خفتگان ملک ری(6)- دکتر کاظم سامی

 دکتر کاظم سامی وزیر بهداشت دولت مهندس بازرگان در سال 1314 در مشهد به دنیا آمد. از همان دوران کودکی و دبستان به دلیل هجوم نیروهای روس و  مشکلات اقتصادی و اجتماعی که گریبان گیر قشر محروم جامعه بود مثل بسیاری از کودکان دیگر مجبور به کار کردن شد. در اوایل دبیرستان تصمیم گرفت دست به کاری زند که شاید غصه سرآید بنابراین برای یافتن اسلام حقیقی و عدالت خواهی و جامعه آرمانی - نه آنچه که در کانون خانواده و به صرف مسلمان زاده شدن آموخته بود- به جستجو پرداخت و با بنیادها و مکتب های اسلامی آشنا شد و در نزد بسیاری از آنها تلمذ کرد و با پیوستن به کانون نشر حقایق اسلامی و آشنایی با جبهه ملی و تلاش برای ملی شدن صنعت نفت  مبارزات ضد استبدادی خود را آغاز کرد. او با شرکت در کلاس های تفسیر قرآن و نهج البلاغه استاد محمد تقی شریعتی با رهیران تهران بازرگان و طالقانی همراه شد. در سال 1330 به حزب ایران پیوست اما پس از مدتی با جدایی از این حزب در اواخر بهمن ماه سال 1331 فعالیت خود را با دوستانش در جمعیت آزادى مردم ایران متمرکز ساخت.سامی بعد از کودتای 28 مرداد 1332 فعالیت های سیاسی خود را ادامه داد و در جهت ائتلاف گروه ها ، احزاب و سازمان ها نقش به سزایی داشت و همیشه منافع ملی را بر منافع گروهی ترجیح می داد. یکی دیگر از کارهای سامی سازماندهی دانشجویان خارج از کشور بود. حتی زمانی که نهضت مقاومت ملی به مرور از بین رفت سامی با گردآوری بسیاری از جوانان و واداشتن آنها به مطالعه روحیه مبارزه را در آنها تقویت کرد. در سال   38-1337  با وجود مشغله های سیاسی موفق به اخذ مدرک پزشکی و تخصص در رشته روانپزشکی از دانشگاه تهران می شود.در سال 1340 به  چاپ نشریه ای با نام "پیکار اندیشه" پرداخت که با توقیف دومین شماره آن در چاپخانه خودش نیز توقیف شد. نوشته زیر بخشی از اندیشه های سامی در "پیکار اندیشه" است:

«نشریه«پیکار اندیشه»جلوه‏گاهى است که سخافت بطلان روشها و بینشهاى سفاک و شقى را از برج واقعیتها ارزیابى مى‏کند و کژاندیشیها و ناپاکیها را هر چند روشنتر و عمیقتر آشکار مى‏سازد...ما با وسعت بخشیدن به دامنه مبارزات فکرى براى ارواح یأس زده و ناامید درس عبرتى بوده‏ایم و خواسته‏ایم انسان باشیم و انسانیت را قدر بشناسیم...»

از سال 1341 فعالیت های پنهانی خود را آغاز کرد و   در سال 1342 با تاسیس جنبش انقلابی مردم ایران(جاما) بسیاری از جوانان حزب مردم ایران و برخی از فعالان جبهه ملی با هدف مبارزه و براندازی نظام سلطنتی به این جنبش پیوستند.در سال 1344 سامی به همراه عده ای دستگیر و به زندان افتاد بعد از رهایی از زندان به منظور اعتلای فرهنگی مردم  مجله "تازه های روان پزشکی " را منتشر کرد.

 سامی تا انقلاب سال57 دست از مبارزه برنداشت.  با پیروزی انقلاب، سامی در کابینه مهندس بازرگان با عنوان وزیر بهداشت کار خود را آغاز کرد. دکتر سامی منشاء خدمات ارزنده ای بود: مسئولیت حدود 30 واحد درمانی ، کاهش بوروکراسی ، حذف مخارج درمان افراد بی بضاعت و اعلام طرح «طب ملی» (به موجب این طرح هزینه دکتر، دارو و درمان همه ایرانیان از سوی دولت تأمین و تأسیس بیمارستان غیردولتی غیرقانونی می شد در مقدمه طرح مذکور آمده بود: « تندرستی و درمان رایگان حق مردم ایران است) از جمله خدمات دکتر سامی بود.

