۰۶، ناحیهٔ شهری تورنتو دارای ۵٬۱۱۳٬۱۴۹ نفر جمعیت[۴] و تورنتوی بزرگ دارای ۵٬۵۵۵٬۹۱۲ نفر جمعیت بوده‌است.[۲]

تورنتو به عنوان پایتخت اقتصادی کانادا و یکی از مراکز اقتصادی بزرگ جهان، یک شهر جهانی محسوب می‌شود.[۵][۶] بازار بورس تورنتو هفتمین بازار بورس بزرگ دنیا از حیث ارزش بازار است. در تورنتو بیش از هر شهر دیگری در کانادا، شرکت‌های بزرگ حضور دارند؛ همچنین این شهر مقر پنج بانک بزرگ کانادا است.[۷] تورنتو توسعه‌دهندهٔ بخش‌های اقتصادی شامل امور مالی، خدمات تجاری، ارتباطات، هوافضا، حمل و نقل، رسانه، هنر، فیلم، ساخت برنامه‌های تلویزیونی، انتشارات، تولید نرم‌افزار، تحقیقات پزشکی، آموزش، گردشگری، مهندسی و صنایع ورزشی است.[۸]

من خودم برای مدت یک هفته به تورنتو سفر کردم و خونه یکی از دوستان بودیم. بخاطر همین نمیتونم خیلی نظر درستی بدم ولی بر اساس چیزهایی که دیدیم و البته توصیه هایی که دوستان اونجا داشتن هزینه مسکن در تورنتو بالاتر هستش ولی در عوض امکان کاریابی تخصصی بسیار بالاتره.

ضمن اینکه زبان انگلیسی یکی از عوامل بسیار مهم و کمک کننده در سریعتر جا افتادن مهاجرین در تورنتو هستش. بالاخره کار جنرال پیدا کردن هم خودش سختی های خودش رو داره که طبیعتاً در تورنتو به علت وجود بیزینس های مختلف و بیشتر شانس کاریابی هم به مراتب بالاتر خواهد بود.

هزینه خرید نیازهای روزانه در تورنتو پائین تر از مونتراله ( برعکس تصورات خیلی ها که فکر میکنن تورنتو در همه موارد از مونترال گرونتره ) و تنوع محصولات هم بیشتر بود. برای مثال نان در تورنتو ارزونتر از مونتراله قضیه گوشت و میوه هم همینطوره ضمن اینکه یکسری فروشگاه ها هم در تورنتو وجود دارن که اصلاً در مونترال نیست. و علتش هم بخاطر ضعف مالیاتی استان کبک و فراهم نکردن شرایط مناسب برای شرکت های سرمایه گذاره.

تحصیلات در تورنتو:

تنوع کالج ها و دانشگاه ها در تورنتو بسیار بیشتر از مونتراله و تمام دانشگاه ها و مراکز به زبان انگلیسی تدریس میکنن ولی متاسفانه هزینه تحصیل در تورنتو در مقایسه با مونترال خیلی بالاتره ضمن اینکه بورس دولتی هم تقریباً وجود نداره و برای تامین هزینه های دانشگاهی و تحصیلی حتماً باید از قبل فکرش رو کرده باشید وگرنه خدایی نکرده دچار مشکل خواهید شد.

هزینه خرید خودرو و بیمه :

کلاً بیمه خودرو در کل دنیا خیلی گرونه و تورنتو هم از این قاعده مستثنا نیست بطوریکه هزینه بیمه خودرو در تونتو تقریباً 2 تا 3 برابر مونترال و یا استان کبک هستش. قیمت خودرو هم اگر کارکردش رو در نظر بگیرید ( با توجه به اطلاعاتی که شنیدم و خیلی موثق نیست ) در استان کبک ارزونتره.

حمل و نقل عمومی :

هزینه حمل و نقل عمومی در تورنتو تقریباً ماهیانه 130 دلاره که در مقایسه با مونترال که 77 دلاره خیلی بالاتره ضمن اینکه از نظر پوشش شهری شما نمیتونید براحتی از تمام خطوط مترو و یا اتوبوس با یک کارت استفاده کنید و علتش هم بخاطر اینه که در تورنتو فضای شهری به چند Zone مختلف تقسیم شده که برای تردد در همه نقاط هزینه جداگانه ای پرداخت کنید ضمن اینکه از نظر سرئیس دهی اتوبوس های شهری در مقایسه با مونترال بسیار بسیار ضعیف تر و سیستم ناوگان قدیمی و فروسده ای رو دارن که شما رو یاد اتوبوس های دنده ای قدیمی خودمون در ایران میندازه و یه جورایی حالتون بد میشه.


