مجتبی اکبری: دانشجویان دانشگاه آزاد ، مظلوم ترین دانشجویان کشورند

سی و یکمین اجلاس دبیران تشکلهای عضو مجمع تشکلهای اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی موسوم به «اتحادیه سوم» در روز پنج شنبه چهاردهم اردیبهشت ماه در واحد شهر ری برگزار شد ، گزارش این اجلاس که در نود و یکمین شماره نشریه سفیر به چاپ رسیده است به شرح ذیل می باشد.
از واحد ایلام نیز تشکلهای دانشجویان مستقل و پیروان ولایت در این اجلاس حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم علی باقریان ، دبیر مجمع تشکلهای اسلامی دانشجویان پشت تریبون قرار گرفت و در دو بخش صحبت های خود را ارائه داد.
باقریان در بخش اول ضمن محکوم نمودن قرآن سوزی توسط کشیش مسیحی از تشکلهای عضو اتحادیه خواست تا با صدور بیانیه هایی به محکومیت این عمل غیراخلاقی بپردازند همچنین با توجه به شعار سال ، از تشکلهای دانشجویی خواست تا نسبت به این شعار جدی تر باشند.
وی در بخش دوم صحبت های خود به ارائه گزارشی از کارهای انجام شده در دوران دبیرکلی خود پرداخت و برگزاری دو اجلاس دبیران ، ایجاد سایت مجمع ، سفرهای دوره ای به تشکلهای عضو در شهرستان ها و پیگیری مشکلات آنها ، افزایش تعداد تشکلهای عضو از 26 عضو به 28 عضو ، فعال نمودن چهار تشکل در سه واحد زنجان و مرند و خلخال را از جمله این فعالیت ها دانست. همچنین باقریان از جمله اهداف برگزاری این اجلاس را برنامه ریزی های عینی و عملی برای مجمع ، کادرسازی و تقویت نیروهای انسانی دانست و از تشکیل دو کمیته آموزش و تشکیلات در مجمع خبر داد.
سخنران بعدی این مراسم هم حسین دادخواه ، معاون برنامه ریزی دبیرخانه تشکلها بود که وی نیز در دو بخش به صحبت با حاضرین در این اجلاس پرداخت.
وی ابتدا در مورد نامگذاری سال 91 به نام «تولید ملّی ، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» صحبت پرداخت و سپس با طرح این سؤال که «چرا برخی از تشکلها فاقد کارآیی هستند؟» وارد بحث در این رابطه شد و شش اصل را در این مورد دخیل دانست.
دادخواه در بیان این شش اصل گفت: اصل اول ، عدول از قانون ، اساسنامه و عدم احترام به آرای شورای مرکزی است به نحوی که متأسفانه امروزه خیلی از تشکلهای ما با وجود اینکه دارای شورای مرکزی شش نفره هستند اما به عینه می بینیم که یک دبیر تنها یا یک دبیر و یک همراه به تنهایی در مورد یک تشکل و برنامه های آن تصمیم می گیرند  ، وقتی یک شورای مرکزی شکل می گیرد باید همه اعضا در آن سهیم و دارای مسئولیت باشند.
وی دومین ایراد را امرمحوری یا دورمحوری به جای جریان محوری دانست و با ذکر مثال هایی در مورد جامعه اسلامی دانشجویان و دفتر تحکیم وحدت گفت: ما در دانشگاه آزاد یک هویت شناسنامه ای نداریم و کدگذاری را در دستور کار قرار داده ایم مثلاً اتحادیه های ما با عناوین اتحادیه یک ، دو و سه شناخته می شوند و آنها را به نام جریان فکری نمی شناسند و اگر اتحادیه های ما دارای جریان فکری ثابت و مشخصی باشند با عوض شدن آدم ها اتفاقی در آنها رخ نمی دهد.
وی ، سومین اصل را عدم تاکتیک پذیری تشکلها در دانشگاه آزاد اسلامی دانست و معنای آنرا عدم شناخت ذائقه دانشجویان دانشگاه توسط تشکلها دانست.
معاون برنامه ریزی دبیرخانه ادامه داد: چهارمین اصل این است که ما تشکلها یاد نگرفته ایم تا بودن خودمان را در دانشگاه و از آن بالاتر در جامعه فریاد بزنیم ، چرا این بودن فریاد نمی شود؟ چرا سایت و نشریه نداریم؟ چرا بیان نداریم؟ چرا دیده نمی شویم؟ چون دیده نمی شویم مورد سؤال و مشورت قرار نمی گیریم و ما باید کاری کنیم تا دیده شویم که ابزارهایی مانند ارائه مقاله ، شرکت در جشنواره ها ، سایت ، وبلاگ های دانشجویی ، بیانیه و تحلیل های دانشجویی از جمله راهکارهای حل این موضوع است.