قبل از استعفای دولت بازرگان در 14 آبان 1358 دکتر سامی چندین بار به دلیل نارسایی ها و کمبودها استعفای خود را تقدیم دولت موقت کرده بود که نهایتا قبل از 14 آبان با استعفای او موافقت شد .او  در انتخابات دوره اول ریاست جمهوری کاندید شد و پس از آن به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس شد. اما بعد از این دوره تا آخر عمر هیچ مسئولیت سیاسی را به عهده نگرفت و کار طبابت و خدمت به مردم را به هر کار سیاسی ترجیح داد.دکتر سامی در 2 آذرماه 1367 در مطب خود با ضربات چاقو فردی ناشناس زخمی می شود و دو روز بعد با وجود تلاش های کادر پزشکی در روز 4 آذرماه 1367 در گذشت. و در آرامگاه ابن بابویه کمی دورتر از دکتر حسین فاطمی به خاک سپرده شد.

دکتر سامی خیلی خوب می نوشت به نوشته‏اى از او که درباره آزادى و تحمل عقاید دیگران است اشاره مى‏کنیم:

«انسانى که به آزادى، آزادى راستین انسان-نه آزادى تجارتى-مى‏اندیشد، انسانى است که در جامعه‏اى زندگى مى‏کند که قبلا در آن، انسان از بند نظام سرمایه‏دارى رها شده و نظام طبقاتى انسان را دو قطبى نکرده است و شرک طبقاتى، شرک نژادى و شرک تبارى بر انسان حاکم است.چنین انسانى تا آنجا به آزادى انسانى حرمت مى‏نهد که مخالف را و حتى دشمن فکرى خویش را به خاطر تقدس آزادى، تحمّل مى‏کند و او را از آزادى تجلى اندیشه خویش و انتخاب خویش با زور باز نمى‏دارد و به نام مقدسترین اصول، مقدسترین اصلى را که آزادى رشد انسان از طریق تنوع اندیشه‏ها، تنوع انتخابها و آزادى خلق و آزادى تفکر و تحقیق و انتخاب است، با روشهاى دیکتاتورى پایمال نمى‏کند.در بحث آزادى اشاره به این نکته لازم است که تا زمانى که دیکتاتورى غالب است، احتمال اینکه عدالتى در جریان باشد، باورى فریبنده و خطرناک است.و هنگامیکه سرمایه‏دارى حاکم است ایمان به دموکراسى و آزادى انسان یک ساده لوحى است و اگر به تکامل نوعى انسان اعتقاد داریم، کمترین خدشه به آزادى فکرى آدمى و کمترین بى‏تابى در برابر تحمل تنوع اندیشه‏ها و ابتکارها یک فاجعه است»

 


مطالب مشابه :


آدرس وتلفن کلینیک یا مطب دکتر روانشناس مرکزمشاوره قبل ازازدواج و مشاوره خانواده و هیپنوتیزم در تهران

(از تهران به مشهد و بالعکس) و در صدد صادقیه.دکتر خوب خوب عالی و خیلی خوب و با




اخ چه دعوایی شد جوووووووووووووووووووووووووووووووووون!

شدید در حد مشهد چند تا متخصص زنان مرد واقعا یک دکتر مرد خیلی باید رو




زنان‌ در جستجوی زیبایی

بر اساس نتایج این پژوهش بیشترین انگیزه زنان در جراحی زیبایی، کسب از خیلی چیزها مشهد




آخرین مصاحبه با اولین پزشک فوق تخصص قلب مشهد ؛ ( مرحوم دکتر ابوالحسن فیض)

آخرین مصاحبه با اولین پزشک فوق تخصص قلب مشهد ؛ ( مرحوم دکتر مشهد در مدرسه خوب نتیجه




100 راز از 100 پزشک :توصیه هایی جالب و مفید از پزشکان برتر کشور در حوزه های مختلف سلامت.-1

علوم پزشکی مشهد یک فیلم خوب در آخر هفته اغلب در بسياري از زنان باردار




گزارش روز ششم - هفتم - هشتم - نهم و دهم !

فضای شهر برای عکاسی خیلی خوب بود البته نه در یک روز بردند تا دکتر دستاشون مشهد چه خبر




خفتگان ملک ری(6)- دکتر کاظم سامی

مهندس بازرگان در سال 1314 در مشهد به دکتر سامی خیلی خوب می نوشت به نوشته زنان در عصر




همه چیز درباره شکستگی استخوان ها

اگر دکتر تصور استخوان‌های شما خودبخود خوب می‌شوند. در محل بچه‌ها خیلی زود خوب می




فواید صمیمیت زوجین در رابطه جنسی

وبلاگ شحصی دکتر یگانه در از طرفین خوب زنان و زایمان در شهر مشهد هستم چند




برچسب :