راهنمای انتخاب موضوع پایان نامه ارشد ادبیات فارسی

همان گونه که پیش از این نیز در همین وبلاگ درباره ی نحوه ی انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات صحبت شد، سه اصل غیر تکراری بودن، بکر و معتبر بودن و  منابع مستدل و کافی داشتن می بایست در انتخاب موضوع جدید لحاظ شود.

با این وجود برخی از دانشجویان هنوز هنگام انتخاب موضوع  دچار سر درگمی و آشفتگی می کنند. این بلاتکلیفی دلایل متعددی می تواند داشته باشد. در ادامه برخی توصیه های مفید که می بایست هنگام انتخاب موضوع بدان ها توجه نمود، ارائه می شود:

الف)  اگر از آن دسته افراد هستید که همیشه اضطراب تکراری نبودن موضوع را دارند و چون در مورد هیچ موضوعی با قطعیت کامل نمی توان نظر داد ، با نگاه و داوری کلی پیش خودشان حدس می زنند که این موضوع می تواند مثلا تکراری باشد یا نباشد. اگر از این دسته افراد هستید، ترجیحا موضوعات تطبیقی و مقایسه ای را انتخاب کنید. در این نوع موضوعات شما با سه شاخص سر و کار دارید احتمال اینکه هر سه شاخص قبلا در کنار هم کار شده باشند طبعا خیلی کمتر است. مثلا اگر موضوع « خوانش بودریاری زن در داستان های سیمین دانشور و غزاله علیزاده» را انتخاب کرده باشید  سه شاخص شما « خوانش بودریاری» ، « سیمین دانشور» و « غزاله علیزاده» هست که احتمال اینکه شخص دیگری این سه شاخص را در کنار هم کار کرده باشد و در بررسی اولیه شما به چشم نیاید صفر است. در نظر داشته باشید که انبوه پایان نامه ها یا کتاب هایی که در مورد این نویسنده  منتشر شده اند نه تنها صدمه ای به موضوع شما نمی زنند در نقطه ی مقابل در بخش های آغازین کار می توانند منابع شما باشند. چون شما در اصل کارتان می خواهید « خوانش بودریاری» را در شخصیت های زن دو نویسنده ارائه کنید. نتیجه اینکه انتخاب موضوعات مقایسه ای و تطبیقی باعث می شود که تکراری بودن موضوع خیلی کم بشود. به ویژه در مواردی که یک نویسنده ایرانی با یک نویسنده جهانی مقایسه بشود که پایان نامه شما می تواند خارج از بحث دانشگاهی به رشد ادبیات فارسی هم کمک کند.


ب) از وسواس بی جا بپرهیزید. پرهیز از وسواس به معنای سهل انگاری نیست. صد البته که در انتخاب موضوع می بایست دقت نظر و مطالعه ی کافی شده باشد. اما برخی از دوستان تصور می کنند که چون یک بار قرار است یک پایان نامه بنویسند بنابراین باید یک موضوع یا بحث خارق العاده ای باشد و چنین باشد و چنان باشد. که در بسیاری مواقع  چنین تفکری باعث می شود تا فرد نتواند تصمیم مناسبی اتخاذ کند. در نظر داشته باشید که بالاخره شما باید « یک» موضوع کار کنید و قطعا ممکن است این موضوع پاسخگویی بخشی از علایق یا دغدغه هایتان نباشد.


پ) سعی کنید تا حد ممکن حوزه ی مورد علاقه تان و متناسب با توانایی تان باشد. به عنوان مثال اگر از دانشجویانی هستید که علاقه مند به سینما و فلسفه هستید قطعا انتخاب موضوع در حوزه ی ادبیات داستانی برایتان نسبت به موضوعات مربوط به شعر کهن مفید تر خواهد بود.


