در حال حاضر توليد ديم زعفران در هر هکتار در اسپانيا هشت کيلوگرم

1360.jpgصفرزاده : با بيان اينکه حدود 13 استان در کشور طي سه سال گذشته به کشت زعفران روي آورده‌اند، افزود: نگرانيم محصول زعفران در سال‌هاي آينده ديگر به عنوان محصول مخصوص استان خراسان شناخته نشود.

رييس شوراي ملي زعفران ايران با اشاره به معرفي شوراي ملي زعفران ايران، گفت: اين شورا به عنوان تشکيلات راهبردي و نظارتي زعفران به منظور ساماندهي زنجيره تامين زعفران و حفظ توازن و امکان بهره‌برداري بيشتر از سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده در زمينه توليد، صنعت و تجارت اين محصول تشکيل شده است.


به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، غلامحسين شافعي افزود: فلسفه تشکيل اين شورا اتصال بخش‌هاي مختلف توليد زعفران اعم از کاشت، برداشت، توزيع و ... است و با توجه به وضعيت استراتژيک زعفران براي کشور ايجاد هماهنگي بين تشکل‌هاي مربوط به اين محصول ضروري بود.

وي ادامه داد: هيات امناي اين شورا متشکل از نمايندگان بخش‌هاي دولتي مانند سازمان بازرگاني خراسان رضوي و خراسان جنوبي، سازمان صنايع و معادن، سازمان جهاد کشاورزي، استانداري، اداره کل استاندارد و تحقيقات صنعتي و همچنين تشکل‌هاي بخش خصوصي مانند اتاق بازرگاني خراسان رضوي و خراسان جنوبي، اتحاديه صادرکنندگان گياهان دارويي و زعفران ايران و استان خراسان رضوي، اتحاديه فروشندگان زعفران است.

وي عنوان کرد: شوراي ملي زعفران به عنوان يک صداي واحد براي اين محصول است که تصميمات نهايي اخذ شده در آن پس از تاييد شورا به مرحله اجرايي خواهد رسيد.

رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن مشهد به تدوين برند شوراي ملي زعفران اشاره کرد و گفت: قرار است بر روي اين برند در سطح بين‌المللي کار شود و استانداردهاي مشخص براي استفاده از آن به تصويب برسد، چراکه برند حضور ايران در بازارهاي جهاني را تضمين مي‌کند.

رييس کميسيون توسعه صادرات خراسان رضوي به اقدامات مورد هدف اين کميسيون اشاره کرد و افزود: بررسي روند گذشته کميسيون توسعه صادرات، طراحي و پيشنهاد ساختار کميسيون بازنگري در استراتژي توسعه تجارت خارجي استان، شناسايي امکانات و توانمندي‌هاي صادراتي، تعيين اولويت‌هاي بازارهاي خارجي و توسعه صادرات زير يک سقف از جمله مهمترين اقدامات و فعاليت‌هاي موردهدف اين کميسيون است.

رييس شوراي ملي زعفران ايران، توسعه صادارات هوايي استان را مهم خواند و اظهار كرد: اين امر به عنوان مصوبه کميسيون توسعه صادرات در کميسيون اقتصادي استان مورد تصويب قرار گرفت و اميدواريم به زودي به مرحله انجام برسد و در آينده شاهد موفقيت در امر صادرات هوايي باشيم.

همچنين در اين جلسه، علي صفرزاده، رييس سازمان بازرگاني خراسان رضوي گفت: شوراي ملي زعفران ايران مورد تاکيد سازمان توسعه تجارت ايران قرار گرفته و يک مساله ملي است.

وي با بيان اينکه حدود 13 استان در کشور طي سه سال گذشته به کشت زعفران روي آورده‌اند، افزود: نگرانيم محصول زعفران در سال‌هاي آينده ديگر به عنوان محصول مخصوص استان خراسان شناخته نشود.

صفرزاده اظهار كرد: شوراي ملي زعفران همه اختيارات سازمان توسعه تجارت را دارد و لذا ما خواستار اين هستيم که دخالت دستگاهي در امر زعفران نيز به شوراي ملي زعفران داده شود.

به گزارش ايسنا، غلامرضا ميري ـ رييس اتحاديه صادرکنندگان و فروشندگان زعفران خراسان رضوي گفت: با توجه به وضعيت جوي مناسب پيش‌بيني‌ مي شود توليد زعفران به حدود 150 تا 200 تن در سال جاري برسد و لذا بايد قيمت پايه مشخص شود تا بتوانيم خريدار زعفران کشاورزان باشيم.

