کیشو کورو کاوا

 

 

memar2010.blogfa.com

کیشو کورو کاوا در سال 1934 در شهر ناگویا متولد شد. پدر و دو برادر او نیز معمار بودند.
در یک روز تعیین کننده، مدت‌ها قبل، پدرش پس از جنگ او را به شهر محل تولدش برد و او هنگامی که به تمام ویرانی های ایجاد شده توسط بمب‌ها نگاه می‌کرد، برای اولین بار به نیروی یک معمار برای بازسازی یک شهر پی برد به طوری‌که خودش می‌گوید : « آن روز من خودم تصمیم گرفتم که یک معمار شوم ». 

 بی اعتنایی ژاپنی‌ها به سنت و تقلید از معماری اروپایی باعث شد، کوروکاوا از همان دوران مدرسه راهنمایی سعی کند سنت خودشان را بفهمد، نه فقط به کار بردن فرم سقف و یا چیزهای نمادین. او سعی نمود بیشتر در مورد عناصر الهام بخش معماری ژاپن مطالعه کند. سپس توانست معماری معاصر را بر پایه سنت الهام بخش ژاپنی بنا کند.
به گفته او: «سنت الهام بخش ژاپنی نامرئی است پس می‌توان این عناصر الهام بخش سنتی رااز طریق متریال معاصر و تکنولوژی معاصر به معماری معاصر منتقل کرد.» و این شروع فلسفه همزیستی او بود.
 او در دانشگاه کیوتو مدرک کارشناسی معماری خود را گرفت، سپس در دانشگاه توکیو به ترتیب به مدارک کارشناسی ارشد (سال 1959) و دکترای معماری(سال 1964) دست یافت. همزمان با گذراندن دوره دکترا، وی در دفتر «کنزو تانگه» به کار معماری پرداخت و سپس دفتر خودش را در سال 1961 در توکیو دایر کرد.
کوروکاوا در اکتبر 2007 درگذشت.
بررسی محورهای فکری کوروکاوا
« سال 1959 بود، درست بعد از فروپاشی کنگره سیام، من اعلام کردم که دنیا از عصر ماشین به عصر زندگی تغییر خواهد کرد. من جنبش متابولیسم را در سال 1960 شروع کردم. معماری و طراحی شهری من با کلید واژه های متابولیسم، بازگردانی، بوم شناسی و همزیستی در ذهن تعریف شده است. اینها همه مهمترین کلید واژه های اصل زندگی هستند.»
فلسفه همزیستی
غنای درست جهان، تعدد فرهنگ‌ها و همزیستی فرهنگ های مختلف خواهد بود. خردگرایی و کاهش گرایی که بر پایه dualism (ثنویت) استوار شدند، برای ساده کردن پیچیدگی هایی که دنیا اختبار می‌کند تأسیس شده بودند.
در مقایسه، فلسفه ی همزیستی به طور عادی با علم و فرهنگ سیستم پیچیده، مناسب است.
تعریف های جدید کوروکاوا از مفهوم همزیستی، دو تعریف هستند که به یکدیگر احتیاج دارند و سعی می‌کنند تا یک وجه مشترک ایجاد کنند، حتی اگر رابطه شان شامل مخالفت، رقابت یا تناقض باشد، می‌تواند همزیستی نامیده شود.
همزیستی اشاره دارد به یک رابطه مثبت که در آن شرکت کننده‌ها سعی می‌کنند یکدیگر را با وجود مخالفت متقابل یا تفاوت دین بفهمند. همزیستی به رابطه هایی اشاره می‌کند که به یک آفرینندگی منجر می‌شود و برای شریک دیگر ناممکن است که تنهایی به آن برسد. همزیستی یک رابطه از تأثیر متقابل دادن و گرفتن است.فلسفه همزیستی بعد های گوناگون را دربر می‌گیرد مانند همزیستی تاریخ و آینده و یا همزیستی سنت و آخرین فناوری.             
فلسفه های غیر دوگانه و فلسفه همزیستی دارند توجه خیلی از کسانی را که از فلسفه مدرن قرن 20 ناراضی هستند جلب می‌کنند. ثنویت ایدئولوژی ای است که در آن عناصر مبهمی که بین دو موجود متضاد وجود دارند حذف شده اند. از جمله  تعریف دوگانه از انسان بعنوان بدن و روح و یا تعریف دوگانه از توانایی انسان که می‌تواند منطقی و عاطفی باشد.
از ارسطو  تا  دکارت و کانت، ثنویت از طریق غرب گسترش پیدا کرد و یک سلاح مؤثر برای مدرنیزه کردن غرب شد. به این معنی که قرن بیستم عصر غرب بود، عصر ثنویت، عصر فن آوری علمی و اقتصاد.
فلسفه ی همزیستی سعی می‌کند تا همزیستی میان دو عنصر متضاد را ایجاد کند با خلق کردن یک فضای متوسط یا قلمرو مبهم که در آن یا هیچ کدام و یا هر دو وجود دارند.
دستور دنیا به همزیستی در قرن 21 شاید به طور چشمگیری دستورات دوگانه و کاهش گرای معماری و طراحی شهری را تغییر دهد.
متابولیسم
کوروکاوا در سال 1960 مکتب متابولیسم را پایه گذاری کرد. از اعضای اولیه این جنبش می‌توان فومیهیکو ماکی، کیکوتا، شینو هارا، کنزو تانگه و... را نام برد و معماران مطرح دیگری چون آراتا ایسوزاکی، تویو ایتو، موشه سفدی و... نیز به عضویت این مکتب در آمدند. موضوعی که این گروه بیشتر به آن توجه داشت، این بود که شهرهای آینده جهان مجموعه ای انبوه و بزرگ مقیاس، انعطاف پذیر، قابل توسعه با امکان رشد ارگانیک خواهند بود. این ایده آنها برای شهرهای آینده بود. علت انتخاب نام متابولیسم برای این جنبش این بود که متابولیسم یک مفهوم زیست شناختی است و یکی از مهمترین مفاهیم اصل زندگی به شمار می‌رود.
بعد از سالهای دهه 60 اعضای گروه از هم جدا شدند. اکسپو 70، آخرین کار مشترک آنها بود. سپس کوروکاوا سعی کرد، متابولیسم را در زندگی واقعی به کار ببرد.
ایده متابولیسم فقط یک کاربرد تکنیکی از رشد و گسترش سیستم نیست بلکه مهمترین ایده متابولیسم، چرخه هاست. چرخه متابولیک همان ایده بازگردانی در معماری است. بعنوان مثال در برج کپسول تمام سیستم لوله کشی expose است، پس لوله کشی و تأسیسات مکانیکی را می‌توان بازیابی کرد و از آن به بعد ساختمان می‌تواند بیشتر زندگی کند. ایده متابولیسم در حال حاضر در گسترش سیستم‌ها وجود دارد، همچنین در بازیابی سیستم‌ها و بوم شناسی، تا عمر معماری را بیشتر کند. 

