کارتحقیقی 2 - رشته حقوق - امنیت شغلی وکلا - خیلی خوب

امنیت وکلا

کانون وکلا ایران ، فرانسه ، امریکا

چکیده

کانون وکلا و وکیل دادگستری باید استقلال داشته باشند تا بتوانند وظایف و مسئولیتهای خود را به بهترین شکل انجام دهند. قوه مقننه و دستگاه قضایی کشور در هنگام وضع قانون و در راستای انجام امور حقوقی باید از وکلای دادگستری به عنوان مشاور استفاده کنند چراکه وکلا بیش از اشخاص دیگر از آسیبها و مشکلات قوانین مختلف آگاهی دارند. نقض استقلال کانون وکلا زمینه را برای از بین بردن نقش فعال این نهاد در برقراری عدالت فراهم کرده و سبب نابودی کانون وکلا می‌شود. محاکم قضایی در هیچ جامعه‌ای بدون حضور وکیل عدالت را برقرار نمی‌کنند، وکالت به عنوان یکی از پایه‌های اصلی تحقق دادرسی عادلانه همواره مورد توجه جوامع بشری بوده است. در رسانه‌های جمعی کشور جایی برای بحث پیرامون استقلال وکلا وجود ندارد و این موضوع مهم نادیده گرفته شده است. انتظار است  تا اصحاب رسانه به موضوع استقلال وکلا توجه بیشتری داشته باشند، بی‌توجهی نسبت به نقش واقعی وکیل و سلب اعتماد مردم به این شغل، جز قربانی شدن حقوق مردم، هیچ اثری در جامعه ندارد. کانون وکلا به عنوان نماینده وکلا در مقابل دستگاه حاکم انجام وظیفه می‌کند و انتظام‌بخش امور وکلا در مواردی همچون صدور پروانه وکالت است.  استقلال، حفظ حرمت و امنیت شغلی سبب می‌شود تا وکلا برای انجام وظایف محول شده به آنها در امر دادرسی به بهترین نحو عمل کنند. کانون وکلا وظیفه دارد تا در راستای توانمندسازی وکلا از لحاظ علمی، اخلاقی و اقتصادی تلاش کند. قاضی و وکیل دشمن یکدیگر نیستند و تنها یک هدف که تحقق عدالت است را دنبال می‌کنند. قاضی و وکیل با رعایت حرمت یکدیگر در راستای تحقق عدالت تلاش می‌کنند، وکلا وظیفه خود می‌دانند که حرمت قضات را نگه دارند اما در مقابل انتظار دارند که حقوق آنها نیز رعایت شود.

پيشگفتار :

وكلاي دادگستري صاحبان حق هستند و بر طبق اصل ۲۲ قانون اساسي حق دفاع از امنيت و مصونيت شغلي خود را دارند . از سوي ديگر حرفه وكالت در همه كشورهاي پيشرفته ، پاسخگوي يكي از مهمترين نيازهاي شهروندان يعني دفاع از جان و مال و آزادي و حفظ حقوق مردم در دعاوي مدني و كيفري است . بويژه از هنگامي كه حقوق مردم در كشورهايي چون انگلستان وآمريكا به رسميت شناخته شد و نخستين اعلاميه تفصيلي حقوق بشر در اوت سال ۱۷۸۹ يعني ۲۱۱ سال پيش از سوي مجمع نمايندگان مردم فرانسه صادر گرديد ، دفاع موثر از اين حقوق در دستور كار دولتها قرار گرفت و ضرورت حضور وكلاي دادگستري را در دادرسي ها به نمايندگي از اصحاب دعوي و دفاع از حقوق متهمان در مرحله پيگرد و دادرسي روز به روز تقويت كرد .

پشتيباني از حقوق مردم بويژه در مواردي كه مقامات دولتي و دستگاه دادگستري در مقام تجاوز به جان و مال و ازادي شهروندان برمي آيند مورد نياز بيشتر دادخواهان است و در اين شرايط تنها وكلاي دادگستري هستند كه با داشتن استقلال و با تكيه بر دانش و تجربه و وجدان خود به كمك مردم مي شتابند . [1]

بررسي تاريخي نشان ميدهد در كشورهايي كه حقوق مردم در قانون اساسي آنها تضمين گرديده است و دولتهاي مردمي قدرت را در دست گرفته اند به اهميت و نقش وكلاي دادگستري در دفاع از حقوق مردم ارج نهاده و وكلاي دادگستري نيز توانستهاند ابتكار عمل را در دست گرفته و خود به سازماندهي انجمن هاي حرفه اي  در جهت حفظ امنیت شغلی و حقوقی  و جنی ایشان بپردازند .

