فضاهای شهری

فضاهای شهری و اهمیتشان

بسیاری از کارشناسان و مدیران در مجموعه شهرداریها هرروزه بدنبال یافتن راه حل های مناسبی برای حل مشکلات شهرها و بالا بردن کیفیت محیط شهری در آنها هستند . راه حلهای متفاوت را هر مدیری بنا بر تحصیلات ، سلیقه و تجربه شخصی در شهرها اجرا می نمایند یکی به مشارکت گسترده شهروندان در شهر می اندیشد و پای سرمایه گذاران را به شهر باز می کند . یکی اعتقاد به اجرای پروژه های عمرانی دارد و می کنند و پر می کنند و می سازند و می آورند و می برند و می کارند و . . . متاسفانه در کشور ما شهرها محل آزمایش سلایق مدیران دلسوزیست که آنها را به ملقمه ای زندگی ناپذیر تبدیل کرده است . هیچ مرز و خط قرمزی برای پرهیز از اقدامات غیر اصولی وجود ندارد .

مشکل شهر های امروزه نبودن خیابانهای عریض و طویل نیست . یا کمبود فضای سبز ، نداشتن سرمایه گذار ، پیدا نکردن واگن های قطار شهری و ...

مهمتریم مسئله امروز شهرهای ما نداشتن فضاهای شهری مناسب است . فضاهائی کارا که محل تعامل شهروندان با هم باشد و زندگی را به کالبد بی جان شهرهای ما بیاورد .

اشتباه نکنیم ، هر پارک یا هر میدان یا هر فضائی بدون رعایت مؤلفه های فضاهای شهری کارا نمی تواند فضای شهری با تعاریف امروزه باشد .

هر رفت و آمد یا توقفی ، الزاما مؤثر نیست و می تواند مخرب هم باشد .

طراحی و اجرای ناآگاهانه فضاهای شهری به آهستگی نه تنها کارکرد اصلی خود را از دست می دهند بلکه به محیطهائی مخرب تبدیل شده که باعث گسست شهروندان از هم و از شهر می شوند .

تفکر حاکم بر مدیریت شهری تفکری است که من آن را تفکرراه حل ساز می نامم . در این تفکر مدیران بیشتر از آنکه فرصتی برای ارتقاء شهر بیابند درگیر روزمره گی شهری هستند و باید مشکلات هروزه را حل کنند . اما چرا اینچنین است ؟ این میراث گذشتگان برای مدیران امروزیست و میراث امروزیان برای مدیران فردا .

نگرش نادرست و عدم آینده نگری شهری در گذشته ای نه چندان دور شهر امروزمان را به موجودی ناقص الخلقه تبدیل کرده که پزشکان چاره جز زنده نگاه داشتنش ندارند و این داستان همچنان ادامه خواهد یافت .

زمانی باید تمام پروژه های کلان شهری را موقتا تعطیل کرد و به شهر نگریست . همانگونه که به یک موجود زنده می نگریم . شریانهای حیاتی آن را یافت و آرام آرام روح شهر را به آن برگرداند . تنها در این صورت است که بزرگترین پروژه ها در خدمت شهروندان خواهند بود .

اجازه دهید کلید ماجرا را در اختیار مدیران شهری قرار دهیم و منتطر باشیم تا اولین واکنش آنها را ببینیم . شروع کار از کجاست ؟

" برآورده کردن نیاز های شهروندان در محیط های شهری " . هیچ کس به بالاترین مدیران شهرها این اجازه را نداده است تا به نمایندگی از شهروندان نیازهای آنان را حدس زده و اولویت بندی نماید . هیچ کس به بالاترین مدیران شهری این اجازه را نداده است تا به نیاز بخشی از شهروندان بشتر از سایر بخشها رسیدگی نمایند . اولین وظیفه مدیران کارآمد شهری در بزرگترین شهرهای دنیا پاسخگوئی قانونی به نیازهای انسانی و اجتماعی شهروندان در درجه اول می باشد . ایجاد یک هویت پایدار و احساس تعلق یه شهر از این دست است .

امروزه فضاها و محیط های شهری در خدمت شهروندانند تا آنها را به شهرشان و سایر شهروندانشان نزدیک تر کند و از آنها در زنده نگهداشتن شهرها کمک بگیرد


مطالب مشابه :


فضاهای شهری

تحلیل فضاهای شهری : اهداف: الف- آشنایی با فضاهای شهری و دانش طراحی شهری ب - سلسله مراتب برای




فضاهای گمشده شهری

فضاهای گمشده . Lost Spaces شناخت فضاهای گم شده ی درون شهری به همراه بررسی تطبیقی آن در شهر قم سال




تحلیل فضاهای شهری

مقدمه طراحی فضاهای شهری مساله‌ای است که متخصصین امر در مورد چگونگی انجام آن اتفاق نظر کامل




فضاهای شهری

ابعاد فضاهای شهری امروز و تاثیر آن بر وجوه مختلف شهر. ایجاد و گسترش فضاهای شهری موثر، کارآمد




مقالات جديد مرتبط با فضاهای شهری

مدیریت شهری - مقالات جديد مرتبط با فضاهای شهری - وبلاگ دانشجویان مدیریت شهری دانشگاه علامه




مبلمان شهری در فضاهای شهری

مبلمان شهری در فضاهای شهری در مجهزسازی فضاهای سبز و باز شهری ابتدایی ترین روش برای احساس




فضاهای شهری

طراحی و اجرای ناآگاهانه فضاهای شهری به آهستگی نه تنها کارکرد اصلی خود را از دست می دهند




سطل های زباله و فضاهای شهری

مدیریت شهری - سطل های زباله و فضاهای شهری - وبلاگ دانشجویان مدیریت شهری دانشگاه علامه




اصول و روش های طراحی شهری و فضاهای مسکونی در ایران

طراحی فضای شهری - اصول و روش های طراحی شهری و فضاهای مسکونی در ایران - شهرسازی-معماری - طراحی




برچسب :