همچنین ایده بسط و گسترش همان ایده نامتقارن (asymmetrical ) را معنی می‌دهد. اگر ما یک واحد را به روش نامتقارن بسازیم، پس ما گسترش و توسعه را انتخاب کرده ایم. اگر ما معماری متقارن ( symmetrical ) را انجام دهیم، دیگر راهی برای بسط و گسترش در مرحله بعد نیست. این عدم تقارن برای مثال در کاخ Katsura Detached دیده می‌شود، پس متابولیسم یک ایده سنتی ژاپنی است و فقط یک اصطلاح تکنولوژیکی نیست.
 «برای من، متابولیسم،همان معماری سنتی ژاپن است اما با استفاده از متریال های معاصر.»     
 شهر ممکن است مدت زیادی در ساختار درختی _ کاهش گرا ارائه نشود اما در یک الگوی شبکه چرا.بنابراین شهر ساختار دارا بودن تنها یک مرکز را از دست خواهد داد و پیچیده تر می‌شود، به خیابان‌ها اهمیت بیشتری نسبت به فضای میدانی  خواهد داد. شهر ممکن است نوعی از ساختار holonic باشد، یعنی یک کلکسیون از چندین شهر کوچک بدون هیچ سلسله مراتبی. شهر خوشه (cluster city) با هیچ مرکزی، یک شهر  holonicیک شهر بعنوان گروهی از شهر کوچک.
تأکید دیگر متابولیسم تقسیم معماری به فضای زندگی و فضای خدماتی است. این بر پایه مفهومی استوار است که بوسیله جایگزینی و بازگردانی فضای خدماتی (جایی که پیشرفت و تجدید سریع است)، کل معماری برای اینکه مدت زیادی دوام داشته باشد ساخته شده است.
«من این را در آن زمان بازیافت متابولیک نامیدم نیازی به گفتن نیست، متابولیسم و بازیابی اصل اساسی اصل زندگی مداوم است.»  