مقدمه

حيات انسان در جامعه با کار عجين شده است. بشر از هـمـان سـپيده‌دم تاريخ با به‌کارگيري هوش، آگاهي و فعاليت‌هاي فکري خويش به ابزارسازي پرداخته و همواره در تلاش و تکاپو و جست‌وجو بوده است تا با استفاده از حداقل امکانات موجود به آنچه نياز دارد دست يابد و بدين ترتيب کار وي هر روز پيچيده‌تر شده و از مرحله طبيعي و غريزي بيشتر فاصله گرفته و جنبه فني، علمي ‌و فرهنگي يـافـتـه اسـت. از سوي ديگر، زندگي اجتماعي مستلزم همکاري و برآوردن نيازهاي متقابل انسان‌هاست؛ اين امر منجر به تقسيم کار و توسعه تخصص‌ها و مهارت‌ها شده و روابط اجتماعي و سازمان يافته او را در قالب نهادها و مؤسسات گسترش داده است. کار انسان هم با تجربه و دانش او درآميخته هم به صورت يک امر فرهنگي و ارزشي جـلوه‌گر شده و بدين سان بين انديشه، کار و روابط اجتماعي پيوند ناگسستني پديد آمده است. در حقوق اسلام نيز کار به عنوان يک ارزش و فضيلت مورد توجه قرارگرفته و هدف شارع مقدس اسلام از کار تهذيب نفس و تربيت انسان براي سـعـــادت دنــيـــا و آخـــرت اســت. هـمـچـنـان‌که در قرآن مجيد، نهج الفصاحه و احاديث متعدد خداوند سبحان مؤمنان را به تعليم و تزکيه نفس، اخلاق و توجه به خودسازي دعوت نموده که اساس آن مبتني بر کـار، کـوشـش، قـسـط، عـدل، حق وحقيقت است. از جمله در آيه 39 سوره نجم که مي‌فرمايد:« و ان لَيسَ للانسانَ الّا ما سَعي»؛تلاش انسان در حدتوانايي او مي‌باشد. ‌همچنين نظرهاي متفکران و انديشمندان اسلامي ‌از جمله ابن خلدون و ابيات شعراي پارسي‌گوي از غزالي و فردوسي تا ناصرخسرو، مولوي، سعدي و جامعه شناسان غــربــي از جـمـلــه کـارل مـارکـس، دورکـيـم، پـارسـنـز و ضرب‌المثل‌ها و داستان‌ها همگي مبين اهميت و ارزش کار است. بنابراين، اهميت کار و اشتغال و تدبر در ابعاد و جايگاه آن همواره موضوع مورد توجه محققان بوده و هست.

سابقه و پیشینه تحقیق

پیش از این تحقیقات زیادی  در زمینه امنیت شغلی  انجام گرفته است که تعداد کمی  از آنها مربوط به امنیت شغلی وکلا می باشد . معهذا تعدادی  را در ذیل به اختصار نام می بریم:

1-       سلطانيافسر کارشناس ارشد جامعه‌شناسي قانون کار، امنيت شغلي و ديوان عدالت اداري 

2-      هاشمي،سيد محمد، نگرشي برقانون جديد  كار جمهوري اسلامي ايران، ضميمه مجله تحقيقات حقوقي دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي، شماره9،1370

3-      پرواز ،   سیاوش ، امنیت قضایى و آسیب‏شناسى آن در ایران

ضرورت انجام تحقیق

اين پژوهش به بررسي يكي از عوامل مهم اشتغال وکلا يعني ايمني و حقوق  حرفه‌اي ایشان مي‌پردازد. در ابتدا تعريف و مفاهيم مربوط باید مورد بررسی قرار گیرد و سپس روش‌هاي متداول بررسي و اقدام در زمينه حقوق و ايمني محيط كار نام برده شده و به قوانين ايمني و سلامت حرفه‌اي در ايران پرداخته می شود. همچنين فرهنگ، سخت افزار و سيستم‌ها كه عوامل كليدي در ايمني و حقوق حرفه‌اي هستند مورد بررسي قرار مي‌گيرند. مواردي راهنما به منظور ارزيابي عملكرد ايمني و حقوق ارائه مي‌شود.