وی پنجمین اصل را عدم کادرسازی در تشکلها و عدم عبور از مصالح فردی برای رسیدن به مصالح جمع دانست و گفت: هر دبیر تشکل باید چند نفر را به عنوان دبیر تشکل برای آینده آماده کند ، معاون سیاسی هم باید چند نفر را آماده پذیرش چنین مسئولیتی کند تا وقتی تشکل را تحویل می دهند دغدغه ای برای اداره و ادامه کار آن نداشته باشند.
دادخواه ، به روز نبودن تشکلها را ششمین اصل دانست و گفت: هیچکدام از ما از ابزارهای نوین برای معرفی و پیشبرد اهداف تشکل استفاده نمی کنیم.
معاون برنامه ریزی دبیرخانه در بخش دوم صحبت های خود در مورد ساختار جدید دبیرخانه و تغییرات انجام شده در آن مطالبی را برای حاضرین بیان کرد.
سخنران بعدی این اجلاس ، مهندس مجتبی اکبری ، مدیر کل جدید دبیرخانه تشکلها بود.
مهندس اکبری در ابتدا با ذکر این نکته که قرار بوده تا دکتر فرهاد دانشجو هم در این اجلاس شرکت کند اما به دلیل پر بودن برنامه ها نتوانسته اند در اجلاس شرکت کنند به قرائت پیام دکتر دانشجو به این اجلاس پرداخت.
مدیر کل دبیرخانه نیز مانند دو سخنران قبلی در دو بخش به بیان صحبت های خود پرداخت ، مجتبی اکبری در بخش اول در مورد سیاست های جدید دبیرخانه به صحبت پرداخت ، اکبری گفت: خوشبختانه دبیرخانه از افرادی در شورای مرکزی خود استفاده کرده که اکثریت آنها فارغ التحصیل دانشگاه آزاد هستند و همین موضوع باعث شده تا بدانیم دانشجو چه می خواهد و چه حرف و دغدغه ای دارد.
وی ادامه داد: امروز برخلاف سابق ، دبیرخانه سه معاونت دارد که وظیفه یکی از آنها برنامه ریزی و آموزش برای تشکلهاست ، دومین مورد هم معاونت اجرایی و تشکیلات است که وظیفه آن رسیدگی به همه امور جاری تشکلهاست و معاونت سوم که روابط عمومی و تبلیغات است وظیفه دارد تا گفتمان تشکلها را در جامعه نشر داده و صحبت های آنها را در جامعه پخش کند و به همین منظور اقدام به ایجاد یک سایت خبری  و تحلیلی کرده ایم که وظیفه آن فقط بحث شخصیت سازی برای تشکلها و معرفی شخصیت آنها در جامعه خبری و فکری کشور است.
اکبری ضمن اعلام افزایش کارشناسان دبیرخانه از 4 نفر به 14 نفر در آینده نزدیک گفت: از دیگر کارهایی که در حال انجام است تهیه و آماده نمودن یک سرود برای تشکلهای اسلامی و سیاسی است که همین جا از کسانی که در کار شعر و موسیقی فعالیت دارند دعوت می کنم به دبیرخانه مراجعه نمایند و بتوانیم این امر را انجام بدهیم.
وی به مرکز مطالعات و تولید استراتژیک اشاره کرد و گفت: این مرکز که مغز تفکر و خلاق دانشگاه آزاد خواهد بود در حال جذب بیش از پنجاه متخصص در گروه های مختلف جامعه شناسی ، علوم سیاسی و حقوق است همچنین داریم دومین کنفرانس بین المللی خلیج فارس را در مهرماه با دعوت از 25 اندیشمند جهان اسلام اجرا می کنیم.
اکبری تصریح کرد: مهمترین کاری که در حال پیگیری آن هستیم تا به سرانجام برسد این است که شما را به دانشگاه های جهان اسلام معرفی کنیم و همچنین پیگیر ایجاد اتحادیه تشکلهای اسلامی ، سیاسی جهان اسلام می باشیم که شما عضو آن تشکل هستید و باید قسمتی از کار را برعهده بگیرید.
مهندس اکبری در ادامه به بیان وظایف دبیرخانه پرداخت و گفت: وظیفه دبیرخانه این است که اگر دانشجویی ، دبیری یا اعضای شورای مرکزی با قدرت کار خود را انجام داد شرعاً مسئول هستیم آنرا به گوش ریاست دانشگاه برسانیم و برای او خدماتی را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: ما وظیفه داریم با شما که توان اجرایی و توان فکری و پتانسیل بالایی برای کار دارید ارتباط برقرار کنیم و از آن استفاده نماییم ، شما نیروهای نخبه دانشگاه هستید ، حضور شما در اینجا به این معناست که در مرحله اول درس خود را خوب خوانده اید و دو ترم مشروط نشده اید و سپس به عضویت شورای مرکزی تشکل درآمده اید و اینجاست که ما وظیفه داریم تا در بین این افراد ، نخبه هایی را پیدا کنیم و به همه دانشگاه و حتی خارج از دانشگاه معرفی نماییم لذا از شما می خواهم با قدرت و توان اجرایی بالا و تمرکز بر مسائل ، هم کار فکری و هم کار اجرایی انجام دهید تا ما هم بتوانیم از شما دفاع و هم اینکه بتوانیم رده هایی را برای شما تعریف کنیم.