 مانند کپسول های هتل نکاگین که متناسب با نیاز های هر دوره و زمانی به راحتی به هسته وصل شده یا جدا می‌شوند. هر چند ساختمان به گونه ای طراحی شده بود که کپسول های آن بر اساس نیاز و یا طول امرشان مدام بر تعدادشان اضافه یا کم شود و در تغییر باشند، تا تخریب کل ساختمان هرگز تغییری در ساختمان ایجاد نشد و همان ساختمانی ماند که در روز اول ساخته شده بود.
معرفی یک نمونه از کارهای کوروکاوا

 پایتخت جدید قزاقستان، Astana، یک Eco-city متابولیک، همزیستانه و قابل دوام است. ویژگی اصلی پایتخت جدید آستانا به شرح زیر می‌باشد :
اول، آستانا یک شهر همزیستانه خواهد بود.
برای اینکه به اکوسیستم جلگه های قزاقستان حیات تازه داده شود، یک شبکه سبز و Eco-corridor به جنگل ها، رودخانه ها، دریاچه‌ها و پارک های شهر متصل می‌شوند. این یک آزمایش است که همزیستی را بین شهر جدید و جنگل‌ها برقرار می‌کند. مرکز شهر جدید در امتداد رودخانه Ishim تنظیم شد که در طول حاشیه جنوبی شهر موجود، جریان دارد. مسکن جدید در امتداد رودخانه ساخته خواهد شد، بعنوان شهر رودخانه خطی.
        خیابانهای شهر موجود هم تا حد امکان در همزیستی با پایتخت جدید حفظ می‌شوند، همزیستی تاریخ و آینده. معماری شهر موجود، شامل معماری دوره شوروی حفظ خواهد شد تا همزیستی بین تاریخ و معاصر را تضمین کند. پایتخت جدید آستانا، تلاش خواهد کرد تا شهری شود که در آن مردم متفاوت قزاق، روس، قرقیز، آلمانی و... و فرهنگ های متفاوت آنها در همزیستی باشند.
ویژگی دوم اینکه، آستانا یک شهر متابولیک خواهد بود.
چون مقامات رسمی دولتی اولین کسانی هستند که نقل مکان می‌کنند. شهر پایتخت، شهری خواهد شد که سریع رشد می‌کند. برای دنبال کردن تغییرات و رشد کردن یک سیستم اصلی انعطاف پذیر و برنامه اصلی بجای طرح جامع ثابت به کار گرفته می‌شوند. یک سیستم منطقه بندی خطی که می‌تواند در طول محور شرق و غرب توسعه یابد، هم پیشنهاد شده است.
ویژگی سوم این است که آستانا یک Eco-city دوام پذیر خواهد بود.
آب باران از طریق پیاده روی نفوذپذیر، دوباره برای تهیه آب برای درختان در طول جاده‌ها وجنگل‌ها، به زمین بازگردانده می‌شود. آشغال آشپزخانه‌ها بعنوان سوخت جامد و بعنوان کود جهت استفاده در کشاورزی، تولید خواهد شد. فاضلاب و آب زهکشی شهر تصفیه خواهد شد و برای کشاورزی استفاده می‌شود. نیروگاه های گاز طبیعی معرفی خواهند شد تا جای نیروگاه های ذغال سنگ را بگیرند. برای کمک به کاهش صادر شدن دی اکسید کربن، به بهبود محیط زمین کمک می‌کنند.


مطالب مشابه :


خلاصه مباحث کتاب شهرسازی معاصر از نخستین سرچشمه ها تا منشور آتن

* بیست و پنجمین سالگرد کنگره سیام * کنگره ی چهارم در سال 1933 در یک کشتی مسافری بین مارسی و




اتحادیه های بین المللی معماری، کنگره های سیام CIAM و UIA

Adi Memar - اتحادیه های بین المللی معماری، کنگره های سیام CIAM و UIA - وبلاگی برای تمام هنر دوستان - Adi




میراث معماری مدرن

کنگره های سیام. کنگره بین المللی معماری مدرن: اولین تجمع معماران مدرن اروپایی; سیام از دید




کیشو کوروکاوا(بزرگان معماری)

« سال 1959 بود، درست بعد از فروپاشی کنگره سیام، من اعلام کردم که دنیا از عصر ماشین به عصر زندگی




نقش دیدگاه مارکسیستی بر برنامه ریزی شهری

این توجه در کنگره سیام هم قابل مشاهده بود زیرا بسیاری از شرکت کنندگان از طرح های شهرسازی و




معماری پست مدرن 2

مدرن بود و بسیاری از اصول طراحی آن، منطبق با اصول مطرح شده در کنگره های سیام (clam) بود.




برنامه های توسعه شهری در جهان و ایران (قسمت اول)

به همین دلیل کنگره چهارم معماری مدرن (سیام)




کیشو کورو کاوا

« سال 1959 بود، درست بعد از فروپاشی کنگره سیام، من اعلام کردم که دنیا از عصر ماشین به عصر زندگی




لوکوربوزیه

منشور آتن ، این کنگره مهمترین کنگره سیام بود زندگی ، کار ، تفریح ، عبور و مرور .




یادمانهای مرمتی ( قطعنامه ها و منشورها )

از کنگره های ادواری سیام (ciam) بود که در سال 1972 میلادی در شهر رم پایتخت ایتالیا برگزار شد و




برچسب :