ميزگرد مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها در مدل‌هاي تعالي و كيفيت سازماني به همت كميسيون اخلاق كسب و كار و مسؤ

به گزارش روابط عمومي اتاق ايران، در ابتداي اين نشست، رئيس كميسيون اخلاق كسب و كار و مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها با اشاره به اهميت اين موضوع نزد هيأت رئيسه و موافقت براي شروع به كار آن، به مشكلات پيش‌روي راه‌اندازي آن اشاره كرد و گفت: «بسياري از فعالان اقتصادي و اعضاي هيأت نمايندگان، مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها را با خيريه مساوي مي‌دانند.» فاطمه دانشور افزود: «اين موضوع براي بسياري از بنگاههای اقتصادی محل تشکیک است و عقيده دارند كه انجام كارهاي اين‌چنيني صرفاً بر عهده نهادهاي دولتي است. براي همين ما قبل از هرچيز بايد اين مفهوم را بين فعالان اقتصادي جا بيندازيم تا این موضوع به نوعی به فرهنگ سازمانی بنگاههای ایرانی تبدیل شود و از سوی ذی نفعانی چون کارکنان ، مشتریان و رسانه ها این مسئولیت از شرکتها خواسته شود.» وي ادامه داد: «بايد با معرفي برنامه‌هاي مختلف مثل برگزاري جشنواره و انتشار كتاب،‌ بنگاه‌هاي نمونه‌اي را كه به مسؤوليت اجتماعي خود عمل كرده‌اند، شناسايي و به هيأت نمايندگان و فعالان اقتصادي معرفي كنيم. كليه برنامه‌هاي كميسيون در جهت جا انداختن اين مفهوم است.»

عليرضا اميدوار مدیر مرکز ترویج حاکمیت و مسئولیت شرکتی نيز به برگزاري 8 ميزگرد در طول سال جاری با موضوعاتی چون چالشهای محیط کسب کار ایران از منظر اخلاق کسب و کار و نقش اتحادیه های تجاری در ترویج مسئولیت اجتماعی  اشاره كرد و گفت: «اين موضوع بايد به يك فرهنگ سازماني تبديل شود تا با رفتن يك فرد از بين نرود و همه اعضاي سازمان بدانند كه با رفتن آن مدير هم بايد به همين روش عمل كنند. به عبارت دیگر مسئولیت اجتماعی شرکتی یک باور سازمانی است که به دنبال خلق ارزش مشترک بین ذی نفعان شرکت است و یک پروزه نیست که آغاز و پایانی داشته باشد. نباید برنامه های مسئولیت پذیری اجتماعی فعالیتی جداگانه از فعالیتهای روزانه کسب و کار شرکت باشد. »

در ادامه پدرام سلطاني عضو هيأت رئيسه اتاق ايران با اشاره به اين كه هم‌ارزي كميسيون اخلاق كسب و كار و مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها با كميسيون‌هاي ديگر نشان دهنده نگرش اتاق به اين موضوع است، گفت: «اين كميسيون مي‌تواند با همكاري جامعه نيكوكاري ابرار نمونه‌ها را شناسايي و در اتاق معرفي كند و با اين روش به تدريج مسؤوليت اجتماعي بنگاه‌ها را رشد و گسترش دهد. وی به تکامل اتاقهای بازرگانی اشاره کرد و گفت اتاق های بازرگانی در دوره سوم چرخه عمر خود سازمانهایی اجتماعی و مردمی هستند. »

در ادامه اعضاي حاضر در اين ميزگرد به بيان تجارب و ديدگاه‌هاي‌شان نسبت به موضوع مسؤوليت اجتماعي پرداختند. آقای محمدی از باند و گاز کاوه نیز تعریف رابطه برنده برنده میان شرکت با ذی نفعان خود را مهمترین نقطه شروع ایجاد فرهنگ مسئولیت پذیری در سازمان عنوان کرد و افزود ما در شرکت که ابتدا کار بر روی این موضوع را آغاز کردیم اصلا نمی دانستیم کارهاای را که در ارتباط با کیفیت و تعالی شرکت انجام می دهیم در چارچوب مسئولیت پذیری میگنجد، بلکه عمدتا به دنبال افزایش کیفیت محصول خود ، افزایش اگاهی مصرف کنندگان ، جامعه پزشکی و پرستاری نسبت به موضوع سلامت و بهداشت بودیم و به دنبال توانمند کردن زنجیره تامین خود بودیم تا در نهایت محصول با کیفیت تری را در اختیار مشتری قرار دهیم.

خانم نگهدار از شرکت ساختمانی کیسون گفت: «هدف اصلي ما از انجام مسئولیت های اجتماعی نگاه و توجه جدي به انسان است. توجه به توسعه پايدار باعث توجه به مسؤوليت اجتماعي مي‌شود و اين موضوعي است كه در خارج از ايران با طي مراحي به آن رسيده‌اند. اما اين كار در فرهنگ ما ريشه دارد و ما مي‌خواهيم فرهنگ شرقي خودمان را زنده كنيم. به همین دلیل است که واحد عهده دار مسئولیت اجتماعی در شرکت به عنوان وحد توسعه انسانی پایدار شناخته می شود.»