اکبری اضافه کرد: وظیفه دیگر دبیرخانه این است که مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر کار تشکلها نظارت داشته باشد لذا سیاست کلی دبیرخانه این است که نقش نظارتی و پیگیری های خود را انجام دهد و در تمام واحدها و تشکلها و انتخابات و مجامع عمومی کارش را انجام دهد و از این طرف هم شما وظیفه ای دارید.
وی  تصریح کرد: کارها باید به دست خود شما انجام شود ، بنده در داخل دبیرخانه هیچ کاری نمی توانم انجام دهم اما بازوی اجرایی دبیرخانه شما هستید و ما می خواهیم به شما نیرو بدهیم و هزینه های آن هم هر چه باشد پرداخت می کنیم و هیچ مشکلی ندارد ، من از شما می خواهم که در تشکلهای خودتان عضوگیری داشته باشید و نیروهای موجود در دانشگاه را به تشکل تزریق کنید ، فکر نو و حرف نو و مطالبات جدید داشته باشید من الان می بینم مطالباتی که ما در سال 75 داشتیم هنوز وجود دارد پس تشکلهای دانشجویی در این چند سال چکار کرده اند؟
مجتبی اکبری از قولی که به دکتر دانشجو داده است صحبت کرد و گفت: ما پیش دکتر دانشجو قولی را به ایشان دادیم که تشکل های دانشجویی ، عصاره دانشگاه آزاد هستند و ما می توانیم دانشگاه آزاد را اداره کنیم و این دانشگاه را از هجمه های زیادی که در آینده و اکنون پیش روی آن است نجات دهیم و من اطمینان دارم حتماً این اتفاق خواهد افتاد که دانشگاه آزاد اسلامی به دست فارغ التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه اداره شود.
مدیر کل دبیرخانه تشکلها در بخش دوم صحبت های خود تحلیلی بر وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی داشت و خواست که اگر خبرنگاری در این اجلاس حاضر است این قسمت از صحبت های او را دقیق بنویسند.
اکبری با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه آزاد ، مظلوم ترین دانشجویان کشورند گفت: در دوره ریاست قبل هم بیشترین هجمه سیاسی و تبلیغی بر دوش همین افراد بود و متأسفانه تشکلهای دانشجویی هم به صورت مستقل عمل نکردند و یکی از برنامه های ما این است که تشکلهای دانشجویی مستقل باشند و این را در چند وقت اخیر در عمل ثابت کرده ایم ، می خواهیم خودشان اظهارنظر کنند ، خودشان حرف بزنند ، چرا باید هر کاری که می خواهد انجام شود یا حرفی زده شود ابتدا نظر دبیرخانه را در آن مورد جویا شد و بعد آن حرف را زد یا آن کار را انجام داد؟ اول شما حرفتان را بزنید اگر مسأله ای داشت آن موقع ما وارد می شویم ، ما به شما اطمینان داریم چون خودمان دانشجوی همین دانشگاه آزاد بوده ایم و به خوبی می دانیم که دغدغه دانشجویان این دانشگاه چیست.
مدیر کل دبیرخانه گفت: اگر بخواهیم یک جریان شناسی انجام دهیم باید بگوییم پس از تغییراتی که از شش ماه پیش و از زمان بحث ریاست دکتر دانشجو بر دانشگاه آزاد مطرح شده بود و در بهمن ماه هم به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و مقاومت هایی نیز در برابر آن انجام شد بیشترین ضربه به دانشجویان این دانشگاه وارد آمد.
