رشته ي داروسازي

براتون ميخوام درباره ي رشته ي مورد علاقم كه داروسازي باشه بزارم...onion049.gif

تربیت داروساز و نتیجه نهایی: فارغ‌التحصیلانی كه شغلشان داروفروشی یا نسخه‌پیچی است. 
آنچه خواندید، تنها نظر یك نفر نیست بلكه دیدگاه صدها داوطلب آزمون سراسری است. جوانانی كه معتقد بودند وجه رشته داروسازی فقط به خاطر عنوان دكترای آن است والا این رشته حرفی برای گفتن ندارد چرا كه باید بعد از 5 یا 6 سال درس خواندن به حرفه داروفروشی رضایت داد.این نشان می‌دهد كه متاسفانه بسیاری از مردم و از جمله تعداد قابل توجهی از داوطلبان آزمون سراسری شناخت صحیحی از رشته داروسازی ندارند. در واقع آنها نمی‌دانند كه نه تنها شغل یك فارغ‌التحصیل داروسازی، داروفروشی نیست بلكه فقط هدف این رشته تربیت داروساز نمی‌باشد. چرا كه داروسازی تنها یكی از تخصص‌های فارغ‌التحصیلان این رشته است. 
در علم پزشكی برای مداوای یك بیمار روش های متعددی از جمله دارو درمانی، جراحی و روان‌درمانی وجود دارد. كه در این میان دارو درمانی به عنوان متداولترین شیوه در تمام دنیا شایع می‌باشد و رشته داروسازی، رشته‌ای است كه در همین زمینه با بیماران و مردم مرتبط می‌گردد. ازهمین?رو داروسازی عنوان مناسبی برای این رشته نیست. 
چون‌ فارغ‌التحصیل این رشته نباید حتما در كارخانه‌ها یا لابراتوار داروسازی كار بكند بلكه فعالیت اصلی فارغ‌التحصیل این رشته، ارائه خدمات دارویی است. یعنی یك داروساز باید به ارائه مشاوره دارویی و بررسی روش های داروسازی و ضعف های احتمالی موجود در رژیم‌های دارو درمانی بپردازد.

در مورد اهمیت بخش داروسازی صنعتی (فرموله كردن دارو) باید گفت :
در حال حاضر حدود 40 یا 50 نوع شكل دارویی متداول وجود دارد و این در حالی است كه هر روز در دنیا شركت های مختلف داروسازی ، سیستم‌های دارورسانی جدیدتری ارائه می‌دهند و تلاش می‌كنند كه فرم دارو، بهتر و نحوه استفاده از آن ، راحت تر گردد.

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه :
رشته داروسازی با تحقیق و پژوهش عجین شده است و هر ساله تعدادی داروی جدید وارد بازار می‌شود كه نتیجه تحقیقات چندساله دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی است. به همین دلیل داوطلب این رشته باید به تحقیق علاقه‌مند باشد چون اعتبار علمی این رشته تا حدود زیادی به انجام كارهای تحقیقاتی بستگی دارد.شاید بتوان گفت كه امروزه وجه تمایز داروسازی از رشته‌های پزشكی و دندان پزشكی در انجام پایان نامه‌های تحقیقاتی و كاربردی این رشته است.
اگر كسی به كارهای تحقیقاتی عشق می‌ورزد و می‌خواهد تحقیقی انجام دهد كه در جهت رفع دردها و نیاز‌های بشری باشد، داروسازی یكی از بهترین رشته‌های دانشگاه است كه می‌تواند آرزوی او را برآورده سازد.
دانشجوی داروسازی باید در علوم پایه مثل فیزیولوژی، شیمی و فیزیك توانمند باشد. همچنین در صورت قوی‌بودن در درس ریاضی می‌تواند در گرایش‌های مختلف داروسازی مثل طراحی دارو، سیستم‌های موجود در كارخانه‌های داروسازی و شبكه‌های رایانه‌ای داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها از كامپیوتر بخوبی استفاده كند.
داروسازی تلفیقی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل توانمندی در دروس فیزیك، شیمی و زیست‌شناسی برای این رشته ضروری است. همچنین دانشجوی این رشته برای ارائه خدمات به بیماران باید بتواند با افراد بدرستی ارتباط برقرار كرده و خوب صحبت كند و در ضمن فردی سخت‌كوش و جدی باشد چون دروس این رشته بسیار فراگیر و متنوع بوده و هم جنبه حفظی و هم جنبه فهمیدنی دارد و در نتیجه به همت و تلاش قابل توجه نیازمند است.
با توجه به این كه بیشتر كتب درسی این رشته به زبان انگلیسی است، دانشجوی داروسازی باید به زبان انگلیسی مسلط باشد تا بتواند از كتب و مجلات علمی موجود به خوبی بهره‌ ببرد.


مطالب مشابه :


رتبه بندی دانشکده های داروسازی

رتبه بندی کلی دانشکده های داروسازی کشور. رتبه‌ دانشکده‌ امتیاز. دانشکده‌ فرضی‌ برتر




رشته ي داروسازي

نتایج جدیدترین رتبه بندی دانشگاههای رشته داروسازی با تحقیق و پژوهش عجین شده است و هر




رتبه بندی دانشکده های داروسازی (منبع:سایت پزشکان بدون مرز ایران)

وبلاگ دانشجویان داروسازی ورودی 87 ساری - رتبه بندی دانشکده های داروسازی (منبع:سایت پزشکان




با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!

مشاوره تحصیلی - با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!! - انتخاب رشته - برنامه ریزی آموزشی




برچسب :