نايب رييس دوم شوراي ملي زعفران ايران تاکيد کرد: اگر ما براي خريد به موقع و مناسب از کشاورزان اقدام نکنيم خريداران خارج از کشور از فرصت استفاده کرده و اقدام به خريد با قيمت بسيار پايين مي‌کنند.

در ادامه علي شريعتي‌مقدم، مديرعامل صندوق غير دولتي توسعه صادرات زعفران ايران با اشاره به اقدامات مثبت استاندار خراسان رضوي در طول 4 سال گذشته براي زعفران، افزود: واگذاري مسووليت کميسيون تخصصي صادرات به اتاق بازرگاني يکي ديگر از اقدامات مهم استاندار براي بخش خصوصي است.

عضو شوراي ملي زعفران ايران اظهار كرد: نسبت صادرات در يک و نيم سال گذشته ايران به کشور ژاپن 500 درصد افزايش پيدا کرده است و صادرات زعفران به صورت بسته‌بندي خرده‌فروشي در 4 ماه گذشته نسبت به دوره مشابه خود بيش از 300 درصد رشد داشته است.

وي با بيان اينکه با دبيرخانه شوراي ملي برند قراردادي به منظور آگاهي از استراتژي‌هاي بازاريابي زعفران بسته شد، خاطرنشان کرد: 82 درصد زعفران در خراسان رضوي، 16 درصد در خراسان جنوبي و 2 درصد ديگر در ساير نقاط کشور توليد مي‌شود.

سيدعلي حسيني ـ عضو شوراي ملي زعفران ايران در ادامه اين جلسه اذعان كرد: در سه يا 4 دهه اخير زعفران رشد چشمگيري در بازار داشته است و بازارهاي اين محصول از 10 کشور به بالغ بر 45 کشور در حال حاضر رسيده است و اميدواريم که در يک برنامه ميان مدت اين رقم به 2 برابر برسد.

وي تصريح کرد: ارزش توليد يک هکتار زعفران در کشور معادل 400 بشکه نفت است که اين رقم در پنج سال گذشته حدود 300 دلار بود و در حال حاضر حدود پنج هزار دلار مي‌باشد.

وي اذعان كرد: در حال حاضر توليد ديم زعفران در هر هکتار در اسپانيا هشت کيلوگرم است و اين در حالي است که کشت آبي زعفران در هر هکتار در ايران چهار کيلوگرم مي‌باشد که رقم قابل قبولي نيست.

وي با بيان اينکه عمده صادرکنندگان زعفران در خراسان رضوي هستند، خاطرنشان کرد: شهر مشهد به عنوان سکوي صادرات اين محصول است و لذا از تمام سازمان‌هاي ذيربط تقاضاي همکاري لازم براي رشد اين محصول فوق استراتژيک را دارم.

 


مطالب مشابه :


آخرین آمار اصلاح نژاد مرغ بومی در ایران

فوق در قالب ايستگاههاي مرغ بومي و مركز پشتيباني و اصلاح نژاد مرغ بومي خراسان رضوي




پیشنهادات برتر در بخش توسعه کشاورزی

تهيه نرم افزار مديريت مراكز اصلاح نژادي و تكثيري مرغ بومي (استان خراسان رضوي)




نامه ای به استاندار محترم

استاندارمحترم استان خراسان رضوي جناب آقاي با 14000 قطعه مرغ بومي براي 100 نفر و اعتباري




راه آهن‭ ‬بدون‭ ‬استفاده در‭ ‬شهرستان خواف‭

استان‭ ‬خراسان‭ ‬رضوي‭ ‬است بومي‭ ‬در قطعه‭ ‬مرغ‭ ‬گوشتي




‏خراسان شمالي؛ سكونتگاه پارت‌ها

با استان خراسان رضوي و از جنوب غرب ميام تخم مرغ سنتي و بومي‌ بوده و معرف




مقدار و ارزش انواع توليدات مؤسسات پرورش دهنده مرغ مادر (تن- ميليون ريال)

ایران وجهان - مقدار و ارزش انواع توليدات مؤسسات پرورش دهنده مرغ مادر (تن- ميليون ريال)




قاليچه بافي در سرخس، ميراثي در ورطه فراموشي

خراسان رضوي طايفه بهلولي در پرورش مرغ و طرح و نقش بومي سرخس خبري نيست و آنها




در حال حاضر توليد ديم زعفران در هر هکتار در اسپانيا هشت کيلوگرم

سازمان بازرگاني خراسان رضوي و خراسان جنوبي مهربان و دانش بومي مرغ كوير




عنوان مقالات کاربردی

برآورد تابع تقاضاي اعتبارات صنايع تبديلي در استان خراسان رضوي بومي و آميخته هاي مرغ




برچسب :