وی با اعتقاد به اینکه در قضایای چند ماه گذشته دکتر دانشجو مظلوم واقع شده گفت: زمانی که دکتر دانشجو به عنوان رئیس جدید دانشگاه انتخاب شدند بحث نامعتبر بودن مدارک ایشان را وسط کشیدند ، من یک روز نزد ایشان رفتم و گفتم اجازه دهید تا ما حرف بزنیم اما ایشان گفتند که اول به خدا توکل کنید و سپس صبر کنید ، گفتم پس اجازه بدهید ما بعضاً مطالبی را بنویسیم که ایشان گفتند صبر بی گناه ، صبری که آغشته به گناه نباشد ، چند وقت بعد دوباره هجمه ای به دانشگاه وارد آمد و واقعاً دکتر دانشجو در این قضایا مظلوم واقع شدند ، در آغاز ریاست وی نیز دانشگاه آزاد با بیش از 2000 میلیارد تومان بدهی به ایشان تحویل داده شد و تعهدات سنگینی برای ایشان ایجاد شد که بخش اعظمی از این تعهدات به دو سه ماه قبل مربوط می شد.
مهندس مجتبی اکبری در خاتمه صحبت های خود گفت: ستادهای تخریب بیرون از دانشگاه آزاد تشکیل شده و متأسفانه سازمان های زیرزمینی که درون دانشگاه آزاد هستند در حال فعالیت می باشند و اینها همه ناشی از مظلومیت رئیس جدید دانشگاه آزاد است لذا من وظیفه دارم که از برنامه های ایشان حمایت کنم و با تمام توان در جهت استقلال تشکلهای اسلامی ـ سیاسی دانشگاه قدم بردارم و همچنین دکتر دانشجو به بنده گفتند که به دوستان سلام برسانید و بگویید که با تمام توان از تشکلهای اسلامی ـ سیاسی در دانشگاه آزاد حمایت خواهیم کرد.
سخنران بعدی این اجلاس ، دکتر محمد خوش چهره ، از نمایندگان سابق مجلس شورای اسلامی و استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بود که در مورد «چالش های پیرامون شعار سال» به صحبت پرداخت.
پس از صحبت های دکتر خوش چهره و طرح چند سؤال از طرف حاضرین در سالن و جواب های او به آنها مراسم با اهدای لوح یادبود به دبیران تشکلهای: انجمن اسلامی دانشجویان متحد واحد اردبیل ، انجمن اسلامی پیروان ولایت فقیه واحد سراب ، انجمن اسلامی واحد اردبیل ، پیروان ولایت واحد ایلام ، پیام قرن واحد پرند ، انجمن اسلامی پیروان واحد سپیدان ، انجمن اسلامی واحد کازرون ، انجمن امام و رهبری واحد اردبیل ، کانون اسلامی اندیشه های پارسی واحد پرند ، پیروان ولایت واحد علی آباد کتول ، انجمن اسلامی خط رهبری واحد بناب و دانشجویان مستقل واحد ایلام خاتمه یافت.
اعضای تشکلهای حاضر در این اجلاس ، پس از پایان مراسم و صرف ناهار همراه با برخی از اعضای دبیرخانه راهی حرم مطهر امام خمینی (ره) شدند و با آرمان های والای امام راحل تجدید بیعت کردند.
در صبح روز بعد هم دو نشست با محوریت مسائل مذهبی و سیاسی در محل اسکان حاضرین در اجلاس برگزار گردید و نشست دوم که با حضور دکتر رضا جلالی ، کارشناس مسائل سیاسی و از اعضای شورای مرکزی دبیرخانه برگزار شد و درباره کارکرد تشکلهای دانشجویی و مسائل سیاسی جامعه بود با استقبال خوبی از طرف حاضرین مواجه گشت.


مطالب مشابه :


دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

تایخچه تاسیس واحد ایلام. دانشگاه آزاد اسلامي واحد ايلام با درخواستهاي مكرر مردم محروم




عکس های طنز و دیدنی

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




مجتبی اکبری: دانشجویان دانشگاه آزاد ، مظلوم ترین دانشجویان کشورند

دانشجویان دانشگاه آزاد ، مظلوم ترین واحد علوم تحقیقات ایلام سامانه سیدا




ابداع لامپی که با باکتری زنده کار می‌کند!

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




قطع بیمه نویسندگان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




تصويري از تاثر سران دول عربي

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




افتتاح نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




محسن رضایی: عقب‌نشینی آمریکا تاکتیک نظامی است

تشکل دانشجویی دانشجويان مستقل در 26 بهمن ماه سـال 1383 در دانشگاه آزاد ایلام سامانه سیدا




برچسب :