بیان مساله

 

1-   امنیت شغلی چیست؟

2-   امنیت شغلی تنها مختص به جایگاه شغلی می باشد؟

3-   هدف نهایی از برقراری قوانینی در خصوص امنیت شغلی چیست؟

4-   کانون وکلا در ایران چه وظایفی دارد؟

فرضیه های تحقیق

1.     عبارتست از اطمینان داشتن فرد مستخدم برای مامور بودن در آن جایگاه شغلی تا پایان دوره ی خدمت.

2.     امنیت شغلی به امنیت احترام و درآمد و جان و ... نیز می تواند اطلاق گردد.

3.     بهره وری بیشتر و  ایجاد نظم و بوجود آمدن مستخدمین کارآمد و حرفه ای از گزنیه های اهداف این قانون می باشند.

4.     حفظ حقوق و امنیت وکلا در هر کشور از وظایف کانون وکلا در آن کشور است. در ایران کانون وکلا وظیفه دفاع از حقوق و امنیت وکلای شاغل در ایران را بعهده دارد.

اهداف تحقیق

-        فراهم‌سازي زمينه‌هاي توسعه قوانین در خصوص امنیت شغلی وکلا

-        نهادينه‌سازي حقوق وکلا در کشور و همچنین استقلال ایشان و مصونیت ایشان در بیان.

-        ارائه چارچوبي شفاف و تبيين حقوق و تعهدات کانون وکلا در برابر دولت و بلعکس

-        آگاه‌ساختن وکلا از جایگاه و شرایط شغلی خویش

نتیجه گیری  و راهکارها

ـ كانون وكلاي دادگستري قدرتمندترين نهاد جامعه مردم سالار در ميهن ماست . نهادهاي مردمسالار بايد استوارتر شوند تا حقوق مدني مردم تقويت گرديده و حكومت قانون در كشور ما استقرار يابد .

ـ تجاوز به استقلال و يكپارچگي كانون وكلا ، تعرض به مصونيت شغلي هزاران تن از وكلاي دادگستري و وكلاي جوان است كه زندگي علمي و حرفهاي خود را در اين راه سرمايه گذاري كردهاند و برخلاف اصل ۲۲ قانون اساسي است . وكلاي دادگستري از حقوق مقرر در قانون اساسي و حق شغلي خود دفاع مي كنند و به هيچ مرجعي اجازه نخواهند داد امنيت شغلي انان را متزلزل سازد .

ـ درهاي كانون وكلاي دادگستري جمهوري اسلامي ايران به روي داوطلبان اين حرفه باز است و كساني كه مي توانند در آزمونهاي حقوقي كه به گونه منصفانه و بدون هر گونه تبعيضي برگزار ميشود پذيرفته شوند وارد اين حرفه شده و هيچ نيازي به تعيين وكلاي دولتي در كشور ما وجود ندارد .

ـ ماده ۱۸۷ برنامه پنجساله سوم و اقداماتي كه در راستاي ان انجام ميگيرد استقلال كانون را هدف قرار داده است . نيت واقعي درج اين ماده در برنامه به اصطلاح توسعه اقتصادي به نابساماني كشيدن حرفه وكالت دادگستري در كشور ما است . اين نابساماني به قوه قضائيه كشور كه مرجع دادخواهي مردم است اسيب بيشتري خواهد  رسانيد.

ـ اجراي قانون دادگاههاي عام با وجود اعتراضات مستدل و پيش بيني هاي حقوقدانان ايراني و با اين همه خسارات مادي و معنوي سنگين كه به دستگاه دادگستري كشور وارد ساخت خيانتي به اين مرز و بوم بوده است . اجراي ماده ۱۸۷ و نقض استقلال كانون وكلا ضربه مهلك ديگري به دستگاه دادگستري و به حق دفاع ملت ايران است .

ـ استقلال كانونهاي وكلاي دادگستري ، نمادي از استقلال ميهن ماست . كساني كه درصدد تجاوز به استقلال كانون هستند ، نيات شومي را در جهت نقض استقلال ميهن ما در سر مي پرورانند .