ت) اگر قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری - داخل یا خارج کشور- دارید سعی کنید حوزه یا بخشی از ادبیات که کمتر مورد توجه قرار گرفته یا بسیار نوپاست را انتخاب کنید و همه ی فعالیت هایتان را بر آن متمرکز کنید. دقت داشته باشید که در دنیای امروز هر شخصی تنها در یک حوزه ی خاص از یک رشته صاحب نظر هست. یعنی شما اگر دانشجوی ادبیات هستید در مقاطع عالی مثلا صاحب نظر در حوزه ی شاهنامه یا در حوزه ی داستان پست مدرن خواهید شد و کمتر کسی است که در تمام حوزه ها صاحب نظر باشد. این موضوع به ویژه در اینده با تعدد دانش آموختگان دکتری بیشتر به چشم خواهد آمد. پس سعی کنید مطالعات ، تالیف و هر فعالیت پژوهشی دارید تا حد ممکن همه در یک حوزه باشند و این حوزه همان جایی است که می بایست موضوعتان را انتخاب کنید.

توصیه برای موضوع دکتری ادبیات:

برای انتخاب موضوع در مقطع دکتری تا حد ممکن از موضوعات توصیفی بپرهیزید و سعی کنید با رویکردی تحلیلی و نوین یکی از شاهکار های ادبیات فارسی را بیازمایید.


توصیه برای انتخاب موضوع مقاله پژوهشی برای همایش یا مجله:

پیش از انتخاب موضوع خط مشی کلی و دستورالعمل های همایش یا مجله را دریابید. سعی کنید موضوع انتخابی تان وجه خردی از یکی از محورهای مورد پذیرش باشد. به هیچ وجه نام محورها را برای مقاله تان بر نگزینید. سعی کنید سراغ بحث هایی بروید که احتمال می دهید دیگران نمی روند!

در صورتی که برای انجام امور پژوهشی تخصصی در رشته زبان و ادبیات فارسی - از انتخاب موضوع پایان نامه تا پروپوزال و تالیف کامل آن یا  تصحیح و تکمیل موارد نیمه کاره یا سایر پژوهش های مرتبط با کنفرانس، همایش، ارائه کلاسی و... - نیاز به مشاوره رایگان یا همکاری با هزینه ی مناسب و  به طور تضمینی دارید با ۰۹۱۹۱۶۶۵۶۶۲  تماس بگیرید


مطالب مشابه :


راهنمای انتخاب موضوع پایان نامه ارشد ادبیات فارسی

راهنمای انتخاب موضوع پایان نامه ارشد ادبیات نامه زبان و ادبیات فارسی دانلود سریال




پایان نامه کارشناسی ادبیات و زبان فارسی

دانلود مقاله.پروژه.پایان نامه ادبیات و زبان فارسی دانلود مقاله.پروژه.پایان




فصل بندی پایان نامه های ادبیات فارسی

فصل بندی پایان نامه های ادبیات تضمینی پایان نامه زبان و ادبیات فارسی دانلود سریال




تیم تخصصی مشاوره و انجام پایان نامه های ادبیات فارسی

تیم تخصصی مشاوره و انجام پایان نامه های ادبیات نامه زبان و ادبیات فارسی دانلود سریال




راهنمای نگارش مقاله ی علمی پژوهشی ادبیات فارسی!

پایان نامه ادبیات فارسی مشاوره و نگارش تضمینی پایان نامه زبان و ادبیات فارسی دانلود




یک دهه سابقه ی مشاوره ی پایان نامه های ادبیات فارسی - بدون محدودیت در موضوع و مقطع-

یک دهه سابقه ی مشاوره ی پایان نامه های ادبیات نامه زبان و ادبیات فارسی دانلود سریال




فهرست پایان نامه های دفاع شده

در این تارنما کلیه ی خدمات مربوط به پایان نامه های زبان و ادبیات فارسی در دو مقطع ارشد و




انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات فارسی

انتخاب موضوع پایان نامه ادبیات نگارش پایان نامه پایان نامه ادبیات فارسی انجام دانلود




تحقیق ادبیات فارسی - زندگینامه خیام و رودکی

پایان نامه ادبیات فارسی تحقیق ادبیات. دانلود پایان نامه ادبیات فارسی تحقیق ادبیات روش




راهنمای تکمیل فرم پروپوزال ارشد ادبیات فارسی ( دولتی- آزاد- پیام نور)

پایان نامه ادبیات فارسی دانلود فرم گردش کار پایان نامه ادبیات فارسی دانشگاه




برچسب :