سطح وکیفیت زندگی :

بنظر من سطح زندگی در تورنتو از مونترال بالاتره. درسته هزینه مسکن و تحصیل در تورنتو از مونترال بیشتره ولی خوب به هون اندازه سرعت موفقیت و تطابق با اجتماع در تورنتو بالاتر هستش ضمن اینکه فرصت های شغلی تخصصی و یا جنرال در تورنتو بسیار بیشتر از مونتراله و علتش هم بخاطر تنوع در وجود بیزینس های بزرگ و قوی و در کل اقتصادی تر بودن شهر تورنتو در مقایسه با مونتراله.


در مجموع باید بگم که انتخاب استان و شهر مورد نظر کاملاً به عواملی نظیر : رشته تخصصی مهاجر، زبان انگلیسی یا فرانسه، میزان سرمایه ، روحیه مهاجر ( پر جنب و جوش و یا آرام )، بستگان و آشنایان، هدف مهاجرت ( تحصیل یا کار ) و ...  بستگی داره و بر اساس مقایسه و پارامترهای موجود شخص متقاضی باید خودش به جمع بندی برسه که کجا براش بهتره.

در مونترال شما از کمک هزینه های دولتی و حمایت های اجتماعی بیشتری نسبت به سایر استانهای کانادا برخوردار خواهید بود ولی این رو نباید نادیده گرفت که چرا استان کبک سعی در نگه داشتن مهاجرها در این استان داره. به هرحال هیچ کمکی بی دلیل نیست و شاید بعضی نقاط ضعف خودش رو به این ترتیب پوشش میده.

به هر حال زندگی در مونترال یا تورنتو و یا ونکوور بسیار خوب هست و از استاندارد اجتماعی بالایی برخورداره و انتخاب بین بهتر و بهترینه چیزی که شاید ما ایرانی ها برامون سخت باشه درکش کنیم چون اصولاً تجربه ای بجز انتخاب بین بد و بدتر رو نداشتیم.

اطلاعات جمعیتی مونترال و تورنتو از ویکیپدیا گزینش شده و در دقت اونها خیلی اطمینان ندارم ولی به هر حال از اطلاعات شخصی من خیلی بهتره.

بازهم میگم برای انتخاب محل زندگی احساسی تصمیم نگیرید. اینکه مثلاً تورنتو بزرگتره و یا هزینه مسکن در مونترال پیائین تره نباید اصلاً ملاک جدی برای انتخاب شما باشه بلکه مجموع پارامترهای مورد نظر شما باید شما رو یه انتخاب شهر زندگی در کانادا راهنمایی کنه.

امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه.

سلامت و شاد باشید  


مطالب مشابه :


دانشجویان علوم پزشکی و تقاضا برای کار حین تحصیل در دانشگاه

دانشجویان علوم پزشکی و تقاضا برای کار وي در ادامه افزود: دانشگاه‌ها نامه در پر




پیدا کردن کار در کانادا

دانشجویان ایرانی دانشگاه نامه تقاضا. برای تقاضا : پیدا کردن کار در کانادا شدنی‌تر




آیا زندگی در تورنتو بهتر از مونترال است ؟

نمونه تقاضا نامه کار دانشگاه مک گیل بهترین دانشگاه در کل کانادا و رتبه 17 در دنیا




پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز در مقطع دکتری دانشگاه صنعتی شاهرود

پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز در مقطع دکتری دانشگاه در دوره کار در زمان تقاضا




آشنایی با دانشگاه بریتیش کلمبیا UBC

نمونه تقاضا نامه کار ادامه کار و بهره علاوه بر این، این دانشگاه در ساختمان‌های




پیدا کردن کار در کانادا

پیدا کردن کار در ۳- نوشتن نامه تقاضا; اساتید دانشگاه معمولا در بازار کار آشنا




تقاضا نامه های شغلی

تقاضا نامه باید راهکارهایی برای مدیریت تعارض در محل کار. 7000 پایان نامه رایگان دانشگاه




برچسب :