اميد است با همت والاي وكلاي دادگستري و حقوقدانان ايراني بتوانيم از كاخ رفيع استقلال كانون وكلاي دفاع كنيم و حقوق حرفه اي وكلاي دادگستري را كه در خدمت دفاع از حقوق مردم ايران هستند از هر گونه تعرضي مصون بداريم .

منابع لاتین

1-    Yousef, Darvish A. 1998. Satisfaction with job security as a predictor of organizational commitment and job performance in a multicultural environment. International Journal of Manpower 19(3) 184-194.

2-     Warren, Richard C. 1996. The empty company: morality and job security. Personal Review 25(6) 41-53.

3-    Fairborother, Kerry, and et al. 2003. Workplace dimensions, stress and job satisfaction. Journal of Managerial Psychology, 18(1).

4-    Chen, Chen Jui et al. 2005. Leadership effectiveness, Leadership style and employee readiness. Leadership & organization Development Journal 26(4).

5-     Hyde, Paula et al. 2005. Role redesign: new ways of working in the NHS. Personnel Review 34(6).

6-    Kolins, Rebecca. 2005. Seeing stars: human resources performance indicators in the National Health Service. Personnel Review 34(6) 634-647.

منابع

7-      هاشمي،سيد محمد، نگرشي برقانون جديد  كار جمهوري اسلامي ايران، ضميمه مجله تحقيقات حقوقي دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي، شماره9،1370

8-   برنامه امنيت اجتماعي -اقتصادي سازمان بين المللي كار[2]  ،اداره كل امور بين المللي سازمان تامين اجتماعي،بهمن 1383.

9-   شعبان ، قاسم ، حقوق اساسى و ساختار حكومت جمهورى اسلامى ایران، تهران: انتشارات اطلاعات، 1381، ص 119. 

10-                      پرواز ،   سیاوش ، امنیت قضایى و آسیب‏شناسى آن در ایران، مجله وكالت، شماره 9، ص 6. 

11-اشرفى،  مجتبى ، مجموعه قوانین اساسى ـ مدنى، تدوین و گردآورى ، تهران: كتابخانه گنج و دانش، 1376.

12-                      رندال، آر راس و اليزابت ام آلتماير.1377. استرس شغلي. ترجمه غلامرضا خواجه پور. تهران: سازمان مديريت صنعتي.

13-                      حقيقي، محمد علي. 1379. نظام روابط كار در سازمان. تهران: ترمه.

14-                      ميرسپاسي. ناصر. 1375. مديريت منابع انساني و روابط كار نگرشي راهبردي. تهران: شروين.

قوانین

15-   قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران .

16-   قانون كار جمهوري اسلامي ايران .



1-     [1] اشرفى،  مجتبى ، مجموعه قوانین اساسى ـ مدنى، تدوین و گردآورى ، تهران: كتابخانه گنج و دانش، 1376. ص 134

 

[2] ILO 

 

 

 

 

 

برای دریافت این تحقیق کافیست درخواست آن را کامنت یا ایمیل کنید.


مطالب مشابه :


بهترین روش مطالعه اصول فقه برای آزمون وکالت

سایت حقوقی قانون ایران بهترین روش مطالعه ی اصول فقه برای آزمون رتبه 2 کانون وکلا.




درس مدنی را برای آزمون وکالت چگونه خواندم

وبلاگ حقوقی نیما جهانشیری,رتبه یک کانون وکلا,رتبه حقوق,بهترین تست ایران ; با یاد




کارتحقیقی 2 - رشته حقوق - امنیت شغلی وکلا - خیلی خوب

بانک مقالات اینترنتی - کارتحقیقی 2 - رشته حقوق - امنیت شغلی وکلا - خیلی خوب - بزرگترین بانک




زمان انتشار آگهی و زمان ثبت نام آزمون وکالت سال 92

وبلاگ حقوقی نیما جهانشیری,رتبه یک کانون وکلا,رتبه یک حقوق,بهترین تست ایران – ایسنا




ثبت نام و آزمون وکالت کانون وکلا 1392

آموزش و پرورش ایران وجهان ثبت نام و آزمون وکالت کانون وکلا 1392 && بهترین مترجم متون به چند




آغاز به کار همایش اتحادیه کانون های وکلای ایران در شهر کرمان

وکلای ملت - ۵ - آغاز به کار همایش اتحادیه کانون های وکلای ایران در شهر کرمان - صنفی خبری تحلیلی




برچسب :