دیانی نماينده شركت همراه اول با اشاره به اين كه توجه به اين موضوع در اين شركت نيز آغاز شده، با طرح اين سؤال كه چه‌طور بايد كارمندان و ذي‌نفعان را با اين موضوع درگير كرد، به روند صعودي اين تحول در سال‌هاي اخير اشاره كرد و گفت: «شركت ارتباطات سيار از سال 89 به دنبال تجدید ساختار و تدوین استراتژی های کسب و کار خود، اصول و ارزشهای سازمانی خود را تدوین نمود که بر ارزشهایی چون تدین و توکل ، صداقت، دانش و مهارت استوار است. مبنای مسئولیت اجتماعی این شرکت بر ارزشهای سازمانی تدوین شده استوار است. به همین دلیل هم اکنون در حال استقرار استانداردهایی هستیم که مسئولیت اجتماعی ما را بازتاب دهد استانداردهایی چون ایزو 26000 و ایزو 14001 »

آقای یوسفی از شرکت توگا با اشاره به فلسفه تأسيس اين شركت گفت: «در سال 83 با اجراي استانداردهاي مديريتي، فعاليت‌هاي ما در زمينه مسؤوليت اجتماعي نيز آغاز شد. اين كار در ابتدا به‌صورت سيستماتيك انجام نمي‌شد ولي بعد با اجراي پروژه تعیین استراتژی های مسئولیت اجتماعی به اين شناخت رسيديم كه ذي‌نفعان واقعي ما چه كساني هستند و نياز آن‌ها چيست.متناسب با نیاز ذی نفعان برای هر یک برنامه های مسئولیت اجتماعی تعریف کردیم »

خانم بهرامیان از سايپا به تأثير فعاليت‌هاي اجتماعي سايپا در نگاه مردمي به اين شركت پرداخت و گفت: «اين شركت از سال80 به مرور به بحث مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها پرداخته و به عنوان شركتي كه از بنيه مالي خوبي برخوردار بوده هميشه در اين زمينه پيش‌گام بوده است. اين شركت تلاش كرده با دسته‌بندي و مطالعه فعاليت‌هاي انجام شده در اين زمينه مدل‌سازي كند و بر اساس آن عمل كند. اما با توجه به شرايط موجود و نارضايتي از سايپا و ديگر شركت‌هاي خودروسازي، مي‌توان گفت كه توجه به مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها به تنهايي نمي‌تواند بر رضايت ذي‌نفعان تأثير بگذارد و عوامل مختلف را نبايد از نظر دور داشت.»

دياني عضو هیئت مدیره انجمن اخلاق کسب و کار با تأكيد بر اين كه بحث مسؤوليت‌هاي اجتماعي شركت‌ها فراتر از زندگي فردي ما است، گفت: «ما علاوه بر ذي‌نفعان بايد نسبت به نسل‌هاي بعدي هم پاسخ‌گو باشيم. براي اين كار اولاً بايد كسب و كار و مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها را به‌عنوان يك موضوع درون‌سازماني و بيرون‌سازماني اشاره دارد. دوم اين كه بايد به نيازهاي ذي‌نفعان پاسخ بدهيم. سوم اين كه بخش آموزش بايد جدي‌تر گرفته شود.» دياني اضافه كرد: «اتاق بايد در اين زمينه استانداردهايي داشته باشد و ميزان تعهد شركت‌ها براي مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها بايد پيش نيازي براي گرفتن كارت بازرگاني باشد.»

در پايان عليرضا اميدوار با تأكيد بر حل مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد، گفت: «اتاق بازرگانی و انجمن اخلاق کسب کار می بایست که گروهی از پیشروان این موضوع را در کشور در زیر یک سقف جمع کند تا از طریق ایجاد زمینه و تسهیل کردن فضا ، خود این بنگاهها ترویج دهنده  این موضوع در فضی کسب و کار کشور گردند..»اميدوار در پايان پيش‌نهاد كرد كه به عنوان مثال می توان بيانيه‌اي یا استاندارد یا نظام نامه ای را تدوین نمود و  به امضاي اعضاي كميسيون و شركت‌كنندگان اين ميزگرد رساند تا این نظام نامه یا بیانیه مبنای ترویج این موضوع در ،‌میان فعالان اقتصادی گردد.  


مطالب مشابه :


ركود کارگاه‌های مسکن‌مهر به خاطر «مصالح»

محمدرضا انصاری، مدیرعامل شرکت ساختمانی کیسون ساخته شده توسط شرکت کیسون به طور متوسط




نقشه طرح تفصیلی و نقشه UTM

شرکت ساختمانی دی; شرکت کیسون; مرکز مشاوره آموزش،راه اندازی ، مدیریت و توسعه کسب و کار cmtmc;




ميزگرد مسؤوليت اجتماعي شركت‌ها در مدل‌هاي تعالي و كيفيت سازماني به همت كميسيون اخلاق كسب و كار و مسؤ

آقای محمدی از باند و گاز کاوه نیز تعریف رابطه برنده برنده میان شرکت شرکت ساختمانی کیسون




پیش فروش پروژه 80 واحدی آبادگران

شرکت ساختمانی دی; شرکت کیسون; مرکز مشاوره آموزش،راه اندازی ، مدیریت و توسعه کسب و کار cmtmc;




مالک اطلس مال کیست؟ سرمایه گذار کیست؟

این اتفاق در حالی رخ داد که پیمانکاران بزرگ ساختمانی مانند شرکت استراتوس و حتی کیسون به




مدیران و کارمندان شرکت

شرکت ساختمانی دی; شرکت کیسون; مرکز مشاوره آموزش،راه اندازی ، مدیریت و توسعه کسب و کار cmtmc;




برچسب :